ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δολοφονία Άλκη: Απολογείται και ο 11ος κατηγορούμενος - Σε αστυνομικό κλοιό ο «Ντίνος» (βίντεο)

Τι θα πει στην ανακρίτρια ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία - Το γαϊτανάκι ευθυνών συνεχίζεται από τους προφυλακισθέντες - Μια «ανάσα» από τη σύλληψη του 12ου εμπλεκόμενου, οδηγού του 3ου αυτοκινήτου

 14/02/2022 07:00

Δολοφονία Άλκη: Απολογείται και ο 11ος κατηγορούμενος - Σε αστυνομικό κλοιό ο «Ντίνος» (βίντεο)
INTIME NEWS

Σήμερα στις 13:00 αναμένεται να περάσει το κατώφλι της 7ης τακτικής ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί, ο 11ος και τελευταίος από τους συλληφθέντες για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Πρόκειται για τον 20χρονο που είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στις ελληνικές αρχές.

Ο 20χρονος βρέθηκε την Παρασκευή ενώπιον του εισαγγελέα και ισχυρίστηκε ότι δεν κρατούσε κάποιο αντικείμενο και δε χτύπησε κανέναν, παρά μόνο καταδίωξε κάποια άτομα. «Ήμουν στο αυτοκίνητο, στη θέση πίσω από τον συνοδηγό. Δεν έφερα μαζί μου κάποιο αντικείμενο, δεν κατάφερα κανένα χτύπημα σε κανέναν. Απλώς καταδίωξα κάποια άτομα», μετέφερε για τον ίδιο ο δικηγόρος του, Παρασκευάς Σπυράτος.

Αλληλοκατηγορούνται οι 10 προφυλακιστέοι κατηγορούμενοι

Και ενώ οι υπόλοιποι δέκα κατηγορούμενοι έχουν ήδη προφυλακιστεί, δεν έχει εντοπιστεί το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που έφεραν τα θανατηφόρα χτυπήματα στον αδικοχαμένο νέο, καθώς το γαϊτανάκι των ευθυνών και τα αλληλοκαρφώματα συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τουλάχιστον τρεις ήταν οι δράστες που τραυμάτισαν τον Άλκη, με το δρεπάνι, το κυρτό μαχαίρι «καραμπίτ» και το στυλιάρι , ο ένας υποδεικνύει τον άλλον για να ελαφρύνει τη δική του θέση.

Ο επονομαζόμενος ποδοσφαιριστής δείχνει ως υπεύθυνο τον αποκαλούμενο «Αθηναίο».

«Ο Αθηναίος μπήκε στο αμάξι και μας είπε: τον κάρφωσα και τον έσκισα» - Τι είπε στην απολογία του ο 21χρονος με το δρεπάνι

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός Star, ο ποδοσφαιριστής υπογράμμισε:

«Είδα τον Β. να βαράει με αυτό το μαχαίρι ένα παιδί που ήταν κάτω, συγκεκριμένα μπροστά ακριβώς από τα σκαλιά της οικοδομής. Τον χτυπούσε όσο ήταν όρθιο το παιδί εκεί με το κάραμπιτ. Είδα την κίνηση δυο τρεις φορές. Τον χτυπούσε στην περιοχή κάτω από τη μέση και στα πόδια. Όταν φύγαμε, αυτό το παιδί ήταν κάτω.

Όσο ήταν πεσμένο το παιδί, από πάνω του ήταν ο Β. και άλλος ένας. Ο άλλος δεν διέκρινα καλά, τον χτυπούσε, έβλεπα κινήσεις, δεν έβλεπα αν κρατούσε κάτι στα χέρια του. Μετά μπήκαμε στο αυτοκίνητο εγώ, ο Κ. και ο Β.. Τον οδηγό δεν τον είδα να κάνει κάτι.

Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο ο Β. μας λέει: Τον κάρφωσα και τον έσκισα, κάνοντας παράλληλα και την κίνηση. Τον άκουσε και ο Γ. και ο οδηγός. Ήταν αγχωμένος, έλεγε «πάμε πάμε πάμε». Μετά μας λέει πάμε γρήγορα να το στείλω, εννοώντας να το ξεφορτωθεί το κάραμπιτ».

Σε ερώτηση για το πώς βρέθηκε το DNA του Άλκη πάνω στο δρεπάνι που κρατούσε εκείνος, ο πρώην ποδοσφαιριστής απάντησε πως του έπεσε στο σημείο, όπου χτυπήθηκε ο φοιτητής, το οποίο ήταν γεμάτο από το αίμα του 19χρονου.

Ισχυρίστηκε τέλος ότι η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει ότι ο Άλκης δεν έφερε τραύματα από το δρεπάνι.

Η συγκεκριμένη ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές τις επόμενες μέρες και θα ξεκαθαρίσει αρκετά πράγματα για τη φονική επίθεση στη Χαριλάου.


Ο 25χρονος «Αθηναίος» από την πλευρά του παραδέχεται πως κρατούσε μαχαίρι, τύπου «Karambit» και πως μαχαίρωσε ένα άτομο χωρίς να θυμάται ποιο ήταν αυτό. Μάλιστα, το μαχαίρι αυτό φέρεται να εντοπίστηκε από την αστυνομία. «κυνήγησα έναν, αλλά δεν σκότωσα τον Άλκη», φέρεται να είπε ο «Αθηναίος», παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή για τις στιγμές του φονικού και «δείχνει» τον ποδοσφαιριστή, γιατί αυτός, όπως λέει, κρατούσε το δρεπάνι.

Τον ποδοσφαιριστή φαίνεται να «δείχνει» και ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία.

Ο 22χρονος οδηγός του δευτέρου αυτοκινήτου φέρεται να απολογήθηκε ότι πλησίασε στο σημείο του εγκλήματος, όταν το επεισόδιο είχε λήξει και επέστρεφαν οι συγκατηγορούμενοί του. «Δεν κρατούσα τίποτα στα χέρια μου και δεν χτύπησα κανέναν», φέρεται να ανέφερε, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά.

Από την πλευρά του, ο 23χρονος επιβάτης του ίδιου αυτοκινήτου φαίνεται να υποστήριξε ότι βγήκε από το όχημα αλλά δεν απομακρύνθηκε απ' αυτό. Στο ίδιο μήκος κύματος, ένας ακόμη επιβάτης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, ηλικίας 21 ετών, είπε ότι δεν είδε τίποτα από το επεισόδιο και δεν κατέβηκε καν στο δρόμο. «Δεν γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπήρχαν όπλα στα αυτοκίνητα ούτε πως η συνάντησή μας αυτή θα είχε τέτοια κατάληξη», φέρεται να υποστήριξε.

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί αναζητούν το δωδέκατο πρόσωπο, που συμμετείχε στην δολοφονική επίθεση.

Σε αστυνομικό κλοιό ο «Ντίνος»

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον 12ο εμπλεκόμενο στην άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Δεκατέσσερις ημέρες μετά το έγκλημα που συντάραξε τη χώρα, ο επονομαζόμενος «Ντίνος» από το Ωραιόκαστρο, παραμένει ασύλληπτος.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις μαρτυρίες στις αρχές, ήταν το πρόσωπο που οδηγούσε το σκούρο γκρι Polo, που έστριψε αριστερά στην οδό Γαζή, και μετέφερε με το αυτοκίνητο τους τρεις δράστες από το σημείο της επίθεσης. Παραμένει άφαντος όπως και το αυτοκίνητο.


Όλοι μιλάνε για ένα πρόσωπο «φάντασμα», καθώς στις καταθέσεις των 10 μέχρι στιγμής, μόνο ο 21χρονος που κατείχε το δρεπάνι έδωσε στοιχεία για αυτόν στην 7η τακτική ανακρίτρια. Συγκεκριμένα, είπε πως ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου που αναζητείται ονομάζεται «Ντίνος» και είναι ηλικίας έως 25 ετών.

Όπως σημείωσε ο 21χρονος, δεν γνώριζε το επίθετο του. Όλοι οι άλλοι κατηγορούμενοι, δήλωσαν στην ανακρίτρια ότι δεν γνωρίζουν το συγκεκριμένο άτομο και ότι δεν ήξεραν καν το όνομα του. Ωστόσο όπως όλα δείχνουν η αστυνομία βρίσκεται πλέον μια ανάσα από τη σύλληψη του 12ου δράστη και είναι θέμα ωρών να αποκαλυφθεί το ονοματεπώνυμο του.

Οι αρχές προσπαθούν να μετατρέψουν τις ενδείξεις σε αποδείξεις ώστε να προχωρήσουν στην σύλληψη αυτού του ατόμου.

Την ίδια ώρα, οι φήμες οργιάζουν για την ταυτότητα του 12ου δράστη. Υπάρχουν πληροφορίες, που ακόμα δεν επιβεβαιώνονται, ότι ο 12ος δράστης συνδέεται με πολιτικό παράγοντα. Μάλιστα, αν η συγκεκριμένη πληροφορία επιβεβαιωθεί αναμένεται να υπάρξει μεγάλος πολιτικός αναβρασμός.

Εμπλέκεται και τέταρτο αυτοκίνητο

Για τέταρτο αυτοκίνητο που εμπλέκεται στην δολοφονία του Άλκη έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Αυτό αναμένεται να φανεί από το σύνολο των καμερών και το τι καταγράφηκε εκείνο το βράδυ, όχι από μόνο από τις κάμερες στον τόπο του εγκλήματος».

Έφοδοι της αστυνομίας σε αθλητικούς συνδέσμους

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έφοδοι της αστυνομίας στα γραφεία αθλητικών συνδέσμων. Μόνο το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, παρουσία εισαγγελέα, έκανε ελέγχους σε δέκα συνδέσμους στην Αττική.

Σε ένα από αυτούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ενεργοποιημένες φωτοβολίδες.

Επιπλέον, από κλιμάκια των αρμόδιων Διευθύνσεων Αστυνομίας, διενεργήθηκαν έλεγχοι και ως προς τη νομιμότητα της λειτουργίας των εν λόγω γραφείων και διαπιστώθηκε ότι πέντε από αυτά λειτουργούσαν χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής, γι' αυτό και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία σφράγισής τους.

Ενώ την Παρασκευή, «λουκέτο» μπήκε σε 12 συνδέσμους από τους 21 που ελέχθησαν, καθώς στερούνταν άδειας λειτουργίας ενώ σε τρεις από αυτούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών (ρόπαλα, κοντάρια, καπνογόνα, κροτίδες, σιδερογροθιά).

Λουκέτα και στη Θεσσαλονίκη

Λουκέτο σε ακόμη 11 συνδέσμους φιλάθλων στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης έβαλε η αστυνομία το περασμένο Σάββατο, μετά τους πέντε που σφραγίστηκαν τα προηγούμενα 24ωρα.

Οι σύνδεσμοι που κλείνουν είναι του ΠΑΟΚ σε Επτάλοφο, Νεάπολη, Συκιές, Λαγκαδά, Μάλγαρα, Καλοχώρι και Πολίχνη, του Άρη στο Μελισσοχώρι και του Ηρακλή στο Ανατολικό και το Ασβεστοχώρι.

Το κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Για το θέμα της δολοφονίας του Άλκη τοποθετήθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του ο οποίος προανήγγειλε μεταξύ άλλων ότι οι οργανωμένοι φίλαθλοι θα μπαίνουν στο γήπεδο μόνο με εισιτήριο διαρκείας.

«Αν δεν λύσουμε τώρα το πρόβλημα δεν θα λυθεί ποτέ», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης και σχολίασε σε προσωπικό τόνο για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού πως «ανατρίχιασα, σοκαρίστηκα με το έγκλημα στη Θεσσαλονίκη».

Στο νέο θεσμικό πλαίσιο κατά της οπαδικής βίας, το οποίο επεξεργάστηκε χθες το κυβερνητικό επιτελείο σε ειδική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, θα προβλέπεται, μεταξύ άλλων, και αυστηροποίηση των ποινών για όσους συλλαμβάνονται από την επόμενη εβδομάδα, καθώς «είναι καλύτερα κάποιος να μπει μέσα για λίγο παρά να του έχει επιβληθεί ποινή και αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος», εξήγησε ο πρωθυπουργός. Οι ποινές που επιβάλλονται θα είναι χωρίς αναστολή μιας και «είναι καλύτερα κάποιος να μπει μέσα για λίγο παρά να του έχει επιβληθεί ποινή και αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος».

Συνεχίζοντας, είπε πως ανάμεσα στις αλλαγές που θα γίνουν θα είναι και αυτή της εισόδου στις θύρες των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα μόνο με εισιτήριο διαρκείας.

Ολοκληρώνοντας, απάντησε σε τυχόν αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν στο οπαδικό κίνημα από τις επερχόμενες αλλαγές ο κ. Μητσοτάκης, δηλώνοντας ότι: «εάν μερικοί χούλιγκαν είναι στα κάγκελα… ξύδι».

«Καμία επαφή με τους δολοφόνους»

Ξεκάθαρο είναι και το μήνυμα που έστειλε από την πρώτη στιγμή και η οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη ζητώντας η δική τους απώλεια να είναι και η τελευταία.

«Δεν θέλω εκδίκηση, θέλω δικαίωση. Είναι κομμάτι της δικαιοσύνης. Ό,τι πει η δικαιοσύνη» δήλωσε ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός.

Η μητέρα του 19χρονου Άλκη ζήτησε να μην επιχειρηθεί καμία προσέγγιση από την πλευρά των δραστών του στυγερού εγκλήματος μέσω των συνηγόρων τους και να σταματήσει κάθε προσπάθεια επικοινωνίας.

«Τους δολοφόνους τους παραδίδω στην ελληνική δικαιοσύνη . Να σταματήσει εδώ το όποιο επικοινωνιακό παιχνίδι», δήλωσε χαρακτηριστικά η μητέρα του 19χρονου, Μελίνα Καμπανού.

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας σε οπαδικούς συνδέσμους σε ολόκληρη την χώρα. Στην Αττική ελέχθηκαν 21 λέσχες φιλάθλων και διαπιστώθηκε ότι 12 από αυτές δεν είχαν τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας ενώ σε τρία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρόπαλα, κοντάρια, καπνογόνα, κροτίδες και μια σιδερογροθιά.

Σήμερα στις 13:00 αναμένεται να περάσει το κατώφλι της 7ης τακτικής ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί, ο 11ος και τελευταίος από τους συλληφθέντες για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Πρόκειται για τον 20χρονο που είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στις ελληνικές αρχές.

Ο 20χρονος βρέθηκε την Παρασκευή ενώπιον του εισαγγελέα και ισχυρίστηκε ότι δεν κρατούσε κάποιο αντικείμενο και δε χτύπησε κανέναν, παρά μόνο καταδίωξε κάποια άτομα. «Ήμουν στο αυτοκίνητο, στη θέση πίσω από τον συνοδηγό. Δεν έφερα μαζί μου κάποιο αντικείμενο, δεν κατάφερα κανένα χτύπημα σε κανέναν. Απλώς καταδίωξα κάποια άτομα», μετέφερε για τον ίδιο ο δικηγόρος του, Παρασκευάς Σπυράτος.

Αλληλοκατηγορούνται οι 10 προφυλακιστέοι κατηγορούμενοι

Και ενώ οι υπόλοιποι δέκα κατηγορούμενοι έχουν ήδη προφυλακιστεί, δεν έχει εντοπιστεί το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που έφεραν τα θανατηφόρα χτυπήματα στον αδικοχαμένο νέο, καθώς το γαϊτανάκι των ευθυνών και τα αλληλοκαρφώματα συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τουλάχιστον τρεις ήταν οι δράστες που τραυμάτισαν τον Άλκη, με το δρεπάνι, το κυρτό μαχαίρι «καραμπίτ» και το στυλιάρι , ο ένας υποδεικνύει τον άλλον για να ελαφρύνει τη δική του θέση.

Ο επονομαζόμενος ποδοσφαιριστής δείχνει ως υπεύθυνο τον αποκαλούμενο «Αθηναίο».

«Ο Αθηναίος μπήκε στο αμάξι και μας είπε: τον κάρφωσα και τον έσκισα» - Τι είπε στην απολογία του ο 21χρονος με το δρεπάνι

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός Star, ο ποδοσφαιριστής υπογράμμισε:

«Είδα τον Β. να βαράει με αυτό το μαχαίρι ένα παιδί που ήταν κάτω, συγκεκριμένα μπροστά ακριβώς από τα σκαλιά της οικοδομής. Τον χτυπούσε όσο ήταν όρθιο το παιδί εκεί με το κάραμπιτ. Είδα την κίνηση δυο τρεις φορές. Τον χτυπούσε στην περιοχή κάτω από τη μέση και στα πόδια. Όταν φύγαμε, αυτό το παιδί ήταν κάτω.

Όσο ήταν πεσμένο το παιδί, από πάνω του ήταν ο Β. και άλλος ένας. Ο άλλος δεν διέκρινα καλά, τον χτυπούσε, έβλεπα κινήσεις, δεν έβλεπα αν κρατούσε κάτι στα χέρια του. Μετά μπήκαμε στο αυτοκίνητο εγώ, ο Κ. και ο Β.. Τον οδηγό δεν τον είδα να κάνει κάτι.

Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο ο Β. μας λέει: Τον κάρφωσα και τον έσκισα, κάνοντας παράλληλα και την κίνηση. Τον άκουσε και ο Γ. και ο οδηγός. Ήταν αγχωμένος, έλεγε «πάμε πάμε πάμε». Μετά μας λέει πάμε γρήγορα να το στείλω, εννοώντας να το ξεφορτωθεί το κάραμπιτ».

Σε ερώτηση για το πώς βρέθηκε το DNA του Άλκη πάνω στο δρεπάνι που κρατούσε εκείνος, ο πρώην ποδοσφαιριστής απάντησε πως του έπεσε στο σημείο, όπου χτυπήθηκε ο φοιτητής, το οποίο ήταν γεμάτο από το αίμα του 19χρονου.

Ισχυρίστηκε τέλος ότι η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει ότι ο Άλκης δεν έφερε τραύματα από το δρεπάνι.

Η συγκεκριμένη ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές τις επόμενες μέρες και θα ξεκαθαρίσει αρκετά πράγματα για τη φονική επίθεση στη Χαριλάου.


Ο 25χρονος «Αθηναίος» από την πλευρά του παραδέχεται πως κρατούσε μαχαίρι, τύπου «Karambit» και πως μαχαίρωσε ένα άτομο χωρίς να θυμάται ποιο ήταν αυτό. Μάλιστα, το μαχαίρι αυτό φέρεται να εντοπίστηκε από την αστυνομία. «κυνήγησα έναν, αλλά δεν σκότωσα τον Άλκη», φέρεται να είπε ο «Αθηναίος», παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή για τις στιγμές του φονικού και «δείχνει» τον ποδοσφαιριστή, γιατί αυτός, όπως λέει, κρατούσε το δρεπάνι.

Τον ποδοσφαιριστή φαίνεται να «δείχνει» και ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία.

Ο 22χρονος οδηγός του δευτέρου αυτοκινήτου φέρεται να απολογήθηκε ότι πλησίασε στο σημείο του εγκλήματος, όταν το επεισόδιο είχε λήξει και επέστρεφαν οι συγκατηγορούμενοί του. «Δεν κρατούσα τίποτα στα χέρια μου και δεν χτύπησα κανέναν», φέρεται να ανέφερε, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά.

Από την πλευρά του, ο 23χρονος επιβάτης του ίδιου αυτοκινήτου φαίνεται να υποστήριξε ότι βγήκε από το όχημα αλλά δεν απομακρύνθηκε απ' αυτό. Στο ίδιο μήκος κύματος, ένας ακόμη επιβάτης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, ηλικίας 21 ετών, είπε ότι δεν είδε τίποτα από το επεισόδιο και δεν κατέβηκε καν στο δρόμο. «Δεν γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπήρχαν όπλα στα αυτοκίνητα ούτε πως η συνάντησή μας αυτή θα είχε τέτοια κατάληξη», φέρεται να υποστήριξε.

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί αναζητούν το δωδέκατο πρόσωπο, που συμμετείχε στην δολοφονική επίθεση.

Σε αστυνομικό κλοιό ο «Ντίνος»

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον 12ο εμπλεκόμενο στην άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Δεκατέσσερις ημέρες μετά το έγκλημα που συντάραξε τη χώρα, ο επονομαζόμενος «Ντίνος» από το Ωραιόκαστρο, παραμένει ασύλληπτος.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις μαρτυρίες στις αρχές, ήταν το πρόσωπο που οδηγούσε το σκούρο γκρι Polo, που έστριψε αριστερά στην οδό Γαζή, και μετέφερε με το αυτοκίνητο τους τρεις δράστες από το σημείο της επίθεσης. Παραμένει άφαντος όπως και το αυτοκίνητο.


Όλοι μιλάνε για ένα πρόσωπο «φάντασμα», καθώς στις καταθέσεις των 10 μέχρι στιγμής, μόνο ο 21χρονος που κατείχε το δρεπάνι έδωσε στοιχεία για αυτόν στην 7η τακτική ανακρίτρια. Συγκεκριμένα, είπε πως ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου που αναζητείται ονομάζεται «Ντίνος» και είναι ηλικίας έως 25 ετών.

Όπως σημείωσε ο 21χρονος, δεν γνώριζε το επίθετο του. Όλοι οι άλλοι κατηγορούμενοι, δήλωσαν στην ανακρίτρια ότι δεν γνωρίζουν το συγκεκριμένο άτομο και ότι δεν ήξεραν καν το όνομα του. Ωστόσο όπως όλα δείχνουν η αστυνομία βρίσκεται πλέον μια ανάσα από τη σύλληψη του 12ου δράστη και είναι θέμα ωρών να αποκαλυφθεί το ονοματεπώνυμο του.

Οι αρχές προσπαθούν να μετατρέψουν τις ενδείξεις σε αποδείξεις ώστε να προχωρήσουν στην σύλληψη αυτού του ατόμου.

Την ίδια ώρα, οι φήμες οργιάζουν για την ταυτότητα του 12ου δράστη. Υπάρχουν πληροφορίες, που ακόμα δεν επιβεβαιώνονται, ότι ο 12ος δράστης συνδέεται με πολιτικό παράγοντα. Μάλιστα, αν η συγκεκριμένη πληροφορία επιβεβαιωθεί αναμένεται να υπάρξει μεγάλος πολιτικός αναβρασμός.

Εμπλέκεται και τέταρτο αυτοκίνητο

Για τέταρτο αυτοκίνητο που εμπλέκεται στην δολοφονία του Άλκη έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Αυτό αναμένεται να φανεί από το σύνολο των καμερών και το τι καταγράφηκε εκείνο το βράδυ, όχι από μόνο από τις κάμερες στον τόπο του εγκλήματος».

Έφοδοι της αστυνομίας σε αθλητικούς συνδέσμους

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έφοδοι της αστυνομίας στα γραφεία αθλητικών συνδέσμων. Μόνο το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, παρουσία εισαγγελέα, έκανε ελέγχους σε δέκα συνδέσμους στην Αττική.

Σε ένα από αυτούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ενεργοποιημένες φωτοβολίδες.

Επιπλέον, από κλιμάκια των αρμόδιων Διευθύνσεων Αστυνομίας, διενεργήθηκαν έλεγχοι και ως προς τη νομιμότητα της λειτουργίας των εν λόγω γραφείων και διαπιστώθηκε ότι πέντε από αυτά λειτουργούσαν χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής, γι' αυτό και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία σφράγισής τους.

Ενώ την Παρασκευή, «λουκέτο» μπήκε σε 12 συνδέσμους από τους 21 που ελέχθησαν, καθώς στερούνταν άδειας λειτουργίας ενώ σε τρεις από αυτούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών (ρόπαλα, κοντάρια, καπνογόνα, κροτίδες, σιδερογροθιά).

Λουκέτα και στη Θεσσαλονίκη

Λουκέτο σε ακόμη 11 συνδέσμους φιλάθλων στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης έβαλε η αστυνομία το περασμένο Σάββατο, μετά τους πέντε που σφραγίστηκαν τα προηγούμενα 24ωρα.

Οι σύνδεσμοι που κλείνουν είναι του ΠΑΟΚ σε Επτάλοφο, Νεάπολη, Συκιές, Λαγκαδά, Μάλγαρα, Καλοχώρι και Πολίχνη, του Άρη στο Μελισσοχώρι και του Ηρακλή στο Ανατολικό και το Ασβεστοχώρι.

Το κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Για το θέμα της δολοφονίας του Άλκη τοποθετήθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του ο οποίος προανήγγειλε μεταξύ άλλων ότι οι οργανωμένοι φίλαθλοι θα μπαίνουν στο γήπεδο μόνο με εισιτήριο διαρκείας.

«Αν δεν λύσουμε τώρα το πρόβλημα δεν θα λυθεί ποτέ», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης και σχολίασε σε προσωπικό τόνο για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού πως «ανατρίχιασα, σοκαρίστηκα με το έγκλημα στη Θεσσαλονίκη».

Στο νέο θεσμικό πλαίσιο κατά της οπαδικής βίας, το οποίο επεξεργάστηκε χθες το κυβερνητικό επιτελείο σε ειδική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, θα προβλέπεται, μεταξύ άλλων, και αυστηροποίηση των ποινών για όσους συλλαμβάνονται από την επόμενη εβδομάδα, καθώς «είναι καλύτερα κάποιος να μπει μέσα για λίγο παρά να του έχει επιβληθεί ποινή και αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος», εξήγησε ο πρωθυπουργός. Οι ποινές που επιβάλλονται θα είναι χωρίς αναστολή μιας και «είναι καλύτερα κάποιος να μπει μέσα για λίγο παρά να του έχει επιβληθεί ποινή και αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος».

Συνεχίζοντας, είπε πως ανάμεσα στις αλλαγές που θα γίνουν θα είναι και αυτή της εισόδου στις θύρες των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα μόνο με εισιτήριο διαρκείας.

Ολοκληρώνοντας, απάντησε σε τυχόν αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν στο οπαδικό κίνημα από τις επερχόμενες αλλαγές ο κ. Μητσοτάκης, δηλώνοντας ότι: «εάν μερικοί χούλιγκαν είναι στα κάγκελα… ξύδι».

«Καμία επαφή με τους δολοφόνους»

Ξεκάθαρο είναι και το μήνυμα που έστειλε από την πρώτη στιγμή και η οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη ζητώντας η δική τους απώλεια να είναι και η τελευταία.

«Δεν θέλω εκδίκηση, θέλω δικαίωση. Είναι κομμάτι της δικαιοσύνης. Ό,τι πει η δικαιοσύνη» δήλωσε ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός.

Η μητέρα του 19χρονου Άλκη ζήτησε να μην επιχειρηθεί καμία προσέγγιση από την πλευρά των δραστών του στυγερού εγκλήματος μέσω των συνηγόρων τους και να σταματήσει κάθε προσπάθεια επικοινωνίας.

«Τους δολοφόνους τους παραδίδω στην ελληνική δικαιοσύνη . Να σταματήσει εδώ το όποιο επικοινωνιακό παιχνίδι», δήλωσε χαρακτηριστικά η μητέρα του 19χρονου, Μελίνα Καμπανού.

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας σε οπαδικούς συνδέσμους σε ολόκληρη την χώρα. Στην Αττική ελέχθηκαν 21 λέσχες φιλάθλων και διαπιστώθηκε ότι 12 από αυτές δεν είχαν τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας ενώ σε τρία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρόπαλα, κοντάρια, καπνογόνα, κροτίδες και μια σιδερογροθιά.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία