ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού ο δράστης

Ο πιλότος κρίθηκε προφυλακιστέος - Ζήτησε συγνώμη μετά την απολογία του

 22/06/2021 07:05

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού ο δράστης
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως ο 33χρονος καθ' ομολογία δράστης της 20χρονης Καρολάιν στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Ο γυναικοκτόνος ζήτησε μάλιστα «μία μεγάλη συγγνώμη», στρεφόμενος προς τις κάμερες μετά το τέλος της απολογίας του στον εισαγγελέα και λίγο πριν μεταφερθεί στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, για λόγους ασφαλείας.

Η υπόθεση «έχει εξέλιξη αρκετή», γιατί θα προσκομιστούν και άλλα στοιχεία καθώς και οι καταθέσεις μαρτύρων, δήλωσε στη συνέχεια ο δικηγόρος του καθ' ομολογία δράστη, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Επιχειρώντας να ωραιοποιήσει την εικόνα του 33χρονου καθ' ομολογία δράστη, ο δικηγόρος του είπε πως ο πελάτης του έκλεισε την απολογία του με τη φράση «Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω».

Απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων πώς ο γυναικοκτόνος «εξήγησε» τα γεγονότα ότι σκότωσε και το σκυλί και τοποθέτησε την κόρη του δίπλα στο άψυχο σώμα της μητέρας του, ο δικηγόρος είπε πως «μετά το τραγικό αυτό συμβάν, ήταν ένα μέρος από αυτό που είχε στο μυαλό του για την εξέλιξη», ώστε να μην χρεωθεί το έγκλημα. Παρόλα αυτά, ο δικηγόρος δεν δίστασε να επαναλάβει την άποψη ότι το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο.

Προηγουμένως, είχε ολοκληρωθεί η απολογία του 33χρονου κατηγορούμενου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά στον 12ο τακτικό ανακριτή μετά από, περίπου, πέντε ώρες, κατά τις οποίες ο καθ' ομολογία γυναικοκτόνος ζήτησε συγγνώμη επειδή κατέστρεψε δύο οικογένειες και το μέλλον του παιδιού του, όπως φέρεται να υποστήριξε. 

Επιπλέον, ο 33χρονος Μπάμπης, επιχείρησε να αντικρούσει τα αδιάσειστα στοιχεία της δικογραφίας που πηγάζουν από την εξέταση ηλεκτρονικών συσκευών και τα οποία αποδεικνύουν ότι είχε προσχεδιάσει το έγκλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γυναικοκτόνος κατέθεσε αίτημα στον ανακριτή, προκειμένου να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα που υπήρχε στο εσωτερικό της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, ώστε να διαπιστωθεί, πότε ακριβώς αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης της, παρότι βέβαια η εν λόγω διαδικασία έχει, ήδη, πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ολοκληρώθηκε. 

Μάλιστα ενώ τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο καθ' ομολογία δράσης αφαίρεσε την κάρτα μνήμης από την κάμερα, περίπου, τρεις ώρες πριν τη δολοφονία της Καρολάιν, εκείνος επανέλαβε ότι έβγαλε την κάρτα, αφού σκότωσε τη μητέρα του παιδιού του. Ειδικότερα, ο 33χρονος λέει ότι έκοψε την κάρτα και την πέταξε στη λεκάνη της τουαλέτας.

Σε άλλο σημείο, ο καθ' ομολογία δράστης ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες άτομα από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού, ώστε να αποτυπώσουν την εικόνα που είχαν εκείνοι για τη σχέση του με τη δολοφονηθείσα σύζυγό του. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο 33χρονος επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να αποδείξει ότι είχε... καλές σχέσεις με τη γυναίκα του

Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Έγκλημα μοναδικό στα ελληνικά χρονικά

«Είναι ένα έγκλημα ίσως μοναδικό στα ελληνικά χρονικά, αναφορικά με τον χρόνο της υποκρισίας», δήλωσε στον Alpha ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης.

«Η απέραντη θλίψη εμπλουτίστηκε με μία απέραντη οργή και αγανάκτηση», δήλωσε για την οικογένεια ο δικηγόρος της. «Είναι άνθρωποι αγνοί, εύπιστοι, που πιστεύουν στην αγάπη. Πίστεψαν ότι τα δύο αυτά παιδιά είναι αγαπημένα», απάντησε ο δικηγόρος στο ερώτημα εάν «πήγε το μυαλό» των γονιών της, ότι ο γαμπρός τους είναι ο δολοφόνος της κόρης τους. Μάλιστα ο δικηγόρος εκτίμησε ότι οι καλές σχέσεις και η επικοινωνία μεταξύ των οικογενειών του καθ' ομολογία δράστη και του θύματος, συνεχίζονται και σήμερα, συμπλήρωσε ο κ. Χαρμάνης.

«Υποσχεθήκαμε να πούμε στην εισαγγελία ανηλίκων, μέχρι την Πέμπτη», πού έχουν καταλήξει οι δύο οικογένειες για την επιμέλεια του παιδιού, αποκάλυψε ο ίδιος. 

Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι «έρχεται η δίκη» και εκεί «θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα», απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του καθ' ομολογία δράστη περί εγκλήματος εν βρασμώ ψυχής. «Ένας άνθρωπος που κοιμάται δεν μπορεί να σου υπερδιεγείρει και να έχεις έκρηξη συναισθημάτων», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας της 20χρονης Καρολάιν.

Τι συνέβη νωρίτερα

Νωρίτερα σήμερα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς μεταφέρθηκε στα δικαστήρια κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Ο καθ' ομολογίαν δράστης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά μετήχθη, προκειμένου να απολογηθεί για όσα του καταλογίζονται για τον φόνο της συζύγου του και τη θανάτωση του σκυλιού που είχε υιοθετήσει το θύμα.

Τα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια είναι δρακόντεια και ο συζυγοκτόνος και σήμερα φορούσε το χαρακτηριστικό λευκό αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Κατά την μεταγωγή του στο ανακριτικό γραφείο, ομάδα παρευρισκόμενων αποδοκίμασε τον κατηγορούμενο. Κάποιοι του φώναξαν «δολοφόνε να σαπίσεις στη φυλακή», με τον πιλότο να παραμένει απαθής.

Η απολογία του καθ' ομολογίαν δράστη του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, ενώπιον του 12ου Τακτικού Ανακριτή ξεκίνησε αφού ο δικαστικός λειτουργός μελέτησε το πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε ο 33χρονος κατηγορούμενος, και αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες καθώς ο πιλότος θα απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή.

"Να τελειώνουμε να μπούμε φυλακή να ασχοληθώ με την ανατροφή του παιδιού"

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο καθ΄ομολογίαν δράστης ήταν σοβαρός, μετρημένος, στοχευμένος και από κοινού με τον συνήγορό του σχεδίασαν την υπερασπιστική του γραμμή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 33χρονος πιλότος το πρωί του Σαββάτου ξύπνησε αρκετά ευδιάθετος και να είπε «άντε να τελειώνουμε να μπούμε φυλακή να ασχοληθώ με το παιδί και την ανατροφή του από εδώ και πέρα».

Παράσταση Πολιτικής Αγωγής δήλωσε η οικογένεια της Καρολάιν

Παράσταση Πολιτικής Αγωγής δήλωσε στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά η οικογένεια του θύματος διά του δικηγόρου Βόλου Θανάση Χαρμάνη.

Ο εκπρόσωπος της οικογένειας της Καρολάιν δήλωσε στους δημοσιογράφους για τη μητέρα της 20χρονης: «Για ευνόητους λόγους, η μητέρα δεν μπορούσε να έρθει, στην κατάσταση που είναι... Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας που αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της».

Αναφερόμενος στο θέμα του παιδιού, ο κ. Χαρμάνης σημείωσε: «Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την οικογένεια του δράστη. Η μητέρα της Καρολάιν μού είπε ότι έχουν καλές σχέσεις με την οικογένεια του κατηγορούμενου και είναι ήδη σε συνεννόηση». Τόνισε επίσης πως «η μητέρα της Καρολάιν υποστηρίζεται από προσωπικό, η οικονομική της κατάσταση είναι καλή, ενώ η Αλόννησος είναι εξαιρετικό περιβάλλον για να μεγαλώσει προσωρινά το παιδί».

dikigoros-caroline-glyka-nera.jpg

Παραιτήθηκε ο ένας από τους δύο δικηγόρους του

Καθιστώντας τις εξελίξεις σε ραγδαίες, δύο ώρες νωρίτερα από τη μεταγωγή του στον ανακριτή, με δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο πρώην συνήγορος του 33χρονου πιλότου που ομολόγησε πως σκότωσε τη σύζυγό του, Βασίλης Σπύρου, αποσύρθηκε από την υπεράσπιση του πιλότου, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: "Δεν θα ασχοληθώ άλλο με την υπεράσπιση της υπόθεσης". Ωστόσο, δεν διευκρίνισε τους ακριβείς λόγους της απόσυρσής του. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπύρου είχε αναλάβει την υπόθεση σχετικά με το θέμα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας και σήμερα επρόκειτο να μεταβεί στην Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών προκειμένου να λάβει ενημέρωση για τα βήματα που έχουν γίνει σε σχέση με την επιμέλεια του παιδιού, του πλέον τραγικού προσώπου σε αυτήν την υπόθεση. Θα ζητούσε προσεκτικά βήματα και όχι βεβιασμένα και να μεταφέρει τη βούληση της πλευράς του κατηγορουμένου να δοθεί η επιμέλεια της μικρής Λυδίας στις οικογένειες, ει δυνατόν να υπάρξει συνεπιμέλεια και από τις δύο οικογένειες.

Όμως η Εισαγγελία Πρωτοδικών όμως έχει την απόφαση για το σε ποια από τις δύο οικογένειας θα πάει το παιδί.

Δικηγόρος πιλότου: Επιλογή του εντολέα μου η παραίτηση του δεύτερου συνηγόρου

Για την παραίτηση του έτερου συνηγόρου του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, τον χειρισμό της υπόθεσης της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά και την αντιμετώπιση όσον αφορά στο παιδί, μίλησε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του καθ' ομολογίαν δράστη, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Όπως είπε σε δήλωσή του μπροστά στις κάμερες, έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ο Παπαϊωαννίδης σχολιάζοντας την παραίτηση του κ. Σπύρου η οποία γνωστοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, σημείωσε πως «είναι επιλογή του εντολέως μου και σε αυτό δεν μπορώ να σχολιάσω». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως ήταν γνωστό πως όσον αφορά στο ποινικό κομμάτι και στο πλαίσιο της ανακρίσεως, υπεύθυνος ήμουν εγώ», είπε.

Σχετικά με το εάν η παραίτηση του έτερου συνηγόρου συνεπάγεται και απόφαση της υπεράσπισης να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ο κ. Παπαϊωαννίδης σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει τέτοιες κινήσεις.

Σχετικά με την διαχείριση της υπόθεσης ο δικηγόρος σημείωσε πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν ευσυγκίνητος μιλώντας για το τι έγινε, ωστόσο σημείωσε πως δεν πρόκειται να μπει σε λεπτομέρειες. «Τα πραγματικά περιστατικά θα τα αποκαλύψει ο εντολέας μου και θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη», είπε.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης σχολίασε και το τι αναμένεται να γίνει σχετικά με την επιμέλεια της 11μηνών Λυδίας.
Όπως είπε, «επιθυμία του εντολέως μου είναι το καλύτερο για το παιδί. Οι οικογένειες να είναι ενωμένες και όπου αυτός μπορεί να βοηθήσει, θα το κάνει».

Όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο εκ των συνηγόρων του πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης , ο κατηγορούμενος σκοπεύει απολογούμενος να δώσει κάθε λεπτομέρεια και να εκθέσει στον ανακριτή κάθε στοιχείο της υπόθεσης "στοιχεία που δεν τα έχει πει μέχρι στιγμής" όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον έτερο συνήγορο του κατηγορουμένου Βασίλη Σπύρου, μέριμνα του εντολέα του είναι το παιδί του και το θέμα της επιμέλειας.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης σε δημόσιες δηλώσεις του τονίζει πως δεν ήταν τίποτε από όσα έγιναν την επίμαχη νύχτα στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, προσχεδιασμένο από τον εντολέα του και αναφέρει πως "μιλάμε για μια ακραία κατάσταση εκείνη την νύχτα".

Στην ομολογία που έδωσε στους αστυνομικούς, μετά από οκτώ ώρες εξέτασης, ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, αναφέρθηκε σε μία μεγάλη ένταση μεταξύ του ζευγαριού. Ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς πως το θύμα έκανε βίαιη κίνηση απέναντι στο μωρό και περιγράφει μια ιδιαίτερα φορτισμένη κατάσταση ανάμεσα τους που οδήγησε σε ένα ατύχημα.

Ωστόσο η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Τα στοιχεία της υπόθεσης καταλήγουν πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει αγωνιζόμενη να πάρει ανάσα πάνω από το μαξιλάρι καθώς την πίεζε στο κεφάλι ο 33χρονος. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος σε δεύτερη ομολογία στους αστυνομικούς παραδέχθηκε πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν την θανατώσει. Φαίνεται επίσης να είχε κάνει "προπαρασκευαστικές πράξεις" , όπως η "εξουδετέρωση" των καμερών ασφαλείας.

Οι συνήγοροι του 33χρονου γνωρίζουν πως η κατηγορία που αποδίδεται στον 33χρονο καθ' ομολογίαν δολοφόνο αν στο δικαστήριο δεν αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, φέρνει τον κατηγορούμενο αντιμέτωπο και με ισόβια, με εκτιτέα τα 16 χρόνια. Αντίθετα η εκδοχή της ειδικής συνθήκης, της διένεξης που κατέληξε σε ανθρωποκτονία λόγω συναισθηματικής φόρτισης, τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη με ανώτατο όριο τα 15 χρόνια και κατά πολύ μικρότερα με ελαφρυντικό.

Έτσι θεωρούν κομβικής σημασίας για το επόμενο στάδιο, αυτά που είπε σήμερα ο πιλότος ενώπιον του Ανακριτή. 

Η υπεράσπιση του πιλότου αποσκοπεί παράλληλα να αμβλύνει την εκτίμηση των δικαστικών αρχών που εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κρίνοντας όχι μόνο πως έχει οικονομική και τεχνική δυνατότητα να διαφύγει αλλά και πως οι πράξεις του δηλώνουν άνθρωπο "που δεν έχει αναστολές".

Οι πράξεις μετά το έγκλημα, από τα αμέσως επόμενα λεπτά μέχρι και την σύλληψη του, είναι το επόμενο θέμα που θα επιχειρήσει η υπεράσπιση να εξηγήσει στις δικαστικές αρχές , ισχυριζόμενη πως η στόχευση ήταν να φροντίζει το παιδί.

Σύμφωνα με τον πιλότο η όλη σκηνοθεσία αφορούσε το κοριτσάκι και την προσπάθεια του να μην στερηθεί και τον πατέρα.

Ο κατηγορούμενος επιθυμεί το παιδί να παραμείνει αποκλειστικά με συγγενικά πρόσωπα και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει συνεννόηση των δύο οικογενειών για το θέμα της επιμέλειας με την Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να βρεθεί η καταλληλότερη λύση για το κοριτσάκι.

Δε θα υποβάλλει αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης


Ο 33χρονος δε θα υποβάλλει αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, παρά το ότι είναι συνήθης πρακτική οι κατηγορούμενοι σε τόσο ειδεχθή εγκλήματα να στηρίζονται πάνω στα ψυχιατρικά πορίσματα, σε μια προσπάθεια να τους αναγνωριστεί κάποιο ψυχιατρικό πρόβλημα, το οποίο στη δίκη μπορεί να οδηγήσει σε αναγνώριση ελαφρυντικού και κατά συνέπεια σε μικρότερη ποινή κάθειρξης.

Ο κατηγορούμενος δεν θα κάνει χρήση αυτού του δικονομικού δικαιώματος, καθώς μέσω των εξηγήσεών του θα προσπαθήσει να πείσει ότι το έγκλημα έγινε εν βρασμώ, εκτός και αν ζητήσει γνωμάτευση ο ανακριτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος, όπως δικαιούται, θα ζητήσει να βλέπει το παιδί του.

Νέο ντοκουμέντο -Το πειστήριο 36

Το κουτί επιτραπέζιου παιχνιδιού από όπου υποτίθεται ότι αφαίρεσαν τρεις ληστές τις 9.500 ευρώ που έκρυβε ο κατηγορούμενος στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών.

Είναι το πειστήριο “36” που συνέλεξαν οι αστυνομικοί.

Όπως ομολόγησε στη συνέχεια, ο 33χρονος άδειασε στο πάτωμα το περιεχόμενο του κουτιού, ώστε να γίνει ακόμη πιο πειστικό το σενάριό του περί ένοπλης ληστείας.

Επίσης δόθηκε στη δημοσιότητα η ξηλωμένη κάμερα ασφαλείας που ο ίδιος κατέστρεψε από το ταβάνι του σαλονιού και αφαίρεσε από μέσα την κάρτα μνήμης στις 01.30 τα ξημερώματα, δυόμιση ώρες πριν δολοφονήσει τη γυναίκα του.

Τι κρύβει η φωτογραφία που τράβηξε η Καρολάιν από την κάμερα του κλειστού κυκλώματος

Τη θέση στο παζλ όμως πρέπει όμως να βρει και μια φωτογραφία που βρέθηκε στο κινητό της κοπέλας, τραβηγμένη από την ίδια μέσω της εσωτερικής κάμερας παρακολούθησης. Δείχνει τον πιλότο να κοιμάται με το μωρό στο σαλόνι του σπιτιού λίγο πριν το έγκλημα και μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να δώσουν εξήγηση στο γιατί.

Για το ενδεχόμενο ελαφρυντικών ο κ. Παπαϊωαννίδης δήλωσε: «Πολύ νωρίς ακόμα. Το μόνο ότι στο στάδιο της απολογίας του θα διαφωτισθούν περισσότερο τα γεγονότα που διαδραματίζονταν τον τελευταίο καιρό πριν την αποτρόπαια πράξη, όχι ως γνώμη του κατηγορουμένου, αλλά από στοιχεία που υπάρχουν όντως στα χέρια των αρχών».

Από την προανακριτική κατάθεση

Ο πιλότος στην ομολογία του αναφέρει: “Είναι τόσα πολλά αυτά που θέλω να πω που δεν ξέρω αν μπορούμε να τα γράψουμε σε ένα χαρτί. Αν όμως μπορώ να πω κάτι είναι μία μεγάλη συγγνώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσα με αυτό που έκανα. Αν και μία συγγνώμη έχει πολύ μικρή αξία σε σχέση με αυτό που στερήθηκαν αυτοί οι άνθρωποι”.

Στις πρώτες καταθέσεις του στην Ασφάλεια ο πιλότος είχε περιγράψει μια αρμονική σχέση με τη συζυγό του και έδινε την εικόνα ενός ευτυχισμένου ζευγαριού.

Το κινητό του τελικά τον πρόδωσε

Στις 4:36, ώρα που υποτίθεται είχαν μπει οι ληστές στο σπίτι, ο πιλότος ενεργοποιεί το κινητό

Στις 05:22 εφαρμογή του κινητού καταγράφει 29 βήματα

Στις 05:40 καταγράφεται άνοδος δυο ορόφων και κίνηση 103 βημάτων.

Ακολουθούν και άλλες καταγραφές από το κινητό στο διάστημα που ο ίδιος υποστήριζε ότι είναι ακινητοποιημένος και αναίσθητος.

Όπως εξηγεί ο τεχνικός κινητής τηλεφωνίας Παναγιώτης Κουλούρης, το κινητό έχει εγκαταστημένη την εφαρμογή για τα βήματα. Κατέγραφε και τον πρόδωσε από τους ορόφους και τα βήματα.

Η συγκλονιστική μαρτυρία της γειτόνισσας που μίλησε πρώτη με τον δολοφόνο

Μία φίλη της 20χρονης Καρολάιν που έμενε δίπλα στο ζευγάρι προχωρά σε μία μαρτυρία «κλειδί» για την υπόθεση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά.

Ειδικότερα, τη δική της απάντηση στα όσα ισχυρίστηκε ο 32χρονος πιλότος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, στην απολογία του έδωσε η γυναίκα που ζει δίπλα από τη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά. Το «πρόσωπο – κλειδί» της δικογραφίας μίλησε στο Mega και κατέρριψε όσα ανέφερε ο 32χρονος πιλότος. «Λάτρευε τη Λυδία η Καρολαίν, εξαιρετική μαμά ήρεμη πάρα πολύ ηρεμο παιδί. Και φαίνεται ο άνθρωπος και στο παιδάκι του και στα ζωα του», ανέφερε αρχικά η γυναίκα.


«Υπήρχε περίπτωση αυτή η γυναίκα να χτυπήσει το παιδί της; Ούτε για αστείο»

Πρόκειται για τον άνθρωπο που το βράδυ της δολοφονίας άκουσε μόνο κάποια βήματα στη σκάλα των γειτόνων της και το κλάμα του σκύλου που βρέθηκε κρεμασμένος. Δεν άκουσε κανένα θόρυβο νωρίτερα και ο ισχυρισμός από τον καθ’ ομολόγια συζυγοκτόνο ο οποίος δήλωσε πως η Καρολάιν είχε χτυπήσει το παιδί της πριν φθάσει εκείνος στο έγκλημα, προκαλεί την έντονη αντίδρασή της.

«Υπήρχε περίπτωση αυτή η γυναίκα να χτυπήσει το παιδί της; Ούτε για αστείο. Εδώ και τα ζωάκια που προσπαθούσαμε να τα βάλουμε για νοσηλεία, κάποια άγρια που θέλουν λίγο μεταχείριση πιο… για να τα βάλεις σε ένα κλουβί κι η Καρολάιν ήταν πάντα με το χάδι ένας πολύ τρυφερός άνθρωπος τι λέμε τώρα! Το παιδί της ήταν πάνω απ’ όλα. Και η Καρολάιν παιδί ήταν, 20 χρονών δεν μπορείτε να φανταστείτε αγάπη που είχε για τη Λυδία», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πολλές φορές θέλαμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο και μου έλεγε κοιμάται η Λυδία»

Η γυναίκα μιλούσε καθημερινά με την 20χρονη και είχαν αναπτύξει μια πολύ στενή σχέση. «Πολλές φορές θέλαμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο και μου έλεγε κοιμάται η Λυδία. Δηλαδή δεν θα σήκωνε το τηλέφωνο αν κοιμόταν η Λυδία πάνω της. Της το έλεγα “σε θαυμάζω για την ωριμότητα δηλαδή είσαι πολύ πολύ σωστή μαμά”», πρόσθεσε η γειτόνισσα του ζευγαριού.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν βάραινε κάτι την Καρολάιν η γυναίκα διευκρίνισε πως «ότι πρόβλημα και να έχει ένας άνθρωπος, για παράδειγμα με τον σύζυγό του, δεν είναι λύση η δολοφονία. Η λύση είναι χωρίζω. Καταλαβαίνετε τι εννοώ;».

Σε κάποιες συναντήσεις τους ήταν παρών και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Όπως σημείωσε ήταν διαφορετικοί άνθρωποι. «Ήταν πιο κλειστός χαρακτήρας, ήταν διαφορετικός δεν ήταν τόσο ανοιχτός χαρακτήρας όπως ήταν η Καρολάιν. Η Καρολάιν ήταν ένα παιδί έξω καρδιά!», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.




Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως ο 33χρονος καθ' ομολογία δράστης της 20χρονης Καρολάιν στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Ο γυναικοκτόνος ζήτησε μάλιστα «μία μεγάλη συγγνώμη», στρεφόμενος προς τις κάμερες μετά το τέλος της απολογίας του στον εισαγγελέα και λίγο πριν μεταφερθεί στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, για λόγους ασφαλείας.

Η υπόθεση «έχει εξέλιξη αρκετή», γιατί θα προσκομιστούν και άλλα στοιχεία καθώς και οι καταθέσεις μαρτύρων, δήλωσε στη συνέχεια ο δικηγόρος του καθ' ομολογία δράστη, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Επιχειρώντας να ωραιοποιήσει την εικόνα του 33χρονου καθ' ομολογία δράστη, ο δικηγόρος του είπε πως ο πελάτης του έκλεισε την απολογία του με τη φράση «Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω».

Απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων πώς ο γυναικοκτόνος «εξήγησε» τα γεγονότα ότι σκότωσε και το σκυλί και τοποθέτησε την κόρη του δίπλα στο άψυχο σώμα της μητέρας του, ο δικηγόρος είπε πως «μετά το τραγικό αυτό συμβάν, ήταν ένα μέρος από αυτό που είχε στο μυαλό του για την εξέλιξη», ώστε να μην χρεωθεί το έγκλημα. Παρόλα αυτά, ο δικηγόρος δεν δίστασε να επαναλάβει την άποψη ότι το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο.

Προηγουμένως, είχε ολοκληρωθεί η απολογία του 33χρονου κατηγορούμενου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά στον 12ο τακτικό ανακριτή μετά από, περίπου, πέντε ώρες, κατά τις οποίες ο καθ' ομολογία γυναικοκτόνος ζήτησε συγγνώμη επειδή κατέστρεψε δύο οικογένειες και το μέλλον του παιδιού του, όπως φέρεται να υποστήριξε. 

Επιπλέον, ο 33χρονος Μπάμπης, επιχείρησε να αντικρούσει τα αδιάσειστα στοιχεία της δικογραφίας που πηγάζουν από την εξέταση ηλεκτρονικών συσκευών και τα οποία αποδεικνύουν ότι είχε προσχεδιάσει το έγκλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γυναικοκτόνος κατέθεσε αίτημα στον ανακριτή, προκειμένου να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα που υπήρχε στο εσωτερικό της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, ώστε να διαπιστωθεί, πότε ακριβώς αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης της, παρότι βέβαια η εν λόγω διαδικασία έχει, ήδη, πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ολοκληρώθηκε. 

Μάλιστα ενώ τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο καθ' ομολογία δράσης αφαίρεσε την κάρτα μνήμης από την κάμερα, περίπου, τρεις ώρες πριν τη δολοφονία της Καρολάιν, εκείνος επανέλαβε ότι έβγαλε την κάρτα, αφού σκότωσε τη μητέρα του παιδιού του. Ειδικότερα, ο 33χρονος λέει ότι έκοψε την κάρτα και την πέταξε στη λεκάνη της τουαλέτας.

Σε άλλο σημείο, ο καθ' ομολογία δράστης ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες άτομα από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού, ώστε να αποτυπώσουν την εικόνα που είχαν εκείνοι για τη σχέση του με τη δολοφονηθείσα σύζυγό του. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο 33χρονος επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να αποδείξει ότι είχε... καλές σχέσεις με τη γυναίκα του

Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Έγκλημα μοναδικό στα ελληνικά χρονικά

«Είναι ένα έγκλημα ίσως μοναδικό στα ελληνικά χρονικά, αναφορικά με τον χρόνο της υποκρισίας», δήλωσε στον Alpha ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης.

«Η απέραντη θλίψη εμπλουτίστηκε με μία απέραντη οργή και αγανάκτηση», δήλωσε για την οικογένεια ο δικηγόρος της. «Είναι άνθρωποι αγνοί, εύπιστοι, που πιστεύουν στην αγάπη. Πίστεψαν ότι τα δύο αυτά παιδιά είναι αγαπημένα», απάντησε ο δικηγόρος στο ερώτημα εάν «πήγε το μυαλό» των γονιών της, ότι ο γαμπρός τους είναι ο δολοφόνος της κόρης τους. Μάλιστα ο δικηγόρος εκτίμησε ότι οι καλές σχέσεις και η επικοινωνία μεταξύ των οικογενειών του καθ' ομολογία δράστη και του θύματος, συνεχίζονται και σήμερα, συμπλήρωσε ο κ. Χαρμάνης.

«Υποσχεθήκαμε να πούμε στην εισαγγελία ανηλίκων, μέχρι την Πέμπτη», πού έχουν καταλήξει οι δύο οικογένειες για την επιμέλεια του παιδιού, αποκάλυψε ο ίδιος. 

Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι «έρχεται η δίκη» και εκεί «θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα», απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του καθ' ομολογία δράστη περί εγκλήματος εν βρασμώ ψυχής. «Ένας άνθρωπος που κοιμάται δεν μπορεί να σου υπερδιεγείρει και να έχεις έκρηξη συναισθημάτων», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας της 20χρονης Καρολάιν.

Τι συνέβη νωρίτερα

Νωρίτερα σήμερα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς μεταφέρθηκε στα δικαστήρια κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Ο καθ' ομολογίαν δράστης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά μετήχθη, προκειμένου να απολογηθεί για όσα του καταλογίζονται για τον φόνο της συζύγου του και τη θανάτωση του σκυλιού που είχε υιοθετήσει το θύμα.

Τα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια είναι δρακόντεια και ο συζυγοκτόνος και σήμερα φορούσε το χαρακτηριστικό λευκό αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Κατά την μεταγωγή του στο ανακριτικό γραφείο, ομάδα παρευρισκόμενων αποδοκίμασε τον κατηγορούμενο. Κάποιοι του φώναξαν «δολοφόνε να σαπίσεις στη φυλακή», με τον πιλότο να παραμένει απαθής.

Η απολογία του καθ' ομολογίαν δράστη του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, ενώπιον του 12ου Τακτικού Ανακριτή ξεκίνησε αφού ο δικαστικός λειτουργός μελέτησε το πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε ο 33χρονος κατηγορούμενος, και αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες καθώς ο πιλότος θα απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή.

"Να τελειώνουμε να μπούμε φυλακή να ασχοληθώ με την ανατροφή του παιδιού"

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο καθ΄ομολογίαν δράστης ήταν σοβαρός, μετρημένος, στοχευμένος και από κοινού με τον συνήγορό του σχεδίασαν την υπερασπιστική του γραμμή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 33χρονος πιλότος το πρωί του Σαββάτου ξύπνησε αρκετά ευδιάθετος και να είπε «άντε να τελειώνουμε να μπούμε φυλακή να ασχοληθώ με το παιδί και την ανατροφή του από εδώ και πέρα».

Παράσταση Πολιτικής Αγωγής δήλωσε η οικογένεια της Καρολάιν

Παράσταση Πολιτικής Αγωγής δήλωσε στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά η οικογένεια του θύματος διά του δικηγόρου Βόλου Θανάση Χαρμάνη.

Ο εκπρόσωπος της οικογένειας της Καρολάιν δήλωσε στους δημοσιογράφους για τη μητέρα της 20χρονης: «Για ευνόητους λόγους, η μητέρα δεν μπορούσε να έρθει, στην κατάσταση που είναι... Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας που αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της».

Αναφερόμενος στο θέμα του παιδιού, ο κ. Χαρμάνης σημείωσε: «Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την οικογένεια του δράστη. Η μητέρα της Καρολάιν μού είπε ότι έχουν καλές σχέσεις με την οικογένεια του κατηγορούμενου και είναι ήδη σε συνεννόηση». Τόνισε επίσης πως «η μητέρα της Καρολάιν υποστηρίζεται από προσωπικό, η οικονομική της κατάσταση είναι καλή, ενώ η Αλόννησος είναι εξαιρετικό περιβάλλον για να μεγαλώσει προσωρινά το παιδί».

dikigoros-caroline-glyka-nera.jpg

Παραιτήθηκε ο ένας από τους δύο δικηγόρους του

Καθιστώντας τις εξελίξεις σε ραγδαίες, δύο ώρες νωρίτερα από τη μεταγωγή του στον ανακριτή, με δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο πρώην συνήγορος του 33χρονου πιλότου που ομολόγησε πως σκότωσε τη σύζυγό του, Βασίλης Σπύρου, αποσύρθηκε από την υπεράσπιση του πιλότου, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: "Δεν θα ασχοληθώ άλλο με την υπεράσπιση της υπόθεσης". Ωστόσο, δεν διευκρίνισε τους ακριβείς λόγους της απόσυρσής του. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπύρου είχε αναλάβει την υπόθεση σχετικά με το θέμα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας και σήμερα επρόκειτο να μεταβεί στην Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών προκειμένου να λάβει ενημέρωση για τα βήματα που έχουν γίνει σε σχέση με την επιμέλεια του παιδιού, του πλέον τραγικού προσώπου σε αυτήν την υπόθεση. Θα ζητούσε προσεκτικά βήματα και όχι βεβιασμένα και να μεταφέρει τη βούληση της πλευράς του κατηγορουμένου να δοθεί η επιμέλεια της μικρής Λυδίας στις οικογένειες, ει δυνατόν να υπάρξει συνεπιμέλεια και από τις δύο οικογένειες.

Όμως η Εισαγγελία Πρωτοδικών όμως έχει την απόφαση για το σε ποια από τις δύο οικογένειας θα πάει το παιδί.

Δικηγόρος πιλότου: Επιλογή του εντολέα μου η παραίτηση του δεύτερου συνηγόρου

Για την παραίτηση του έτερου συνηγόρου του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, τον χειρισμό της υπόθεσης της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά και την αντιμετώπιση όσον αφορά στο παιδί, μίλησε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του καθ' ομολογίαν δράστη, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Όπως είπε σε δήλωσή του μπροστά στις κάμερες, έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ο Παπαϊωαννίδης σχολιάζοντας την παραίτηση του κ. Σπύρου η οποία γνωστοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, σημείωσε πως «είναι επιλογή του εντολέως μου και σε αυτό δεν μπορώ να σχολιάσω». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως ήταν γνωστό πως όσον αφορά στο ποινικό κομμάτι και στο πλαίσιο της ανακρίσεως, υπεύθυνος ήμουν εγώ», είπε.

Σχετικά με το εάν η παραίτηση του έτερου συνηγόρου συνεπάγεται και απόφαση της υπεράσπισης να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ο κ. Παπαϊωαννίδης σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει τέτοιες κινήσεις.

Σχετικά με την διαχείριση της υπόθεσης ο δικηγόρος σημείωσε πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν ευσυγκίνητος μιλώντας για το τι έγινε, ωστόσο σημείωσε πως δεν πρόκειται να μπει σε λεπτομέρειες. «Τα πραγματικά περιστατικά θα τα αποκαλύψει ο εντολέας μου και θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη», είπε.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης σχολίασε και το τι αναμένεται να γίνει σχετικά με την επιμέλεια της 11μηνών Λυδίας.
Όπως είπε, «επιθυμία του εντολέως μου είναι το καλύτερο για το παιδί. Οι οικογένειες να είναι ενωμένες και όπου αυτός μπορεί να βοηθήσει, θα το κάνει».

Όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο εκ των συνηγόρων του πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης , ο κατηγορούμενος σκοπεύει απολογούμενος να δώσει κάθε λεπτομέρεια και να εκθέσει στον ανακριτή κάθε στοιχείο της υπόθεσης "στοιχεία που δεν τα έχει πει μέχρι στιγμής" όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον έτερο συνήγορο του κατηγορουμένου Βασίλη Σπύρου, μέριμνα του εντολέα του είναι το παιδί του και το θέμα της επιμέλειας.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης σε δημόσιες δηλώσεις του τονίζει πως δεν ήταν τίποτε από όσα έγιναν την επίμαχη νύχτα στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, προσχεδιασμένο από τον εντολέα του και αναφέρει πως "μιλάμε για μια ακραία κατάσταση εκείνη την νύχτα".

Στην ομολογία που έδωσε στους αστυνομικούς, μετά από οκτώ ώρες εξέτασης, ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, αναφέρθηκε σε μία μεγάλη ένταση μεταξύ του ζευγαριού. Ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς πως το θύμα έκανε βίαιη κίνηση απέναντι στο μωρό και περιγράφει μια ιδιαίτερα φορτισμένη κατάσταση ανάμεσα τους που οδήγησε σε ένα ατύχημα.

Ωστόσο η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Τα στοιχεία της υπόθεσης καταλήγουν πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει αγωνιζόμενη να πάρει ανάσα πάνω από το μαξιλάρι καθώς την πίεζε στο κεφάλι ο 33χρονος. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος σε δεύτερη ομολογία στους αστυνομικούς παραδέχθηκε πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν την θανατώσει. Φαίνεται επίσης να είχε κάνει "προπαρασκευαστικές πράξεις" , όπως η "εξουδετέρωση" των καμερών ασφαλείας.

Οι συνήγοροι του 33χρονου γνωρίζουν πως η κατηγορία που αποδίδεται στον 33χρονο καθ' ομολογίαν δολοφόνο αν στο δικαστήριο δεν αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, φέρνει τον κατηγορούμενο αντιμέτωπο και με ισόβια, με εκτιτέα τα 16 χρόνια. Αντίθετα η εκδοχή της ειδικής συνθήκης, της διένεξης που κατέληξε σε ανθρωποκτονία λόγω συναισθηματικής φόρτισης, τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη με ανώτατο όριο τα 15 χρόνια και κατά πολύ μικρότερα με ελαφρυντικό.

Έτσι θεωρούν κομβικής σημασίας για το επόμενο στάδιο, αυτά που είπε σήμερα ο πιλότος ενώπιον του Ανακριτή. 

Η υπεράσπιση του πιλότου αποσκοπεί παράλληλα να αμβλύνει την εκτίμηση των δικαστικών αρχών που εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κρίνοντας όχι μόνο πως έχει οικονομική και τεχνική δυνατότητα να διαφύγει αλλά και πως οι πράξεις του δηλώνουν άνθρωπο "που δεν έχει αναστολές".

Οι πράξεις μετά το έγκλημα, από τα αμέσως επόμενα λεπτά μέχρι και την σύλληψη του, είναι το επόμενο θέμα που θα επιχειρήσει η υπεράσπιση να εξηγήσει στις δικαστικές αρχές , ισχυριζόμενη πως η στόχευση ήταν να φροντίζει το παιδί.

Σύμφωνα με τον πιλότο η όλη σκηνοθεσία αφορούσε το κοριτσάκι και την προσπάθεια του να μην στερηθεί και τον πατέρα.

Ο κατηγορούμενος επιθυμεί το παιδί να παραμείνει αποκλειστικά με συγγενικά πρόσωπα και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει συνεννόηση των δύο οικογενειών για το θέμα της επιμέλειας με την Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να βρεθεί η καταλληλότερη λύση για το κοριτσάκι.

Δε θα υποβάλλει αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης


Ο 33χρονος δε θα υποβάλλει αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, παρά το ότι είναι συνήθης πρακτική οι κατηγορούμενοι σε τόσο ειδεχθή εγκλήματα να στηρίζονται πάνω στα ψυχιατρικά πορίσματα, σε μια προσπάθεια να τους αναγνωριστεί κάποιο ψυχιατρικό πρόβλημα, το οποίο στη δίκη μπορεί να οδηγήσει σε αναγνώριση ελαφρυντικού και κατά συνέπεια σε μικρότερη ποινή κάθειρξης.

Ο κατηγορούμενος δεν θα κάνει χρήση αυτού του δικονομικού δικαιώματος, καθώς μέσω των εξηγήσεών του θα προσπαθήσει να πείσει ότι το έγκλημα έγινε εν βρασμώ, εκτός και αν ζητήσει γνωμάτευση ο ανακριτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος, όπως δικαιούται, θα ζητήσει να βλέπει το παιδί του.

Νέο ντοκουμέντο -Το πειστήριο 36

Το κουτί επιτραπέζιου παιχνιδιού από όπου υποτίθεται ότι αφαίρεσαν τρεις ληστές τις 9.500 ευρώ που έκρυβε ο κατηγορούμενος στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών.

Είναι το πειστήριο “36” που συνέλεξαν οι αστυνομικοί.

Όπως ομολόγησε στη συνέχεια, ο 33χρονος άδειασε στο πάτωμα το περιεχόμενο του κουτιού, ώστε να γίνει ακόμη πιο πειστικό το σενάριό του περί ένοπλης ληστείας.

Επίσης δόθηκε στη δημοσιότητα η ξηλωμένη κάμερα ασφαλείας που ο ίδιος κατέστρεψε από το ταβάνι του σαλονιού και αφαίρεσε από μέσα την κάρτα μνήμης στις 01.30 τα ξημερώματα, δυόμιση ώρες πριν δολοφονήσει τη γυναίκα του.

Τι κρύβει η φωτογραφία που τράβηξε η Καρολάιν από την κάμερα του κλειστού κυκλώματος

Τη θέση στο παζλ όμως πρέπει όμως να βρει και μια φωτογραφία που βρέθηκε στο κινητό της κοπέλας, τραβηγμένη από την ίδια μέσω της εσωτερικής κάμερας παρακολούθησης. Δείχνει τον πιλότο να κοιμάται με το μωρό στο σαλόνι του σπιτιού λίγο πριν το έγκλημα και μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να δώσουν εξήγηση στο γιατί.

Για το ενδεχόμενο ελαφρυντικών ο κ. Παπαϊωαννίδης δήλωσε: «Πολύ νωρίς ακόμα. Το μόνο ότι στο στάδιο της απολογίας του θα διαφωτισθούν περισσότερο τα γεγονότα που διαδραματίζονταν τον τελευταίο καιρό πριν την αποτρόπαια πράξη, όχι ως γνώμη του κατηγορουμένου, αλλά από στοιχεία που υπάρχουν όντως στα χέρια των αρχών».

Από την προανακριτική κατάθεση

Ο πιλότος στην ομολογία του αναφέρει: “Είναι τόσα πολλά αυτά που θέλω να πω που δεν ξέρω αν μπορούμε να τα γράψουμε σε ένα χαρτί. Αν όμως μπορώ να πω κάτι είναι μία μεγάλη συγγνώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσα με αυτό που έκανα. Αν και μία συγγνώμη έχει πολύ μικρή αξία σε σχέση με αυτό που στερήθηκαν αυτοί οι άνθρωποι”.

Στις πρώτες καταθέσεις του στην Ασφάλεια ο πιλότος είχε περιγράψει μια αρμονική σχέση με τη συζυγό του και έδινε την εικόνα ενός ευτυχισμένου ζευγαριού.

Το κινητό του τελικά τον πρόδωσε

Στις 4:36, ώρα που υποτίθεται είχαν μπει οι ληστές στο σπίτι, ο πιλότος ενεργοποιεί το κινητό

Στις 05:22 εφαρμογή του κινητού καταγράφει 29 βήματα

Στις 05:40 καταγράφεται άνοδος δυο ορόφων και κίνηση 103 βημάτων.

Ακολουθούν και άλλες καταγραφές από το κινητό στο διάστημα που ο ίδιος υποστήριζε ότι είναι ακινητοποιημένος και αναίσθητος.

Όπως εξηγεί ο τεχνικός κινητής τηλεφωνίας Παναγιώτης Κουλούρης, το κινητό έχει εγκαταστημένη την εφαρμογή για τα βήματα. Κατέγραφε και τον πρόδωσε από τους ορόφους και τα βήματα.

Η συγκλονιστική μαρτυρία της γειτόνισσας που μίλησε πρώτη με τον δολοφόνο

Μία φίλη της 20χρονης Καρολάιν που έμενε δίπλα στο ζευγάρι προχωρά σε μία μαρτυρία «κλειδί» για την υπόθεση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά.

Ειδικότερα, τη δική της απάντηση στα όσα ισχυρίστηκε ο 32χρονος πιλότος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, στην απολογία του έδωσε η γυναίκα που ζει δίπλα από τη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά. Το «πρόσωπο – κλειδί» της δικογραφίας μίλησε στο Mega και κατέρριψε όσα ανέφερε ο 32χρονος πιλότος. «Λάτρευε τη Λυδία η Καρολαίν, εξαιρετική μαμά ήρεμη πάρα πολύ ηρεμο παιδί. Και φαίνεται ο άνθρωπος και στο παιδάκι του και στα ζωα του», ανέφερε αρχικά η γυναίκα.


«Υπήρχε περίπτωση αυτή η γυναίκα να χτυπήσει το παιδί της; Ούτε για αστείο»

Πρόκειται για τον άνθρωπο που το βράδυ της δολοφονίας άκουσε μόνο κάποια βήματα στη σκάλα των γειτόνων της και το κλάμα του σκύλου που βρέθηκε κρεμασμένος. Δεν άκουσε κανένα θόρυβο νωρίτερα και ο ισχυρισμός από τον καθ’ ομολόγια συζυγοκτόνο ο οποίος δήλωσε πως η Καρολάιν είχε χτυπήσει το παιδί της πριν φθάσει εκείνος στο έγκλημα, προκαλεί την έντονη αντίδρασή της.

«Υπήρχε περίπτωση αυτή η γυναίκα να χτυπήσει το παιδί της; Ούτε για αστείο. Εδώ και τα ζωάκια που προσπαθούσαμε να τα βάλουμε για νοσηλεία, κάποια άγρια που θέλουν λίγο μεταχείριση πιο… για να τα βάλεις σε ένα κλουβί κι η Καρολάιν ήταν πάντα με το χάδι ένας πολύ τρυφερός άνθρωπος τι λέμε τώρα! Το παιδί της ήταν πάνω απ’ όλα. Και η Καρολάιν παιδί ήταν, 20 χρονών δεν μπορείτε να φανταστείτε αγάπη που είχε για τη Λυδία», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πολλές φορές θέλαμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο και μου έλεγε κοιμάται η Λυδία»

Η γυναίκα μιλούσε καθημερινά με την 20χρονη και είχαν αναπτύξει μια πολύ στενή σχέση. «Πολλές φορές θέλαμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο και μου έλεγε κοιμάται η Λυδία. Δηλαδή δεν θα σήκωνε το τηλέφωνο αν κοιμόταν η Λυδία πάνω της. Της το έλεγα “σε θαυμάζω για την ωριμότητα δηλαδή είσαι πολύ πολύ σωστή μαμά”», πρόσθεσε η γειτόνισσα του ζευγαριού.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν βάραινε κάτι την Καρολάιν η γυναίκα διευκρίνισε πως «ότι πρόβλημα και να έχει ένας άνθρωπος, για παράδειγμα με τον σύζυγό του, δεν είναι λύση η δολοφονία. Η λύση είναι χωρίζω. Καταλαβαίνετε τι εννοώ;».

Σε κάποιες συναντήσεις τους ήταν παρών και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Όπως σημείωσε ήταν διαφορετικοί άνθρωποι. «Ήταν πιο κλειστός χαρακτήρας, ήταν διαφορετικός δεν ήταν τόσο ανοιχτός χαρακτήρας όπως ήταν η Καρολάιν. Η Καρολάιν ήταν ένα παιδί έξω καρδιά!», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.




ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία