Λόγια του Βαρδάρη

  • Για την ΕΡΤ3, Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα...
    25/01/2022 14:01

    Για την ΕΡΤ3, Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα...

    Το χθεσινό χάος στην πρωτεύουσα και οι συγκλονιστικές εικόνες με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς και επιβάτες στον πιο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της χώρας ήταν αυτοδίκαια το πρώτο θέμα των μέσων ενημέρωσης, είτε η περιοχή τους ήταν μέσα στις πληττόμενες από την "Ελπίδα" είτε όχι. 

    Όμως, εντύπωση προκαλεί η σπουδή του τρίτου κρατικού καναλιού να βγάζει live και έκτακτα δελτία για την Αττική Οδό, όχι γιατί το θέμα ήταν μικρό ή ασήμαντο (το ακριβώς αντίθετο ήταν και είναι, αφού μιλάμε για την πρωτεύουσα της χώρας στην οποία ζει ο μισός πληθυσμός), αλλά γιατί θυμηθήκαμε τι είχε γίνει πριν μερικούς μήνες. Το καλοκαίρι, λοιπόν, όταν στο Σέιχ Σου ξέσπασε πυρκαγιά και η ΕΡΤ3 έκανε όχι απλώς το χρέος της, αλλά το αυτονόητο βγάζοντας έκτακτο δελτίο, οι αρμόδιοι όχι μόνο δεν είπαν "μπράβο" για τα γρήγορα αντανακλαστικά στους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς, αλλά έδιωξαν τον διευθυντή ειδήσεων γιατί τόλμησε να πάρει την πρωτοβουλία. Για το αυτονόητο, επαναλαμβάνουμε.

    Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες και παρά τις απανωτές σεισμικές δονήσεις, οι οποίες τρόμαξαν τους Θεσσαλονικείς, το κανάλι ουδέποτε ενημέρωσε εκτάκτως για το τι συμβαίνει. Ότι το τρίτο κανάλι κατάντησε ανταποκριτικό γραφείο, τα γράφουμε όλοι καιρό, το ότι θα χρησιμοποιούνταν ως μέσο ενημέρωσης για τα της Αττικής κι όχι για τα της Βόρειας Ελλάδας, το βλέπουμε με απογοήτευση...