Μονόλογοι

Η... 3η Σεπτέμβρη, η φωτογραφία στα social media και το «αίμα που νερό δεν γίνεται»

31/08/2022 07:26

Συνεδρίασε το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης χθες το βράδυ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποφασιστούν οι δράσεις ενόψει της 3ης Σεπτέμβρη (το Σάββατο συμπληρώνονται 48 χρόνια από την Ιδρυτική Διακήρυξη) αλλά και της επίσκεψης του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη στην πόλη. Είδα αρκετούς συντρόφους. Εκλεγμένους, μη εκλεγμένους, νυν, πρώην, υποψηφίους... υποψηφίους βουλευτές.


Διαψεύδοντας τις πληροφορίες που τους θέλουν απέναντι, οι Πέτρος Λεκάκης και Αντώνης Σαουλίδης είχαν έναν εγκάρδιο χαιρετισμό λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης.


Αντίστοιχα, ο Σαουλίδης σήμερα «ανέβασε» στα social media του φωτογραφία με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη κατά την επίσκεψή τους στους απεργούς της οινοποιίας «Μαλαματίνα». Στο χώρο βρέθηκαν και άλλα στελέχη της δημοτικής αρχής Νεάπολης-Συκεών.


Θα με ρωτήσετε γιατί μου έκανε εντύπωση η φωτογραφία; Γιατί οι πληροφορίες μου ήθελαν τους δύο άνδρες να έχουν «παγώσει» από τον περασμένο Δεκέμβριο κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας στο ΠΑΣΟΚ, όταν οι τόνοι ανέβηκαν και λίγο έλειψε να υπάρξει θερμό επεισόδιο μεταξύ τους. Υπενθυμίζω πως ο Σαουλίδης στήριξε την υποψηφιότητα Ανδρουλάκη και ο Δανιηλίδης την υποψηφιότητα Παπανδρέου. Λογικά θα δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και οι σχέσεις τους αποκαταστάθηκαν. Άλλωστε «το αίμα νερό δεν γίνεται, κι αν γίνεται δεν πίνεται».


Μαθαίνω επίσης ότι τελικά η κομματική οργάνωση της Θεσσαλονίκης ανήμερα της 3ης Σεπτέμβρη θα αρκεστεί σε εξορμήσεις σε γειτονιές και τελικά δεν θα πραγματοποιήσει κάποια εκδήλωση, απουσία διαθέσιμων χώρων. Όλες οι αίθουσες του δημαρχείου κλεισμένες, όπως και ο αίθριος χώρος, ενώ για τον εξωτερικό χώρο στο Πολιτιστικό Κέντρο στην Τούμπα ζήτησαν από τους «συντρόφους» λεφτά. Τη Δημοτική Αρχή Θεσσαλονίκης καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ Κεντρικής Μακεδονίας κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη στάση» να «κατεβάσει» υλικό ενημέρωσης για το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή. «Το Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ αποτελεί εδώ και 5 σχεδόν δεκαετίες ένα μεγάλο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός της πόλης. Είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ που πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη και έχει αγκαλιαστεί από την νεολαία και τον λαό της διαχρονικά.

Η Δημοτική Αρχή δεν έχει δείξει τον ίδιο ζήλο για το ζήτημα της καθαριότητας και τα προβλήματα που ταλανίζουν γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα δεν ενοχλείται από αντίστοιχου τύπου εμπορικές διαφημίσεις και υλικά που μάλιστα παραμένουν ανέγγιχτα ενώ οι δραστηριότητες αυτές έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και τον προηγούμενο Φεβρουάριο» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.


O… ανθηρόστομος