Λόγια του Βαρδάρη

  • Έκπληκτη η Φ. Γεννηματά από την καταστροφή στο Σέιχ - Σου
    26/06/2019 17:41

    Έκπληκτη η Φ. Γεννηματά από την καταστροφή στο Σέιχ - Σου

    Ικανοποιημένος από την ηχηρή παρέμβαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά για τη σωτηρία του δάσους, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δαινηλίδης, ο οποίος τη συνόδεψε στο Σέιχ - Σου προκειμένου να τις δείξει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής από το φλοιοφάγο έντομο. Ο δήμαρχος μιλώντας στο makthes.gr δήλωσε πως η κ. Γεννηματά ήταν η μοναδική Ελληνίδα πολιτικός που ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί και να διαπιστώσει από κοντά την καταστροφή. «Η πρόεδρος δήλωσε εξαρχής ανήσυχη για το πρόβλημα και όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν, πως θέλει να έρθει να δει από κοντά τι έχει συμβεί. Και το έκανε, γεγονός που την τιμά ιδιαίτερα» σχολίασε ο κ. Δανιηλίδης.

    Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το δάσος, παρουσία βουλευτών, πρώην υπουργών και υφυπουργών, υποψηφίων βουλευτών και στελεχών του κόμματος, αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Την ξενάγηση ανέλαβε ο δήμαρχος, Σ. Δανιηλίδης, ενώ την ενημέρωσε για όλο το πλαίσιο της μεγάλης καταστροφής, αναδεικνύοντας ιδιαίτερα τις εγκληματικές ευθύνες κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων για την εξάπλωση του φαινομένου, το οποίο «εξαφανίζει το τμήμα του δάσους που με κίνδυνο ζωής σώσαμε από την πυρκαγιά του 1997», όπως επισήμανε. Ιδιαίτερα έντονη ήταν η έκπληξη της προέδρου όταν παραλάμβανε από τον δήμαρχο έναν πλήρη φάκελο με όλα τα στοιχεία της καταστροφής και διαπίστωνε ότι αυτή άρχισε χρόνια πριν και κανένας δεν άσκησε έγκαιρα οποιαδήποτε παρέμβαση για τη σωτηρία του δάσους.
    Η κ. Γεννηματά είχε θερμή συνομιλία με στελέχη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας του δήμου Νεάπολης-Συκεών (ΕΔΟΜΑΚ) και ενημερώθηκε για τη σπουδαία δράση τους σε όλη την επικράτεια.