Λόγια του Βαρδάρη

  • Γυναίκα η νέα γραμματέας της ΝΔ
    12/11/2023 10:25

    Γυναίκα η νέα γραμματέας της ΝΔ

    Η Μαρία Συρεγγέλα θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η νέα γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και η διάδοχος του Παύλου Μαρινάκη.

    Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει τη θέση αυτή στο κυβερνών κόμμα και η σχετική πρόταση αναμένεται να ανακοινωθεί κατά τη συνεδρίαση της επόμενης Πολιτικής Επιτροπή του κόμματος. Η αλλαγή φρουράς κρίθηκε απαραίτητη, καθώς ο σημερινός γραμματέας Παύλος Μαρινάκης έχει επιφορτισθεί από το καλοκαίρι και μετά τα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου.

    Η Μαρία Συρεγγέλα θα αποτελέσει μαζί με τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού Γιάννη Σμυρλή (γενικός διευθυντής του κόμματος) και Στέλιο Κονταδάκη (γραμματέας Οργανωτικού) την τριάδα που θα τρέξει το κόμμα ενόψει των ευρωεκλογών του ερχόμενου Ιουνίου.

    Η Μαρία Συρεγγέλα διετέλεσε γενική γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τον Ιανουάριο του 2021 και είναι αντιπρόεδρος των Γυναικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ήταν αντιπρόεδρος του Κέντρου Ερευνών Θεμάτων Ισότητας από το 2013 έως και τον Μάρτιο του 2015, ενώ διετέλεσε υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

    Διετέλεσε επίσης, αντιπρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από το 2001 έως το 2005, καθώς και μέλος του ΕΓ της ΟΝΝΕΔ ως υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων από το 2001 έως το 2004 και στην ΚΕ της νεολαίας της ΝΔ από το 1998 έως το 2005.

    Είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Στις εθνικές εκλογές του 2023 εκλέχθηκε βουλευτής στον δυτικό τομέα της Αθήνας με τη ΝΔ.