Λόγια του Βαρδάρη

  • Η άγρια γαλάζια Ανατολή
    05/11/2018 13:45

    Η άγρια γαλάζια Ανατολή

    Μία ωραία ατμόσφαιρα η ΝΔ στα βορειοανατολικά της χώρας. Εννοούμε την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου οι πονοκέφαλοι για την Πειραιώς και τον Κυριάκο Μητσοτάκη όλο και αυξάνονται. 

    Επίσημη στήριξη δόθηκε στον μητσοτακικό περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, ο οποίος θεωρείται πολιτικός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη εδώ και πολλά χρόνια, ενώ ήταν και ένας από τους 50 γαλάζιους που είχε υπογράψει την επιστολή στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της ΝΔ. Έλα όμως που για διάφορους λόγους κατά τη διάρκεια της θητείας του, που ξεκίνησε το 2016 μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πρώην περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, δημιουργήθηκαν αντιπαλότητες και με τους πέντε χωρικούς αντιπεριφερειάρχες του! 

    Έτσι ο Ξανθιώτης Κώστας Ζαγναφέρης έκανε πριν από δύο μήνες δήλωση ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος, ο Εβρίτης Δημήτρης Πέτροβιτς ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι θα είναι και αυτός υποψήφιος, ενώ στο παρασκήνιο ακούγεται ότι και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης θα κάνει το σχετικό βήμα! Ο Μέτιος από τη μεριά του έχει τη στήριξη του κόμματος, πήρε τη δημόσια (αναγκαστική κατά πολλούς) υποστήριξη των τεσσάρων βουλευτών και πρώην βουλευτών της περιοχής (Δημοσχάκης, Παναγιωτόπουλος, Κοντός, Στυλιανίδης), έχει καλό πέρασμα στο μουσουλμανικό στοιχείο, αλλά διαθέτει πλέον μικρή απήχηση εντός της παράταξής του. Τι λένε στην επίσημη ΝΔ; Αντιφατικά πράγματα. Άλλοι προτείνουν «υπομονή μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο», άλλοι είναι υπέρμαχοι των σκληρών μέτρων, για «να μαζευτεί νωρίς το μαγαζί». Καλά ξεμπερδέματα