Λόγια του Βαρδάρη

  • Ένας πρόεδρος στηρίζει το νέο πρόεδρο, φίλο και προκάτοχό του
    04/07/2023 18:49

    Ένας πρόεδρος στηρίζει το νέο πρόεδρο, φίλο και προκάτοχό του

    Η εκλογή του Λάζαρου Κυρίζογλου στη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ, εκτός από πανηγυρική ήταν και υπερκομματική, όπως ίσως θα έπρεπε πάντα να συμβαίνει στο πεδίο της αυτοδιοίκησης, όπου σημασία έχουν τα πρόσωπα και το έργο τους προς όφελος της κοινωνίας. 

    Στην εκλογική διαδικασία το παρών έδωσε, μεταξύ άλλων, και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό του Κυρίζογλου, προκατόχου του στην ΠΕΔΚΜ για να τον συγχαρεί από κοντά.

    Ο κ. Καϊτεζίδης στάθηκε για μια ακόμη φορά στο ύψος των περιστάσεων, δείχνοντας εμπράκτως τη στήριξή του στον κ. Κυρίζογλου, με τον οποίο διατηρεί φιλία και στενή συνεργασία τόσο στα χρόνια της μακράς πορείας τους στην αυτοδιοίκηση, όσο και στην τρέχουσα θητεία της ΠΕΔΚΜ. Ισχυρός αυτοδιοικητικός με κύρος και μεγάλη διαδρομή ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, έσπευσε στον πλευρό του συναδέλφου του που έδωσε μια ακόμη μάχη, αναγνωρίζοντας ότι η εκλογή του Λ. Κυρίζογλου είναι θετική και για την αυτοδιοίκηση στην Κεντρική Μακεδονία.

    «Ο προκάτοχός μου στην ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου είναι πάνω από όλα φίλος. Διεκδίκησε τη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ και την κέρδισε επάξια, στηριζόμενος από το σύνολο των αυτοδιοικητικών στην ΚΕΔΕ. Και αυτό δείχνει ότι η ενότητα και η ομόνοια είναι δύναμη για την αυτοδιοίκηση» σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ.

    Αναφερόμενος στο Λ. Κυρίζογλου είπε ότι «είναι ένα πρόσωπο που ταυτίζεται με την αυτοδιοίκηση, ένας δήμαρχος πολύ πετυχημένος όλα τα χρόνια που εκλέγεται στο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Για μένα προσωπικά και για την ΠΕΔΚΜ είναι μεγάλη χαρά και τιμή που τα ηνία της προεδρίας στην ΚΕΔΕ κρατά από σήμερα ένας δικός μας άνθρωπος. Είναι όμως τιμή και για τον ίδιο το Λάζαρο Κυρίζογλου, αλλά και δικαίωση του αγώνα που δίνει από την αρχή αυτής της θητείας, μέσα από τους κόλπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, υπερασπιζόμενος τα αιτήματα των δήμων και μεταφέροντας αποφάσεις των αιρετών της Κεντρικής Μακεδονίας» τόνισε στο makthes. gr o κ. Καϊτεζίδης