Εγκληματική επίθεση με μαχαίρια και λοστούς στο παιχνίδι των νέων Άρη-ΠΑΟΚ

 08/10/2009 00:00

Εγκληματική επίθεση με μαχαίρια και λοστούς στο παιχνίδι των νέων Άρη-ΠΑΟΚ
5Φορώντας κράνη, άγνωστοι όρμησαν στην κερκίδα του Άρη, μαχαίρωσαν τον προπονητή Νίκο Πασσιαλή και έστειλαν δύο φιλάθλους στο νοσοκομείο.

Εγκληματική επίθεση που ξεπερνάει και την πιο νοσηρή φαντασία έβαψε στο αίμα το παιχνίδι των ομάδων νέων Άρη και ΠΑΟΚ. Πενήντα νεαροί που φορούσαν κράνη μαχαίρωσαν τον προπονητή του Άρη, τραυμάτισαν δύο φιλάθλους και έσπειραν τον τρόμο χτυπώντας ανελέητα όποιον έβρισκαν μπροστά τους με λοστούς και κατσαβίδια.
Οι σκηνές σοκ ξετυλίχθηκαν στο γήπεδο της Σουρωτής χθες το απόγευμα. Στη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα που διεξάγονταν για το κύπελλο της ΕΠΣΜ, εμφανίστηκαν περίπου είκοσι άτομα με μηχανάκια. Στα πρόσωπα τους φορούσαν κράνη και στα χέρια κρατούσαν μαχαίρια, λοστούς  και κατσαβίδια. "Είχε τελειώσει το ημίχρονο και ο διαιτητής σφύριξε την λήξη. Κάποια στιγμή μαζεύτηκαν τα παιδιά στα αποδυτήρια και οι υπόλοιποι έκαναν ζέσταμα. Ξεκίνησε ένας πανικός. Νεαροί με κράνη και αλυσίδες χτυπούσαν τον κόσμο στις κερκίδες, ενώ μια μητέρα προστάτευσε να προστατέψει το μικρό κοριτσάκι της. Κάποια στιγμή μπροστά στον πάγκο μας εμφανίστηκαν τρία άτομα και τους παρακάλεσα να μην πειράξουν τα παιδιά. Ευτυχώς με άκουσαν" λεει ο υπεύθυνος του Άρη Στέφανος Γιώρης και περιγράφει πως μαχαιρώθηκε ο προπονητής της ομάδας.
"Αυτά που είδα δεν γίνονται ούτε στα έργα. Δεν μπορώ να τα περιγράψω με λόγια. Είμαι 20 χρόνια στα γήπεδα, πρώτη φορά συμβαίνει αυτό. Ο Νίκος Πασιαλής ήταν στον πάγκο και πήγε να πάρει την ταυτότητά του γιατί ήθελε να φύγει για να παρακολουθήσει έναν άλλον αγώνα μικρότερης κατηγορίας. Φεύγοντας τον μαχαίρωσαν στο πόδι. Είναι αρκετά βαθύ το χτύπημα και τον παρέλαβε το ασθενοφόρο μαζί με άλλα δύο παιδιά που επίσης χτυπήθηκαν".
Σύμφωνα με τον ίδιο "ήταν τουλάχιστον 50 άτομα. Φορούσαν ασπρόμαυρες φανέλες. Χτύπησαν επίσης άλλους δύο φίλαθλους μας, ενώ ένας έσπασε το πόδι του. Επιτέθηκαν ακόμα και χτύπησαν στο κεφάλι τον αθλητή μας τον Μπουγαίτη".
Μετά την άνανδρη επίθεση που κράτησε λίγα λεπτά, οι δράστες ανέβηκαν στα μηχανάκια και εξαφανίστηκαν τη στιγμή που εμφανίστηκε περιπολικό της αστυνομίας, το οποίο περνούσε τυχαία από το γήπεδο καθώς είχε να επιτηρεί άλλο ποδοσφαιρικό παιχνίδι στον γειτονικό Άγιο Αντώνιο.
Ο προπονητής του Άρη Νίκος Πασσιαλής διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ, όπου οι γιατροί διέγνωσαν τραύμα στον μηρό από μαχαίρι και χτύπημα στο πρόσωπο, ενώ άλλοι δύο φίλαθλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "Άγιος Παύλος" για να δεχτούν την ιατρική φροντίδα. Ο 18χρονος Ι.Μ., με θλαστικό τραύμα στον δεξιό μηρό από αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι ή κατσαβίδι) και μώλωπες στο κεφάλι και στο σώμα, υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, που ήταν "καθαρή" και παρέμεινε το βράδυ στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, ενώ ο 46χρονος Δ.Μ., με θλαστικό τραύμα στο πηγούνι και μώλωπες στο σώμα, δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες κι επέστρεψε στο σπίτι του.


"Δεν είδα τον δράστη, ένιωσα τη μαχαιριά"

O Nίκος Πασσιαλής έζησε έναν εφιάλτη... Χρόνια στα γήπεδα δεν είχε ξαναζήσει κάτι ανάλογο. Αγνωστοι του επιτέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, τον χτύπησαν, τον μαχαίρωσαν... Σοκαρισμένος ο προπονητής των Νέων του Άρη, βρέθηκε στην δίνη του κυκλώνα μέσα σε λίγα λεπτά, όταν από το χορτάρι του γηπέδου της Σουρωτής για έναν αγώνα ερασιτεχνών με τον ΠΑΟΚ, μεταφέρθηκε σε ένα ασθενοφόρο για να διακομιστεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όντας μαχαιρωμένος στο δεξί του πόδι!
Η μαρτυρία του Πασσιαλή είναι χαρακτηριστική των όσων έζησε χθες το απόγευμα. "Ήταν το ημίχρονο του αγώνα... Εγώ ήμουν στο κέντρο εκείνη την ώρα. Οι μισοί ήταν με κράνη στην κερκίδα" λέει ο προπονητής του Άρη και ξετυλίγει το κουβάρι των γεγονότων: "Στην αρχή δεν μας κυνηγούσαν. Καθόμασταν εκεί, δεν περιμέναμε ότι θα μπουν μέσα. Είχαμε δυο άτομα της ασφάλειας του Άρη, ξεκίνησαν να μαλώνουν με αυτούς και βάρεσαν κι όποιους άλλους βρήκαν μπροστά τους. Αφού μάλωσαν με κάποιους δικούς μας πιτσιρικάδες, τους έδειραν και τους έδιωξαν από την κερκίδα, πήδηξαν μέσα στο γήπεδο, οι πιο πολλοί για να γλιτώσουν, κάπου φάνηκε ότι σταματάνε τα επεισόδια... Όμως προτού να βγουν οι ομάδες έξω για το δεύτερο ημίχρονο όρμησαν, μπήκαν το γήπεδο καμιά δεκαριά από τους 20-30, οι οποίοι είχαν καδρόνια, μία αλυσίδα μεγάλη είχε ο άλλος, ενώ κάποιοι είχαν και μαχαίρια".
Ο Πασσιαλής όταν ρωτήθηκε εάν είδε ποιος τον μαχαίρωσε είπε: "Δεν το είδα το μαχαίρι, αλλά αισθάνθηκα τον πόνο στο πόδι. Τελικά διαπίστωσα ότι έχω μια μαχαιριά 3-4 εκατοστά βάθος... Το έχω κάνει κάτι ράμματα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Έχω κι ένα χτύπημα στο πρόσωπο. Μάλλον είναι σπασμένη η μύτη μου, αλλά ελπίζω να μην είναι σοβαρό".

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Ο Πασσιαλής δέχθηκε στη συνέχεια έξω από το νοσοκομείο ερωτήσεις των δημοσιογράφων:
Έφεραν διακριτικά του ΠΑΟΚ; "Tι θα ήταν; Οπαδοί του Άρη θα ήταν; Οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν".
Eνώ χτυπούσαν έλεγαν κάτι; "Κάτι αντάλλαξαν με κάποιους δικούς μας της ασφαλείας, έβριζαν τον Άρη, έβριζαν γενικά... Ήταν προσχεδιασμένη η ενέργεια".
Από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα; "Επειδή ήρθαν στο ημίχρονο και όχι στην αρχή τους ματς. Αυτοί ήρθαν για τα επεισόδια, έκαναν τα επεισόδια για ένα τέταρτο και έφυγαν όπως ήρθαν με τα μηχανάκια. Δεν ήρθαν για το  ματς".
Είχαν κουκούλες; "Οι μισοί φορούσαν κράνη μηχανών, οι άλλοι όχι".
Υπέπεσε κάτι στην αντίληψή σας που προκάλεσε την έκρηξη; "Όχι, τίποτε".
Αληθεύει ότι έσκισαν τη στολή αθλητή; "Με εμένα αυτό έγινε. Μου έσκισαν τη μπλούζα, δέχθηκα τα μαχαιριά πίσω το πόδι και δέχθηκα και χτύπημα στο πρόσωπο.
Αστυνομική δύναμη υπήρχε; "Δύο άτομα... Δεν προσπάθησαν να επέμβουν... Ήταν μακριά. Ούτε καν πλησίασαν και ένα- δύο παιδιά τι να κάνουν;
Τι ηλικία ήταν οι δράστες; "Οι δράστες δεν ήταν μικροί. Αυτοί που δεν φορούσαν κράνη ήταν γύρω στα 40-45".
Μπορείτε να τους θυμηθείτε; "Αν δω κάποιον σίγουρα θα τον θυμηθώ, αλλά έβλεπα ότι κάποιοι τους τραβούσαν φωτογραφίες με τα κινητά".


"Πέταξε" το παιδί της για να το σώσει

Στιγμές πανικού ξετυλίχθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου της Σουρωτής μετά την άνανδρη επίθεση. Φίλαθλοι του Άρη, οι περισσότεροι συγγενείς και φίλοι των νεαρών ποδοσφαιριστών έτρεχαν αλλόφρονες για να ξεφύγουν από το μένος των κτυπημάτων με λοστούς και καδρόνια που ερχόταν από παντού. Μέσα στις σκηνές τρόμου που ακολούθησαν είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της συζύγου του σκάουτερ του Άρη Θόδωρου Δαλκίδη που απελπισμένη προτίμησε να “πετάξει” το πεντάχρονο παιδί της από την κερκίδα στον αγωνιστικό χώρο για το σώσει από τα χέρια των νεαρών που δεν έκαναν διακρίσεις ανάμεσα σε γυναίκες, άνδρες και παιδιά.

  • Η αστυνομία βρέθηκε στο στόχαστρο επειδή δεν είχε διαθέσει δυνάμεις για το παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστική η απάντηση αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. “Αν είναι να επιτηρούμε και αγώνες των εφήβων τότε σε λίγο θα πηγαίνουμε και σε αγώνες των νηπίων”. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνδρες του περιπολικού που βρέθηκαν στο γήπεδο ήταν… περαστικοί και βρέθηκαν από σύμπτωση στα επεισόδια

 

Η θέση των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Άρη

Οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Άρης εξέδωσαν ανακοινώσεις μετά τα θλιβερά γεγονόνρα. Αρχικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αφού καταδίκασε: "με αποτροπιασμό την επίθεση αγνώστων κατά φιλάθλων"  τόνισε ότι: "Όσοι βιοπραγούν επικαλούμενοι τον ΠΑΟΚ ως κίνητρο για τη δράση τους θα μας βρουν σκληρά απέναντί τους. Όπως τους έχουμε αποβάλει από το γήπεδο μας, πρέπει να αποβληθούν και από την κοινωνία. Η οικογένεια του ΠΑΟΚ δείχνει μηδενική ανοχή σ' όσους προσπαθούν (άγνωστο με ποια κίνητρα) να αμαυρώσουν την εικόνα της. Περιμένουμε από την Ελληνική Αστυνομία, η οποία ήταν προκλητικά απούσα από το γήπεδο κατά την τέλεση ενός αγώνα με τις ιδιαιτερότητες ενός τοπικού ντέρμπι, να εντοπίσει τους ενόχους".
Από την πλευρά της η ΠΑΕ Άρης αφού δήλωσε την: "αγανάκτηση και την αηδία της για την δολοφονική επίθεση των 'γνωστών-αγνώστων'" επισήμανε ότι: "Σε ένα παιχνίδι νεαρών παιδιών κατά την διάρκεια του ημιχρόνου έκαναν την εμφάνισή τους περίπου 50 άτομα με τσεκούρια (!!!!!!!), λοστούς, γκλομπ, πέτρες και καδρόνια με καρφιά και επιτέθηκαν στους προπονητές και τους παίκτες του ΑΡΗ, το ΔΣ και υπαλλήλους της ΠΑΕ, όπως επίσης και σε γονείς και συγγενείς τους στο γήπεδο. Μαχαίρωσαν στο πόδι τον υπεύθυνο σκάουτινγκ της ομάδας Κ-21 Νίκο Πασσιαλή, ενώ χτύπησαν νεαρούς φίλους της ομάδας. Επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές της ομάδας Μπουγαίδη και Γραικό που ήταν εκτός αποστολής με μαχαίρια και λοστούς, με τους νεαρούς αθλητές μας να προσπαθούν να τους… αποκρούσουν!
Τα ανθρωποειδή που έφεραν σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες διακριτικά του ΠΑΟΚ, δε δίστασαν να επιτεθούν σε γυναίκες με μικρά παιδιά στην αγκαλιά. Μάλιστα μία από αυτές στην κυριολεξία πέταξε την πεντάχρονη κόρη της από τις κερκίδες στον αγωνιστικό χώρο για να την σώσει από την «οργή» των ανθρωπόμορφων τεράτων.
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δηλώνει τον αποτροπιασμό και την έντονη δυσφορία της για την παντελή έλλειψη αστυνομικών δυνάμεων από το παιχνίδι, αλλά και τον έντονο προβληματισμό της για το γεγονός ότι οι δύο (!!!!!!!!!!!!!) αστυνομικοί που ήταν παρόντες αποχώρησαν λίγο πριν την έλευση των δολοφονικών στοιχείων.  
Καλεί τον αρμόδιο εισαγγελέα να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να συλληφθούν αυτοί που έχουν φτάσει στο σημείο να απειλούν εμπράκτως και να θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Επειδή όμως και στο παρελθόν έχουμε ακούσει λόγια, περιμένουμε ΠΡΑΞΕΙΣ. Και η μοναδική πράξη είναι η σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία τους. Εκτός κι αν πρέπει κάποια στιγμή να θρηνήσουμε θύματα για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι. Εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν αποτραπεί τέτοιες καταστάσεις, και πρέπει επιτέλους οι ένοχοι να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους. ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ".

5Φορώντας κράνη, άγνωστοι όρμησαν στην κερκίδα του Άρη, μαχαίρωσαν τον προπονητή Νίκο Πασσιαλή και έστειλαν δύο φιλάθλους στο νοσοκομείο.

Εγκληματική επίθεση που ξεπερνάει και την πιο νοσηρή φαντασία έβαψε στο αίμα το παιχνίδι των ομάδων νέων Άρη και ΠΑΟΚ. Πενήντα νεαροί που φορούσαν κράνη μαχαίρωσαν τον προπονητή του Άρη, τραυμάτισαν δύο φιλάθλους και έσπειραν τον τρόμο χτυπώντας ανελέητα όποιον έβρισκαν μπροστά τους με λοστούς και κατσαβίδια.
Οι σκηνές σοκ ξετυλίχθηκαν στο γήπεδο της Σουρωτής χθες το απόγευμα. Στη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα που διεξάγονταν για το κύπελλο της ΕΠΣΜ, εμφανίστηκαν περίπου είκοσι άτομα με μηχανάκια. Στα πρόσωπα τους φορούσαν κράνη και στα χέρια κρατούσαν μαχαίρια, λοστούς  και κατσαβίδια. "Είχε τελειώσει το ημίχρονο και ο διαιτητής σφύριξε την λήξη. Κάποια στιγμή μαζεύτηκαν τα παιδιά στα αποδυτήρια και οι υπόλοιποι έκαναν ζέσταμα. Ξεκίνησε ένας πανικός. Νεαροί με κράνη και αλυσίδες χτυπούσαν τον κόσμο στις κερκίδες, ενώ μια μητέρα προστάτευσε να προστατέψει το μικρό κοριτσάκι της. Κάποια στιγμή μπροστά στον πάγκο μας εμφανίστηκαν τρία άτομα και τους παρακάλεσα να μην πειράξουν τα παιδιά. Ευτυχώς με άκουσαν" λεει ο υπεύθυνος του Άρη Στέφανος Γιώρης και περιγράφει πως μαχαιρώθηκε ο προπονητής της ομάδας.
"Αυτά που είδα δεν γίνονται ούτε στα έργα. Δεν μπορώ να τα περιγράψω με λόγια. Είμαι 20 χρόνια στα γήπεδα, πρώτη φορά συμβαίνει αυτό. Ο Νίκος Πασιαλής ήταν στον πάγκο και πήγε να πάρει την ταυτότητά του γιατί ήθελε να φύγει για να παρακολουθήσει έναν άλλον αγώνα μικρότερης κατηγορίας. Φεύγοντας τον μαχαίρωσαν στο πόδι. Είναι αρκετά βαθύ το χτύπημα και τον παρέλαβε το ασθενοφόρο μαζί με άλλα δύο παιδιά που επίσης χτυπήθηκαν".
Σύμφωνα με τον ίδιο "ήταν τουλάχιστον 50 άτομα. Φορούσαν ασπρόμαυρες φανέλες. Χτύπησαν επίσης άλλους δύο φίλαθλους μας, ενώ ένας έσπασε το πόδι του. Επιτέθηκαν ακόμα και χτύπησαν στο κεφάλι τον αθλητή μας τον Μπουγαίτη".
Μετά την άνανδρη επίθεση που κράτησε λίγα λεπτά, οι δράστες ανέβηκαν στα μηχανάκια και εξαφανίστηκαν τη στιγμή που εμφανίστηκε περιπολικό της αστυνομίας, το οποίο περνούσε τυχαία από το γήπεδο καθώς είχε να επιτηρεί άλλο ποδοσφαιρικό παιχνίδι στον γειτονικό Άγιο Αντώνιο.
Ο προπονητής του Άρη Νίκος Πασσιαλής διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ, όπου οι γιατροί διέγνωσαν τραύμα στον μηρό από μαχαίρι και χτύπημα στο πρόσωπο, ενώ άλλοι δύο φίλαθλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "Άγιος Παύλος" για να δεχτούν την ιατρική φροντίδα. Ο 18χρονος Ι.Μ., με θλαστικό τραύμα στον δεξιό μηρό από αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι ή κατσαβίδι) και μώλωπες στο κεφάλι και στο σώμα, υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, που ήταν "καθαρή" και παρέμεινε το βράδυ στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, ενώ ο 46χρονος Δ.Μ., με θλαστικό τραύμα στο πηγούνι και μώλωπες στο σώμα, δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες κι επέστρεψε στο σπίτι του.


"Δεν είδα τον δράστη, ένιωσα τη μαχαιριά"

O Nίκος Πασσιαλής έζησε έναν εφιάλτη... Χρόνια στα γήπεδα δεν είχε ξαναζήσει κάτι ανάλογο. Αγνωστοι του επιτέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, τον χτύπησαν, τον μαχαίρωσαν... Σοκαρισμένος ο προπονητής των Νέων του Άρη, βρέθηκε στην δίνη του κυκλώνα μέσα σε λίγα λεπτά, όταν από το χορτάρι του γηπέδου της Σουρωτής για έναν αγώνα ερασιτεχνών με τον ΠΑΟΚ, μεταφέρθηκε σε ένα ασθενοφόρο για να διακομιστεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όντας μαχαιρωμένος στο δεξί του πόδι!
Η μαρτυρία του Πασσιαλή είναι χαρακτηριστική των όσων έζησε χθες το απόγευμα. "Ήταν το ημίχρονο του αγώνα... Εγώ ήμουν στο κέντρο εκείνη την ώρα. Οι μισοί ήταν με κράνη στην κερκίδα" λέει ο προπονητής του Άρη και ξετυλίγει το κουβάρι των γεγονότων: "Στην αρχή δεν μας κυνηγούσαν. Καθόμασταν εκεί, δεν περιμέναμε ότι θα μπουν μέσα. Είχαμε δυο άτομα της ασφάλειας του Άρη, ξεκίνησαν να μαλώνουν με αυτούς και βάρεσαν κι όποιους άλλους βρήκαν μπροστά τους. Αφού μάλωσαν με κάποιους δικούς μας πιτσιρικάδες, τους έδειραν και τους έδιωξαν από την κερκίδα, πήδηξαν μέσα στο γήπεδο, οι πιο πολλοί για να γλιτώσουν, κάπου φάνηκε ότι σταματάνε τα επεισόδια... Όμως προτού να βγουν οι ομάδες έξω για το δεύτερο ημίχρονο όρμησαν, μπήκαν το γήπεδο καμιά δεκαριά από τους 20-30, οι οποίοι είχαν καδρόνια, μία αλυσίδα μεγάλη είχε ο άλλος, ενώ κάποιοι είχαν και μαχαίρια".
Ο Πασσιαλής όταν ρωτήθηκε εάν είδε ποιος τον μαχαίρωσε είπε: "Δεν το είδα το μαχαίρι, αλλά αισθάνθηκα τον πόνο στο πόδι. Τελικά διαπίστωσα ότι έχω μια μαχαιριά 3-4 εκατοστά βάθος... Το έχω κάνει κάτι ράμματα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Έχω κι ένα χτύπημα στο πρόσωπο. Μάλλον είναι σπασμένη η μύτη μου, αλλά ελπίζω να μην είναι σοβαρό".

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Ο Πασσιαλής δέχθηκε στη συνέχεια έξω από το νοσοκομείο ερωτήσεις των δημοσιογράφων:
Έφεραν διακριτικά του ΠΑΟΚ; "Tι θα ήταν; Οπαδοί του Άρη θα ήταν; Οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν".
Eνώ χτυπούσαν έλεγαν κάτι; "Κάτι αντάλλαξαν με κάποιους δικούς μας της ασφαλείας, έβριζαν τον Άρη, έβριζαν γενικά... Ήταν προσχεδιασμένη η ενέργεια".
Από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα; "Επειδή ήρθαν στο ημίχρονο και όχι στην αρχή τους ματς. Αυτοί ήρθαν για τα επεισόδια, έκαναν τα επεισόδια για ένα τέταρτο και έφυγαν όπως ήρθαν με τα μηχανάκια. Δεν ήρθαν για το  ματς".
Είχαν κουκούλες; "Οι μισοί φορούσαν κράνη μηχανών, οι άλλοι όχι".
Υπέπεσε κάτι στην αντίληψή σας που προκάλεσε την έκρηξη; "Όχι, τίποτε".
Αληθεύει ότι έσκισαν τη στολή αθλητή; "Με εμένα αυτό έγινε. Μου έσκισαν τη μπλούζα, δέχθηκα τα μαχαιριά πίσω το πόδι και δέχθηκα και χτύπημα στο πρόσωπο.
Αστυνομική δύναμη υπήρχε; "Δύο άτομα... Δεν προσπάθησαν να επέμβουν... Ήταν μακριά. Ούτε καν πλησίασαν και ένα- δύο παιδιά τι να κάνουν;
Τι ηλικία ήταν οι δράστες; "Οι δράστες δεν ήταν μικροί. Αυτοί που δεν φορούσαν κράνη ήταν γύρω στα 40-45".
Μπορείτε να τους θυμηθείτε; "Αν δω κάποιον σίγουρα θα τον θυμηθώ, αλλά έβλεπα ότι κάποιοι τους τραβούσαν φωτογραφίες με τα κινητά".


"Πέταξε" το παιδί της για να το σώσει

Στιγμές πανικού ξετυλίχθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου της Σουρωτής μετά την άνανδρη επίθεση. Φίλαθλοι του Άρη, οι περισσότεροι συγγενείς και φίλοι των νεαρών ποδοσφαιριστών έτρεχαν αλλόφρονες για να ξεφύγουν από το μένος των κτυπημάτων με λοστούς και καδρόνια που ερχόταν από παντού. Μέσα στις σκηνές τρόμου που ακολούθησαν είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της συζύγου του σκάουτερ του Άρη Θόδωρου Δαλκίδη που απελπισμένη προτίμησε να “πετάξει” το πεντάχρονο παιδί της από την κερκίδα στον αγωνιστικό χώρο για το σώσει από τα χέρια των νεαρών που δεν έκαναν διακρίσεις ανάμεσα σε γυναίκες, άνδρες και παιδιά.

  • Η αστυνομία βρέθηκε στο στόχαστρο επειδή δεν είχε διαθέσει δυνάμεις για το παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστική η απάντηση αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. “Αν είναι να επιτηρούμε και αγώνες των εφήβων τότε σε λίγο θα πηγαίνουμε και σε αγώνες των νηπίων”. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνδρες του περιπολικού που βρέθηκαν στο γήπεδο ήταν… περαστικοί και βρέθηκαν από σύμπτωση στα επεισόδια

 

Η θέση των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Άρη

Οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Άρης εξέδωσαν ανακοινώσεις μετά τα θλιβερά γεγονόνρα. Αρχικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αφού καταδίκασε: "με αποτροπιασμό την επίθεση αγνώστων κατά φιλάθλων"  τόνισε ότι: "Όσοι βιοπραγούν επικαλούμενοι τον ΠΑΟΚ ως κίνητρο για τη δράση τους θα μας βρουν σκληρά απέναντί τους. Όπως τους έχουμε αποβάλει από το γήπεδο μας, πρέπει να αποβληθούν και από την κοινωνία. Η οικογένεια του ΠΑΟΚ δείχνει μηδενική ανοχή σ' όσους προσπαθούν (άγνωστο με ποια κίνητρα) να αμαυρώσουν την εικόνα της. Περιμένουμε από την Ελληνική Αστυνομία, η οποία ήταν προκλητικά απούσα από το γήπεδο κατά την τέλεση ενός αγώνα με τις ιδιαιτερότητες ενός τοπικού ντέρμπι, να εντοπίσει τους ενόχους".
Από την πλευρά της η ΠΑΕ Άρης αφού δήλωσε την: "αγανάκτηση και την αηδία της για την δολοφονική επίθεση των 'γνωστών-αγνώστων'" επισήμανε ότι: "Σε ένα παιχνίδι νεαρών παιδιών κατά την διάρκεια του ημιχρόνου έκαναν την εμφάνισή τους περίπου 50 άτομα με τσεκούρια (!!!!!!!), λοστούς, γκλομπ, πέτρες και καδρόνια με καρφιά και επιτέθηκαν στους προπονητές και τους παίκτες του ΑΡΗ, το ΔΣ και υπαλλήλους της ΠΑΕ, όπως επίσης και σε γονείς και συγγενείς τους στο γήπεδο. Μαχαίρωσαν στο πόδι τον υπεύθυνο σκάουτινγκ της ομάδας Κ-21 Νίκο Πασσιαλή, ενώ χτύπησαν νεαρούς φίλους της ομάδας. Επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές της ομάδας Μπουγαίδη και Γραικό που ήταν εκτός αποστολής με μαχαίρια και λοστούς, με τους νεαρούς αθλητές μας να προσπαθούν να τους… αποκρούσουν!
Τα ανθρωποειδή που έφεραν σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες διακριτικά του ΠΑΟΚ, δε δίστασαν να επιτεθούν σε γυναίκες με μικρά παιδιά στην αγκαλιά. Μάλιστα μία από αυτές στην κυριολεξία πέταξε την πεντάχρονη κόρη της από τις κερκίδες στον αγωνιστικό χώρο για να την σώσει από την «οργή» των ανθρωπόμορφων τεράτων.
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δηλώνει τον αποτροπιασμό και την έντονη δυσφορία της για την παντελή έλλειψη αστυνομικών δυνάμεων από το παιχνίδι, αλλά και τον έντονο προβληματισμό της για το γεγονός ότι οι δύο (!!!!!!!!!!!!!) αστυνομικοί που ήταν παρόντες αποχώρησαν λίγο πριν την έλευση των δολοφονικών στοιχείων.  
Καλεί τον αρμόδιο εισαγγελέα να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να συλληφθούν αυτοί που έχουν φτάσει στο σημείο να απειλούν εμπράκτως και να θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Επειδή όμως και στο παρελθόν έχουμε ακούσει λόγια, περιμένουμε ΠΡΑΞΕΙΣ. Και η μοναδική πράξη είναι η σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία τους. Εκτός κι αν πρέπει κάποια στιγμή να θρηνήσουμε θύματα για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι. Εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν αποτραπεί τέτοιες καταστάσεις, και πρέπει επιτέλους οι ένοχοι να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους. ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ".

Επιλέξτε Κατηγορία