Λόγια του Βαρδάρη

  • Εντατικά μαθήματα ιατρικής για την Αννα Ευθυμίου
    10/05/2022 13:35

    Εντατικά μαθήματα ιατρικής για την Αννα Ευθυμίου

    Εντατικά μαθήματα... ιατρικής κάνει αυτές τις ημέρες η Αννα Ευθυμίου. Η βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης δίνοντας το στίγμα της ότι ασχολείται με σημαντικά θέματα κοινωνίας, είναι εισηγήτρια στο πολύ βασικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης «Γιατρός για Όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις», στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ο πολίτης που θα χρησιμοποιήσει το σύστημα υγείας ως ασθενής και ως εργαζόμενος.

    Βασικός στόχος του είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη, καθώς και η κάλυψη εκείνων των κενών που αναδείχθηκαν και καταγράφηκαν μέσα και εξαιτίας της πανδημίας σε σχέση με το ΕΣΥ με κεντρικό βάρος στο παρόν νομοσχέδιο την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τον ΕΟΠΥΥ.

    Στηρίζεται δε σε τρεις πυλώνες: στην αναβάθμιση του ΕΟΠΥΥ σε γνήσιο ασφαλιστικό φορέα με επίκεντρο τον πολίτη, στην αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με πρόταγμα τον προσωπικό γιατρό και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας μέσω της αξιοποίησης του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού προς όφελος του πολίτη.