Μονόλογοι

H χαμένη τιμή της ΕΡΤ3 και η κομμένη άδεια δημοσιογράφου που ταξίδεψε 504 χλμ για να καλύψει τη φωτιά των Αθηνών

21/07/2022 16:02

Η προθυμία δεν είναι πάντοτε καλή και ενίοτε όταν κάποιος εμφανίζεται... υπερπρόθυμος, το πιο πιθανό είναι -μιας και δε ζούμε σε κοινωνία αγγελικά πλασμένη- είναι να τον πατήσουν οι άλλοι διπλά και τρίδιπλα.

Αναφέρομαι για μία ακόμη φορά στην ΕΡΤ3, η οποία για πολλοστή φορά κάνει τα χατίρια της "μαμάς ΕΡΤ", της Αθήνας δηλαδή, ακόμα και αν αυτά είναι από εντελώς παράλογα έως εξωφρενικά και πρωτάκουστα. 


Το νέο επεισόδιο στο σίριαλ της ηγεμονίας του Ραδιομεγάρου έναντι της Αγγελάκη ήρθε με τις φωτιές στην Πεντέλη. Προκειμένου, λοιπόν, οι Αθηναίοι να μη χαλάσουν τη... ζαχαρένια τους και τις διακοπές τους και να μην αναστατώνουν το πρόγραμμα των αδειών (που αν είναι μία φορά δύσκολο να καταρτιστεί στον ιδιωτικό τομέα, φανταστείτε τι γίνεται στο δημόσιο με τις γνωστές του παθογένειες), ο εδώ ισχυρός άντρας, ο Στάγκος, κατ' απαίτηση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ έκοψε την άδεια δημοσιογράφου, του έδωσε και ένα τριμελές συνεργείο και τους έστειλε πακέτο στην Πεντέλη να καλύψουν τη μεγάλη πυρκαγιά.


Αυτό που μαθαίνει ο "ανθηρόστομος" ότι διακινεί ο γενικός της ΕΡΤ3 ως δικαιολογία είναι πως η ΕΡΤ3 έσωσε την τιμή της ΕΡΤ (!) Δεν ξέρω γιατί οι Αθηναίοι των εκατοντάδων δημοσιογράφων έχασαν την τιμή τους για να έρθει ο από μηχανής Θεός από το Βορρά να τη σώσει, πάντως να στέλνεις στην πυρκαγιά που είναι στην πόρτα σου κάποιον από 504 χλμ μακρύτερα που δεν είναι καν υποχρεωμένος να ξέρει τι είναι... Ντράφι και πόσες είναι οι... Ανθούσες, είναι ανήκουστο. Να θυμίσω μόνο πως και στον πόλεμο οι Αθηναίοι αρνήθηκαν να πάνε και η πρόθυμη ΕΡΤ3 έστειλε αυτή ανταποκριτές και μάλιστα εκ των συμβασιούχων. 


O… ανθηρόστομος