ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δολοφονία Άλκη: Το DNA "θα μιλήσει" για τη συμμορία των χούλιγκαν - Απολογούνται σήμερα και αύριο οι υπόλοιποι δράστες (βίντεο)

Μέχρι στιγμής, πάντως, κανείς δεν έχει ομολογήσει την επίθεση στον Άλκη και για τον λόγο αυτό, πλέον, το βάρος πέφτει στο DNA - Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες που απολογήθηκαν χθες- Σοκάρουν οι καταθέσεις των φίλων του Άλκη

 10/02/2022 07:00

Δολοφονία Άλκη: Το DNA "θα μιλήσει" για τη συμμορία των χούλιγκαν - Απολογούνται σήμερα και αύριο οι υπόλοιποι δράστες (βίντεο)

Η διαλεύκανση της στυγερής δολοφονία του Άλκη Καμπανού προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς και οι απαντήσεις που όλο το πανελλήνιο περιμένει πολύ σύντομα θα δοθούν.

Μέχρι στιγμής, πάντως, κανείς δεν έχει ομολογήσει την επίθεση στον Άλκη και για τον λόγο αυτό, πλέον, το βάρος πέφτει στο DNA. Με διάταξη που εξέδωσε χθες η ανακρίτρια ζήτησε να υποβληθούν όλοι οι συλληφθέντες σε λήψη DNA ώστε να συγκριθεί με το βιολογικό υλικό που βρέθηκε πάνω στα πειστήρια που περισυνέλεξε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης από τον τόπο του εγκλήματος για να αναδεχθεί ο βαθμός συμμετοχής του καθένα εξ αυτών στο φονικό συμβάν!

Οι δέκα από τους έντεκα χούλιγκαν αλληλοκαρφώνουν ο ένας τον άλλον σχετικά με το ποιοι σκότωσαν τον 19χρονο, ποιοι κρατούσαν τα φονικά όπλα και ποιοι οργάνωσαν τη δολοφονική επίθεση, προφανέστατα για να ελαφρύνουν τη θέση τους. 

Φαίνεται να ξεχωρίζουν πάντως για τον ενεργό ρόλο τους, ο 23χρονος Αλβανός που προφυλακίστηκε πρώτος και ο 21χρονος Έλληνας που φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι και ο 25χρονος «Αθηναίος».

Απολογούνται σήμερα και αύριο οι υπόλοιποι

Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Ενώπιον της 7ης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης αναμένεται να βρεθούν σήμερα τρεις εξ αυτών. Χθες απολογήθηκαν δύο και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, παίρνοντας τον δρόμο για τις φυλακές, όπως συνέβη με τον 23χρονο, που είχε αποτελέσει την πρώτη σύλληψη.

Ανάμεσα σε αυτούς που θα απολογηθούν σήμερα είναι και ο κατηγορούμενος που επέβαινε στο τρίτο όχημα. Συνολικά, ενώπιον της ανακρίτριας, σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών, θα βρεθούν τρεις συλληφθέντες ώστε να απολογηθούν σχετικά με την υπόθεση.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, όταν την πόρτα της ανακρίτριας θα περάσουν οι τέσσερις τελευταίοι συλληφθέντες.

Συνολικά για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και κατέστησαν κατηγορούμενα 11 πρόσωπα, εκ των οποίων οκτώ Έλληνες και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 20 έως 25 ετών. Πλην ενός 20χρονου Αλβανού -που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό και εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα διεθνούς αναζήτησης- όλοι έχουν συλληφθεί.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται την Παρασκευή η απολογία του 25χρονου «Αθηναίου» που παραδόθηκε προχθές στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Ο 25χρονος θεωρείται σκληρός χούλιγκαν της Θύρας 4 του ΠΑΟΚ και είναι αυτός που, σύμφωνα με τον 23χρονο Αλβανό που συνελήφθη πρώτος, είχε ενεργό συμμετοχή στη δολοφονία του Άλκη!

Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες που απολογήθηκαν χθες

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες που απολογήθηκαν χθες, Τετάρτη (9/2). Οι δύο κατηγορούμενοι, 20 και 21 ετών, φαίνεται πως έφτασαν στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση και ήδη προσωρινά κρατούμενος.

Ο 21χρονος Έλληνας υποστήριξε ότι δεν είχε ενεργό συμμετοχή ούτε στη δολοφονία του άτυχου φοιτητή ούτε στον τραυματισμό των δύο φίλων του. «Πήγαμε στην περιοχή (της Χαριλάου) γιατί ξέραμε ότι υπάρχει σύνδεσμος και ότι είναι εκεί οπαδοί. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο βλέπω σφοδρότατα χτυπήματα και ροπαλιές με ιδιαίτερη ένταση. Αντιλήφθηκα ότι θα εκτραπεί η κατάσταση και πιθανόν να οδηγήσει σε μοιραία αποτελέσματα. Γι' αυτό το λόγο επέστρεψα στο αυτοκίνητο. Είδα κάποιους να φέρουν μαχαίρια και κάποιους όχι» φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος. Ο ίδιος, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δήλωσε μετανιωμένος για το συμβάν. «Δεν ξέρω πως θα ζήσω από ‘δω και πέρα γνωρίζοντας ότι είμαι μέρος αυτού που συνέβη» είπε στην ανακρίτρια.

Είχε προηγηθεί η απολογία του 20χρονου συγκατηγορούμενού του, με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος αποδέχθηκε την εμπλοκή του στο επεισόδιο, όχι όμως ότι επιτέθηκε στον 19χρονο. «Είχα συμπλοκή με ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν» και συγκεκριμένα με «αυτόν που είχε στο χέρι του ένα κράνος». Όπως είπε «με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα με το μαχαίρι δύο φορές στο πόδι». Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απολογούμενοι επέβαιναν στο ίδιο αμάξι με τον 23χρονο που μέχρι πρότινος θεωρείτο βασικός ύποπτος για τη στυγερή δολοφονία, αλλά και με τον καταζητούμενο σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. 

Νέα ντοκουμέντα για τη φονική επίθεση

Χθες είδε το φως της δημοσιότητας νέο βίντεο ντοκουμέντο αναφορικά με τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο 19χρονος Άλκης Καμπανός στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη. Όπως μετέδωσε ο Alpha πρόκειται για βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος, τα οποία και δείχνουν πλάνα από τη στιγμή που τα τρία αυτοκίνητα φτάνουν στο σημείο της επίθεσης. Η δολοφονική επίθεση κράτησε ένα λεπτό.

Στο βίντεο καταγράφονται καρέ – καρέ τα πρώτα λεπτά έπειτα από τη δολοφονική επίθεση. Σημειώνεται πως φαίνεται να χτυπάει κάτι πάνω στα σκαλιά και στη συνέχεια ακούγεται έντονα ένας μεταλλικός ήχος. Ένας από τους δράστες αμέσως μετά το συμβάν προσπαθεί να κρύψει κάτι στο μπουφάν του. Αυτός που μπαίνει τελευταίος στο αυτοκίνητο έχει τραύμα στο χέρι. Μάλιστα στα πλάνα που έχουν καταγραφεί φαίνεται ότι ξεχνούν να βάλουν χειρόφρενο στο άσπρο αυτοκίνητο, αυτό αρχίζει να τσουλάει και μπαίνει μέσα ένας προκειμένου να το σταματήσει.

Τέλος, η ΕΡΤ μετέδωσε πως ένας από τους κατηγορούμενους, τραβούσε βίντεο την δολοφονική επίθεση στον 19χρονο φοιτητή και την παρέα του.

«Υπάρχει μία κατάθεση ενός ανθρώπου, ο οποίος μιλάει για ένα βίντεο 15 δευτερολέπτων το οποίο τραβήχτηκε από κάποιον από τους δράστες κι απεικονίζει ακριβώς τη στιγμή που οι δράστες μαχαιρώνουν τον Αλκη» αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Αν, όντως, ισχύει αυτή η πληροφορία τότε θα είναι εξαιρετικά εύκολο για τις Διωκτικές Αρχές να το βρουν και να το ανασύρουν ακόμα και αν έχει σβηστεί.

Οι συγκλονιστικές καταθέσεις των φίλων του Άλκη

Στο κείμενο της δικογραφίας που ξεπερνά τις 100 σελίδες περιλαμβάνονται ανατριχιαστικά ντοκουμέντα που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας αλλά και οι σοκαριστικές περιγραφές των φίλων του Άλκη.

Την ώρα που οι περιγραφές των φίλων του Άλκη για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν από τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ σοκάρουν, ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Για πρώτη φορά διακρίνονται τα σκαλιά που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Φαίνονται 2 άτομα να τρέχουν και ακόμη δύο να στέκονται πάνω από τον αιμόφυρτο Άλκη.

Οι υπόλοιποι τρέχουν προς τα αυτοκίνητα για να εξαφανιστούν. Άφησαν πίσω τους ένα 19χρονο παιδί νεκρό και άλλα δύο μέσα στα αίματα.

«Είχα πάνω μου το αίμα του Άλκη»

Η κατάθεση του 20χρονου Άγγελου, φίλου του 19χρονου Άλκη που ήταν δίπλα του όταν δέχθηκε τα δολοφονικά χτυπήματα, είναι ανατριχιαστική. Το τάγμα εφόδου ήταν αποφασισμένο για σφαγή.

Αίματα παντού, κραυγές, εκκλήσεις για βοήθεια. Κανείς από την αδίστακτη συμμορία όμως δεν σταματούσε.

«Έβαλα τα χέρια μου στο ύψος των πλευρών μου για να προστατευτώ και αυτός με το μαχαίρι άρχισε να με καρφώνει στα πόδια. Συγκεκριμένα, με κάρφωσε τρεις φορές στο αριστερό μου πόδι. Ταυτόχρονα με χτυπούσε με μπουνιές στο κεφάλι και ένα δεύτερο άτομο. Εκείνη την ώρα άκουσα τον Άλκη να ουρλιάζει ‘Βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω».

Ο Άγγελος προσπάθησε να σώσει τον φίλο του. Ήταν αδύνατο. Τα χτυπήματα ήταν στοχευμένα και δολοφονικά.

«Με κράτησαν τρία άτομα και εκεί έφαγα και μία ροπαλιά στο κεφάλι και κόντεψα να λιποθυμήσω. Τότε με κάρφωσε και πάλι αυτός με το μαχαίρι στο δεξί μου πόδι αυτή τη φορά. Έπεσα από τα σκαλιά δίπλα στον Άλκη, κατάφερε για λίγο να σταθεί στα πόδια του αλλά μετά από δύο μέτρα ξαναέπεσε κάτω. Προσπαθούσα να του μιλήσω αλλά δεν επικοινωνούσε».

Η εικόνα του 19χρονου Άλκη πεσμένου στο πεζοδρόμιο όπως την περιγράφει ο φίλος του σοκάρει.

«Έτρεχε πάρα πολύ αίμα από το πόδι του. Είχα γεμίσει και εγώ με αίματα παντού, έτρεχε αίμα από το κεφάλι μου, από τα πόδια μου και είχα πάνω μου και το αίμα του Άλκη».

Έδρασαν σαν εγκληματική οργάνωση

Η στιγμή που ο Άλκης δέχεται τη δολοφονική επίθεση σοκάρει όπως την περιγράφουν οι φίλοι του στις καταθέσεις τους.

Η παρέα του Άλκη καθόταν στα σκαλιά μίας πολυκατοικίας όταν ξαφνικά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, μαυροφορεμένοι, με κουκούλες, μαχαίρια ρόπαλα ακόμα και δρεπάνι, τους επιτέθηκαν απρόκλητα, με τρόπο που παραπέμπει σε εγκληματική οργάνωση.

«Περίπου μισή με μία ώρα αργότερα, είδα ξαφνικά να έρχονται από την οδό Πλαστήρα προς το μέρος μας τρία άτομα, ο πρώτος από τους οποίους μας ρώτησε ‘τι ομάδα είστε;’. Ταυτόχρονα, από την αντίθετη πλευρά, ήρθαν άλλα τέσσερα άτομα και ουσιαστικά μας περικύκλωσαν. Από ό,τι θυμάμαι, εγώ απάντησα ότι είμαστε Άρης και την ίδια στιγμή τα άτομα αυτά άρχισαν να μας χτυπάνε». Το τάγμα εφόδου είχε πάει έτοιμο για σφαγή. Οπλισμένοι.

«Γύρω στις 00.30, όπως υπολογίζω, είδα ξαφνικά μία ομάδα δέκα με δεκαπέντε ατόμων να έρχεται κοντά μας από την πλευρά της οδού Νικολάου Πλαστήρα. Ο πρώτος κρατούσε ένα δρεπάνι. Από πίσω του είδα ότι άλλο άτομο κρατούσε στα χέρια του ένα μαχαίρι με ίσια λάμα μήκους περίπου δεκαπέντε εκατοστών και ένα ακόμη άτομο που κρατούσε ένα ξύλινο ρόπαλο καφέ ανοικτού χρώματος μήκους περίπου πενήντα εκατοστών».

Ένα ακόμη φίλος του Άλκη, ο Δημήτρης 19 ετών προσπαθεί να γλιτώσει αλλά δέχεται επίθεση με δρεπάνι.

«Εγώ έτρεξα από την αντίθετη πλευρά που μας επιτέθηκαν. Όπως γύρισα την πλάτη μου ένοιωσα ένα χτύπημα στον αριστερό γλουτό».

Λίγο αργότερα άκουσε κάποιον από την ομάδα εφόδου να καλεί σε φυγή.

«Φτάνοντας Παπαναστασίου με Πλαστήρα, είδα ότι τα αυτοκίνητα των δραστών ήταν ακόμα εκεί, κάποιοι ήταν ακόμα μέσα και φωνάζανε ‘Άντε πάμε, πάμε’».

Ο 20χρονος δεν αναγνώρισε κανέναν από τους δράστες, σε αντίθεση με τον 19χρονο ο οποίος «είδε» έναν εκ των δραστών, κατά 60% στο πρόσωπο του 23χρονου, πρώτου συλληφθέντα και ήδη προφυλακισμένου.

«Μοιάζει πολύ με αυτόν που κρατούσε το δρεπάνι. Τον προσομοιάζω σε ποσοστό περίπου 60%. Τα μαλλιά του, το μέτωπο και το σχήμα του προσώπου του είναι ίδια, όπως ταιριάζει και ο σωματότυπος του».

Και οι δύο φίλοι του Άλκη ξεκαθάρισαν στις καταθέσεις τους πως δεν είχε προηγηθεί τίποτα ανάμεσα σε εκείνους και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ούτε τους είχαν δώσει οποιαδήποτε αφορμή.

Πώς λειτουργούσε το «τάγμα θανάτου» – Τα συμπεράσματα των αστυνομικών

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για μια αγέλη χούλιγκαν με εγκληματική διάρθρωση και τάγματα θανάτου. Υπήρξε:

  • Συντονιστής
  • Προπομπός για ανεύρεση θυμάτων
  • Υπεύθυνος “οπλισμού”
  • Τσιλιαδόροι
  • Οδηγοί

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να είχαν και «οπερατέρ» καταγραφής της επίθεσής τους. Είχαν κυκλώσει τα θύματα τους από 2 κατευθύνσεις ενώ ακολούθησαν οργανωμένο σχέδιο, αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Χαρακτηρίζονται αδίστακτοι και αποφασισμένοι για αίμα.

Επίσης, υπήρχε επικοινωνία μεταξύ των μελών που έδρασαν ως τάγμα θανάτου. Επιχείρησαν να κρύψουν τα ίχνη τους, καθάρισαν αυτοκίνητα που είχαν λερωθεί με αίματα, πέταξαν όπλα και στην συνέχεια κρύφτηκαν σε σπίτια φίλων.

Κούγιας: Όλοι θα καταδικαστούν για όλα

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη, δήλωσε στο Live News πως σέβεται το τεκμήριο αθωότητας κάθε ανθρώπου, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τίθεται θέμα τεκμηρίου αθωότητας καθώς οι δράστες ομολογούν τη συμμετοχή τους στις πράξεις αυτές.

Η διαλεύκανση της στυγερής δολοφονία του Άλκη Καμπανού προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς και οι απαντήσεις που όλο το πανελλήνιο περιμένει πολύ σύντομα θα δοθούν.

Μέχρι στιγμής, πάντως, κανείς δεν έχει ομολογήσει την επίθεση στον Άλκη και για τον λόγο αυτό, πλέον, το βάρος πέφτει στο DNA. Με διάταξη που εξέδωσε χθες η ανακρίτρια ζήτησε να υποβληθούν όλοι οι συλληφθέντες σε λήψη DNA ώστε να συγκριθεί με το βιολογικό υλικό που βρέθηκε πάνω στα πειστήρια που περισυνέλεξε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης από τον τόπο του εγκλήματος για να αναδεχθεί ο βαθμός συμμετοχής του καθένα εξ αυτών στο φονικό συμβάν!

Οι δέκα από τους έντεκα χούλιγκαν αλληλοκαρφώνουν ο ένας τον άλλον σχετικά με το ποιοι σκότωσαν τον 19χρονο, ποιοι κρατούσαν τα φονικά όπλα και ποιοι οργάνωσαν τη δολοφονική επίθεση, προφανέστατα για να ελαφρύνουν τη θέση τους. 

Φαίνεται να ξεχωρίζουν πάντως για τον ενεργό ρόλο τους, ο 23χρονος Αλβανός που προφυλακίστηκε πρώτος και ο 21χρονος Έλληνας που φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι και ο 25χρονος «Αθηναίος».

Απολογούνται σήμερα και αύριο οι υπόλοιποι

Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Ενώπιον της 7ης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης αναμένεται να βρεθούν σήμερα τρεις εξ αυτών. Χθες απολογήθηκαν δύο και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, παίρνοντας τον δρόμο για τις φυλακές, όπως συνέβη με τον 23χρονο, που είχε αποτελέσει την πρώτη σύλληψη.

Ανάμεσα σε αυτούς που θα απολογηθούν σήμερα είναι και ο κατηγορούμενος που επέβαινε στο τρίτο όχημα. Συνολικά, ενώπιον της ανακρίτριας, σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών, θα βρεθούν τρεις συλληφθέντες ώστε να απολογηθούν σχετικά με την υπόθεση.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, όταν την πόρτα της ανακρίτριας θα περάσουν οι τέσσερις τελευταίοι συλληφθέντες.

Συνολικά για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και κατέστησαν κατηγορούμενα 11 πρόσωπα, εκ των οποίων οκτώ Έλληνες και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 20 έως 25 ετών. Πλην ενός 20χρονου Αλβανού -που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό και εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα διεθνούς αναζήτησης- όλοι έχουν συλληφθεί.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται την Παρασκευή η απολογία του 25χρονου «Αθηναίου» που παραδόθηκε προχθές στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Ο 25χρονος θεωρείται σκληρός χούλιγκαν της Θύρας 4 του ΠΑΟΚ και είναι αυτός που, σύμφωνα με τον 23χρονο Αλβανό που συνελήφθη πρώτος, είχε ενεργό συμμετοχή στη δολοφονία του Άλκη!

Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες που απολογήθηκαν χθες

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες που απολογήθηκαν χθες, Τετάρτη (9/2). Οι δύο κατηγορούμενοι, 20 και 21 ετών, φαίνεται πως έφτασαν στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση και ήδη προσωρινά κρατούμενος.

Ο 21χρονος Έλληνας υποστήριξε ότι δεν είχε ενεργό συμμετοχή ούτε στη δολοφονία του άτυχου φοιτητή ούτε στον τραυματισμό των δύο φίλων του. «Πήγαμε στην περιοχή (της Χαριλάου) γιατί ξέραμε ότι υπάρχει σύνδεσμος και ότι είναι εκεί οπαδοί. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο βλέπω σφοδρότατα χτυπήματα και ροπαλιές με ιδιαίτερη ένταση. Αντιλήφθηκα ότι θα εκτραπεί η κατάσταση και πιθανόν να οδηγήσει σε μοιραία αποτελέσματα. Γι' αυτό το λόγο επέστρεψα στο αυτοκίνητο. Είδα κάποιους να φέρουν μαχαίρια και κάποιους όχι» φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος. Ο ίδιος, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δήλωσε μετανιωμένος για το συμβάν. «Δεν ξέρω πως θα ζήσω από ‘δω και πέρα γνωρίζοντας ότι είμαι μέρος αυτού που συνέβη» είπε στην ανακρίτρια.

Είχε προηγηθεί η απολογία του 20χρονου συγκατηγορούμενού του, με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος αποδέχθηκε την εμπλοκή του στο επεισόδιο, όχι όμως ότι επιτέθηκε στον 19χρονο. «Είχα συμπλοκή με ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν» και συγκεκριμένα με «αυτόν που είχε στο χέρι του ένα κράνος». Όπως είπε «με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα με το μαχαίρι δύο φορές στο πόδι». Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απολογούμενοι επέβαιναν στο ίδιο αμάξι με τον 23χρονο που μέχρι πρότινος θεωρείτο βασικός ύποπτος για τη στυγερή δολοφονία, αλλά και με τον καταζητούμενο σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. 

Νέα ντοκουμέντα για τη φονική επίθεση

Χθες είδε το φως της δημοσιότητας νέο βίντεο ντοκουμέντο αναφορικά με τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο 19χρονος Άλκης Καμπανός στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη. Όπως μετέδωσε ο Alpha πρόκειται για βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος, τα οποία και δείχνουν πλάνα από τη στιγμή που τα τρία αυτοκίνητα φτάνουν στο σημείο της επίθεσης. Η δολοφονική επίθεση κράτησε ένα λεπτό.

Στο βίντεο καταγράφονται καρέ – καρέ τα πρώτα λεπτά έπειτα από τη δολοφονική επίθεση. Σημειώνεται πως φαίνεται να χτυπάει κάτι πάνω στα σκαλιά και στη συνέχεια ακούγεται έντονα ένας μεταλλικός ήχος. Ένας από τους δράστες αμέσως μετά το συμβάν προσπαθεί να κρύψει κάτι στο μπουφάν του. Αυτός που μπαίνει τελευταίος στο αυτοκίνητο έχει τραύμα στο χέρι. Μάλιστα στα πλάνα που έχουν καταγραφεί φαίνεται ότι ξεχνούν να βάλουν χειρόφρενο στο άσπρο αυτοκίνητο, αυτό αρχίζει να τσουλάει και μπαίνει μέσα ένας προκειμένου να το σταματήσει.

Τέλος, η ΕΡΤ μετέδωσε πως ένας από τους κατηγορούμενους, τραβούσε βίντεο την δολοφονική επίθεση στον 19χρονο φοιτητή και την παρέα του.

«Υπάρχει μία κατάθεση ενός ανθρώπου, ο οποίος μιλάει για ένα βίντεο 15 δευτερολέπτων το οποίο τραβήχτηκε από κάποιον από τους δράστες κι απεικονίζει ακριβώς τη στιγμή που οι δράστες μαχαιρώνουν τον Αλκη» αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Αν, όντως, ισχύει αυτή η πληροφορία τότε θα είναι εξαιρετικά εύκολο για τις Διωκτικές Αρχές να το βρουν και να το ανασύρουν ακόμα και αν έχει σβηστεί.

Οι συγκλονιστικές καταθέσεις των φίλων του Άλκη

Στο κείμενο της δικογραφίας που ξεπερνά τις 100 σελίδες περιλαμβάνονται ανατριχιαστικά ντοκουμέντα που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας αλλά και οι σοκαριστικές περιγραφές των φίλων του Άλκη.

Την ώρα που οι περιγραφές των φίλων του Άλκη για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν από τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ σοκάρουν, ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Για πρώτη φορά διακρίνονται τα σκαλιά που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Φαίνονται 2 άτομα να τρέχουν και ακόμη δύο να στέκονται πάνω από τον αιμόφυρτο Άλκη.

Οι υπόλοιποι τρέχουν προς τα αυτοκίνητα για να εξαφανιστούν. Άφησαν πίσω τους ένα 19χρονο παιδί νεκρό και άλλα δύο μέσα στα αίματα.

«Είχα πάνω μου το αίμα του Άλκη»

Η κατάθεση του 20χρονου Άγγελου, φίλου του 19χρονου Άλκη που ήταν δίπλα του όταν δέχθηκε τα δολοφονικά χτυπήματα, είναι ανατριχιαστική. Το τάγμα εφόδου ήταν αποφασισμένο για σφαγή.

Αίματα παντού, κραυγές, εκκλήσεις για βοήθεια. Κανείς από την αδίστακτη συμμορία όμως δεν σταματούσε.

«Έβαλα τα χέρια μου στο ύψος των πλευρών μου για να προστατευτώ και αυτός με το μαχαίρι άρχισε να με καρφώνει στα πόδια. Συγκεκριμένα, με κάρφωσε τρεις φορές στο αριστερό μου πόδι. Ταυτόχρονα με χτυπούσε με μπουνιές στο κεφάλι και ένα δεύτερο άτομο. Εκείνη την ώρα άκουσα τον Άλκη να ουρλιάζει ‘Βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω».

Ο Άγγελος προσπάθησε να σώσει τον φίλο του. Ήταν αδύνατο. Τα χτυπήματα ήταν στοχευμένα και δολοφονικά.

«Με κράτησαν τρία άτομα και εκεί έφαγα και μία ροπαλιά στο κεφάλι και κόντεψα να λιποθυμήσω. Τότε με κάρφωσε και πάλι αυτός με το μαχαίρι στο δεξί μου πόδι αυτή τη φορά. Έπεσα από τα σκαλιά δίπλα στον Άλκη, κατάφερε για λίγο να σταθεί στα πόδια του αλλά μετά από δύο μέτρα ξαναέπεσε κάτω. Προσπαθούσα να του μιλήσω αλλά δεν επικοινωνούσε».

Η εικόνα του 19χρονου Άλκη πεσμένου στο πεζοδρόμιο όπως την περιγράφει ο φίλος του σοκάρει.

«Έτρεχε πάρα πολύ αίμα από το πόδι του. Είχα γεμίσει και εγώ με αίματα παντού, έτρεχε αίμα από το κεφάλι μου, από τα πόδια μου και είχα πάνω μου και το αίμα του Άλκη».

Έδρασαν σαν εγκληματική οργάνωση

Η στιγμή που ο Άλκης δέχεται τη δολοφονική επίθεση σοκάρει όπως την περιγράφουν οι φίλοι του στις καταθέσεις τους.

Η παρέα του Άλκη καθόταν στα σκαλιά μίας πολυκατοικίας όταν ξαφνικά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, μαυροφορεμένοι, με κουκούλες, μαχαίρια ρόπαλα ακόμα και δρεπάνι, τους επιτέθηκαν απρόκλητα, με τρόπο που παραπέμπει σε εγκληματική οργάνωση.

«Περίπου μισή με μία ώρα αργότερα, είδα ξαφνικά να έρχονται από την οδό Πλαστήρα προς το μέρος μας τρία άτομα, ο πρώτος από τους οποίους μας ρώτησε ‘τι ομάδα είστε;’. Ταυτόχρονα, από την αντίθετη πλευρά, ήρθαν άλλα τέσσερα άτομα και ουσιαστικά μας περικύκλωσαν. Από ό,τι θυμάμαι, εγώ απάντησα ότι είμαστε Άρης και την ίδια στιγμή τα άτομα αυτά άρχισαν να μας χτυπάνε». Το τάγμα εφόδου είχε πάει έτοιμο για σφαγή. Οπλισμένοι.

«Γύρω στις 00.30, όπως υπολογίζω, είδα ξαφνικά μία ομάδα δέκα με δεκαπέντε ατόμων να έρχεται κοντά μας από την πλευρά της οδού Νικολάου Πλαστήρα. Ο πρώτος κρατούσε ένα δρεπάνι. Από πίσω του είδα ότι άλλο άτομο κρατούσε στα χέρια του ένα μαχαίρι με ίσια λάμα μήκους περίπου δεκαπέντε εκατοστών και ένα ακόμη άτομο που κρατούσε ένα ξύλινο ρόπαλο καφέ ανοικτού χρώματος μήκους περίπου πενήντα εκατοστών».

Ένα ακόμη φίλος του Άλκη, ο Δημήτρης 19 ετών προσπαθεί να γλιτώσει αλλά δέχεται επίθεση με δρεπάνι.

«Εγώ έτρεξα από την αντίθετη πλευρά που μας επιτέθηκαν. Όπως γύρισα την πλάτη μου ένοιωσα ένα χτύπημα στον αριστερό γλουτό».

Λίγο αργότερα άκουσε κάποιον από την ομάδα εφόδου να καλεί σε φυγή.

«Φτάνοντας Παπαναστασίου με Πλαστήρα, είδα ότι τα αυτοκίνητα των δραστών ήταν ακόμα εκεί, κάποιοι ήταν ακόμα μέσα και φωνάζανε ‘Άντε πάμε, πάμε’».

Ο 20χρονος δεν αναγνώρισε κανέναν από τους δράστες, σε αντίθεση με τον 19χρονο ο οποίος «είδε» έναν εκ των δραστών, κατά 60% στο πρόσωπο του 23χρονου, πρώτου συλληφθέντα και ήδη προφυλακισμένου.

«Μοιάζει πολύ με αυτόν που κρατούσε το δρεπάνι. Τον προσομοιάζω σε ποσοστό περίπου 60%. Τα μαλλιά του, το μέτωπο και το σχήμα του προσώπου του είναι ίδια, όπως ταιριάζει και ο σωματότυπος του».

Και οι δύο φίλοι του Άλκη ξεκαθάρισαν στις καταθέσεις τους πως δεν είχε προηγηθεί τίποτα ανάμεσα σε εκείνους και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ούτε τους είχαν δώσει οποιαδήποτε αφορμή.

Πώς λειτουργούσε το «τάγμα θανάτου» – Τα συμπεράσματα των αστυνομικών

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για μια αγέλη χούλιγκαν με εγκληματική διάρθρωση και τάγματα θανάτου. Υπήρξε:

  • Συντονιστής
  • Προπομπός για ανεύρεση θυμάτων
  • Υπεύθυνος “οπλισμού”
  • Τσιλιαδόροι
  • Οδηγοί

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να είχαν και «οπερατέρ» καταγραφής της επίθεσής τους. Είχαν κυκλώσει τα θύματα τους από 2 κατευθύνσεις ενώ ακολούθησαν οργανωμένο σχέδιο, αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Χαρακτηρίζονται αδίστακτοι και αποφασισμένοι για αίμα.

Επίσης, υπήρχε επικοινωνία μεταξύ των μελών που έδρασαν ως τάγμα θανάτου. Επιχείρησαν να κρύψουν τα ίχνη τους, καθάρισαν αυτοκίνητα που είχαν λερωθεί με αίματα, πέταξαν όπλα και στην συνέχεια κρύφτηκαν σε σπίτια φίλων.

Κούγιας: Όλοι θα καταδικαστούν για όλα

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη, δήλωσε στο Live News πως σέβεται το τεκμήριο αθωότητας κάθε ανθρώπου, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τίθεται θέμα τεκμηρίου αθωότητας καθώς οι δράστες ομολογούν τη συμμετοχή τους στις πράξεις αυτές.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία