Μονόλογοι

Η διαφήμιση του αυτονόητου και τα… αποκαλυπτήρια

23/08/2022 14:42

Άφησα που λέτε τα μπάνια του... λαού -τέλειωσε η άδεια βλέπετε- και ξεκίνησα και εγώ τα... «καλό χειμώνα».

Καλό, δύσκολο, χειμώνα να έχουμε, λοιπόν.


Μόνος στην πόλη, ακόμα οι περισσότεροι φευγάτοι, πήγα μία βόλτα από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Καλά ήταν, δεν μπορώ να πω. Είχε δροσιά αρκετή. Ε, αφού κάθε τρεις και λίγο πρόεδρος, δήμαρχος και αντιδήμαρχοι φυσούσαν και ξεφυσούσαν. Ακόμα κι όταν μιλούσαν οι δικοί τους από το... σπίτι τους, που προτίμησαν να συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης.


Εκεί που λέτε, ο Θεοτοκάτος είπε κάτι που πέρασε απαρατήρητο. Σχεδόν, γιατί εγώ το παρατήρησα. Γινόταν που λέτε μία συζήτηση για την υπηρεσία της Καθαριότητας που βρίσκεται σε χώρο πλησίον των Κοιμητηρίων Θέρμης. Πήρε το λόγο και είπε ότι είναι «ασέβεια για τους νεκρούς». Ποια είναι η ασέβεια δεν καταλάβαμε, γιατί προχώρησαν γρήγορα στον επόμενο ομιλητή.

Έψαξα να βρω και τον άλλο αντιδήμαρχο, ξέρετε γι’ αυτόν που γράφει συχνά ο «ανθηρόστομος», αλλά δεν ήταν εκεί. Τι το ήθελα; Σας έχει τύχη ποτέ να μιλάτε για κάτι και να σας βγάζει αντίστοιχη διαφήμιση το facebook; Σαν κάποιος να μας ακούει;

Πρωί πρωί πληρωμένη ανάρτηση χορηγούμενη στο facebook για την αμεσότητα που έδειξε ο δήμος Θεσσαλονίκης και η υπηρεσία του για την κατάσβεση της φωτιάς στο Σέιχ Σου το μεσημέρι της Κυριακής. Αναρωτιέμαι: Θα διαφημίζουμε το αυτονόητο; Δηλαδή αν κάτι πήγαινε στραβά, θα το διαφημίζαμε πάλι ή θα προσπαθούσαμε να το... κρύψουμε; Απορίες που έχω αυγουστιάτικα κι εγώ.


Χθες το βράδυ συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης. Αντικείμενο της συνάντησης των μελών ήταν η προετοιμασία της οργάνωσης ενόψει της παρουσίας Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ και ο προγραμματισμός δράσης για την «γενέθλια» ημέρα του ΠΑΣΟΚ, την 3η Σεπτέμβρη. Κεντρικά το κόμμα προετοιμάζει... αποκαλυπτήρια (μίας νέας «πράσινης» εφαρμογής, δεν θα σας πω περισσότερα να διαβάσετε «Μακεδονία της Κυριακής»). Τοπικά προσανατολίζονται στην πραγματοποίηση εκδήλωσης.


O… ανθηρόστομος