ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δολοφονία Άλκη: Ολοκληρώνονται οι απολογίες των δραστών - "Αλληλοκαρφώνονται" οι συλληφθέντες

Σήμερα απολογούνται οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες - Παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές ο 20χρονος Αλβανός, ο οποίος θα εμφανιστεί ενώπιον της ανακρίτριας, για να πάρει προθεσμία να απολογηθεί τις επόμενες μέρες - Στα ίχνη του 12ου δράστη

 11/02/2022 07:00

Δολοφονία Άλκη: Ολοκληρώνονται οι απολογίες των δραστών - "Αλληλοκαρφώνονται" οι συλληφθέντες

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, καθώς οι συλληφθέντες έχουν αρχίσει τα αλληλοκαρφώματα για το ρόλο του καθενός στη μοιραία επίθεση.

Παρά τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τη δολοφονική επίθεση με θύμα τον Άλκη, στο σύνολό τους οι κατηγορούμενοι ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο για τα φονικά χτυπήματα στον 19χρονο. Όλοι τους παραδέχονται ότι συμμετείχαν στο αιματηρό επεισόδιο, κανένας ωστόσο δεν ομολογεί ότι τον μαχαίρωσε. Η αναφορά της Αστυνομίας αποκάλυψε ότι ο Άλκης χτυπήθηκε από τουλάχιστον τρία άτομα.

Με τη στάση τους οι 11 κατηγορούμενοι προσπαθούν πάσει θυσία να πείσουν τις δικαστικές αρχές ότι δεν ευθύνονται για το καίριο χτύπημα που έκοψε το νήμα της ζωής στον Άλκη. Για το λόγο αυτό, επιρρίπτουν ευθύνες στους υπολοίπους, ενώ αρκετοί από αυτούς ομολογούν ότι χτύπησαν τους δύο φίλους του 19χρονου, αλλά αρνούνται κατηγορηματικά ότι επέφεραν χτυπήματα στο θύμα. Προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να αποφύγουν τη βαρύτερη κατηγορία, αυτή της ανθρωποκτονίας, όταν ολοκληρωθεί η ανάκριση και το δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί ποιοί θα παραπεμφθούν σε δίκη και για ποια αδικήματα.

Σημειώνεται ότι η ανθρωποκτονία τιμωρείται μόνο με ισόβια, ενώ η εγκληματική οργάνωση και η απόπειρα ανθωποκτονίας με έως και 15 χρόνια κάθειρξη.

Απολογούνται οι υπόλοιποι τέσσερις

Σήμερα Παρασκευή θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες. Προφυλακίστηκαν και άλλοι τρεις κατηγορούμενοι. Ανάμεσα σε αυτούς και ο 25χρονος" Αθηναίος", τον οποίο έδειξε ως δράστη ο 23χρονος που συνελήφθη πρώτος αλλά και ο 21χρονος που απολογήθηκε χθες.

Προφυλακίστηκαν και άλλοι τρεις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά τις πολύωρες απολογίες τους στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ακόμη τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, στην περιοχή Χαριλάου.

Πρόκειται για δύο νεαρούς, 21 ετών, κι έναν 23χρονο, οι οποίοι, σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, επέβαιναν σε δύο από τα τρία αυτοκίνητα με τα οποία οι δράστες μετέβησαν στο σημείο της φονικής επίθεσης.

Όπως έγινε γνωστό, στις απολογίες τους παραδέχθηκαν ότι βρίσκονταν στο σημείο του εγκλήματος, αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν αυτοί που ευθύνονται για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, ο θάνατος του οποίου, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, προκλήθηκε από το συνδυασμό των χτυπημάτων στα κάτω άκρα και τα κατάγματα στο κεφάλι του.

Ο 21 ετών κατηγορούμενος που υποδείχθηκε από τους συγκατηγορουμένους του ως το πρόσωπο που κρατούσε το δρεπάνι, φέρεται πράγματι να αποδέχθηκε πως το χρησιμοποίησε όχι όμως -όπως απολογήθηκε- σε βάρος του 19χρονου αλλά εναντίον «κάποιου που πρόλαβε κι έφυγε».

Ο ίδιος κατηγορούμενος, κατά πληροφορίες, κατονόμασε τον 25χρονο συγκατηγορούμενό του ως το πρόσωπο που κατάφερε θανατηφόρα χτυπήματα με μαχαίρι στον άτυχο φοιτητή, ενώ φέρεται να υπέδειξε στην ανακρίτρια και το σημείο όπου πετάχτηκε το μαχαίρι ώστε να εντοπιστεί από την αστυνομία.

Από την πλευρά του, ο άλλος 21χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε ενεργό συμμετοχή στο επεισόδιο. “Έφτασα στο σημείο τελευταίος, χωρίς να κρατάω αντικείμενα στα χέρια μου. Κατευθύνθηκα προς το σημείο της επίθεσης, στα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας. Ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν χτυπούσε με κράνος έναν εκ των συγκατηγορουμένων μου. Το μόνο που έκανα ήταν να τον τραβήξω με τα χέρια μου“, φαίνεται να απολογήθηκε στην ανακρίτρια.

Ανάλογη θέση διατύπωσε κι ο 23χρονος, που, φέρεται να παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε το κράνος του για να “προστατεύσει” συγκατηγορούμενό του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις κατηγορούμενοι δέχθηκαν επίμονες ερωτήσεις ως προς την ταυτότητα και το ρόλο του οδηγού του τρίτου αυτοκινήτου – που μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα- χωρίς όμως να δώσουν κάποιες απαντήσεις.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή τους, όπως συνέβη τα προηγούμενα 24ωρα με άλλους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση. 

Στη ΓΑΔΘ ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία - Παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έφτασε μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, το τζιπ που μετέφερε τον 20χρονο, που είχε διαφύγει στην Αλβανία και κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές λίγο μετά τις 22.20 το βράδυ της Πέμπτης (10/2) και αφού έγινε η ταυτοποίησή του στον διαβατηριακό έλεγχο, όχημα της αστυνομίας ξεκίνησε η μεταφορά του για την συμπρωτεύουσα, όπου και έφτασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Από τα ελληνοαλβανικά σύνορα για τη Θεσσαλονίκη τον παρέλαβαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναμένεται να μεταχθεί στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου η εισαγγελέας θα επικυρώσει το εις βάρος του ένταλμα σύλληψης και στη συνέχεια θα εμφανιστεί ενώπιον την 7ης τακτικής ανακρίτριας, από την οποία θα πάρει προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες.

Την παράδοσή του είχε επιβεβαιώσει, με δηλώσεις του, ο συνήγορός του Παρασκευάς Σπυράτος.

«Εδώ και μία ώρα περίπου, ο εντολέας μου έχει παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της εκδόσεώς του ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αξιολογηθεί δικαστικά η υπόθεσή του», ανέφερε ο κ. Σπυράτος, επισημαίνοντας ότι ο 20χρονος «εμφανίστηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε δηλώνοντας ότι παραιτείται κάθε δικαιώματός του να παραμείνει στη χώρα του και θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί».

Ο ρόλος του 20χρονου που παραδόθηκε στην Αλβανία

Ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, φέρεται να είναι οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ, στον ίδιο σύνδεσμο με τον 23χρονο, και έχει στο πόδι ένα τατουάζ με την ημερομηνία ίδρυσης της ομάδας του «Δικεφάλου του Βορρά», δηλαδή το 1926. Είναι γνωστός στις αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης, καθώς η δράση του σε ανάλογες επιθέσεις είναι πλούσια. Ο 20χρονος είχε ταυτοποιηθεί το 2019, όταν και τότε μαζί με τον 23χρονο ήταν στην ομάδα κρούσης που επιτέθηκε σε δύο άτομα στη Χαριλάου.

«Λυπάμαι και έχω μετανιώσει»

Ο 20χρονος εμφανίστηκε για τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, καθώς παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κορυτσάς στην Αλβανία όπου και συνελήφθη.

Όπως δήλωσε ο ίδιος σε τηλεοπτική εκπομπή «Είδα στις ειδήσεις το συμβάν και φοβήθηκα. Και ήταν να φύγει ο πατέρας μου με τη γιαγιά μου και πήγα μαζί τους. Φοβήθηκα… Δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση και ούτε ήθελα. Φοβήθηκα απλώς… Μόνος μου πήρα την απόφαση να φύγω από την Ελλάδα. Δεν είπα τίποτα πατέρα μου. Τους είπα τι συνέβη όταν ήμουν στην Αλβανία».

Σχετικά με τις μέρες που πέρασε στην Αλβανία μέχρι να πάρει την απόφαση να παραδοθεί είπε: «Αυτό που ζω είναι μια μεγάλη περιπέτεια για τη ζωή μου και φοβάμαι πολύ. Όλα τα υπόλοιπα θα τα πω στον ανακριτή. Έχω καταλάβει για το ένταλμα σύλληψης από τις ειδήσεις και ξέρω ότι κάποιοι έχουν προφυλακιστεί. Για το ρόλο μου στο περιστατικό θα τον πω στον ανακριτή. Θα παραδοθώ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσω την υπόθεση».


Μυστήριο με το 12ο άτομο

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετές ημέρες από τη δολοφονία του 19χρονου, συνεχίζει να υπάρχει ένα μυστήριο με τον 12ο εμπλεκόμενο στη δολοφονία , ο οποίος πρόκειται για τον οδηγό του τρίτου αυτοκινήτου, ο οποίος και παραμένει ασύλληπτος.

Μέχρι στιγμής, το συγκεκριμένο πρόσωπο θεωρούνταν «φάντασμα», αφού κανείς δεν γνώριζε την ταυτότητά του πέρα του ότι πρόκειται για κάτοικο Ωραιοκάστρου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, φαίνεται πως στενεύει ο κλοιός για τον 12ο εμπλεκόμενο, αφού οι αρχές γνωρίζουν το μικρό του όνομα, ενώ έχουν και μια περιγραφή για την εμφάνισή του. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι το τρίτο όχημα παραμένει άφαντο ακόμα.

Πλέον, για τις αρχές θεωρείται κομβικό σημείο να αποσαφηνίσουν τον ρόλο του ατόμου αυτού. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, θεωρείται πολύ σημαντική η κατάθεση, την Παρασκευή του 25χρονου «Αθηναίου», ο οποίος παραδόθηκε την Τετάρτη, στην αστυνομία.

Ο 21χρονος «δείχνει» τον 25χρονο «Αθηναίο» για το χαριστικό χτύπημα στον Άλκη

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται το παιχνίδι των αλληλοκατηγοριών, ανάμεσα στους συλληφθέντες, για τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, καθώς σήμερα συνεχίζονται οι απολογίες τους.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος του 21χρονου, Απόστολος Λύτρας, ο εντολέας του, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην ανακρίτρια, ισχυρίστηκε ότι δεν σκότωσε εκείνος τον Άλκη.

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, ο 21χρονος παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση και ότι με το δρεπάνι πρόλαβε να χτυπήσει έναν από τους φίλους τους Άλκη, ο οποίος ωστόσο κατάφερε να ξεφύγει.

Στη συνέχεια, υπέδειξε ποιος είναι αυτός που αφαίρεσε τη ζωή του Άλκη, με μαχαίρι τύπου «κάραμπιτ», όπως ισχυρίστηκε, ενώ φέρεται να είπε στην ανακρίτρια και που βρίσκεται πεταμένο αυτή τη στιγμή το εν λόγω φονικό όπλο.

Ο 21χρονος ισχυρίζεται ότι βρισκόταν στο τρίτο αυτοκίνητο στο πίσω κάθισμα, ενώ συνοδηγός στο ίδιο όχημα ήταν αυτός που κατονομάζει ως τον δολοφόνο του 19χρονου φοιτητή.

Τέλος, ανέφερε ότι τα όπλα της επίθεσης τα βρήκε στο αυτοκίνητο, του οποίου οδηγός είναι ο 12ος άνδρας που καταζητείται, όπου παραμένει ακόμα άγνωστος.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, καθώς οι συλληφθέντες έχουν αρχίσει τα αλληλοκαρφώματα για το ρόλο του καθενός στη μοιραία επίθεση.

Παρά τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τη δολοφονική επίθεση με θύμα τον Άλκη, στο σύνολό τους οι κατηγορούμενοι ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο για τα φονικά χτυπήματα στον 19χρονο. Όλοι τους παραδέχονται ότι συμμετείχαν στο αιματηρό επεισόδιο, κανένας ωστόσο δεν ομολογεί ότι τον μαχαίρωσε. Η αναφορά της Αστυνομίας αποκάλυψε ότι ο Άλκης χτυπήθηκε από τουλάχιστον τρία άτομα.

Με τη στάση τους οι 11 κατηγορούμενοι προσπαθούν πάσει θυσία να πείσουν τις δικαστικές αρχές ότι δεν ευθύνονται για το καίριο χτύπημα που έκοψε το νήμα της ζωής στον Άλκη. Για το λόγο αυτό, επιρρίπτουν ευθύνες στους υπολοίπους, ενώ αρκετοί από αυτούς ομολογούν ότι χτύπησαν τους δύο φίλους του 19χρονου, αλλά αρνούνται κατηγορηματικά ότι επέφεραν χτυπήματα στο θύμα. Προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να αποφύγουν τη βαρύτερη κατηγορία, αυτή της ανθρωποκτονίας, όταν ολοκληρωθεί η ανάκριση και το δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί ποιοί θα παραπεμφθούν σε δίκη και για ποια αδικήματα.

Σημειώνεται ότι η ανθρωποκτονία τιμωρείται μόνο με ισόβια, ενώ η εγκληματική οργάνωση και η απόπειρα ανθωποκτονίας με έως και 15 χρόνια κάθειρξη.

Απολογούνται οι υπόλοιποι τέσσερις

Σήμερα Παρασκευή θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες. Προφυλακίστηκαν και άλλοι τρεις κατηγορούμενοι. Ανάμεσα σε αυτούς και ο 25χρονος" Αθηναίος", τον οποίο έδειξε ως δράστη ο 23χρονος που συνελήφθη πρώτος αλλά και ο 21χρονος που απολογήθηκε χθες.

Προφυλακίστηκαν και άλλοι τρεις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά τις πολύωρες απολογίες τους στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ακόμη τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, στην περιοχή Χαριλάου.

Πρόκειται για δύο νεαρούς, 21 ετών, κι έναν 23χρονο, οι οποίοι, σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, επέβαιναν σε δύο από τα τρία αυτοκίνητα με τα οποία οι δράστες μετέβησαν στο σημείο της φονικής επίθεσης.

Όπως έγινε γνωστό, στις απολογίες τους παραδέχθηκαν ότι βρίσκονταν στο σημείο του εγκλήματος, αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν αυτοί που ευθύνονται για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, ο θάνατος του οποίου, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, προκλήθηκε από το συνδυασμό των χτυπημάτων στα κάτω άκρα και τα κατάγματα στο κεφάλι του.

Ο 21 ετών κατηγορούμενος που υποδείχθηκε από τους συγκατηγορουμένους του ως το πρόσωπο που κρατούσε το δρεπάνι, φέρεται πράγματι να αποδέχθηκε πως το χρησιμοποίησε όχι όμως -όπως απολογήθηκε- σε βάρος του 19χρονου αλλά εναντίον «κάποιου που πρόλαβε κι έφυγε».

Ο ίδιος κατηγορούμενος, κατά πληροφορίες, κατονόμασε τον 25χρονο συγκατηγορούμενό του ως το πρόσωπο που κατάφερε θανατηφόρα χτυπήματα με μαχαίρι στον άτυχο φοιτητή, ενώ φέρεται να υπέδειξε στην ανακρίτρια και το σημείο όπου πετάχτηκε το μαχαίρι ώστε να εντοπιστεί από την αστυνομία.

Από την πλευρά του, ο άλλος 21χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε ενεργό συμμετοχή στο επεισόδιο. “Έφτασα στο σημείο τελευταίος, χωρίς να κρατάω αντικείμενα στα χέρια μου. Κατευθύνθηκα προς το σημείο της επίθεσης, στα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας. Ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν χτυπούσε με κράνος έναν εκ των συγκατηγορουμένων μου. Το μόνο που έκανα ήταν να τον τραβήξω με τα χέρια μου“, φαίνεται να απολογήθηκε στην ανακρίτρια.

Ανάλογη θέση διατύπωσε κι ο 23χρονος, που, φέρεται να παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε το κράνος του για να “προστατεύσει” συγκατηγορούμενό του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις κατηγορούμενοι δέχθηκαν επίμονες ερωτήσεις ως προς την ταυτότητα και το ρόλο του οδηγού του τρίτου αυτοκινήτου – που μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα- χωρίς όμως να δώσουν κάποιες απαντήσεις.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή τους, όπως συνέβη τα προηγούμενα 24ωρα με άλλους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση. 

Στη ΓΑΔΘ ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία - Παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έφτασε μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, το τζιπ που μετέφερε τον 20χρονο, που είχε διαφύγει στην Αλβανία και κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές λίγο μετά τις 22.20 το βράδυ της Πέμπτης (10/2) και αφού έγινε η ταυτοποίησή του στον διαβατηριακό έλεγχο, όχημα της αστυνομίας ξεκίνησε η μεταφορά του για την συμπρωτεύουσα, όπου και έφτασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Από τα ελληνοαλβανικά σύνορα για τη Θεσσαλονίκη τον παρέλαβαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναμένεται να μεταχθεί στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου η εισαγγελέας θα επικυρώσει το εις βάρος του ένταλμα σύλληψης και στη συνέχεια θα εμφανιστεί ενώπιον την 7ης τακτικής ανακρίτριας, από την οποία θα πάρει προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες.

Την παράδοσή του είχε επιβεβαιώσει, με δηλώσεις του, ο συνήγορός του Παρασκευάς Σπυράτος.

«Εδώ και μία ώρα περίπου, ο εντολέας μου έχει παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της εκδόσεώς του ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αξιολογηθεί δικαστικά η υπόθεσή του», ανέφερε ο κ. Σπυράτος, επισημαίνοντας ότι ο 20χρονος «εμφανίστηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε δηλώνοντας ότι παραιτείται κάθε δικαιώματός του να παραμείνει στη χώρα του και θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί».

Ο ρόλος του 20χρονου που παραδόθηκε στην Αλβανία

Ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, φέρεται να είναι οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ, στον ίδιο σύνδεσμο με τον 23χρονο, και έχει στο πόδι ένα τατουάζ με την ημερομηνία ίδρυσης της ομάδας του «Δικεφάλου του Βορρά», δηλαδή το 1926. Είναι γνωστός στις αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης, καθώς η δράση του σε ανάλογες επιθέσεις είναι πλούσια. Ο 20χρονος είχε ταυτοποιηθεί το 2019, όταν και τότε μαζί με τον 23χρονο ήταν στην ομάδα κρούσης που επιτέθηκε σε δύο άτομα στη Χαριλάου.

«Λυπάμαι και έχω μετανιώσει»

Ο 20χρονος εμφανίστηκε για τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, καθώς παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κορυτσάς στην Αλβανία όπου και συνελήφθη.

Όπως δήλωσε ο ίδιος σε τηλεοπτική εκπομπή «Είδα στις ειδήσεις το συμβάν και φοβήθηκα. Και ήταν να φύγει ο πατέρας μου με τη γιαγιά μου και πήγα μαζί τους. Φοβήθηκα… Δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση και ούτε ήθελα. Φοβήθηκα απλώς… Μόνος μου πήρα την απόφαση να φύγω από την Ελλάδα. Δεν είπα τίποτα πατέρα μου. Τους είπα τι συνέβη όταν ήμουν στην Αλβανία».

Σχετικά με τις μέρες που πέρασε στην Αλβανία μέχρι να πάρει την απόφαση να παραδοθεί είπε: «Αυτό που ζω είναι μια μεγάλη περιπέτεια για τη ζωή μου και φοβάμαι πολύ. Όλα τα υπόλοιπα θα τα πω στον ανακριτή. Έχω καταλάβει για το ένταλμα σύλληψης από τις ειδήσεις και ξέρω ότι κάποιοι έχουν προφυλακιστεί. Για το ρόλο μου στο περιστατικό θα τον πω στον ανακριτή. Θα παραδοθώ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσω την υπόθεση».


Μυστήριο με το 12ο άτομο

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετές ημέρες από τη δολοφονία του 19χρονου, συνεχίζει να υπάρχει ένα μυστήριο με τον 12ο εμπλεκόμενο στη δολοφονία , ο οποίος πρόκειται για τον οδηγό του τρίτου αυτοκινήτου, ο οποίος και παραμένει ασύλληπτος.

Μέχρι στιγμής, το συγκεκριμένο πρόσωπο θεωρούνταν «φάντασμα», αφού κανείς δεν γνώριζε την ταυτότητά του πέρα του ότι πρόκειται για κάτοικο Ωραιοκάστρου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, φαίνεται πως στενεύει ο κλοιός για τον 12ο εμπλεκόμενο, αφού οι αρχές γνωρίζουν το μικρό του όνομα, ενώ έχουν και μια περιγραφή για την εμφάνισή του. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι το τρίτο όχημα παραμένει άφαντο ακόμα.

Πλέον, για τις αρχές θεωρείται κομβικό σημείο να αποσαφηνίσουν τον ρόλο του ατόμου αυτού. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, θεωρείται πολύ σημαντική η κατάθεση, την Παρασκευή του 25χρονου «Αθηναίου», ο οποίος παραδόθηκε την Τετάρτη, στην αστυνομία.

Ο 21χρονος «δείχνει» τον 25χρονο «Αθηναίο» για το χαριστικό χτύπημα στον Άλκη

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται το παιχνίδι των αλληλοκατηγοριών, ανάμεσα στους συλληφθέντες, για τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, καθώς σήμερα συνεχίζονται οι απολογίες τους.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος του 21χρονου, Απόστολος Λύτρας, ο εντολέας του, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην ανακρίτρια, ισχυρίστηκε ότι δεν σκότωσε εκείνος τον Άλκη.

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, ο 21χρονος παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση και ότι με το δρεπάνι πρόλαβε να χτυπήσει έναν από τους φίλους τους Άλκη, ο οποίος ωστόσο κατάφερε να ξεφύγει.

Στη συνέχεια, υπέδειξε ποιος είναι αυτός που αφαίρεσε τη ζωή του Άλκη, με μαχαίρι τύπου «κάραμπιτ», όπως ισχυρίστηκε, ενώ φέρεται να είπε στην ανακρίτρια και που βρίσκεται πεταμένο αυτή τη στιγμή το εν λόγω φονικό όπλο.

Ο 21χρονος ισχυρίζεται ότι βρισκόταν στο τρίτο αυτοκίνητο στο πίσω κάθισμα, ενώ συνοδηγός στο ίδιο όχημα ήταν αυτός που κατονομάζει ως τον δολοφόνο του 19χρονου φοιτητή.

Τέλος, ανέφερε ότι τα όπλα της επίθεσης τα βρήκε στο αυτοκίνητο, του οποίου οδηγός είναι ο 12ος άνδρας που καταζητείται, όπου παραμένει ακόμα άγνωστος.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία