Λόγια του Βαρδάρη

  • Η ασπρόμαυρη ιστορία μιας φωτογραφίας στην Τούμπα…
    27/12/2021 11:36

    Η ασπρόμαυρη ιστορία μιας φωτογραφίας στην Τούμπα…

    Μια φωτογραφία ποδοσφαιρικής ομάδας με ασπρόμαυρους πρωταγωνιστές ξεχωρίζει στο γραφείο του Σταύρου Καλαφάτη στο Διοικητήριο. Σε πρώτη ματιά θυμίζει πολύ ΠΑΟΚ, αλλά τελικά δεν είναι. Πρόκειται για μια παραδοσιακή φωτογραφία 11 ποδοσφαιριστών στην Τούμπα, που φορούν τα χρώματα του Δικέφαλου, αλλά δεν είναι η ομάδα του ΠΑΟΚ.

    Είναι η ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος» στην οποία πρωτοστάτησε ο Σταύρος Καλαφάτης πριν από περίπου 25 χρόνια. Ηταν η εποχή που ο τότε φρεσκοεκλεγμένος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης συνεργαζόταν ακόμη με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και είχε συνδράμει σε ουκ ολίγες συνεργασίες της εταιρίας. Μια από αυτές ήταν και με το συγκεκριμένο σύλλογο για τη διοργάνωση ενός ποδοσφαιρικού τουρνουά που έγινε στο γήπεδο του ΠΑΟΚ και στο οποίο εκτός από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης συμμετείχαν και οι αντίστοιχες ομάδες από την Αθήνα και την Πάτρα. Με τον τότε βουλευτή και σημερινό υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης (διακρίνεται πρώτος όρθιος από τα αριστερά) να κατέχει θέση βασικού στην ομάδα, στην οποία συμμετείχε και ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Στάθης Κουτσοχήνας (διακρίνεται όρθιος δεύτερος από δεξιά).

    25 χρόνια μετά η φωτογραφία φυσικά δεν περνά ασχολίαστη από κανέναν επισκέπτη του γραφείου του κ. Καλαφάτη. Οι μεν Παοκτσήδες χαμογελούν θετικά βλέποντάς την, καθώς θεωρούν ότι έχουν μπροστά τους τον πολιτικό ντυμένο στα ασπρόμαυρα της ομάδας τους, οι δε Αρειανοί, αλλά και οι συμπαθούντες άλλες ομάδες... τσιμπάνε, αναγκάζοντας τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης να εξηγήσει το πως και το γιατί της ιστορίας της φωτογραφίας...

    paok.jpg