Μονόλογοι

Η ΔΕΘ των προνομιούχων Αθηναίων, τα νυχτοπερπατήματα των κυβερνητικών και η βόλτα Κούβελα με το μετρό

09/09/2022 13:42

Προσπαθώ να μην γκρινιάζω, ειδικά αυτές τις μέρες που ο φόρτος εργασίας όλων μας είναι μεγάλος, αλλά όταν ακούω πως τα εγκαίνια της ΔΕΘ είναι γιορτή της Θεσσαλονίκης και γιορτή των Θεσσαλονικιών, κάτι με πιάνει. 

Δε γιορτάζει ούτε η πόλη, ούτε οι Θεσσαλονικείς, δυστυχώς. Η ΔΕΘ πλέον είναι ένα τριήμερο εκδρομής των προνομιούχων Αθηναίων στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα δημοσία δαπάνη.


Και δεν αναφέρομαι μόνο τους κρατικούς αξιωματούχους που συνοδεία συμβούλων, γραμματέων και λοιπών παρατρεχάμενων εκδράμουν στην πόλη μας με αιτιολογία να ακούσουν την ομιλία του πρωθυπουργού, λες και σε μία εποχή που ακόμα και στην Ελλάδα που τεχνολογικά δεν τη λες και πρωτοπόρο οι μισοί δουλεύουν μέσω ίντερνετ, ενώ τηλεόραση (δόξα τω Θεώ) έχουμε όλοι και τη δείχνει live την ομιλία.


Εκτός απ' αυτούς, ακόμα και το μεγαλύτερο τμήμα των διαδηλωτών που θα εκφράσουν αύριο την αντίδρασή τους ή τη διαμαρτυρία τους στην κυβερνητική πολιτική και αυτοί Αθηναίοι εκδρομείς είναι. Οι γνωστοί εργατοπατέρες που ανεβαίνουν ετησίως με δαπάνες του συνδικάτου που χρηματοδοτείται ουσιαστικά από το δημόσιο, δηλαδή απ' όλους εμάς. Με τις υγείες μας.


Ξεκίνησε μου λένε η... «γαλάζια» απόβαση στη Θεσσαλονίκη ενόψει της φετινής ΔΕΘ και της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που φτάνει σήμερα στην πόλη. ΔΕΘ χωρίς βόλτα στην «ερωτική» Θεσσαλονίκη γίνεται; Δεν γίνεται. 


Τα μπαράκια στο κέντρο της πόλης γέμισαν από κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και... παρατρεχάμενους. Είδαν που λέτε οι φίλοι μου και μου το μετέφεραν τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα να πίνουν το ποτό τους παρέα με φίλους Θεσσαλονικείς (μεταξύ αυτών και τη αυτοδιοικητική και στο παρελθόν υποψήφια βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Ανατολή Κωνσταντινίδου ) στο «Ολύμπιον». 



Εκεί, βρισκόταν και η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη- σε άλλο τραπέζι- με συνεργάτες του γραφείου της. Οι ίδιες πηγές μου αναφέρουν πως στο «Ολύμπιον» βρέθηκε λίγο αργότερα και η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή, η οποία θα βρίσκεται στην πόλη ενόψει και της επίσκεψης του Νίκου Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.



Στην άλλη πλευρά του «πετάλου» της πλατείας Αριστοτέλους δειπνούσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ως κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου Economist Thessaloniki Metropolitan Summit. Ο φακός του makthes.gr τον εντόπισε όπως θα είδατε και στις αποκλειστικές φωτογραφίες την ώρα που ο κ. Ολάντ και η παρέα του είχαν φτάσει στο γλυκό. 



Λίγα μέτρα παραπέρα, στο Clochard μου μετέφεραν οι φίλοι μου (έχω πολλούς στην πόλη) ότι δειπνούσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή με την παρέα της. Στο ίδιο τραπέζι βρισκόταν και ο Αντώνης Οικονόμου. Το μάτι μου πήρε και τον Γιάννη Μπρατάκο στις «Επτά Θάλασσες». 



Τέλος, στο «Μαμαλούκα» είδαμε τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση να κάθεται σε μεγάλο τραπέζι. Στην ίδια παρέα ήταν και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Φάνης Παπάς. 

Αυτά με τα νυχτοπερπατήματα. Οι πηγές μου μετά πήγαν σπίτι γιατί σήμερα το πρωί δούλευαν. 



Μαθαίνω πως στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη το... copy paste πηγαίνει... σύννεφο. Μην έχει μια ιδέα ένας φερόμενος υποψήφιος απευθείας να του την... δανειστεί κι ένας άλλος. Δεν λέω, δεν υπάρχει παρθενογένεση. Αλλά ας αποδίδονται τουλάχιστον τα εύσημα. Όταν μάλιστα κατά την αντιγραφή γίνονται και... λάθη, τότε τα «σούξου μούξου» καλά κρατούν.



Τιμής ένεκεν ο πρώην δήμαρχος και πρώην βουλευτής και υπουργός Σωτήρης Κούβελας συμμετείχε στην πρώην δοκιμαστική βόλτα με το Μετρό Θεσσαλονίκης, βόλτα την οποία η Μαρία Ζουρνά όπως αποκάλυψε στο διαδίκτυο «την χάρηκε». «Πάντα με αγάπη για τους υπαλλήλους και ιδίως εμάς των τεχνικών υπηρεσιών» έγραψε η κ. Ζουρνά δημοσιεύοντας στο διαδίκτυο φωτογραφία της με τον πρώην δήμαρχο.


O… ανθηρόστομος