Λόγια του Βαρδάρη

  • Guardian: Στα καλύτερα του αιώνα το βιβλίο του Βαρουφάκη
    24/09/2019 07:54

    Guardian: Στα καλύτερα του αιώνα το βιβλίο του Βαρουφάκη

    Για τους "Ενήλικους στην αίθουσα", το νέο φιλμ του Κώστα Γαβρά οι κριτικές βασίζονται σε προσωπικά κριτήρια μιας και ακόμη δεν έχουν παιχτεί στην μεγάλη οθόνη, όμως για το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη στο οποίο βασίζεται η ταινία, τα πράγματα είναι πιο απλό και πολύ πιο θετικά.

    Κι αυτό καθώς ο "Guardian" δημοσίευσε την λίστα του με τα 100 βιβλία του 21ου αιώνα, ανάμεσα στα οποία και το "Ανίκητοι ηττημένοι" του πρώην υπουργού Οικονομικών.
    «Το απομνημόνευμα του οικονομολόγου με το δερμάτινο μπουφάν που διετέλεσε για 6 μήνες υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα το 2015 σε μία εποχή οικονομικής και πολιτικής κρίσης έχει περιγράφει ως ένα από τα καλύτερα πολιτικά απομνημονεύματα που γράφτηκαν ποτέ" αναφέρει ο Guardian κάτω από τη φωτογραφία του Γιάνη Βαρουφάκη, δίπλα στον αριθμό 86.
    "Έρχεται αντιμέτωπος με το ΔΝΤ, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, τη Wall Street, τους δισεκατομμυριούχους και τους ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης και τους περιγράφεται πώς λειτουργεί το σύστημα - ως εκ τούτου, το βιβλίο του είναι μια φανερή περιγραφή της σύγχρονης εξουσίας" γράφει ακόμη η έγκριτη εφημερίδα.