Λόγια του Βαρδάρη

  • Εξωστρέφεια και συνεργασίες χρειάζεται το Κέντρο Πολιτισμού της ΠΚΜ
    26/05/2020 17:21

    Εξωστρέφεια και συνεργασίες χρειάζεται το Κέντρο Πολιτισμού της ΠΚΜ

    Σε φορέα προσέλκυσης επισκεπτών και συνεδρίων εκτιμά, μεταξύ άλλων, ότι μπορεί να καταστεί το Κέντρο Πολιτισμού της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου.

    Απευθυνόμενος προς τη διοίκηση της ΠΚΜ θέτει το ζήτημα της υποστήριξης των ανθρώπων του πολιτισμού, μέσα και από τις δομές της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σημειώνοντας πως η περιοχή είναι ένας εξαιρετικός τόπος, με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων περιοχών εντός της Ελλάδας.

    Ο κ. Παπαστεργίου παραδέχεται ότι η πανδημία έχει δημιουργήσει ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον τόσο στον πολιτισμό όσο και στον τουρισμό. Στον αντίποδα, όπως λέει, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, λειτουργεί το Κέντρο Πολιτισμού με ισχνό, δυστυχώς, προϋπολογισμό και εσωτερικό προσανατολισμό αναφορικά με τις δράσεις του.

    «Είναι η ώρα να υλοποιήσει τον σκοπό του, με εξωστρέφεια και συνεργασίες, με αξιοποίηση των δημιουργών, των καλλιτεχνών της Κεντρικής Μακεδονίας και έτσι να γίνει, μεταξύ άλλων και φορέας προσέλκυσης επισκεπτών και συνεδρίων» επισημαίνει ο επικεφαλής της παράταξης.