ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Φέρες: Ολα έτοιμα για τη γιορτή του σουβλιστού μόσχου

Δέκα χρόνια ζωής συμπληρώνει το έθιμο

 29/12/2022 08:41

Φέρες: Ολα έτοιμα για τη γιορτή του σουβλιστού μόσχου
Φωτογραφία: evros24.gr
Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος το έθιμο «μοσχάρι στη σούβλα» στις Φέρες του Εβρου που ξεκίνησαν και συνεχίζουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής. Η εκδήλωση όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία των Φερών, όπου οι κτηνοτρόφοι στήνουν τη μεγαλύτερη σούβλα της χρονιάς.
Η μεγαλύτερη σούβλα της χρονιάς επέστρεψε φέτος στις Φέρες, μετά από την απουσία των δύο προηγούμενων χρόνων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Το μοσχάρι που ζυγίζει περίπου 35ο κιλά μπήκε χτες στη σούβλα.
Το γύρισμα της σούβλας και το ψήσιμο του μοσχαριού θα κρατήσει σχεδόν 24 ώρες. Οι κάτοικοι των Φερών που συμμετέχουν στην εκδήλωση γύριζαν τη σούβλα όλη νύχτα με βάρδιες.
Σήμερα το μεσημέρι το ψήσιμο του μόσχου θα έχει ολοκληρωθεί.
Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αλεξανδρούπολης και η Δημοτική Ενότητα Φερών προσκαλούν όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής να γιορτάσουν παρέα, να διασκεδάσουν, να χορέψουν, να πιούν και φυσικά να γευτούν το πιο νόστιμο μοσχαρίσιο κρέας για το οποίο φημίζεται η περιοχή, στη γιορτή του σουβλιστού μόσχου με την οποία αποχαιρετούν το 2022.
H γιορτή ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2012 για να προβληθεί το μοναδικής ποιότητας μοσχαρίσιο κρέας του Δέλτα του Έβρου που προέρχεται από τα μοσχάρια τα οποία εκτρέφονται οικολογικά στην περιοχή από τους κτηνοτρόφους των Φερών
Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος το έθιμο «μοσχάρι στη σούβλα» στις Φέρες του Εβρου που ξεκίνησαν και συνεχίζουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής. Η εκδήλωση όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία των Φερών, όπου οι κτηνοτρόφοι στήνουν τη μεγαλύτερη σούβλα της χρονιάς.
Η μεγαλύτερη σούβλα της χρονιάς επέστρεψε φέτος στις Φέρες, μετά από την απουσία των δύο προηγούμενων χρόνων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Το μοσχάρι που ζυγίζει περίπου 35ο κιλά μπήκε χτες στη σούβλα.
Το γύρισμα της σούβλας και το ψήσιμο του μοσχαριού θα κρατήσει σχεδόν 24 ώρες. Οι κάτοικοι των Φερών που συμμετέχουν στην εκδήλωση γύριζαν τη σούβλα όλη νύχτα με βάρδιες.
Σήμερα το μεσημέρι το ψήσιμο του μόσχου θα έχει ολοκληρωθεί.
Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αλεξανδρούπολης και η Δημοτική Ενότητα Φερών προσκαλούν όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής να γιορτάσουν παρέα, να διασκεδάσουν, να χορέψουν, να πιούν και φυσικά να γευτούν το πιο νόστιμο μοσχαρίσιο κρέας για το οποίο φημίζεται η περιοχή, στη γιορτή του σουβλιστού μόσχου με την οποία αποχαιρετούν το 2022.
H γιορτή ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2012 για να προβληθεί το μοναδικής ποιότητας μοσχαρίσιο κρέας του Δέλτα του Έβρου που προέρχεται από τα μοσχάρια τα οποία εκτρέφονται οικολογικά στην περιοχή από τους κτηνοτρόφους των Φερών

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία