Μονόλογοι

Η αδιαφάνεια και ο φωτογραφικός διαγωνισμός για την TV100 βγάζει στη... σέντρα τη διοίκηση Ζέρβα

26/05/2022 13:26

Δεν μας τα λέει καλά το τελευταίο διάστημα η διοίκηση Ζέρβα, η οποία θαρρείς και έχει βαλθεί είτε ηθελημένα είτε άθελά της να αντικαταστήσει την μυρωδιά του Θερμαϊκού με... οσμή αδιαφάνειας.


Σαν να μην έφτανε, λοιπόν, η ιστορία με τον αντιδήμαρχο με το «φακελάκι», η οποία θέλουν δε θέλουν ακόμη και οι ειλικρινά ανήξεροι, απλώνει σκιά πάνω από το δημαρχιακό Μέγαρο και γεννά ερωτήματα για το τι άλλο μπορεί να συμβαίνει ή να συμβεί στο μέλλον, ήρθε και μια ιστορία που σίγουρα θα μπορούσαν να αποφύγουν οι διοικούντες, αλλά δεν το επέλεξαν.


Μιλάω για την υπόθεση της ΔΕΠΘΕ που έχει ξεσηκώσει σάλο στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια και την πιάτσα της πόλης, καθώς η διοίκηση Ζέρβα αποφάσισε να «διορίσει» επικεφαλής της δημοτικής τηλεόρασης έναν εκλεκτό της, φτιάχνοντας έναν διαγωνισμό απ’ αυτούς που αποκαλούμε φωτογραφικούς και φροντίζοντας να μην ενημερωθούν οι δημοσιογράφοι της πόλης για το άνοιγμα της θέσης.


Και λέω «φωτογραφικό» γιατί ο εν λόγω δεν έχει καμία τηλεοπτική εμπειρία, κάτι το οποίο έπρεπε να αποκρυφτεί, επομένως φτάσαμε στο σημείο δημόσιο (ουσιαστικά) μέσο να ζητά εργαζόμενο για θέση ευθύνης που δεν ξέρει καν το αντικείμενο! Και όλα αυτά ενώ υπάρχουν αρκετοί εκλεκτοί συνάδελφοι με δεκαετίες στην πλάτη τους στην τηλεόραση, όπως άλλωστε είναι ο ένας και μοναδικός (ο καλός συνάδελφος Περικλής Στέλλας που ανακάλυψε την προκήρυξη και έκανε χαρτιά αλλά ήρθε (όπως είχε προαποφασιστεί) δεύτερος.


Και για να εξηγούμαι. Το ιδιαίτερα βαρύ και αμαρτωλό παρελθόν της TV100 και του FM100 ήταν το πρώτο πράγμα που έπιασε και «καθάρισε» ο Μπουτάρης όταν εκλέχτηκε δήμαρχος. Με δημοτικό σύμβουλο, τότε και μάλιστα αντιδήμαρχο τον Ζέρβα. Και έκτοτε η διοίκηση του δήμου, μέσω της «δικής» της διοίκησης της ΔΕΠΘΕ ό,τι θέση άνοιγε, είτε ήταν του μήνα, είτε δίμηνη, είτε για διευθυντή, την έστελνε στην ΕΣΗΕΜ-8 η οποία με τη σειρά της ενημέρωνε όλα τα μέλη της (σε μια περίοδο μάλιστα με βαριά ανεργία στον κλάδο) ώστε να καταθέσουν τα χαρτιά τους.


Αυτό συνεχιζόταν για χρόνια ολόκληρα και όπως ξέρουμε όταν κάτι γίνεται επαναλαμβανόμενα (θυμηθείτε ακόμα και τους επί μακρόν συμβασιούχους του δημοσίου), αποκτά χαρακτήρα de facto κατάστασης, οπότε το γεγονός πως αυτή τη φορά η διοίκηση του δήμου «αμέλησε» να ενημερώσει, εύλογα προκάλεσε τις αντιδράσεις των δημοσιογράφων της πόλης και φυσικά του συνδικαλιστικού τους οργάνου. Μάλιστα, η δικαιολογία ήταν πως το ανέβασε στη Διαύγεια, λες και δεν έχουν άλλη δουλειά οι δημοσιογράφοι από το να μπαίνουν όλη μέρα σ’ ένα κρατικό φορέα όπου λίγοι ξέρουν πραγματικά να ψάχνουν, μπας και δουν τη θέση.


Το καλύτερο, βέβαια, είναι και αυτό που συμβαίνει εντός ΕΣΗΕΜ-Θ, καθώς εκεί βρίσκεται εκλεγμένος ως συνδικαλιστής ο νέος διευθυντής. Απ’ όταν έσκασε το θέμα, σε κάθε συνεδρίαση γίνεται του... Κουτρούλη ο γάμος με αντεγκλήσεις και υπονοούμενα και η κατάληξη ήταν η χθεσινή ανακοίνωση διαμαρτυρίας της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Πολύ σωστά εκεί επισημαίνεται πως το μέσο ως δημοτικό είναι όλων των πολιτών, επομένως οφείλει να τηρεί κανόνες διαύγειας και διαφάνειας και δεν είναι κανενός το «τσιφλίκι». Πάντως, εντυπωσιάζομαι που μετά το «διάλλειμα» Μπουτάρη, οι νέοι διοικούντες δε θυμούνται πού οδήγησε την πόλη και έναν τεράστιο οργανισμό όπως είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης η αδιαφάνεια και η λογική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε»...


O… ανθηρόστομος