ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

H κουζίνα γίνεται βιώσιμη στην Αγορά Μοδιάνο

Συνεχίζεται η σειρά γαστρονομικών events Culinary Workshops

 20/03/2023 15:21

H κουζίνα γίνεται βιώσιμη στην Αγορά Μοδιάνο

Ένα ακόμα γαστρονομικό ταξίδι και μάλιστα μεγάλης διατροφικής αξίας θα κάνουν οι επισκέπτες της Αγοράς Μοδιάνο.

Η σειρά γαστρονομικών events Culinary Workshops @ Αγορά Μοδιάνο συνεχίζεται και ο τομέας Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 υποδέχεται το κοινό της Θεσσαλονίκης στο κοινόχρηστο food lounge της Αγοράς Μοδιάνο, την Τρίτη 21/3, από τις 12:00 ως τις 14:00 το μεσημέρι σε ένα ξεχωριστό event live μαγειρικής, με θέμα "Βιώσιμη Κουζίνα – Make Sustainable".

Χρησιμοποιώντας υλικά εποχής και προέλευσης από την περιοχή της Θεσσαλονίκης, που αφήνουν το ελάχιστο αποτύπωμα στο περιβάλλον, ο Executive Chef Ευθύμης Τσακίρης, Εκπαιδευτής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, πλαισιωμένος από σπουδαστές των τμημάτων Μαγειρικής, θα παρουσιάσει μια σειρά από πρωτότυπες γεύσεις.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία για γευστική δοκιμή των συνταγών που θα εκτελεστούν και θα ενημερωθούν για το κίνημα zero waste, που προάγει τη δημιουργική χρήση όλων των υλικών, ακόμη και των οργανικών υπολειμμάτων στην μαγειρική.

Μενού:

Πλιγούρι Γρεβενών / Γαρίδες Σοτέ / Αφρός Αγγουριού / Dressing από μπισκ γαρίδας

Χαχλές γεμιστές με μανιτάρια / Φέτα Μυτιλήνης / Λιαστή Ντομάτα / Λαδοτύρι Μεσολογγίου

Γαυρο...κεφτέδες με μυρωδικά / Chips Ψαροκόκαλου / Πίκλα Αγγουριού / Sauce Γιαουρτιού

Στο πλευρό του τομέα Γαστρονομίας, βρίσκονται τα Συμμετέχοντα Καταστήματα της Αγοράς Μοδιάνο, που προσφέρουν απλόχερα τις ποιοτικότερες πρώτες ύλες και τα εξαιρετικά προϊόντα τους για τις παρασκευές: Κοινωνικό Παντοπωλείο Wise Greece, Pescaderia, Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μεσότοπου Λέσβου, Olicatessen, Χρυσοπηγή.

Ένα ακόμα γαστρονομικό ταξίδι και μάλιστα μεγάλης διατροφικής αξίας θα κάνουν οι επισκέπτες της Αγοράς Μοδιάνο.

Η σειρά γαστρονομικών events Culinary Workshops @ Αγορά Μοδιάνο συνεχίζεται και ο τομέας Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 υποδέχεται το κοινό της Θεσσαλονίκης στο κοινόχρηστο food lounge της Αγοράς Μοδιάνο, την Τρίτη 21/3, από τις 12:00 ως τις 14:00 το μεσημέρι σε ένα ξεχωριστό event live μαγειρικής, με θέμα "Βιώσιμη Κουζίνα – Make Sustainable".

Χρησιμοποιώντας υλικά εποχής και προέλευσης από την περιοχή της Θεσσαλονίκης, που αφήνουν το ελάχιστο αποτύπωμα στο περιβάλλον, ο Executive Chef Ευθύμης Τσακίρης, Εκπαιδευτής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, πλαισιωμένος από σπουδαστές των τμημάτων Μαγειρικής, θα παρουσιάσει μια σειρά από πρωτότυπες γεύσεις.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία για γευστική δοκιμή των συνταγών που θα εκτελεστούν και θα ενημερωθούν για το κίνημα zero waste, που προάγει τη δημιουργική χρήση όλων των υλικών, ακόμη και των οργανικών υπολειμμάτων στην μαγειρική.

Μενού:

Πλιγούρι Γρεβενών / Γαρίδες Σοτέ / Αφρός Αγγουριού / Dressing από μπισκ γαρίδας

Χαχλές γεμιστές με μανιτάρια / Φέτα Μυτιλήνης / Λιαστή Ντομάτα / Λαδοτύρι Μεσολογγίου

Γαυρο...κεφτέδες με μυρωδικά / Chips Ψαροκόκαλου / Πίκλα Αγγουριού / Sauce Γιαουρτιού

Στο πλευρό του τομέα Γαστρονομίας, βρίσκονται τα Συμμετέχοντα Καταστήματα της Αγοράς Μοδιάνο, που προσφέρουν απλόχερα τις ποιοτικότερες πρώτες ύλες και τα εξαιρετικά προϊόντα τους για τις παρασκευές: Κοινωνικό Παντοπωλείο Wise Greece, Pescaderia, Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μεσότοπου Λέσβου, Olicatessen, Χρυσοπηγή.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία