Λόγια του Βαρδάρη

  • Η πρωτιά του Παπαμιμίκου
    10/01/2022 12:25

    Η πρωτιά του Παπαμιμίκου

    Ένας από τους πρώτους που είχε ανοίξει τη συζήτηση περί πανεπιστημιακής αστυνομίας θεωρείται ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

    Ήταν τότε που ως γραμματέας της ΝΔ είχε κάνει σειρά συναντήσεων με τις διοικήσεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, προτείνοντας τέσσερα σημεία:

    Τη φύλαξη των ΑΕΙ από ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας, όπου με την κατάλληλη εκπαίδευση θα προστατεύουν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και τη δημόσια περιουσία, τον ορισμό ενός συνδέσμου από την Ελληνική Αστυνομία σε κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα, τη δυνατότητα εισόδου στα κτήρια, κατά τις ώρες που δεν γίνονται μαθήματα, μόνο με τη χρήση φοιτητικής ταυτότητας και τη δημιουργία γραμμής επικοινωνίας σε καταστάσεις εκτάκτου κινδύνου

    Όλα αυτά πολλά χρόνια πριν, καθώς οι επισκέψεις του τότε γαλάζιου γραμματέα της ΝΔ χρονολογούνται από το 2014. Έτσι ήταν μάλλον απόλυτα δικαιολογημένη και η πρόσφατη ανάρτηση στήριξης προς τον σημερινό πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου με αφορμή τις απαράδεκτες απειλές για τη ζωή του, που προκάλεσε η απόλυτα δικαιολογημένη απόφαση του πρύτανη να αποδοθεί ξανά το Βιολογικό στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

    «Οι γνωστοί-άγνωστοι έφτασαν στο σημείο να απειλούν τη ζωή του πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου διότι η πολιτεία έκανε το αυτονόητο. Άδειασε έναν χώρο εντός του πανεπιστημίου που παράνομα είχαν καταλάβει επί 34 χρόνια και τον απέδωσε στην ακαδημαϊκή κοινότητα για να γίνει βιβλιοθήκη. Οι απειλές τους, η βία, η τρομοκρατία τους δεν μας αγγίζουν. Δεν θα περάσουν. Είμαστε σθεναρά, με θάρρος και αποφασιστικότητα στο πλευρό του πρύτανη, της νομιμότητας, της ασφάλειας, του υγιούς ελληνικού δημοσίου πανεπιστημίου», τονίζει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.