Λόγια του Βαρδάρη

  • Η σωστή χρήση της μάσκας σε... διαδικτυακό "μάθημα" στα δημοτικά σχολεία
    16/09/2020 09:19

    Η σωστή χρήση της μάσκας σε... διαδικτυακό "μάθημα" στα δημοτικά σχολεία

    Καθηγητής παιδιατρικής και λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ απαντά σε ερωτήματα γονιών και... μαθητών διαδικτυακά ύστερα από πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

    Ο Εμμανουήλ Ροηλίδης, Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Α.Π.Θ., Διευθυντής της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Α.Π.Θ. του Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο και ο Νίκος Νίτσας, χειρουργός Οφθαλμίατρος- Παιδοφθαλμίατρος και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης θα απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές με όσα έγιναν και πρέπει να γίνουν ώστε να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία, σε καιρό πανδημίας. Τη συνάντηση θα συντονίσει ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Αλέξανδρος Κόπτσης.

    Ερωτήσεις εκτός από γονείς και μαθητές μπορούν να υποβάλλουν και εκπαιδευτικοί στην πλατφόρμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, στη διεύθυνση: https://www.submit.kmaked.eu ως την Πέμπτη 17-09-20, ώρα 15:00 μ.μ. Η ημερίδα θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω livestreaming από την ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης https://kmaked.pde.sch.gr/site/ και θα παραμείνει... αναρτημένη για να είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει παρόμοιες πρωτοβουλίες με τη συνδρομή και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας.Σύμφωνα με πληροφορίες κάτι παρόμοιο θα οργανωθεί και με τον αν. καθηγητή παθολογίας και λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ και υπεύθυνο του Κέντρου Αναφοράς του ιού στη βόρεια Ελλάδα Συμεών Μεταλλίδη τις επόμενες ημέρες ώστε να έχουν ευκαιρία και οι μεγαλύτεροι μαθητές να θέσουν ζητήματα που τους απασχολούν σχετικά με τα μέτρα προστασίας και πρόληψης γιατί όπως είπε και ο πρόεδρος του ΙΣΘ "η υπευθυνότητα είναι -προς το παρόν- το μοναδικό "εμβόλιο" που θα μας "ανοσοποιήσει" και θα μας προστατεύσει... "