Λόγια του Βαρδάρη

  • Επιτυχίες αλλά και προκλήσεις του Δημήτρη Καιρίδη
    21/12/2023 10:40

    Επιτυχίες αλλά και προκλήσεις του Δημήτρη Καιρίδη

    Με ένα περιεκτικό απολογισμό για το 2023 που τελειώνει και το 2024 που έρχεται συνοδεύεται η χριστουγεννιάτικη κάρτα του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη

    Ο υπουργός, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, που ήταν εσχάτως το πρόσωπο των ημερών λόγω της γνωστής τροπολογίας, μιλώντας για το 2023 κάνει λόγο «για μια μια δύσκολη χρονιά με αύξηση των παράνομων αφίξεων αλλά και μεγάλες ελλείψεις στην αγορά εργασίας εξαιτίας, εκτός των άλλων, και των χρόνιων δυσλειτουργιών στη νόμιμη μετανάστευση».

    Όπως τονίζει σε έξι μήνες «καταφέραμε να αποκαταστήσουμε τη στενότερη δυνατή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία εκφράστηκε τόσο με την ενίσχυση της παρουσίας του FRONTEX και της EUAA στην πατρίδα μας όσο και με την πρόσθετη χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε», ενώ για τους τελευταίους δυο μήνες σημειώνει ότι πετύχαμε μια μεγάλη μείωση των παράνομων αφίξεων κατά 60% σε σχέση με τον περασμένο Σεπτέμβριο και ότι τον Δεκέμβριο αυτή η μείωση συνεχίζεται. 

    «Όμως η αλήθεια είναι ότι το πρόβλημα της παράνομης διακίνησης και της παράτυπης μετανάστευσης δεν πρόκειται σύντομα να εξαλειφθεί, με δεδομένη και την εντεινόμενη διεθνή αναταραχή», σχολιάζει. .

    Αναφερόμενος για το 2024 μιλά για «μεγάλες προκλήσεις όπως είναι η ενίσχυση της οικονομικής σταθερότητας του εθνικού συστήματος φιλοξενίας και η διεκδίκηση πρόσθετων ευρωπαϊκών πόρων», ενώ σχολιάζοντας την πρόσφατη τροπολογία επισημαίνει ότι «η ευρεία κοινοβουλευτική αποδοχή της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών στην Ελλάδα με 262 ψήφους αποτελεί ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις προσπάθειες που κάνουμε στο μεταναστευτικό ζήτημα. Πετύχαμε πολλά, αλλά του χρόνου θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα καταλήγει.

    Έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος...