Λόγια του Βαρδάρη

  • Ένας Θεσσαλονικιός ειδικός της Τεχνητής Νοημοσύνης στο επιτελείο Κυρανάκη (φωτ.)
    07/12/2023 22:22

    Ένας Θεσσαλονικιός ειδικός της Τεχνητής Νοημοσύνης στο επιτελείο Κυρανάκη (φωτ.)

    Στην ομάδα του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κώστα Κυρανάκη, εντάχθηκε ο Θεσσαλονικιός Δρ Γιάννης Ασσαέλ

    Ο Γ. Ασσαέλ, που θα εκτελεί πλέον χρέη ειδικού συμβούλου για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, είναι Ερευνητικός Επιστήμονας στην Google DeepMind και επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Όπως γράφει ο Κυρανάκης στη σχετική ανάρτησή του στα social media, ο Δρ. Γ. Ασσαέλ είναι απόφοιτος του ΠΑΜΑΚ, του Imperial College  και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. 

    Με την έρευνά του στην Τ.Ν. και το πρόγραμμα ITHACA έχει τοποθετήσει την Ελλάδα στο εξώφυλλο του περιοδικού Nature όταν κατάφερε να φτιάξει μοντέλο πρόβλεψης για τις κατεστραμμένες επιγραφές της αρχαίας Ελλάδας. Έχει διακριθεί στους “MIT Innovators Under 35" και στους "Forbes’ 30 Under 30” της Ευρώπης.

    «Στόχος της επιστροφής του στην Ελλάδα είναι η κοινωνική προσφορά και θα μας καθοδηγεί σε projects που σχετίζονται με AI και μάλιστα ως άμισθος συνεργάτης, κάτι που τον τιμά πολύ και δείχνει την ειλικρινή του διάθεση να βοηθήσει τη χώρα.Γιάννη καλωσήρθες!», γράφει ο υφυπουργός.

    Από την άλλη, ο κ. Ασσαέλ είχε κάνει και εκείνος ανάρτηση πριν από λίγες ημέρες, όταν συνάντησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην εκδήλωση της Google Ελλάδας. 

    Οι δύο αναρτήσεις: