Λόγια του Βαρδάρη

  • Ένας… μεγάλος Μέγας Αλέξανδρος
    21/03/2022 14:54

    Ένας… μεγάλος Μέγας Αλέξανδρος

    Εξαιρετικός οικοδεσπότης αποδείχθηκε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

    Με αφορμή την επίσκεψη του δ.σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) υπό τον πρόεδρο της, Πολιτειακό Γερουσιαστή Ρόουντ Άϊλαντ Λεωνίδα Ραπτάκη, παρέθεσε δείπνο σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης στα μέλη της αντιπροσωπείας εκπροσώπων κοινοβουλίων του εξωτερικού που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την κοινή τους συνεδρίαση με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής.

    Λίγο μετά που ολοκληρώθηκαν οι χαιρετισμοί των προσκεκλημένων στην εκδήλωση, ο κ. Καϊτεζίδης όπως προβλέπει το πρωτόκολλο πρόσφερε δώρα στον πρόεδρο της ΠαΔΕΕ κ Ραπτάκη, τα οποία εκτός από την αισθητική και το συμβολισμό τους, ξεχώρισαν και για το ειδικό τους… βάρος.

    Θα ταξιδέψει ως υπέρβαρο

    Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ προσέφερε στον πρόεδρο της ΠαΔΕΕ μία κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σε εντυπωσιακό μέγεθος, από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και ένα επετειακό νόμισμα από την συλλογή του «Ελλάδα 2021». Ο κ. Ραπτάκης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα δώρα που έλαβε, σχολιάζοντας την κεφαλή του Μεγαλέξανδρου τόσο για το συμβολισμό της, όσο και για το ειδικό της βάρος.

    «Ξέρετε κάθε φορά που ερχόμαστε στην Ελλάδα, μας γεμίζουν δώρα, όπως βιβλία κ.ά, τα οποία όπως καταλαβαίνεται έχουν βάρος στις αποσκευές μας. Εδώ όμως, το δώρο του προέδρου της ΠΕΔΚΜ κ. Καϊτεζίδη είναι εντυπωσιακό και μεγάλο και νομίζω πως πρέπει να έχει κάποια συμφωνία με αεροπορική εταιρεία, γιατί είναι βέβαιο ότι θα χρεωθεί ως υπέρβαρο…».