New Entries

Forest Pastry: Ένα σύγχρονο ζαχαροπλαστείο με απλότητα γεύσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στη Φραγκίνη, πίσω και δίπλα από το Yahudi Hamam

 02/11/2023 11:40

Forest Pastry: Ένα σύγχρονο ζαχαροπλαστείο με απλότητα γεύσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Κάθε νέο γαστρονομικό εγχείρημα στη Θεσσαλονίκη είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτο, ειδικά όταν πρόκειται για γεύσεις φρέσκες και διαφορετικές, όπως αυτές που προτείνει το «Forest Pastry», στον πεζόδρομο της Φραγκίνη, πίσω από το μνημείο του Yahudi Hamam, εκεί όπου η Κομνηνών συναντά τα Λουλουδάδικα. Μετρά μόλις λίγους μήνες ζωής – άνοιξε στις 6 Δεκεμβρίου του 2022 – και έχει έρθει να προτείνει γεύσεις οικείες μεν, «αναγεννημένες» δε, ενώ το μενού του εμπλουτίζεται διαρκώς, με προϊόντα στα οποία δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς.

forest-pastry2.jpg

Το «Forest Pastry» δημιουργήθηκε από τον βολιώτικης καταγωγής Δημήτρη Τσούκα, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό στις βασικές του σπουδές και στο επάγγελμα που, ακολουθώντας τις μνήμες των παιδικών του χρόνων, από τότε που έβλεπε τη μητέρα του να μαγειρεύει γλυκά και φαγητά στην κουζίνα αποφάσισε να φοιτήσει και στη «Le Monde». 

Αφού εργάσθηκε ως μάγειρας σε διάφορες κουζίνες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, παράλληλα με το βασικό του επάγγελμα, αποφάσισε, λίγους μήνες πριν, να κάνει μία πλήρη «στροφή» και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τον τομέα της εστίασης.

forest-pastry3.jpg

Έτσι προέκυψε το «Forest Pastry» (σ.σ. το όνομα σημαίνει «δάσος» στα αγγλικά) όπου, όπως ακριβώς συμβαίνει και κατά τον περίπατο σε ένα δάσος, η προσοχή στέφεται στο τώρα και οι αποσπάσεις περιορίζονται, οπότε ο στόχος είναι η απλότητα των γεύσεων και οι συνδυασμοί που βγάζουν νόημα γευστικά, ακόμη κι εάν πρόκειται για παλιές συνταγές ή συνταγές από άλλες παραδόσεις, που εδώ «ξυπνούν» κι αναδεικνύονται, ακόμη περισσότερο. 

Παράδειγμα το εμπνευσμένο από σουηδική συνταγή bun (γλυκό ψωμάκι) με κάρδαμο, που τοποθετεί το τελευταίο σε θέση πρωταγωνιστή, κάτι που σπάνια συναντάται σε συνταγές της ελληνικής κουζίνας.

forest-pastry4.jpg

Γεύσεις γνωστές, αλλά και διαφορετικές

Οι γεύσεις στο «Forest Pastry» είναι γνωστές, οικείες, ακόμη κι αν δεν προέρχονται από την ελληνική παράδοση, αφού πάντα υπάρχει μια προηγούμενη γευστική αναφορά, για κάθε προϊόν που εμφανίζεται στη βιτρίνα, χάρη και στην επιρροή από τα παιδικά μας χρόνια.

forest-pastry5.jpg
forest-pastry6.jpg

Για το Δημήτρη Τσούκα, τέτοιες επιρροές είναι τα κέικ και τα μαγειρέματα με τα οποία ο ίδιος καταπιανόταν ως παιδί, δίπλα στη μητέρα του, αφού στην κουζίνα έβρισκε πάντα έναν χώρο ασφαλή, όπου επικρατούν η χαρά, το κέφι και οι συζητήσεις.

forest-pastry7.jpg

Οι προτάσεις για brunch και πρωινό

Στο μενού του brunch, πρωταγωνιστούν τα buns, όπως αυτό με το κάρδαμο, που προαναφέραμε, αυτό με μέλι, καρύδι και κανέλα ή με λευκή σοκολάτα και καβουρδισμένο αμύγδαλο, προτάσεις λαχταριστές, ιδανικές για τις πολλές πρώτες ώρες της ημέρας και κάτι που δε βρίσκουμε εύκολα στην πόλη.

forest-pastry8.jpg

Πρόσφατα το κομμάτι του πρωινού εμπλουτίστηκε και με αλμυρές γεύσεις, όπως η φοκάτσια και οι πίτες κι έτσι έχει γίνει ακόμη πιο πλήρης και χορταστική η γκάμα των γευστικών προτάσεων του.

forest-pastry9.jpg

Το μενού των γλυκών

Κυρίαρχο είδος στο μενού των γλυκών η pavlova, που εδώ βγαίνει σε διαφορετικές, λαχταριστές εκδοχές. Δοκιμάστε την με crème patisserie και κόκκινα φρούτα, με ganache λευκής σοκολάτας και φυστικοβούτυρο ή ως banoffee και θα ξαναέρθετε, σίγουρα!

forest-pastry10.jpg

Ξεχωριστή και η τάρτα φρούτων, πάντα με φρούτα εποχής – συχνά προκύπτουν γλυκά που βασίζονται σε ό,τι βγάζει κάθε μήνας της χρονιάς, όπως το ψητό κυδώνι με πηχτό ξινόγαλα, σερβιρισμένο σε τάρτα βρώμης, που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό.

Για τους λάτρεις του πιο κλασσικού, υπάρχουν πάντα τα muffins σοκολάτας με espresso και μαρέγκα, η σοκολατίνα με τρεις σοκολάτες, η δροσερή πανακότα, το τιραμισού – απλό ή πειραγμένο (όπως με πραλίνα φιστικιού), αλλά και ιδιαίτερες προτάσεις, όπως το fudge box mix – μπισκότα βρώμης με κόκκινα φρούτα ή με πορτοκάλι και κόκκινα φρούτα. Τις εορταστικές περιόδους, θα βρούμε εκπλήξεις και ειδικά γλυκά!

forest-pastry11.jpg
forest-pastry12.jpg
forest-pastry13.jpg

Τα ροφήματα

Φυσικοί χυμοί, τσάι σε διάφορες γεύσεις, σοκολάτα κι άλλα ροφήματα και φυσικά κάθε είδους ζεστός ή κρύος καφές σε συνεργασία με τη Roasters Kolektiva Coffee Roasters & Specialty Coffee, διατίθενται επίσης καθημερινά στο «Forest». 

Προς το παρόν, μπορείτε να τα απολαύσετε take away ή σε κάποιο από τα παρακείμενα παγκάκια, υπάρχει περίπτωση ωστόσο, μελλοντικά, να μπορούμε να τα απολαύσουμε και στο ίδιο το κατάστημα.

forest-pastry14.jpg

Διαρκείς προσθήκες

Φιλοσοφία και βασικός κανόνας του «Forest Pastry», παραμένει η επί τόπου παρασκευή κάθε προϊόντος, στο εργαστήρι που λειτουργεί στο χώρο. Όλα γίνονται εδώ, όλα είναι φρέσκα και ο ιδιοκτήτης είναι, πάντα, παρών. Δεν αποκλείεται, να δούμε και προϊόντα παραγωγών, όπως μέλι, να πωλούνται επίσης στο χώρο.

forest-pastry15.jpg

Το μενού του «Forest», ανανεώνεται κάθε τόσο και προσεχώς αναμένονται νέες γεύσεις, όπως τα γεμιστά μαρεγκάκια, με κρέμα λεμόνι και σοκολάτα (θα μοιάζουν λίγο με macarons, αλλά θα φέρουν την εξαιρετική γεύση της μαρέγκας). Στο «Forest» μας περιμένουν, να δοκιμάσουμε τη γεύση και τους συνδυασμούς.

Για την ώρα, το Σάββατο 4 Νοέμβρη, μας περιμένουν με ένα πρωινό πάρτι, ένα «όρθιο» brunch με γευσιγνωσία!

Όπως οι ρίζες των δέντρων επικοινωνούν μεταξύ τους, έτσι επικοινωνούν και παραμένουν ζωντανές και οι παραδόσεις, ασχέτως εάν προέρχονται από την Ελλάδα ή κάποια χώρα του εξωτερικού. 

Το «Forest Pastry» έρχεται να αποτελέσει έναν ακόμη συνδετικό κρίκο στο γευστικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης και ειδικά στο γλυκό του κομμάτι και είναι, πολλά υποσχόμενο!

forest-pastry16.jpg
forest-pastry17.jpg

Tip 1: Το κατάστημα λειτουργεί Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο 09.00 – 18.00, Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 09.00 – 20.00.

Τip 2: To «Forest» διαθέτει και υπηρεσία catering για πάρτι, οικογενειακά τραπέζια, γενέθλιά και κάθε στιγμή που θέλετε να γιορτάσετε, με κάτι που θα σας ταξιδέψει γευστικά.

Tip 3: Τα προϊόντα του «Forest Pastry», μπορεί να τα παραγγείλει κανείς και μέσω e-food και Wolt.

forest-pastry18.jpg


Διεύθυνση: Φραγκίνη 9, Κέντρο

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 234146

Facebook

Instagram


Κάθε νέο γαστρονομικό εγχείρημα στη Θεσσαλονίκη είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτο, ειδικά όταν πρόκειται για γεύσεις φρέσκες και διαφορετικές, όπως αυτές που προτείνει το «Forest Pastry», στον πεζόδρομο της Φραγκίνη, πίσω από το μνημείο του Yahudi Hamam, εκεί όπου η Κομνηνών συναντά τα Λουλουδάδικα. Μετρά μόλις λίγους μήνες ζωής – άνοιξε στις 6 Δεκεμβρίου του 2022 – και έχει έρθει να προτείνει γεύσεις οικείες μεν, «αναγεννημένες» δε, ενώ το μενού του εμπλουτίζεται διαρκώς, με προϊόντα στα οποία δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς.

forest-pastry2.jpg

Το «Forest Pastry» δημιουργήθηκε από τον βολιώτικης καταγωγής Δημήτρη Τσούκα, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό στις βασικές του σπουδές και στο επάγγελμα που, ακολουθώντας τις μνήμες των παιδικών του χρόνων, από τότε που έβλεπε τη μητέρα του να μαγειρεύει γλυκά και φαγητά στην κουζίνα αποφάσισε να φοιτήσει και στη «Le Monde». 

Αφού εργάσθηκε ως μάγειρας σε διάφορες κουζίνες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, παράλληλα με το βασικό του επάγγελμα, αποφάσισε, λίγους μήνες πριν, να κάνει μία πλήρη «στροφή» και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τον τομέα της εστίασης.

forest-pastry3.jpg

Έτσι προέκυψε το «Forest Pastry» (σ.σ. το όνομα σημαίνει «δάσος» στα αγγλικά) όπου, όπως ακριβώς συμβαίνει και κατά τον περίπατο σε ένα δάσος, η προσοχή στέφεται στο τώρα και οι αποσπάσεις περιορίζονται, οπότε ο στόχος είναι η απλότητα των γεύσεων και οι συνδυασμοί που βγάζουν νόημα γευστικά, ακόμη κι εάν πρόκειται για παλιές συνταγές ή συνταγές από άλλες παραδόσεις, που εδώ «ξυπνούν» κι αναδεικνύονται, ακόμη περισσότερο. 

Παράδειγμα το εμπνευσμένο από σουηδική συνταγή bun (γλυκό ψωμάκι) με κάρδαμο, που τοποθετεί το τελευταίο σε θέση πρωταγωνιστή, κάτι που σπάνια συναντάται σε συνταγές της ελληνικής κουζίνας.

forest-pastry4.jpg

Γεύσεις γνωστές, αλλά και διαφορετικές

Οι γεύσεις στο «Forest Pastry» είναι γνωστές, οικείες, ακόμη κι αν δεν προέρχονται από την ελληνική παράδοση, αφού πάντα υπάρχει μια προηγούμενη γευστική αναφορά, για κάθε προϊόν που εμφανίζεται στη βιτρίνα, χάρη και στην επιρροή από τα παιδικά μας χρόνια.

forest-pastry5.jpg
forest-pastry6.jpg

Για το Δημήτρη Τσούκα, τέτοιες επιρροές είναι τα κέικ και τα μαγειρέματα με τα οποία ο ίδιος καταπιανόταν ως παιδί, δίπλα στη μητέρα του, αφού στην κουζίνα έβρισκε πάντα έναν χώρο ασφαλή, όπου επικρατούν η χαρά, το κέφι και οι συζητήσεις.

forest-pastry7.jpg

Οι προτάσεις για brunch και πρωινό

Στο μενού του brunch, πρωταγωνιστούν τα buns, όπως αυτό με το κάρδαμο, που προαναφέραμε, αυτό με μέλι, καρύδι και κανέλα ή με λευκή σοκολάτα και καβουρδισμένο αμύγδαλο, προτάσεις λαχταριστές, ιδανικές για τις πολλές πρώτες ώρες της ημέρας και κάτι που δε βρίσκουμε εύκολα στην πόλη.

forest-pastry8.jpg

Πρόσφατα το κομμάτι του πρωινού εμπλουτίστηκε και με αλμυρές γεύσεις, όπως η φοκάτσια και οι πίτες κι έτσι έχει γίνει ακόμη πιο πλήρης και χορταστική η γκάμα των γευστικών προτάσεων του.

forest-pastry9.jpg

Το μενού των γλυκών

Κυρίαρχο είδος στο μενού των γλυκών η pavlova, που εδώ βγαίνει σε διαφορετικές, λαχταριστές εκδοχές. Δοκιμάστε την με crème patisserie και κόκκινα φρούτα, με ganache λευκής σοκολάτας και φυστικοβούτυρο ή ως banoffee και θα ξαναέρθετε, σίγουρα!

forest-pastry10.jpg

Ξεχωριστή και η τάρτα φρούτων, πάντα με φρούτα εποχής – συχνά προκύπτουν γλυκά που βασίζονται σε ό,τι βγάζει κάθε μήνας της χρονιάς, όπως το ψητό κυδώνι με πηχτό ξινόγαλα, σερβιρισμένο σε τάρτα βρώμης, που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό.

Για τους λάτρεις του πιο κλασσικού, υπάρχουν πάντα τα muffins σοκολάτας με espresso και μαρέγκα, η σοκολατίνα με τρεις σοκολάτες, η δροσερή πανακότα, το τιραμισού – απλό ή πειραγμένο (όπως με πραλίνα φιστικιού), αλλά και ιδιαίτερες προτάσεις, όπως το fudge box mix – μπισκότα βρώμης με κόκκινα φρούτα ή με πορτοκάλι και κόκκινα φρούτα. Τις εορταστικές περιόδους, θα βρούμε εκπλήξεις και ειδικά γλυκά!

forest-pastry11.jpg
forest-pastry12.jpg
forest-pastry13.jpg

Τα ροφήματα

Φυσικοί χυμοί, τσάι σε διάφορες γεύσεις, σοκολάτα κι άλλα ροφήματα και φυσικά κάθε είδους ζεστός ή κρύος καφές σε συνεργασία με τη Roasters Kolektiva Coffee Roasters & Specialty Coffee, διατίθενται επίσης καθημερινά στο «Forest». 

Προς το παρόν, μπορείτε να τα απολαύσετε take away ή σε κάποιο από τα παρακείμενα παγκάκια, υπάρχει περίπτωση ωστόσο, μελλοντικά, να μπορούμε να τα απολαύσουμε και στο ίδιο το κατάστημα.

forest-pastry14.jpg

Διαρκείς προσθήκες

Φιλοσοφία και βασικός κανόνας του «Forest Pastry», παραμένει η επί τόπου παρασκευή κάθε προϊόντος, στο εργαστήρι που λειτουργεί στο χώρο. Όλα γίνονται εδώ, όλα είναι φρέσκα και ο ιδιοκτήτης είναι, πάντα, παρών. Δεν αποκλείεται, να δούμε και προϊόντα παραγωγών, όπως μέλι, να πωλούνται επίσης στο χώρο.

forest-pastry15.jpg

Το μενού του «Forest», ανανεώνεται κάθε τόσο και προσεχώς αναμένονται νέες γεύσεις, όπως τα γεμιστά μαρεγκάκια, με κρέμα λεμόνι και σοκολάτα (θα μοιάζουν λίγο με macarons, αλλά θα φέρουν την εξαιρετική γεύση της μαρέγκας). Στο «Forest» μας περιμένουν, να δοκιμάσουμε τη γεύση και τους συνδυασμούς.

Για την ώρα, το Σάββατο 4 Νοέμβρη, μας περιμένουν με ένα πρωινό πάρτι, ένα «όρθιο» brunch με γευσιγνωσία!

Όπως οι ρίζες των δέντρων επικοινωνούν μεταξύ τους, έτσι επικοινωνούν και παραμένουν ζωντανές και οι παραδόσεις, ασχέτως εάν προέρχονται από την Ελλάδα ή κάποια χώρα του εξωτερικού. 

Το «Forest Pastry» έρχεται να αποτελέσει έναν ακόμη συνδετικό κρίκο στο γευστικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης και ειδικά στο γλυκό του κομμάτι και είναι, πολλά υποσχόμενο!

forest-pastry16.jpg
forest-pastry17.jpg

Tip 1: Το κατάστημα λειτουργεί Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο 09.00 – 18.00, Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 09.00 – 20.00.

Τip 2: To «Forest» διαθέτει και υπηρεσία catering για πάρτι, οικογενειακά τραπέζια, γενέθλιά και κάθε στιγμή που θέλετε να γιορτάσετε, με κάτι που θα σας ταξιδέψει γευστικά.

Tip 3: Τα προϊόντα του «Forest Pastry», μπορεί να τα παραγγείλει κανείς και μέσω e-food και Wolt.

forest-pastry18.jpg


Διεύθυνση: Φραγκίνη 9, Κέντρο

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 234146

Facebook

Instagram


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία