Λόγια του Βαρδάρη

  • Η εγκύκλιος που έφερε συζητήσεις στα "πηγαδάκια" του ΣΥΡΙΖΑ
    03/07/2022 15:49

    Η εγκύκλιος που έφερε συζητήσεις στα "πηγαδάκια" του ΣΥΡΙΖΑ

    Προβληματισμό και... συζητήσεις στα Συριζαϊκά "πηγαδάκια" προκάλεσε η εγκύκλιος που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή και εστάλη σε βουλευτές και κομματικά στελέχη ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων. 

    Η εγκύκλιος καλεί τους παραλήπτες αυτής να αποστείλουν προτάσεις στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων μέχρι και τις 11 Ιουλίου 2022 αναφορικά με πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στις λίστες της Κουμουνδούρου. 

    Στην εγκύκλιο αναφέρεται επίσης το εξής: "Στα ψηφοδέλτια θα τηρηθεί η ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων" , το οποίο είναι και το ζήτημα που σχολιάζουν στις μεταξύ τους συζητήσεις οι κομματικοί παράγοντες. Ότι δηλαδή το 50% των ψηφοδελτίων θα είναι υποψήφιοι βουλευτές γένους αρσενικού και το άλλο 50% γένους θηλυκού. 


    Αυτό σημαίνει ότι στην Α' Θεσσαλονίκης οι υποψήφιοι βουλευτές θα είναι 10 άνδρες και 10 γυναίκες. 

    Κι εδώ έγκειται ο προβληματισμός. Αν δηλαδή από τους δέκα άνδρες μετρήσουμε τους εν ενεργεία βουλευτές κι εκείνους που διετέλεσαν βουλευτές και θελήσουν να είναι ξανά υποψήφιοι οι θέσεις για το... νέο αίμα μειώνονται και είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. 

    Έχουμε και λέμε: Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Κώστας Ζουράρις είναι οι εν ενεργεία. 

    Στους παραπάνω τέσσερις αν προστεθούν οι πρώην βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Δημήτρης Μάρδας (που έχει ανακοινώσει πως από τη Β' Θεσσαλονίκης όπου πολιτεύτηκε επιστρέφει στο... σπίτι του) μας κάνουν επτά. Άρα οι εναπομείνασες θέσεις είναι τρεις βάσει της παραπάνω εγκυκλίου και χωρίς να υπολογίζουμε τον πρώην υπουργό και πρώην βουλευτή Νίκο Παρασκευόπουλο.