Λόγια του Βαρδάρη

  • Φαιδρά Πορτοκαλέα#45: Η σαπουνόπερα, το δέντρο, η νέα υποψήφια και ο σεισμός...
    20/03/2023 09:30

    Φαιδρά Πορτοκαλέα#45: Η σαπουνόπερα, το δέντρο, η νέα υποψήφια και ο σεισμός...

    Και όπως είχαμε επισημάνει η «βραζιλιάνικη» σαπουνόπερα με τίτλο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης συνεχίζεται και μάλιστα με σκηνές απείρου κάλλους. Όπως στο τελευταίο που περιείχε σκουντήματα μεταξύ του πρόεδρου Πέτρου Λεκάκη και του δημοτικού Συμβούλου Μιχάλη Τρεμόπουλου. Δεν αναφέρουμε τους μεταξύ τους διαλόγους γιατί την εφημερίδα την διαβάζουν και ανήλικοι...

    Πάντως στην περίπτωση των συγκεκριμένων δέντρων η άποψη μας συντάσσεται με την άποψη του δήμαρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και των δημοτικών υπηρεσιών, γιατί τα συγκεκριμένα δέντρα(λεύκες) όντως είναι επικίνδυνα και αν τραυμάτιζαν με την πτώση τους κάποιον δημότη, οι πρώτοι που θα διαμαρτύρονταν στον δήμαρχο θα ήταν οι ίδιοι που τώρα τα υπερασπίζονταν. Και μην ξεχνάμε το πόσο ομορφότερη έγινε η Αγγελάκη μετά την απομάκρυνση των γερασμένων και επικίνδυνων λευκών και τοποθέτηση στη θέση τους ωραία ελαιόδεντρα. Το σωστό και δίκαιο να λέγεται!

    Βέβαια το γεγονός έκανε τους διαφορετικής ιδεολογίας δημοτικούς συμβούλους της συμπολιτεύσεως να έχουν κοινή άποψη. Τελικά ένα… δέντρο ενώνει!

    Όλοι είμαστε σοφοί στο να νουθετούμε τους άλλους, όταν όμως οι ίδιοι σφάλουμε δεν το καταλαβαίνουμε.

    Ευριπίδης

    Αρχαίος τραγικός

    Στη Μηχανιώνα επέλεξε να τρατάρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, τα «πράσινα» στελέχη της περιοχής και εμείς ξέρουμε τον λόγο της συγκεκριμένης επιλογής που δεν είναι άλλος από την ενίσχυση συγκεκριμένου υποψήφιου βουλευτή της Β’ Περιφέρειας, πολύ στενού συνεργάτη του προέδρου. Ονόματα δεν λέμε αφήνουμε την φαντασία σας να καλπάσει. Δικηγόρος είναι…

    Και όπως η στήλη μας πρώτη σας πληροφόρησε για την ίδρυση «γαλάζιου» σώματος «κυανόκρανων» υπό την διοίκηση Νίκου Χαρδαλιά με απευθείας αναφορά στο γραφείο του πρωθυπουργού, σας ενημερώνουμε ότι ο υπεύθυνος Κεντρικής Μακεδονίας με τον βαρύγδουπο τίτλο, εκλογικός περιφερειάρχης είναι ένα παλαιό κομματικό στέλεχος, ο Γιώργος Κατσαούνος που χαίρει μεγάλης απήχησης στον κομματικό μηχανισμό. Γι’ αυτό και του ανατέθηκε και μία από τις πιο προβληματικές περιοχές...

    Απ’ ότι πληροφορούμαστε είναι αποφασισμένος να παρακάμψει την δυσλειτουργία του τοπικού κομματικού μηχανισμού ,που ειδικά στη Θεσσαλονίκη μετά την υποβάθμιση (σχεδόν κατάργηση) της Διοικούσας Επιτροπής, η «γαλάζια» απήχηση στους πολίτες είναι κατά πολύ μειωμένη. Εφαρμόζοντας το δόγμα «κανείς δεν περισσεύει» θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με παλιά «γαλάζια» στελέχη που κάποιοι, επιτηδευμένα ακόμα δεν κατάφεραν ή δεν προσπάθησαν να τους κινητοποιήσουν.

    Έγκυρή πηγή μας πληροφορεί ότι υπάρχει νέα είσοδος στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, Α’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης που σίγουρα θα έχει και... θεϊκή βοήθεια αφού τυγχάνει να είναι στενός συγγενής ενός πολύ ισχυρού Μητροπολίτη των δυτικών συνοικιών. Βέβαια, εάν δεν εκλεγεί η συγκεκριμένη, ποιος τον ακούει μετά, τον Σεβασμιότατο θείο της (ναι, καλά το καταλάβατε γυναίκα είναι).

    Οι ουρανοί δεν έχουν γνωρίσει μεγαλύτερη μανία από την αγάπη που μετατράπηκε σε μίσος, ούτε η κόλαση οργή παρόμοια μ’ αυτήν της περιφρονημένης γυναίκας.

    William Congreve

    Άγγλος συγγραφέας

    Επαναφέρουμε σοβαρό πολεοδομικό ζήτημα και ξαναρωτάμε αν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μάκης Κυριζίδης ενημερώθηκε για την, πιθανόν παράνομη, συνένωση δύο ισόγειων καταστημάτων (άνευ στατικής μελέτης) διαφορετικών πολυκατοικιών στο κέντρο της πόλης το οποίο έχει καταγγελθεί αρμοδίως. Να υπενθυμίσουμε και την φράση «σε περίπτωση σεισμού...».

    Σύμφωνα με τις τελευταίες παρακολουθήσεις μας και έχοντας στα χέρια μας και την σχετική card visit, δυναμικά έχει μπει στο γήπεδο της διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου Θεσσαλονίκης ο «γαλάζιος» Σάκης Τζακόπουλος με στενό του συνεργάτη ένα προβεβλημένο «πράσινο» στέλεχος το Πάνο Καρασαββίδη. Τελικά το ΠΑΣΟΚ είναι παντού σαν το «Άγιο Πνεύμα» ένα πράγμα...

    Κάθε πολυδιάστατο σύστημα τείνει προς το άπειρο, αυξάνοντας από μόνο του την πολυπλοκότητα του.

    Kurt Gödel

    Αυστριακός μαθηματικός

    *Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 19.03.2023