Λόγια του Βαρδάρη

  • Ενοχλημένος αποχώρησε ο Ζέρβας από την συνάντηση με τον Τσίπρα
    13/09/2019 14:21

    Ενοχλημένος αποχώρησε ο Ζέρβας από την συνάντηση με τον Τσίπρα

    Για θεσμικό ατόπημα κάνουν λόγο οι συνεργάτες του Κωνσταντίνου Ζέρβα για την σημερινή συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η συνάντηση των δυο αντρών ήταν προγραμματισμένη στις 11:30, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας καθυστέρησε μισή ώρα στην συνάντηση του με τον Γιάννη Μπουτάρη και με εκπροσώπους της «Κίνησης Πολιτών για την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», με αποτέλεσμα ο Κωνσταντίνος Ζέρβας να φτάσει στο Μέγαρο Μουσικής και να περιμένει σε διαφορετικό χώρο.

    Μετά την συνάντηση και την ενημέρωση από τους εκπροσώπους της κίνησης πολιτών ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Μπουτάρης έκαναν κοινές δηλώσεις με ίδια κατεύθυνση προς το θέμα του μετρό Θεσσαλονίκης. Όταν ολοκληρώθηκαν οι κοινές δηλώσεις, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στον χώρο που τον περίμενε ο κ. Ζέρβας και τον υποδέχθηκε με χαμόγελο.

    Ωστόσο, κύκλοι του δημάρχου Θεσσαλονίκης μιλούν για μονόπλευρη ενημέρωση προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τον σταθμό Βενιζέλου και τονίζουν πως θα ήταν καλύτερο να υπήρχε ο χρόνος να ενημερωθεί και από τους δυο ο κ. Τσίπρας.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπήρχε έντονη ενόχληση από την πλευρά του κ. Ζέρβα, καθώς θεώρησε ότι μετά από κοινές δηλώσεις και την συνάντηση με τον Γιάννη Μπουτάρη, δεν γινόταν να μιλήσουν για το ίδιο θέμα, από την στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας είχε σχηματίσει ήδη γνώμη και μάλιστα την δημοσιοποίησε.

    "Ενοχλείται επιλεκτικά ο Ζέρβας" 

    Η διαρροή της πλευράς Ζέρβα προκάλεσε την αντίδραση των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτική είναι η ανάρτηση της Κατερίνας Νοτοπούλου που τονίζει πως "η αγωνία του νέου Δημάρχου να ικανοποιήσει την δεκαετή εμμονή του περί απόσπασης αρχαίων, προσφέροντας οφέλη και κέρδη στον εργολάβο για να ξηλώσει την ιστορία της πόλης, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, αλλά και βάζοντας πλάτη για αφήγημα της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη, δεν κρύβεται.

    Όπως φυσικά δεν κρύβεται πως την ίδια ώρα, γινόταν η συνάντησή τους με τον Αλέξη Τσίπρα". 

    Όπως υποστηρίζουν άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ζέρβας ξέχασε ότι στην πρόσφατη συνάντηση του με τον Κ. Μητσοτάκη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης δεν έγιναν κοινές δηλώσεις, παρά μόνο καταγράφηκαν τα πρώτα λεπτά της συνάντησης τους, όπως ακριβώς και με τον κ. Τσίπρα. Μάλιστα, λένε πως ο κ. Ζέρβας ενοχλείται επιλεκτικά και «βλέπει» θεσμικά ατοπήματα, αφήνοντας αιχμές για την κομματική προέλευση του δημάρχου Θεσσαλονίκης.