Restaurants

«Grada Nuevo»: Όταν η τέχνη της υψηλής γαστρονομίας συναντά την ελληνική κουζίνα

Ένας γαστρονομικός παράδεισος, όπου οι αισθήσεις γίνονται ένα με την απόλαυση

 27/09/2022 10:55

«Grada Nuevo»: Όταν η τέχνη της υψηλής γαστρονομίας συναντά την ελληνική κουζίνα

Το βραβευμένο «Grada Nuevo», θεωρείται δικαίως εδώ και χρόνια ένας από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς στη Θεσσαλονίκη. Πιστοί στην παράδοση που οι ίδιοι ξεκίνησαν είκοσι οκτώ χρόνια πριν, συνεχίζουν δυναμικά και σταθερά όλα αυτά τα χρόνια, παρουσιάζοντας όλο και πιο εκλεπτυσμένες προτάσεις βασισμένες στην κουζίνα θαλασσινών, σε έναν χώρο όπου η υψηλή γαστρονομία και η ελληνική κουζίνα, «δένουν» με ένα αποτέλεσμα που ξεχωρίζει.

Το «Grada Nuevo», δεν ήταν πάντα στο ίδιο σημείο. Όταν ξεκίνησε τη διαδρομή του, το 1994, από τον Απόστολο Ρήγα και την κα Ελένη, άνοιξε στην Παύλου Μελά κι αποτελούσε την απαρχή μίας μεγάλης πορείας, που ξεκίνησε με μεράκι και πήρε σάρκα και οστά στους χώρους του.

grada-nuevo2.jpg
grada-nuevo3.jpg

Ο ιδιοκτήτης του «Grada Nuevo», αγαπούσε πάντα την premium εκδοχή της γαστρονομίας, τόσο ως προς τη δημιουργικότητα της κουζίνας, όσο και στο service και τη φιλοξενία των επισκεπτών του και αυτό είναι ορατό σε κάθε πιάτο και υπηρεσία του εστιατορίου, όπου επικρατούν η ψυχή, η ενέργεια και η ουσία, με βάση μια φιλοσοφία που θέλει την ανακάλυψη ενός καινούριου πιάτου, να προσφέρει περισσότερα στη ευτυχία της ανθρώπινης φυλής, από την ανακάλυψη ενός άστρου.

grada-nuevo4.jpg
grada-nuevo5.jpg

Εκλεπτυσμένη κουζίνα θαλασσινών

Στην Καλαποθάκη, πλέον, εδώ και χρόνια, το «Grada Nuevo» εστιάζει καθαρά στα θαλασσινά και στις παρασκευές θαλασσινών, όπως το ceviche ή το tartare και σε εξεζητημένα pairings – συνδυασμούς των γεύσεων του μενού με κρασί, σαμπάνια κι αποστάγματα από την κάβα του.

Τα αλιεύματά του προέρχονται απευθείας κι αποκλειστικά από τον Τορωναίο Κόλπο της Χαλκιδικής, ενώ πολλές είναι οι επιλογές σε όστρακα και στρείδια - θα βρείτε προτάσεις διαφόρων κατηγοριών κι από χώρες όπως η Γαλλία, η Ιρλανδία ή η Ιταλία.

grada-nuevo6.jpg

Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς, ότι στο «Grada Nuevo» η τάση της υψηλής γαστρονομίας – καθαρά στον τομέα των θαλασσινών τα τελευταία χρόνια - αντιπροσωπεύεται ταπεινά κι εκλεπτυσμένα, καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του, που είναι ανοδική και με όλο και μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Βασισμένες στα πιο ποιοτικά υλικά και τις καλύτερες παραγωγές της χώρας, συνδυασμένα έτσι ώστε να αναδεικνύουν τη μοναδικότητά τους και να προσφέρονται στους λάτρεις του καλού φαγητού και τους «εραστές της γαστρονομίας», οι συνταγές του «Grada Nuevo» μεταφέρουν τις αισθήσεις στην αναζήτηση της τελειότητας κι ο χώρος αποτελεί ένα από τα πιο σεβαστά κι αγαπημένα εστιατόρια της κατηγορίας του, σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

grada-nuevo7.jpg

Μενού που ακολουθεί τις εποχές

Τίποτα στο μενού δεν είναι στάσιμο, αφού η κάρτα ανανεώνεται δύο ή τρεις φορές το χρόνο, ακολουθώντας τον κύκλο της παραγωγής των προϊόντων και την εκάστοτε εποχή.

grada-nuevo8.jpg

Πρόκειται, άλλωστε, για ένα εστιατόριο που σέβεται τον επισκέπτη του και προσέχει πάντα το τι και πώς θα το σερβίρει. Τώρα το φθινόπωρο θα βρείτε, στις σαλάτες, μία νόστιμη πράσινη, με ψητά νεκταρίνια κι αχλάδι ποσέ, τη δροσερή σαλάτα με φλέικς καρύδας και βινεγκρέτ πορτοκαλιού, αλλά και μεσογειακή με ψητά λαχανικά κι ελληνική με όλα τα απαραίτητα συστατικά.

grada-nuevo9.jpg
grada-nuevo10.jpg
grada-nuevo11.jpg

Στα ορεκτικά ξεχωρίζουν ο αχινός, το ceviche ροφού ή γαρίδας και το tartare τούνας στις κρύες προτάσεις, η νόστιμη ψαρόσουπα και το καπνιστό χέλι στις ζεστές.

Στα κυρίως, αξίζει να δοκιμάσετε τα μάγουλα σφυρίδας, φαγκρί ή συναγρίδας σωτέ, φιλέτο με baby λαχανικά στον ατμό και πουρέ λευκού κρεμμυδιού ή φιλέτο φρικασέ με άγρια χόρτα κι αυγολέμονο, το σολομό με τριλογία πράσου, δαμάσκηνα και φρέσκια, καλοκαιρινή τρούφα.

grada-nuevo12.jpg
grada-nuevo13.jpg

Τα ζυμαρικά περιλαμβάνουν από λινγκουίνι με γαρίδες, μανιτάρια, σπανάκι και beurre noisette ή με αχινό και τηγανιτή κινόα, μέχρι συνταγή με αυγοτάραχο, τσίλι και λάιμ κι ένα εξαιρετικό κριθαρότο μελωμένο με φρέσκες γαρίδες κι ελαφριά σάλτσα ντομάτας.

grada-nuevo14.jpg

Οι κρεατοφάγοι θα βρείτε επίσης μία εξαιρετική επιλογή, το rib – eye με βουτυράτο πουρέ πατάτας.

Και στο τέλος, το γλυκό, πάντα ανάλογα με την εποχή. Γαλακτομπούρεκο με κρέμα mascarpone και χουρμάδες ή ελαφριά μους σοκολάτας Valhrona με κρούστα roche, χώμα σοκολάτας και κενέλ παγωτού bitter σοκολάτας, φρούτα εποχής και δικό τους παγωτό με ανθόγαλα, σοκολάτα και μάνγκο, είναι μέσα στις προτάσεις τους.

grada-nuevo15.jpg
grada-nuevo16.jpg

Συνοδεύετε με επιλογές από τη λίστα οίνων κι αφρωδών οίνων από εξαιρετικά Κτήματα του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, επιλεγμένες ελληνικές μπύρες και μία ποικιλία από cocktails κι απολαμβάνετε στον όμορφο πεζόδρομο της Καλαποθάκη, με τα γραφικά κτήρια, από τις 12 το μεσημέρι που ανοίγει η κουζίνα, έως και τις 12 το βράδυ, που κλείνει.

grada-nuevo17.jpg
grada-nuevo18.jpg

Το «Grada Nuevo» είναι μία απόλυτα value for money επιλογή, χάρη στην ποιότητα και τις ιδιαίτερες και gourmet προτάσεις του. Και γι’ αυτό, το αγαπάμε. Επειδή εκφράζει την Τέχνη της Υψηλής Γαστρονομίας, αναδομώντας την ελληνική κουζίνα κι εκφράζοντάς την δεξιοτεχνικά, ώστε σε κάθε γεύμα, οι αισθήσεις σου να συναντούν την απόλαυση. Δεν είναι, τυχαία, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και πολυβραβευμένα εστιατόρια θαλασσινών της Θεσσαλονίκης.

grada-nuevo19.jpg

Tip 1: Για να βρείτε σίγουρα τραπέζι στο «Grada Nuevo» είναι καλό να κάνετε κράτηση, ακόμη και τις καθημερινές. Στην ιστοσελίδα του εστιατορίου, θα βρείτε ειδική φόρμα που θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε την κράτησή σας και ηλεκτρονικά.

Tip 2: Από τον Οκτώβριο, να περιμένετε και το νέο μενού του εστιατορίου.


Διεύθυνση: Καλαποθάκη 14, Κέντρο

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 271074

Website

Facebook

Instagram


Παραγωγή κειμένου & φωτογραφιών: Best of Group

Το βραβευμένο «Grada Nuevo», θεωρείται δικαίως εδώ και χρόνια ένας από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς στη Θεσσαλονίκη. Πιστοί στην παράδοση που οι ίδιοι ξεκίνησαν είκοσι οκτώ χρόνια πριν, συνεχίζουν δυναμικά και σταθερά όλα αυτά τα χρόνια, παρουσιάζοντας όλο και πιο εκλεπτυσμένες προτάσεις βασισμένες στην κουζίνα θαλασσινών, σε έναν χώρο όπου η υψηλή γαστρονομία και η ελληνική κουζίνα, «δένουν» με ένα αποτέλεσμα που ξεχωρίζει.

Το «Grada Nuevo», δεν ήταν πάντα στο ίδιο σημείο. Όταν ξεκίνησε τη διαδρομή του, το 1994, από τον Απόστολο Ρήγα και την κα Ελένη, άνοιξε στην Παύλου Μελά κι αποτελούσε την απαρχή μίας μεγάλης πορείας, που ξεκίνησε με μεράκι και πήρε σάρκα και οστά στους χώρους του.

grada-nuevo2.jpg
grada-nuevo3.jpg

Ο ιδιοκτήτης του «Grada Nuevo», αγαπούσε πάντα την premium εκδοχή της γαστρονομίας, τόσο ως προς τη δημιουργικότητα της κουζίνας, όσο και στο service και τη φιλοξενία των επισκεπτών του και αυτό είναι ορατό σε κάθε πιάτο και υπηρεσία του εστιατορίου, όπου επικρατούν η ψυχή, η ενέργεια και η ουσία, με βάση μια φιλοσοφία που θέλει την ανακάλυψη ενός καινούριου πιάτου, να προσφέρει περισσότερα στη ευτυχία της ανθρώπινης φυλής, από την ανακάλυψη ενός άστρου.

grada-nuevo4.jpg
grada-nuevo5.jpg

Εκλεπτυσμένη κουζίνα θαλασσινών

Στην Καλαποθάκη, πλέον, εδώ και χρόνια, το «Grada Nuevo» εστιάζει καθαρά στα θαλασσινά και στις παρασκευές θαλασσινών, όπως το ceviche ή το tartare και σε εξεζητημένα pairings – συνδυασμούς των γεύσεων του μενού με κρασί, σαμπάνια κι αποστάγματα από την κάβα του.

Τα αλιεύματά του προέρχονται απευθείας κι αποκλειστικά από τον Τορωναίο Κόλπο της Χαλκιδικής, ενώ πολλές είναι οι επιλογές σε όστρακα και στρείδια - θα βρείτε προτάσεις διαφόρων κατηγοριών κι από χώρες όπως η Γαλλία, η Ιρλανδία ή η Ιταλία.

grada-nuevo6.jpg

Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς, ότι στο «Grada Nuevo» η τάση της υψηλής γαστρονομίας – καθαρά στον τομέα των θαλασσινών τα τελευταία χρόνια - αντιπροσωπεύεται ταπεινά κι εκλεπτυσμένα, καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του, που είναι ανοδική και με όλο και μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Βασισμένες στα πιο ποιοτικά υλικά και τις καλύτερες παραγωγές της χώρας, συνδυασμένα έτσι ώστε να αναδεικνύουν τη μοναδικότητά τους και να προσφέρονται στους λάτρεις του καλού φαγητού και τους «εραστές της γαστρονομίας», οι συνταγές του «Grada Nuevo» μεταφέρουν τις αισθήσεις στην αναζήτηση της τελειότητας κι ο χώρος αποτελεί ένα από τα πιο σεβαστά κι αγαπημένα εστιατόρια της κατηγορίας του, σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

grada-nuevo7.jpg

Μενού που ακολουθεί τις εποχές

Τίποτα στο μενού δεν είναι στάσιμο, αφού η κάρτα ανανεώνεται δύο ή τρεις φορές το χρόνο, ακολουθώντας τον κύκλο της παραγωγής των προϊόντων και την εκάστοτε εποχή.

grada-nuevo8.jpg

Πρόκειται, άλλωστε, για ένα εστιατόριο που σέβεται τον επισκέπτη του και προσέχει πάντα το τι και πώς θα το σερβίρει. Τώρα το φθινόπωρο θα βρείτε, στις σαλάτες, μία νόστιμη πράσινη, με ψητά νεκταρίνια κι αχλάδι ποσέ, τη δροσερή σαλάτα με φλέικς καρύδας και βινεγκρέτ πορτοκαλιού, αλλά και μεσογειακή με ψητά λαχανικά κι ελληνική με όλα τα απαραίτητα συστατικά.

grada-nuevo9.jpg
grada-nuevo10.jpg
grada-nuevo11.jpg

Στα ορεκτικά ξεχωρίζουν ο αχινός, το ceviche ροφού ή γαρίδας και το tartare τούνας στις κρύες προτάσεις, η νόστιμη ψαρόσουπα και το καπνιστό χέλι στις ζεστές.

Στα κυρίως, αξίζει να δοκιμάσετε τα μάγουλα σφυρίδας, φαγκρί ή συναγρίδας σωτέ, φιλέτο με baby λαχανικά στον ατμό και πουρέ λευκού κρεμμυδιού ή φιλέτο φρικασέ με άγρια χόρτα κι αυγολέμονο, το σολομό με τριλογία πράσου, δαμάσκηνα και φρέσκια, καλοκαιρινή τρούφα.

grada-nuevo12.jpg
grada-nuevo13.jpg

Τα ζυμαρικά περιλαμβάνουν από λινγκουίνι με γαρίδες, μανιτάρια, σπανάκι και beurre noisette ή με αχινό και τηγανιτή κινόα, μέχρι συνταγή με αυγοτάραχο, τσίλι και λάιμ κι ένα εξαιρετικό κριθαρότο μελωμένο με φρέσκες γαρίδες κι ελαφριά σάλτσα ντομάτας.

grada-nuevo14.jpg

Οι κρεατοφάγοι θα βρείτε επίσης μία εξαιρετική επιλογή, το rib – eye με βουτυράτο πουρέ πατάτας.

Και στο τέλος, το γλυκό, πάντα ανάλογα με την εποχή. Γαλακτομπούρεκο με κρέμα mascarpone και χουρμάδες ή ελαφριά μους σοκολάτας Valhrona με κρούστα roche, χώμα σοκολάτας και κενέλ παγωτού bitter σοκολάτας, φρούτα εποχής και δικό τους παγωτό με ανθόγαλα, σοκολάτα και μάνγκο, είναι μέσα στις προτάσεις τους.

grada-nuevo15.jpg
grada-nuevo16.jpg

Συνοδεύετε με επιλογές από τη λίστα οίνων κι αφρωδών οίνων από εξαιρετικά Κτήματα του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, επιλεγμένες ελληνικές μπύρες και μία ποικιλία από cocktails κι απολαμβάνετε στον όμορφο πεζόδρομο της Καλαποθάκη, με τα γραφικά κτήρια, από τις 12 το μεσημέρι που ανοίγει η κουζίνα, έως και τις 12 το βράδυ, που κλείνει.

grada-nuevo17.jpg
grada-nuevo18.jpg

Το «Grada Nuevo» είναι μία απόλυτα value for money επιλογή, χάρη στην ποιότητα και τις ιδιαίτερες και gourmet προτάσεις του. Και γι’ αυτό, το αγαπάμε. Επειδή εκφράζει την Τέχνη της Υψηλής Γαστρονομίας, αναδομώντας την ελληνική κουζίνα κι εκφράζοντάς την δεξιοτεχνικά, ώστε σε κάθε γεύμα, οι αισθήσεις σου να συναντούν την απόλαυση. Δεν είναι, τυχαία, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και πολυβραβευμένα εστιατόρια θαλασσινών της Θεσσαλονίκης.

grada-nuevo19.jpg

Tip 1: Για να βρείτε σίγουρα τραπέζι στο «Grada Nuevo» είναι καλό να κάνετε κράτηση, ακόμη και τις καθημερινές. Στην ιστοσελίδα του εστιατορίου, θα βρείτε ειδική φόρμα που θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε την κράτησή σας και ηλεκτρονικά.

Tip 2: Από τον Οκτώβριο, να περιμένετε και το νέο μενού του εστιατορίου.


Διεύθυνση: Καλαποθάκη 14, Κέντρο

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 271074

Website

Facebook

Instagram


Παραγωγή κειμένου & φωτογραφιών: Best of Group

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία