Λόγια του Βαρδάρη

  • Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας
    13/03/2023 17:34

    Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας

    Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη τήρησε το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας στη σημερινή συνεδρίασή του, εκφράζοντας παράλληλα τη βαθιά του θλίψη και οδύνη για την ανείπωτη τραγωδία.

    Οι επικεφαλής των παρατάξεων και περιφερειακοί σύμβουλοι ζήτησαν να πέσει άπλετο φως και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους τις έχουν από τη Δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό, ενώ παράλληλα εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων και των τραυματιών.

    «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι ως κοινωνία, αλλά και εξοργισμένοι» δήλωσε από το βήμα του συμβουλίου ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, σχολιάζοντας πως είναι αδιανόητο το 2023 να χάνονται ανθρώπινες ζωές στον σιδηρόδρομο. «Ως διοίκηση της Περιφέρειας περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να κινηθεί άμεσα, να φέρει στο φως όλα τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία και από την αρμόδια επιτροπή που συστάθηκε να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατό το πόρισμά της, όχι μόνο για τις διαχρονικές ευθύνες που υπάρχουν, αλλά και το ποια είναι τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, για να είναι ασφαλής ο σιδηρόδρομος, για να μην ξαναγίνει τέτοια τραγωδία ποτέ ξανά. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να δράσει άμεσα και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μετατρέψει τον τριτοκοσμικό σιδηρόδρομο σε σύγχρονο, ευρωπαϊκό μέσο. Η θλίψη όλων μας είναι ανείπωτη. Πρόκειται για μια πολύ βαριά στιγμή της ελληνικής δημοκρατίας» τόνισε ο ίδιος.

    Ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Μανόλης Λαμτζίδης, επισήμανε: «Ζητάμε άμεση αποκατάσταση της ηθικής και υλικής βλάβης. Να μη διαχυθεί η ευθύνη, που έχει συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο και συνδέεται με τη δομή του πολιτικού μας συστήματος. Κλονίστηκε η εμπιστοσύνη του πολίτη προς το σιδηρόδρομο και πρέπει άμεσα να τον καταστήσουμε αξιόπιστο και ασφαλή».

    Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την απόδοση ευθυνών ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», Χρήστος Παπαστεργίου, ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σωτήρης Αβραμόπουλος, δήλωσε πως πρέπει να γίνει πλήρης διερεύνηση, να μη συγκαλυφθεί τίποτα.

    Ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής, Νίκος Χρυσομάλης, υποστήριξε ότι «το πρόβλημα είναι βαθύ και το βρήκαμε μπροστά μας θυσιάζοντας 57 ψυχές», ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία – Πράσινη Λύση», Φίλιππος Γκανούλης, τόνισε ότι «η απαξίωση του σιδηροδρόμου είναι διαχρονική», ενώ η επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτης Δημοκρατικής Μακεδονίας», Δέσποινα Χαραλαμπίδου, επισήμανε ότι «το έγκλημα στα Τέμπη έχει παρελθόν και συνέβαλαν σε αυτό όλες οι κυβερνήσεις.