ΓΕΥΣΕΙΣ

Εστιατόριο Μαϊάμι: 5 PLATES, 5 CORKS, 5 STORIES

Το Εστιατόριο Μαϊάμι σε ένα άκρως καλοκαιρινό βράδυ υποδέχθηκε για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη την LTE-Live The Experience

 02/08/2021 09:59

Εστιατόριο Μαϊάμι: 5 PLATES, 5 CORKS, 5 STORIES

 Οι ιδρυτές της, ο sommelier Θωμάς Δούρβας και ο chef Γιάννης Γιαννίτσας που με το ταλέντο τους να δημιουργούν εμπειρίες φαίνεται ότι θα γίνουν αντικείμενο συζήτησης στην πόλη.

Γύρω στις 7:00 έφτασε η κλασική φουσκοθαλασσιά.

Ο Θωμάς ανησύχησε άρχισε να μαζεύει τα ποτήρια και να αλλάζει θέση στα τραπέζια.

Ηρέμησε σε μία ώρα θα έχει ηρεμήσει τον καθησύχασαν η Ντίνα και ο Δημήτρης.

Έτσι και έγινε. Στις 09:00 πλέον τα πάντα είχαν πάρει το δρόμο τους.

Το service, τα πιάτα, το απίστευτο πάντρεμα με τα κρασιά έδειχναν τα πρώτα σημάδια ενός δείπνου εμπειρία που ίσως να είχαμε καιρό να ζήσουμε στην πόλη.

Οι αντιδράσεις, τα χαμόγελα, οι γεύσεις και οι συζητήσεις μας έκαναν να πιστέψουμε ότι τελικά ο Θωμάς Δούρβας και ο Γιάννης Γιαννίτσας , με την φιλοξενία της Head chef του Μαϊάμι Σοφίας Τεφτσή και της ομάδας της, δεν έμειναν μόνο στους τίτλους.

Ακόμα και εμείς ίσως να μην έχουμε καταλάβει πως, αλλά πραγματικά από την αφήγηση της έμπνευσής του μενού ξεκινώντας, έχουν ένα μοναδικό τρόπο να σε ταξιδεύουν και να σου χαρίσουν κάθε φορά ένα δείπνο εμπειρία.

Στα του μενού

Η σαμπάνια Deutz Brut Classic N.V. συνδυασμός σίγουρος με το χτένι.

Η καπνιστή εκδοχή της φάβας με το καρπάτσιο χταπόδι και τα πολύ ιδιαίτερα κρεμμύδια πίκλα σε ξύδι καλαμανσι ανέδειξαν το Χιλιανό Chardonnay Cuvee Alexandre 2016, Casa Lapostolle που αποτέλεσε το talk της βραδιάς

Μία γρήγορη μετάβαση με γρανίτα από αγγούρι και ταρτάρ από σολoμό, προηγήθηκαν του πιάτου μνεία μιας ιδιαίτερης εκδοχής γεμιστά με θαλασσινή άποψη που σίγουρα ανέδειξε το τυπικό ροζέ Petale de Rose 2020 Chateau de La tour de L’Eveque από την περιοχή της Προβηγκίας.

Η στιγμή έκρηξης βέβαια ήταν το surf and turf πιάτο με το φιλέτο μόσχου, την γαρίδα και το ζωμό από chorizo. Το πάντρεμα του με την παλαιωμένη ισπανική Rioja Crianza 2018 , Finca Nueva αποτέλεσε την έκπληξη της βραδιάς.


Τέλος το γαλλικό Perle d’ Arche 2016 Sauternes βρήκε εύστοχα πατήματα σε ένα γλυκό που το μέλι ήταν ο πρωταγωνιστής αλλά η μικρές όξινες εντάσεις σε συνδυασμό με της υφές το ανέδειξαν πλήρως.

Φαίνεται λοιπόν πως το Μαϊάμι που όλοι θυμόμαστε για την ιστορία του ξεκίνησε να πλέει σε

πελάγη ανανέωσης εδώ και καιρό και σίγουρα το δείπνο της Live the experience είναι μια

ακόμα σφραγίδα στην πορεία αυτή.

Φεύγοντας ο χαιρετισμός μας στους φιλοξενούμενους της βραδιάς έκρυβε μια πολύ ωραία απάντηση … ευχαριστούμε πολύ… θα τα ξαναπούμε.

Εις το επανιδείν.

dsc-1522.jpg
maiami1.jpg



maiami3.jpg
maiami4.jpg




maiami5.jpg






 Οι ιδρυτές της, ο sommelier Θωμάς Δούρβας και ο chef Γιάννης Γιαννίτσας που με το ταλέντο τους να δημιουργούν εμπειρίες φαίνεται ότι θα γίνουν αντικείμενο συζήτησης στην πόλη.

Γύρω στις 7:00 έφτασε η κλασική φουσκοθαλασσιά.

Ο Θωμάς ανησύχησε άρχισε να μαζεύει τα ποτήρια και να αλλάζει θέση στα τραπέζια.

Ηρέμησε σε μία ώρα θα έχει ηρεμήσει τον καθησύχασαν η Ντίνα και ο Δημήτρης.

Έτσι και έγινε. Στις 09:00 πλέον τα πάντα είχαν πάρει το δρόμο τους.

Το service, τα πιάτα, το απίστευτο πάντρεμα με τα κρασιά έδειχναν τα πρώτα σημάδια ενός δείπνου εμπειρία που ίσως να είχαμε καιρό να ζήσουμε στην πόλη.

Οι αντιδράσεις, τα χαμόγελα, οι γεύσεις και οι συζητήσεις μας έκαναν να πιστέψουμε ότι τελικά ο Θωμάς Δούρβας και ο Γιάννης Γιαννίτσας , με την φιλοξενία της Head chef του Μαϊάμι Σοφίας Τεφτσή και της ομάδας της, δεν έμειναν μόνο στους τίτλους.

Ακόμα και εμείς ίσως να μην έχουμε καταλάβει πως, αλλά πραγματικά από την αφήγηση της έμπνευσής του μενού ξεκινώντας, έχουν ένα μοναδικό τρόπο να σε ταξιδεύουν και να σου χαρίσουν κάθε φορά ένα δείπνο εμπειρία.

Στα του μενού

Η σαμπάνια Deutz Brut Classic N.V. συνδυασμός σίγουρος με το χτένι.

Η καπνιστή εκδοχή της φάβας με το καρπάτσιο χταπόδι και τα πολύ ιδιαίτερα κρεμμύδια πίκλα σε ξύδι καλαμανσι ανέδειξαν το Χιλιανό Chardonnay Cuvee Alexandre 2016, Casa Lapostolle που αποτέλεσε το talk της βραδιάς

Μία γρήγορη μετάβαση με γρανίτα από αγγούρι και ταρτάρ από σολoμό, προηγήθηκαν του πιάτου μνεία μιας ιδιαίτερης εκδοχής γεμιστά με θαλασσινή άποψη που σίγουρα ανέδειξε το τυπικό ροζέ Petale de Rose 2020 Chateau de La tour de L’Eveque από την περιοχή της Προβηγκίας.

Η στιγμή έκρηξης βέβαια ήταν το surf and turf πιάτο με το φιλέτο μόσχου, την γαρίδα και το ζωμό από chorizo. Το πάντρεμα του με την παλαιωμένη ισπανική Rioja Crianza 2018 , Finca Nueva αποτέλεσε την έκπληξη της βραδιάς.


Τέλος το γαλλικό Perle d’ Arche 2016 Sauternes βρήκε εύστοχα πατήματα σε ένα γλυκό που το μέλι ήταν ο πρωταγωνιστής αλλά η μικρές όξινες εντάσεις σε συνδυασμό με της υφές το ανέδειξαν πλήρως.

Φαίνεται λοιπόν πως το Μαϊάμι που όλοι θυμόμαστε για την ιστορία του ξεκίνησε να πλέει σε

πελάγη ανανέωσης εδώ και καιρό και σίγουρα το δείπνο της Live the experience είναι μια

ακόμα σφραγίδα στην πορεία αυτή.

Φεύγοντας ο χαιρετισμός μας στους φιλοξενούμενους της βραδιάς έκρυβε μια πολύ ωραία απάντηση … ευχαριστούμε πολύ… θα τα ξαναπούμε.

Εις το επανιδείν.

dsc-1522.jpg
maiami1.jpg



maiami3.jpg
maiami4.jpg




maiami5.jpg






ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία