Σπιτική Κουζίνα

Ένα Taperaki σαν της μαμάς και της γιαγιάς στη Θεσσαλονίκη

Δοκιμασμένες γεύσεις από μια δυνατή ομάδα

 22/11/2023 14:40

Ένα Taperaki σαν της μαμάς και της γιαγιάς στη Θεσσαλονίκη

Η ιδέα για το «Taperaki», που άνοιξε το 2019 στη Θέρμη και το Σεπτέμβριο του 2022 στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, ήταν εξαρχής το να καλύψει κάθε ανάγκη σε γεύση και θρεπτική αξία, όσων μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να μαγειρεύουν καθημερινά, θέλουν ωστόσο, να τρώνε ποιοτικά και υγιεινά. Ποιος δεν έχει πάρει στα χέρια του ταπεράκι με νόστιμο, σπιτικό φαγητό της μαμάς και της γιαγιάς και δεν έχει απολαύσει το περιεχόμενο, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο;

Το «Taperaki» καλύπτει μία μεγάλη γκάμα σπιτικών συνταγών, όπως αυτά που θα τρώγαμε και στο σπίτι μας, ως ένα μαγέρικο, όπου το ελληνικό comfort food σερβίρεται στην καλύτερη εκδοχή του κι έχει έρθει για να καλύψει ένα κενό που υπήρχε και στις δύο περιοχές λειτουργίας του, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία. 

Με σχέδια για μελλοντικό κατάστημα, η πολύ δυνατή του ομάδα φροντίζει καθημερινά για κάθε λεπτομέρεια στη λειτουργία της επιχείρησης, που βασίζεται στην ποιότητα και τα φρέσκα υλικά κι αυτό είναι, εν τέλει αυτό που το κάνει γνωστό κι αγαπητό σε όλο και περισσότερο κόσμο.

taperaki2.jpg

Όταν άνοιξε το «Taperaki», στην περιοχή της Θέρμης – Πανοράματος από τον πρώην βολεϊμπολίστα της Εθνικής Ελλάδας Θάνο Τερζή, τον ιδιοκτήτη της εταιρείας ρούχων «Antrax Sports», Κωνσταντίνο Παπαπαναγιώτου και τον διευθυντή παραγωγής της ίδιας εταιρείας Άκη Παναγιωτόπουλο, κανείς από τους τρεις τους δεν είχε εμπειρία στην εστίαση. 

Ήθελαν ωστόσο να προσφέρουν κάτι που έλειπε από την περιοχή, ως κάτοικοί της κι εργαζόμενοι εκεί, κάτι που δεν θα ήταν ένα ακόμη fast food κατάστημα, αλλά το καλό, μαγειρευτό φαγητό, που ο καθένας θα μπορούσε να απολαμβάνει, σε καθημερινή βάση.

Η αποδοχή που είχε από τον κόσμο με το που άνοιξε, αποτέλεσε το βασικό λίθο στη μετέπειτα πορεία της επιχείρησης και το έναυσμα για το στήσιμο του δεύτερου καταστήματος, στη Θεσσαλονίκη, ενάμιση περίπου χρόνο μετά.

taperaki3.jpg
taperaki4.jpg
taperaki5.jpg

Στην ήδη δυνατή ομάδα προστέθηκε κι ο βραβευμένος με επτά Χρυσούς Σκούφους και τρία αστέρια FNL Chef, Βασίλης Μουρατίδης, σήμερα Executive Chef και στο πεντάστερο ξενοδοχείο «Danai Beach & Villas», στη Χαλκιδική, ανεβάζοντας τον πήχη της κουζίνας του «Taperaki» ακόμη πιο ψηλά.

taperaki19.jpg
O Chef του «Taperaki» Βασίλης Μουρατίδης

Ένα μενού για κάθε ημέρα

Όπως ο ίδιος εξηγεί, το καλά καταρτισμένο κι έξυπνα παρουσιασμένο στην ιστοσελίδα της επιχείρησης ανά ημέρα της εβδομάδας μενού -που ανανεώνεται καθημερινά- βασίζεται σε δοκιμασμένες σπιτικές συνταγές ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, με μια πιο φρέσκια ματιά κι ακολουθεί τις εποχές και τα προϊόντα που προσφέρει η καθεμία.

taperaki7.jpg

Πάντα θα βρει κανείς τα κλασσικά φαγητά (όπως μουσακά), το χειμώνα οι σούπες πληθαίνουν, έξτρα πιάτα όπως και healthy γεύματα διατίθενται για όσους κάνουν δίαιτα, με όλα τα πιάτα πάντα νόστιμα και ζεστά και πάντα με γνώμονα το τι θα έτρωγε μία μέση οικογένεια στο σπίτι της, κάθε ημέρα της εβδομάδας.

taperaki8.jpg
taperaki9.jpg

Ιδιαίτερα τα λαχταριστά λαδερά, κατάλληλα και για vegetarian ή νηστίσιμα γεύματα, όπως ο αρακάς με φρέσκια τομάτα, καρότο κι άνηθο, τα γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά, η μελιτζάνα με μοτσαρέλα και pesto βασιλικού, το παραδοσιακό σπετζοφάϊ, οι φακές και η φασολάδα, αλλά και το κοτόπουλο μπούτι, το κοκκινιστό μοσχαράκι, ο αγιορείτικος γαλέος σαγανάκι.κ.ά. pasta και ριζότα, όπως και τα νόστιμα επιδόρπια.

taperaki10.jpg
taperaki11.jpg
taperaki12.jpg

Ντόπιες πρώτες ύλες

Στο κατάστημα ξεχωρίζει η καλύτερη πρώτη ύλη, από ντόπιους όσο γίνεται παραγωγούς (οι Chef ψωνίζουν καθημερινά από την αγορά Θέρμης – Πανοράματος και παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης), η χρήση παρθένου ελαιολάδου, η απουσία κατεψυγμένων υλικών, η ομάδα πολύ καλών επιχειρηματιών που το έχει αναλάβει -ειδικά μέσα στην κουζίνα- οι νέες τεχνικές και ιδέες που δοκιμάζονται συλλογικά διαρκώς και βασίζονται στη μεγάλη πείρα, αλλά και η «don’t waste food» φιλοσοφία, που ενδείκνυται στο μαγειρεμένο φαγητό: ό,τι έχει περισσέψει, διανέμεται καθημερινά, σε ανθρώπους κι οργανισμούς που το έχουν ανάγκη.

taperaki13.jpg

Η αισθητική του χώρου, διαφορετική από αυτή ενός κλασσικού μαγειρείου. Λειτουργώντας με τη φιλοσοφία του self service και στα δύο καταστήματα, το «Taperaki» κάνει τους πελάτες να νιώθουν, κυριολεκτικά, σαν στο σπίτι τους.

taperaki14.jpg
taperaki15.jpg

Πελάτες - repeaters

Τα παραπάνω είναι, σύμφωνα με τον Chef Βασίλη Μουρατίδη, τα πιο βασικά συστατικά που κάνουν το «Taperaki» περιζήτητο και που εξασφαλίζει και τους σταθερούς θαμώνες και τους repeaters – πελάτες.

taperaki16.jpg

Η γκάμα των πελατών της επιχείρησης, τα καλύπτει όλα: από φοιτητές και ζευγάρια, εργαζόμενους και καταστήματα, μέχρι και μεγαλύτερους σε ηλικία πελάτες, που θέλουν μία γεύση «μαμάς» στο τραπέζι τους. Είναι ιδιαίτερα αγαπητό σε αθλητές, λόγω των θρεπτικών και ολοκληρωμένων γευμάτων που προσφέρει, αλλά και στις γυναίκες που, εργαζόμενες παράλληλα, που δεν προλαβαίνουν πάντα να μαγειρέψουν.

Το μέλλον

Σήμερα και οι τέσσερις ιδιοκτήτες ασχολούνται με το «Taperaki», παράλληλα με τη βασική τους εργασία. Προσπαθούν να προσφέρουν, καθημερινά, φαγητό που θα θυμίζει της μαμάς, με καλή πρώτη ύλη, γεύσεις που θα χαρίσουν ευχαρίστηση, στους πελάτες που εκτιμούν το σπιτικό φαγητό. Ο κόσμος το έχει ήδη αγαπήσει κι αυτό φαίνεται κι από την πορεία του, αλλά και από πολύ θετικά σχόλια, στη google και στα social media.

taperaki17.jpg

Και οι τέσσερις αγαπούν αυτό που κάνουν και προσπαθούν, αν και προερχόμενοι οι τρεις από διαφορετικούς χώρους, να προσφέρουν στο κοινό τους αποτέλεσμα κορυφαίο. Και τα δύο καταστήματα ακολουθούν, έτσι, μία ανοδική πορεία που δε σταματά, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα ή την ποσότητα, με value for money προϊόν και με επαγγελματισμό και με σχέδια για νέο κατάστημα, προσεχώς. Η φήμη της επιχείρησης πηγαίνει από στόμα σε στόμα, ωστόσο αναμένεται να δοθεί περισσότερο βάρος και στα social media, ακολουθώντας την τάση της εποχής.

Από εκεί και πέρα, φυσικά, η γεύση είναι θέμα προσωπικό και υποκειμενικό για τον καθένα κι ο καθένας έχει, ενδεχομένως, συνηθίσει ίδιο φαγητό με διαφοροποιημένη εκτέλεση. 

Ένα είναι, ωστόσο, το μόνο σίγουρο: όλοι οι λάτρεις του μαγειρευτού, του βασισμένου σε οικείες κι αγαπημένες γεύσεις φαγητού, που δεν έχουν το χρόνο να το ετοιμάσουν οι ίδιοι ή που θέλουν να εμπιστευθούν το γεύμα τους στα χέρια ενός βραβευμένου Chef, στο «Taperaki» θα βρουν αυτό που ψάχνουν και θα μείνουν άφωνοι!

Το λένε και το υποστηρίζουν και οι ίδιοι: «αν έρθεις μία φορά και φας, θα ξαναέρθεις σίγουρα».

taperaki18.jpg


Tip 1: Το «Taperaki» είναι ανοιχτό καθημερινά από 12.00 – 21.00. Στη Θέρμη, είναι κλειστό τις Κυριακές.

Tip 2: Τα πάντα από το μενού, διατίθενται και μέσω e-food, Wolt & Box.

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Μεγάλου Αλεξάνδρου 47, Παραλία Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 826476

Οδός Θέρμης - Πανοράματος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 465430

Website

Facebook

Instagram


Η ιδέα για το «Taperaki», που άνοιξε το 2019 στη Θέρμη και το Σεπτέμβριο του 2022 στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, ήταν εξαρχής το να καλύψει κάθε ανάγκη σε γεύση και θρεπτική αξία, όσων μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να μαγειρεύουν καθημερινά, θέλουν ωστόσο, να τρώνε ποιοτικά και υγιεινά. Ποιος δεν έχει πάρει στα χέρια του ταπεράκι με νόστιμο, σπιτικό φαγητό της μαμάς και της γιαγιάς και δεν έχει απολαύσει το περιεχόμενο, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο;

Το «Taperaki» καλύπτει μία μεγάλη γκάμα σπιτικών συνταγών, όπως αυτά που θα τρώγαμε και στο σπίτι μας, ως ένα μαγέρικο, όπου το ελληνικό comfort food σερβίρεται στην καλύτερη εκδοχή του κι έχει έρθει για να καλύψει ένα κενό που υπήρχε και στις δύο περιοχές λειτουργίας του, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία. 

Με σχέδια για μελλοντικό κατάστημα, η πολύ δυνατή του ομάδα φροντίζει καθημερινά για κάθε λεπτομέρεια στη λειτουργία της επιχείρησης, που βασίζεται στην ποιότητα και τα φρέσκα υλικά κι αυτό είναι, εν τέλει αυτό που το κάνει γνωστό κι αγαπητό σε όλο και περισσότερο κόσμο.

taperaki2.jpg

Όταν άνοιξε το «Taperaki», στην περιοχή της Θέρμης – Πανοράματος από τον πρώην βολεϊμπολίστα της Εθνικής Ελλάδας Θάνο Τερζή, τον ιδιοκτήτη της εταιρείας ρούχων «Antrax Sports», Κωνσταντίνο Παπαπαναγιώτου και τον διευθυντή παραγωγής της ίδιας εταιρείας Άκη Παναγιωτόπουλο, κανείς από τους τρεις τους δεν είχε εμπειρία στην εστίαση. 

Ήθελαν ωστόσο να προσφέρουν κάτι που έλειπε από την περιοχή, ως κάτοικοί της κι εργαζόμενοι εκεί, κάτι που δεν θα ήταν ένα ακόμη fast food κατάστημα, αλλά το καλό, μαγειρευτό φαγητό, που ο καθένας θα μπορούσε να απολαμβάνει, σε καθημερινή βάση.

Η αποδοχή που είχε από τον κόσμο με το που άνοιξε, αποτέλεσε το βασικό λίθο στη μετέπειτα πορεία της επιχείρησης και το έναυσμα για το στήσιμο του δεύτερου καταστήματος, στη Θεσσαλονίκη, ενάμιση περίπου χρόνο μετά.

taperaki3.jpg
taperaki4.jpg
taperaki5.jpg

Στην ήδη δυνατή ομάδα προστέθηκε κι ο βραβευμένος με επτά Χρυσούς Σκούφους και τρία αστέρια FNL Chef, Βασίλης Μουρατίδης, σήμερα Executive Chef και στο πεντάστερο ξενοδοχείο «Danai Beach & Villas», στη Χαλκιδική, ανεβάζοντας τον πήχη της κουζίνας του «Taperaki» ακόμη πιο ψηλά.

taperaki19.jpg
O Chef του «Taperaki» Βασίλης Μουρατίδης

Ένα μενού για κάθε ημέρα

Όπως ο ίδιος εξηγεί, το καλά καταρτισμένο κι έξυπνα παρουσιασμένο στην ιστοσελίδα της επιχείρησης ανά ημέρα της εβδομάδας μενού -που ανανεώνεται καθημερινά- βασίζεται σε δοκιμασμένες σπιτικές συνταγές ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, με μια πιο φρέσκια ματιά κι ακολουθεί τις εποχές και τα προϊόντα που προσφέρει η καθεμία.

taperaki7.jpg

Πάντα θα βρει κανείς τα κλασσικά φαγητά (όπως μουσακά), το χειμώνα οι σούπες πληθαίνουν, έξτρα πιάτα όπως και healthy γεύματα διατίθενται για όσους κάνουν δίαιτα, με όλα τα πιάτα πάντα νόστιμα και ζεστά και πάντα με γνώμονα το τι θα έτρωγε μία μέση οικογένεια στο σπίτι της, κάθε ημέρα της εβδομάδας.

taperaki8.jpg
taperaki9.jpg

Ιδιαίτερα τα λαχταριστά λαδερά, κατάλληλα και για vegetarian ή νηστίσιμα γεύματα, όπως ο αρακάς με φρέσκια τομάτα, καρότο κι άνηθο, τα γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά, η μελιτζάνα με μοτσαρέλα και pesto βασιλικού, το παραδοσιακό σπετζοφάϊ, οι φακές και η φασολάδα, αλλά και το κοτόπουλο μπούτι, το κοκκινιστό μοσχαράκι, ο αγιορείτικος γαλέος σαγανάκι.κ.ά. pasta και ριζότα, όπως και τα νόστιμα επιδόρπια.

taperaki10.jpg
taperaki11.jpg
taperaki12.jpg

Ντόπιες πρώτες ύλες

Στο κατάστημα ξεχωρίζει η καλύτερη πρώτη ύλη, από ντόπιους όσο γίνεται παραγωγούς (οι Chef ψωνίζουν καθημερινά από την αγορά Θέρμης – Πανοράματος και παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης), η χρήση παρθένου ελαιολάδου, η απουσία κατεψυγμένων υλικών, η ομάδα πολύ καλών επιχειρηματιών που το έχει αναλάβει -ειδικά μέσα στην κουζίνα- οι νέες τεχνικές και ιδέες που δοκιμάζονται συλλογικά διαρκώς και βασίζονται στη μεγάλη πείρα, αλλά και η «don’t waste food» φιλοσοφία, που ενδείκνυται στο μαγειρεμένο φαγητό: ό,τι έχει περισσέψει, διανέμεται καθημερινά, σε ανθρώπους κι οργανισμούς που το έχουν ανάγκη.

taperaki13.jpg

Η αισθητική του χώρου, διαφορετική από αυτή ενός κλασσικού μαγειρείου. Λειτουργώντας με τη φιλοσοφία του self service και στα δύο καταστήματα, το «Taperaki» κάνει τους πελάτες να νιώθουν, κυριολεκτικά, σαν στο σπίτι τους.

taperaki14.jpg
taperaki15.jpg

Πελάτες - repeaters

Τα παραπάνω είναι, σύμφωνα με τον Chef Βασίλη Μουρατίδη, τα πιο βασικά συστατικά που κάνουν το «Taperaki» περιζήτητο και που εξασφαλίζει και τους σταθερούς θαμώνες και τους repeaters – πελάτες.

taperaki16.jpg

Η γκάμα των πελατών της επιχείρησης, τα καλύπτει όλα: από φοιτητές και ζευγάρια, εργαζόμενους και καταστήματα, μέχρι και μεγαλύτερους σε ηλικία πελάτες, που θέλουν μία γεύση «μαμάς» στο τραπέζι τους. Είναι ιδιαίτερα αγαπητό σε αθλητές, λόγω των θρεπτικών και ολοκληρωμένων γευμάτων που προσφέρει, αλλά και στις γυναίκες που, εργαζόμενες παράλληλα, που δεν προλαβαίνουν πάντα να μαγειρέψουν.

Το μέλλον

Σήμερα και οι τέσσερις ιδιοκτήτες ασχολούνται με το «Taperaki», παράλληλα με τη βασική τους εργασία. Προσπαθούν να προσφέρουν, καθημερινά, φαγητό που θα θυμίζει της μαμάς, με καλή πρώτη ύλη, γεύσεις που θα χαρίσουν ευχαρίστηση, στους πελάτες που εκτιμούν το σπιτικό φαγητό. Ο κόσμος το έχει ήδη αγαπήσει κι αυτό φαίνεται κι από την πορεία του, αλλά και από πολύ θετικά σχόλια, στη google και στα social media.

taperaki17.jpg

Και οι τέσσερις αγαπούν αυτό που κάνουν και προσπαθούν, αν και προερχόμενοι οι τρεις από διαφορετικούς χώρους, να προσφέρουν στο κοινό τους αποτέλεσμα κορυφαίο. Και τα δύο καταστήματα ακολουθούν, έτσι, μία ανοδική πορεία που δε σταματά, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα ή την ποσότητα, με value for money προϊόν και με επαγγελματισμό και με σχέδια για νέο κατάστημα, προσεχώς. Η φήμη της επιχείρησης πηγαίνει από στόμα σε στόμα, ωστόσο αναμένεται να δοθεί περισσότερο βάρος και στα social media, ακολουθώντας την τάση της εποχής.

Από εκεί και πέρα, φυσικά, η γεύση είναι θέμα προσωπικό και υποκειμενικό για τον καθένα κι ο καθένας έχει, ενδεχομένως, συνηθίσει ίδιο φαγητό με διαφοροποιημένη εκτέλεση. 

Ένα είναι, ωστόσο, το μόνο σίγουρο: όλοι οι λάτρεις του μαγειρευτού, του βασισμένου σε οικείες κι αγαπημένες γεύσεις φαγητού, που δεν έχουν το χρόνο να το ετοιμάσουν οι ίδιοι ή που θέλουν να εμπιστευθούν το γεύμα τους στα χέρια ενός βραβευμένου Chef, στο «Taperaki» θα βρουν αυτό που ψάχνουν και θα μείνουν άφωνοι!

Το λένε και το υποστηρίζουν και οι ίδιοι: «αν έρθεις μία φορά και φας, θα ξαναέρθεις σίγουρα».

taperaki18.jpg


Tip 1: Το «Taperaki» είναι ανοιχτό καθημερινά από 12.00 – 21.00. Στη Θέρμη, είναι κλειστό τις Κυριακές.

Tip 2: Τα πάντα από το μενού, διατίθενται και μέσω e-food, Wolt & Box.

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Μεγάλου Αλεξάνδρου 47, Παραλία Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 826476

Οδός Θέρμης - Πανοράματος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 465430

Website

Facebook

Instagram


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία