Λόγια του Βαρδάρη

  • Φαιδρά πορτοκαλέα#21
    03/10/2022 14:49

    Φαιδρά πορτοκαλέα#21

    Τί εἶναι ἡ πατρίδα μας

    Τί εἶναι ἡ πατρίδα μας; Μὴν εἶν᾿ οἱ κάμποι;

    Μὴν εἶναι τ᾿ ἄσπαρτα ψηλὰ βουνά;

    Μὴν εἶναι ὁ ἥλιος της, ποὺ χρυσολάμπει;

    Μὴν εἶναι τ᾿ ἄστρα της τὰ φωτεινά;…..

    Ιωάννης Πολέμης

    Ποιητής Θεατρικός συγγραφέας


    Μα πως αλλιώς θα αρχίζαμε μετά το ρίγος συγκινήσεως που μας κυρίευσε με την ανακοίνωση της ιδρύσεως του κόμματος Πατρίδα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με guest star την δικιά μας Θεσσαλονικιά, Λατινοπούλου.

    Βέβαια, θα παραθέσουμε το ανέξερετα που εις την ποντιακήν σημαίνει εν’ αγνοία. Πρόεδρε (τώρα πια) δεν ρώταγες να σου πουν ότι τα’ όνομα είναι καπαρωμένο από τον διαχρονικό all time classic σταρ της ελληνικής πολιτικής σκηνής και όχι μόνο, Πανίκα Ψωμιάδη. Ο κεμεντζές θα ηχήσει…


    Να δώσουμε και εμείς τα συγχαρητήρια μας στον Θανάση Σαββάκη για την κατά γενική ομολογία επιτυχημένη πολυετή θητεία ως προέδρου του ΣΕΒ. Είμαστε σε αναμονή του επόμενου βήματος που κατά πληροφορίες μας «Κυριακή κοντή γιορτή»!


    Εκεί στο επαγγελματικό επιμελητήριο μία απόλυτα προσωπική υπόθεση του προέδρου Μιχάλη Ζορπίδη εξελίχθηκε καθ’ υπερβολή σε μείζον επιμελητηριακό θέμα από την υπερβολική αντίδραση μέσω επιστολών ορισμένων «Φαρισαίων». Το μπέρδεμα των αυγών με τα πασχάλια μόνο καλό δεν κάνει.


    Για πόσο θα συνεχιστούν αυτά τα κάθε μορφής food festival που η λειτουργία τους αποτελεί λόγο μείωσης του τζίρου των στεγασμένων καταστημάτων εστίασης κύριε Περιφερειάρχη, οι υπηρεσίες σας έχουν ελέγξει ποτέ τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προσφέρονται τρόφιμα στους πολίτες;

    Έχουμε μία αίσθηση ότι δεν γίνεται καθόλου καλός χειρισμός από τον δήμο Θεσσαλονίκης του βραβείου γαστρονομίας της UNESCO που κατάφερε να πάρει. Προβολή της γαστρονομίας χωρίς τους εστιάτορες της πόλης μας δεν γίνεται. Αφήστε τα προσωπικά και συνεννοηθείτε με τους τοπικούς φορείς της εστίασης!


    Μάθαμε ότι κάτω εκεί στο Μαξίμου μελετώντας το πρόβλημα της Θεσσαλονίκης για τη μειωμένη επιρροή του κόμματος στην πόλη, εντόπισαν θέματα που στην αρχή δεν είχαν ληφθεί υπ’ όψη, όπως η πολύ μειωμένη συμμετοχή στις τοπικές εσωκομματικές εκλογές, γεγονός για τα’ οποίο δεν έχουν δοθεί σαφείς εξηγήσεις από τον γραμματέα του κόμματος Μαρινάκη.


    Σύντομα περιμένουμε κινήσεις διορθωτικές, πάντα βέβαια στο δόγμα του δεν στεναχωρώ κανέναν.

    Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μόνοι μας είναι απλά ένα όνειρο. Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μαζί με άλλους είναι πραγματικότητα.

    Γιόκο Όνο, 1935

    Σύζυγος του Τζον Λένον


    Άνεμος ανανέωσης σε πολλούς τομείς πνέει εις τον δικηγορικό σύλλογο. Ο πρόεδρος του Δημήτρης Φινοκαλιώτης, σεμνά και ταπεινά, προσπαθεί να «γιατρέψει» πολλές διαχρονικές παθογένειες, αρκεί να κατορθώσει να ξεφύγει από τις τρικλοποδιές, ορισμένων.


    Ενημερώνουμε όλους κι όλες που ενοχλείστε από την στήλη ότι πριν ακριβύνει το ξύδι να προμηθευτούν ποσότητα γιατί έχουμε ακόμα πολλά πολλά να πούμε.

    Οι άνθρωποι που πρέπει να φοβάσαι δεν είναι αυτοί που διαφωνούν μαζί σου, αλλά αυτοί που διαφωνούν μαζί σου και φοβούνται να σου το πουν.

    Ναπολέων Βοναπάρτης, 1769-1821

    Γάλλος ηγέτης


    ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ


    *Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 02.10.2022