Μονόλογοι

Η... έφοδος Ζούλα στην ΕΡΤ3 και τα κακά μαντάτα για το κανάλι και τους εργαζόμενους

17/01/2023 08:15

Προ μίας... εκπλήξεως (που και ευχάριστη δεν τη λες) βρέθηκαν οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 που είχαν βάρδια τη Blue Monday, την κατά το κοινό λεγόμενο πιο καταθλιπτική Δευτέρα του χρόνου.


Εκεί που έκαναν τη δουλειά τους δέχτηκαν μία αιφνιδιαστική επίσκεψη ή καλύτερα μία έφοδο και μάλιστα από τα ανώτατα κλιμάκια. Ο Κωνσταντίνος Ζούλας, λοιπόν, ο οποίος μαζί με άλλα μεγαλοστελέχη της «μαμάς» ΕΡΤ βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση της νέας υπερπαραγωγής «Το βραχιόλι της φωτιάς» που θα φωτίσει άγνωστες πτυχές της ιστορίας των Εβραίων της πόλης μας, είπε να κάνει μία επίσκεψη στη Λεωφόρο Στρατού και να... πιάσει στα πράσα τους εργαζόμενους.


Συνοδευόμενος από τον γενικό της ΕΡΤ3 πήγε στο κτίριο και μάζεψε όσους ήταν εκεί για να τους δει από κοντά. Όχι για να ακούσει τα προβλήματά τους, αλλά όπως μαθαίνει ο «ανθηρόστομος» για να τους πει έξω από τα δόντια όσα αποφεύγει (ή υπεκφεύγει) να πει καθαρά ο κ. Στάγκος.


Τους συγκέντρωσε, λοιπόν και ούτε λίγο ούτε πολύ τους ρώτησε γιατί γκρινιάζουν διαρκώς. Εκείνοι αιφνιδιασμένοι άρχιζαν να ψελλίζουν πως δεν έχει απαντήσει καν στην επιστολή της ΕΣΗΕΜ-Θ ώστε να συζητηθεί το θέμα της υποβάθμισης του ενημερωτικού ρόλο της ΕΡΤ3. Η απάντηση; Πώς είναι δικαίωμά του και πως επίσης μπορεί να βλέπει τους εργαζόμενούς του όποτε θέλει χωρίς να παίρνει την άδεια του σωματείου τους. 


Και τότε άρχισαν οι πραγματικές ειδήσεις, αφού τους είπε νέτα-σκέτα πως όταν στην κρατική τηλεόραση λέμε ειδήσεις, εννοούμε την ERTNEWS (και όχι την ΕΡΤ3), ενώ τους ξεκαθάρισε πως ούτε όταν οι πολιτικοί αρχηγοί έρχονται σε περιοχές της εμβέλειας του τρίτου καναλιού θα καλύπτει η ΕΡΤ3 το θέμα, αλλά θα έρχονται δημοσιογράφοι από την Αθήνα.


Επιπλέον, τους είπε πως τα συνεργεία θα είναι μονομελή (παρά τις διαμαρτυρίες και τις προφανείς δυσκολίες) εκτός ειδικών περιστάσεων και για να τους πείσει πως αυτό είναι το σωστό επικαλέστηκε την ανταποκρίτρια στις Βρυξέλλες που τα κάνει όλα μόνη της και... συμφέρει.


Η εικόνα που αποκόμισαν όσοι δέχτηκαν την... επιθεώρηση είναι πως ο κ. Ζούλας νιώθει βαθιά σιγουριά για το ρόλο και τη θέση του στο Ραδιομέγαρο και δεν μπαίνει καν στον κόπο να κρύψει την αλήθεια ή να πει ψέματα ή να παραθέσει άλλα λόγια να... αγαπιόμαστε, όπως ο κ. Στάγκος κάθε που μπαίνει το θέμα της πλήρους απαξίωσης του καναλιού.


Με λίγα λόγια, η ΕΡΤ3 είναι ένα ακόμα από τα περιφερειακά κανάλια, τα ρεπορτάζ θα παίζουν εκεί μόνο αν δεν τα θέλει η ERTNEWS και όλα... καλά.


Οπότε, όσοι πίστευαν πως οι διαρκείς προσλήψεις που γίνονται είναι για να αναβαθμιστεί ο ενημερωτικός ρόλος του καναλιού, πλανώνται. Το πιο πιθανό είναι πως οι προκηρύξεις που βγαίνουν κάθε τρεις και λίγο είναι για να νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων προειλημμένες αποφάσεις προσλήψεων συγκεκριμένων ανθρώπων...


O… ανθηρόστομος