Λόγια του Βαρδάρη

  • Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε
    28/12/2018 15:42

    Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε

    Του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη *

    Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε 

    Αυτήν την πόλη τελικά, είναι φανερό ότι δεν την έφταιξε απολύτως τιποτε, από μακριά και τίποτε περισσότερο, από όσο την τσακισε η αθλιότητα και ανοησία των διοικούντων και αρχόντων της.
    Τελικά, από ένα σημείο και μετά, τίποτε δεν μπορεί να μας προκαλέσει έκπληξη, γιατί τα περισσότερα ή τα έχουμε ζήσει ή τα έχουμε φανταστεί.
    Πριν 28 χρόνια, ο αμετροεπής Κούβελας και μην επιχειρήσετε να μου εξηγήσετε ότι επρόκειτο για ορθολογική σκέψη μηχανικού, γιατί, παρόλο που δεν έχω φάει πολύ αυτές τις μέρες, θα ξεράσω, άνοιξε μια τρύπα μπροστά στη βόρεια πύλη της έκθεσης και εδήλωσε ο «αντιστασιακός» αυτός τύπος, ο οποίος, ότι καλό και προχωρημένο είχε φτιαχτεί, από τη προηγούμενη διοίκηση, το ξήλωσε μέσα σε λίγη ώρα, αναλαμβάνοντας τη Δημαρχεία το ‘ 86, ότι θα φτιάξει ΜΕΤΡΟ με τις εισπράξεις του Δημοτικού Ραδιοφώνου. Είμαι σίγουρος ότι εξακολουθούμε να πληρώνουμε χρυσάφι αυτήν την υπόσεση, γιατί περιμένουμε την ώρα της ανταπόδοσης, της επένδυσης, Κουβελα. 
    Και οι τωρινοί, με επικεφαλής έναν Πρύτανη, που μεγάλωσε στα χρόνια του Πατακού και πρέπει να ψιλοζήλευε τη δόξα του, έρχεται να εγκαινιάσει ένα σταθμό. Στο Σιντριβάνι. 
    Απορώ μάλιστα, πως δεν τον ονόμασε Κούβελα, αυτόν τον σταθμό, γιατί τα ίδια κουβελομυαλά κουβαλάει. 
    Έρχεται όμως, για να κάνει τα εγκαίνια, ο πρωθυπουργός… Για να προβάλλει και το πουλέν του, την υποψήφια δημαρχίνα, αλλά και για να κανει το χατήρι του κοντού εισπράκτορα, που διαφεντεύει σε όλα τα έργα της χώρας, μασώντας με πλατινιένες μασέλες… και η πόλη αυτή, που ειρήσθω εν παρόδω, δεν έχει συγκοινωνίες αστικές, θα πάει να γιορτάσει το μέγιστο γεγονός.
    Αλλά δεν φταίνε αυτοί. Αυτή η πόλη της αβουλίας και της άρνησης να παράξει το οτιδήποτε, βροντοφωνάζει με κάθε τρόπο, ότι της αρκούν τα σουβλάκια, γι αυτό πλέον, γεμίζει ψησταριές, σε κάθε ευκαιρία, και ευωχούνται τα πλήθη, πίνοντας τσίπουρο σε πλαστικό ποτήρι, τίγκα στη μελάσα, και κακοχωνεμένα κρασιά, προϊόντα που προωθούν στην αγορά οι οφθαλμίατροι, γιατί το γλαύκωμα το έχεις σίγουρο. 
    Νίκο Ταχιάο και Κωνσταντίνε Ζέρβα, να γιατί, πρέπει από σήμερα κι όλας, να ενώσετε τις δυνάμεις σας, ούτως ώστε να κερδίσετε το Δήμο από την πρώτη Κυριακή, μην μπούμε σε περιπέτειες, που δεν τις αντέχει άλλο αυτό το ρημαδιό, όχι φτωχομάνα αλλά σκουπιδομάνα, Θεσσαλονίκη.

    * Κείμενο που ανάρτησε ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης στο χρονολόγιό του στο Facebook