Μονόλογοι

Η δικαίωση της «ΜτΚ» για το χρίσμα Ζέρβα, ο... μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ για την Αθήνα αλλά και η επικείμενη στήριξη σε Πέγκα και οι αποφάσεις Ανδρουλάκη για τη Θεσσαλονίκη

02/08/2023 09:02

Αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας, λέει ο θυμόσοφος λαός, θα πέσει να μας πλακώσει. Και γι’ αυτό εμείς θα το... παινέψουμε. Πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει στις σελίδες της «Μακεδονίας της Κυριακής» στις 30 Ιουλίου ότι χθες Τρίτη επρόκειτο να ανακοινωθεί η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στην νέα υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον δήμο Θεσσαλονίκη.

Είχαμε γράψει επίσης με κάθε λεπτομέρεια για τον τρόπο που θα γίνει η ανακοίνωση δηλαδή από κοινού με τους δημάρχους και εκ νέου υποψηφίους, Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα και Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά.

Βέβαια με την ανακοίνωση της στήριξης δεν έλειψαν κι εκείνοι που θέλησαν να το παίξουν μετά Χριστόν προφήτες που σχολίασαν στα social media ότι η στήριξη ήταν... αναμενόμενη και πως δεν αποτελεί είδηση. Φυσικά και αποτελεί είδηση, αφού όπως γνωρίζουν καλά οι «γαλάζιοι» φίλοι μου τίποτα δεν ήταν δεδομένο μέχρι πρόσφατα.


Μετά τη στήριξη της ΝΔ στον Ζέρβα, σειρά θα πάρει και ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Μην θεωρείτε βέβαια ότι είναι εύκολη υπόθεση οι συνεδριάσεις στην Κουμουνδούρου. Φανταστείτε ότι σπατάλησαν ώρες κι ώρες για να συζητήσουν τις περιπτώσεις φερόμενων υποψηφίων δημάρχων Αθηναίων μετά τις δηλώσεις του Νίκου Παππά μετά την ήττα Τσίπρα ότι το ξανασκέφτεται για να καταλήξουν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ότι θέλουν να στηρίξουν αυτόν για τον κεντρικό δήμο στην Αθήνα.

«Αυτό δεν το έχω ξαναζήσει» μου έστειλε στέλεχος του κόμματος. Το πιστεύω.


Πάμε στα της Θεσσαλονίκης τώρα. Όλα δείχνουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Σπύρου Πέγκα, που δεν είμαι όμως καθόλου σίγουρος ότι ο τελευταίος θέλει να την διατυμπανίσει.


Μένει να φανεί τι θα κάνει ο Ανδρουλάκης κι αν ο ίδιος θα δώσει στήριξη σε κάποιον υποψήφιο δήμαρχο δεδομένου ότι «πράσινα» στελέχη υπάρχουν σε διάφορες παρατάξεις.


Πιθανότατα ο Ανδρουλάκης δεν θα πει τίποτα για τον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης, παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχουν ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Στέλιου Αγγελούδη, ο οποίος «οργώνει» όλη την πόλη. Μιλά με πολίτες, δίνει συνεντεύξεις, παρουσιάζει τις θέσεις του. Και θα συνεχίσει από ότι μου λένε, αφού διακοπές φέτος δεν θα κάνει. Με εξαίρεση κάποιες λίγες ημέρες το Δεκαπενταύγουστο.


Έχω αντιληφθεί κάτι το τελευταίο διάστημα. Υποψήφιοι, ναι ναι είναι συγκεκριμένοι αυτοί, από διάφορους δήμους της πόλης διακινούν σε δημοσιογράφους fake news για να δημιουργήσουν το κλίμα που θέλουν υπέρ της υποψηφιότητάς τους, που φαίνεται πως δεν πάει και τόσο καλά. Να γνωρίζουν ωστόσο, πως οι δημοσιογράφοι μιλούν μεταξύ τους και ήδη τους έχουν πάρει... χαμπάρι!


Ας αλλάξω θέμα. Πολύ της μόδας έχει γίνει το TikTok των υποψηφίων. Το έκανε ο Μητσοτάκης και ομολογουμένως το έκανε με επιτυχία και τώρα πολλοί θέλουν να του μοιάσουν. Είναι λεπτά όμως τα όρια μεταξύ χιούμορ και... γραφικότητας και πολλοί ήδη βρίσκονται στην δεύτερη κατηγορία.


O… ανθηρόστομος