Λόγια του Βαρδάρη

  • Φαιδρά πορτοκαλέα#29
    28/11/2022 09:30

    Φαιδρά πορτοκαλέα#29

    Εις την προηγούμενη ΦΑΙΔΡΑ Νο 28 με την ευκαιρία της συγκέντρωσης του υποψήφιου δημάρχου Κατερίνης, κ. Ντούμου, αποδώσαμε την ιδιότητα της βουλευτού στην αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Μαυρίδου, θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως λάθος αλλά θα μπορούσε να είναι και πρόβλεψη κεκτημένης ταχύτητας, αν του χρόνου αποκτήσει τοιαύτη ιδιότητα, ποιος ξέρει…


    Επειδή απ’ ότι φαίνεται η υποψηφιότητα Μανούκα για τον δήμο Ευόσμου-Κορδελιού έχει δημιουργήσει δυναμική, εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο νυν δήμαρχος Μανδαλιανός μέσω ανακοινώσεως του, κατηγορώντας την προαναφερθείσα ως άσχετη και μη γνώστρια των τοπικών προβλημάτων και ακόμα εις την αρχήν είμαστε… Όπως μαθαίνουμε κάθε πλευρά αποθηκεύει «ρουκέτες».


    Υπερβολή είναι μία αλήθεια που έχασε την ψυχραιμία της

    Χαλίλ Γκιμπράν

    Λιβανέζος ποιητής


    Περιεργάζοντας την «σοβαρή» λίστα με τους παρακολουθούμενους εκ του παράνομου λογισμικού, εστιάζουμε στο όνομα εστιάτορα του Κολωνακίου. Αναρωτιόμαστε τι κρυφό γνώριζε ο εν λόγω, την μυστική συνταγή του φιλέτου αλά κρεμ; Τη μυστική διαδικασία παραγωγής αυγά ποσέ; Μάλλον κάποιοι από του παρακολουθούντες θα ήταν υποψήφιοι για το master chef και ανακάλυψαν τρόπο μαζί με όλα να εκπαιδευτούν και εις τη μαγειρική που χρησιμοποιείται ευρέως, όχι μόνο στις κουζίνες!


    Μετά από πολύ καιρό συνεδρίασε σχεδόν δια ζώσης στο σύνολο του, το δ.σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου υπό την προεδρία Μιχάλη Ζορπίδη, τουλάχιστον για τέσσερις ολόκληρε ώρες. Διαπιστώθηκαν δύο θεσμικές εκτροπές. Η μία αφορά την παράκαμψη της επιτροπής ασφαλιστών όσον αφορά την εκπροσώπηση του επιμελητηρίου σε ημερίδα στην Αθήνα και η άλλη αφορούσε την παράκαμψη της επιτροπής αγοράς και σχέσεων με του δήμους της οποίας προεδρεύει ο αρχαιότερος και από τους πιο έμπειρους συμβούλους του επιμελητηρίου.


    Αποτέλεσμα των παρακάμψεων ήταν για τη μεν πρώτη η μεγάλη ένταση μεταξύ των συμβούλων που φέρουν την ιδιότητα του ασφαλιστή ή δε δεύτερη είχε ως αποτέλεσμα την σύνταξη επιστολής του προέδρου προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης που εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για ελλιπή ενημέρωση όσον αφορά την διαδικασία λειτουργίας και διαχείρισης της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς πού θα στηθεί στην Αριστοτέλους.


    Εκτιμάμε ότι κάποιος αντιδήμαρχος θέλοντας να «πουλήσει» εξυπηρέτηση στον δήμαρχο για την έγκριση μεγάλου ποσού ενίσχυσης από το Επιμελητήριο ξέχασε τη θεσμική επιμελητηριακή διαδικασία και δημιουργήθηκε μεγάλη ανακατωσούρα.


    Απ’ τη λεχώνα στη μαμή, εχάθη το παιδί

    Λαϊκή παροιμία


    Πληροφορούμαστε ότι δεν πιστεύουν στα μάτια τους τα στελέχη της ΝΔ στην Πειραιώς για τα χαμηλά ποσοστά που εμφανίζει το κόμμα στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα σε άτυπη συνεδρίαση ειπώθηκε «…μα όταν αντικαθιστούμε έναν καθηγητή Πανεπιστημίου, πρώην υφυπουργό μ’ ένα αποσπασμένο διοικητικό υπάλληλο του κόμματος τι εκπέμπουμε ως παράταξη στην τοπική κοινωνία». Και έπεσε σιγή ιχθύος κοιτώντας όλοι τον πρωτεργάτη αυτής της ενέργειας, Γραμματέα του κόμματος κ. Μαρινάκη, ο οποίος υπενθυμίζουμε ότι με τις ευλογίες του πρώην διευθυντή του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδη, αντικατέστησε έναν από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Γιώργο Στεργίου.


    Και μια που αναφέραμε το απαγορευμένο πια όνομα στην «γαλάζια» παράταξη, μας πιάνει κοιλιακός πόνος από τα γέλια όταν «γαλάζια» στελέχη, βουλευτές και πολιτευτές ανά την χώρα, μέχρι πρότινος διέδιδαν παντού ότι είναι κολλητοί του πρώην διευθυντή και σήμερα δηλώνουν την άγνοια τους και ως προς την ύπαρξη του αλλά και της στενής σχέσεως τους.


    Αν δεν ντρέπεσαι για τον εαυτό σου κάπου - κάπου, δεν είσαι τίμιος

    Ουίλιαμ Φώκνερ

    Αμερικανός συγγραφέας


    Και φυσικά όπως είχαμε προβλέψει σε παρελθόντα χρόνο, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Μαρίας Σπυράκη για την Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, την οποία, όλες οι μέχρι τώρα μετρήσεις την τοποθετούν εις εκλόγιμη θέση. Το θέμα είναι τι «αμυντικό σύστημα» έχει δημιουργήσει ώστε τώρα που θα δεχτεί γενική επίθεση να μπορέσει να βγει σώα…


    Τέλος, στα καλά νέα της εβδομάδας πληροφορούμαστε και ελπίζουμε να μην είναι φήμες ότι πολλοί κυβερνητικοί βουλευτές, προς το παρόν δεν μάθαμε για Θεσσαλονικείς, πιέζουν να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας. Φυσικά σ’ αυτή την ομάδα δεν συμμετέχει ο «γαλάζιος» βουλευτής Κεφαλληνίας Καππάτος και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού και αυτός ως δικηγόρος εκπροσωπεί «κοράκια» σαν τον άλλον, ονόματα να μην ξαναλέμε.


    Και να θυμάσαι παιδί μου… τους ανθρώπους να τους μετράς στο τέλος, στην αρχή όλοι καλοί φαίνονται

    Γιαγιαδίστικη Συμβουλή


    ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ
    *Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 27.11.2022