Λόγια του Βαρδάρη

 • Επιστροφή Λαλιώτη με μύδρους κατά του «Βασιλιά» Μητσοτάκη
  09/12/2022 15:04

  Επιστροφή Λαλιώτη με μύδρους κατά του «Βασιλιά» Μητσοτάκη

  Επανεμφάνιση και μάλιστα με σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο ο Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος μίλησε στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Ψαρρά «Μια καριέρα: Η πολιτική διαδρομή του Κυριάκου Μητσοτάκη».

  Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως είναι «προκλητικό, απαράδεκτο, καταστροφικό για την Ελλάδα και τους Έλληνες ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση της Ν.Δ. να παράγει και να διαχέει ένα νοσηρό και τοξικό κλίμα με την εμμονική άρνησή της να αναλάβει με θάρρος και τόλμη τις καίριες και αποκλειστικές ευθύνες της για τις υποκλοπές και το Predator Gate».

  Ο Κώστας Λαλιώτης έκανε λόγο για τριπλό σκάνδαλο αναφερόμενος στην πραγματοποίηση των υποκλοπών, στις υποκλοπές ως συγκάλυψη και στις υποκλοπές ως αντιπερισπασμό και χαρακτήρισε την επίκληση του απορρήτου και την ομερτά ως «φερετζέ» της ένοχης στάσης. 

  «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διακατέχονται από το “σύνδρομο της στρουθοκαμήλου” και από το “Σύνδρομο Νίξον”», ανέφερε ο Κώστας Λαλιώτης κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι κρύβεται πίσω από το απόρρητο γιατί έχει «ένοχη καθεστωτική συμπεριφορά για το κλειστό σύστημα εξουσίας της».

  Ο Κώστας Λαλιώτης, κάλεσε στο όνομα της Δημοκρατίας και των θεσμών της, στο όνομα της Διαφάνειας και της Λογοδοσίας, τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της ΝΔ «να πάψουν επιτέλους να δικαιολογούν με τα μισόλογα και με τη στάση τους μία πολύμορφη εκτροπή και με τη σειρά της η Δικαιοσύνη να προχωράει με βηματισμό χελώνας». «Εδώ και τώρα οξυγόνο για τη Δημοκρατία. Όχι άλλο κάρβουνο», σημείωσε ο Κώστας Λαλιώτης. 

  «Για τη Νέα Δημοκρατία το ένδοξο παρελθόν με τη γενεολογία των αποστατών και των προσαρτήσεων δείχνει το μέλλον με τις εφεδρείες της Ακροδεξιάς και σίγουρα θα επαναληφθεί το 2023 και πριν και μετά τις εκλογές», επεσήμανε ο Κώστας Λαλιώτης.

  Μάλιστα, ο κ. Λαλιώτης παρουσίασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως έναν πρωθυπουργό που μέσα από τα λάθη, τα σκάνδαλα, το χάος, τον καθεστωτισμό και τα αδιέξοδα του «Επιτελικού Κράτους» και των «Αρίστων» πραιτοριανών του, βουλιάζει και πνίγεται μέσα σε συνθήκες απόλυτης πολιτικής απομόνωσης και κοινωνικού μετεωρισμού. Τα πάντα φθίνουν και χάνονται.

  «Ο “Πρωθυπουργός – Κυβερνήτης”, που επιθυμούσε “ελέω λαού” και “ελέω Medioσφαίρας” να μετεξελιχθεί μεταφορικά σε “Παντοκράτορα”, σε “Βασιλιά” και “Αυτοκράτορα” της πολιτικής ζωής».

  Όμως η «χρυσόσκονη» του Πρίγκιπα έχει αντικατασταθεί πια με τη «σκουριά» του Βασιλιά. Οξειδώνεται, δεν είναι πια τεφάλ, σημείωσε ο Κώστας Λαλιώτης.

  Το πολύπειρο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Ψαρρά κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους «επιτελείς» του να διαβάσουν και να ξαναδιαβάσουν το μοναδικό και λαμπρό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα».

  Ίσως το παραμύθι του Άντερσεν και η λυτρωτική προφητεία του να είναι ο καλύτερος καθρέφτης, για να δουν κάποιοι τον εαυτό τους και για να καταλάβουν γιατί «ο Αυτοκράτορας» ή «ο Βασιλιάς» είναι «γυμνός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Λαλιώτης.

  Παράλληλα προέτρεψε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη να διαβάσουν τον βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά «για να αξιολογήσουν τις δυνατότητες, τις αντοχές και τις δυναμικές, τα όρια, τις αντιφάσεις και τις αδυναμίες του αντιπάλου τους».