Μονόλογοι

Δυσαρέσκειες στην παράταξη Δαρδαμανέλη προκάλεσε η πρωτιά σε σταυρούς του διευθυντή της ΝΔ Θεσσαλονίκης. Γράφει ο Σαλονικιός

10/10/2023 12:44

Ένα πράγμα με στενοχώρησε πάρα πολύ από την ετυμηγορία της κάλπης την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας. Αφορά την Καλαμαριά. Όχι, δεν αναφέρομαι στη χαμηλή πτήση του Γιάννη Δαρδαμανέλη ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει ούτε καν το 30%, αφήνοντας έτσι ορθάνοιχτο το παιχνίδι στο δεύτερο γύρο με αντίπαλο την Χρύσα Αράπογλου. Το κλίμα δεν ήταν καλό για τον δήμαρχο κι αυτό το έπιανε οποιοσδήποτε έκανε μια βόλτα στον πεζόδρομο της Κομνηνών.

Εκείνο που πραγματικά δεν μπορώ να χωνέψω με τίποτε είναι η προσωπική επίδοση του φίλου μου Γιάννη Ανδρεάδη. Οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης θα θυμάστε πόσες φορές έχω επαινέσει το έργο του, τόσο στο δήμο, όσο και στην κοινωνία της Καλαμαριάς. Παρόλα αυτά, όμως, ο Ρομπέν της Ανατολικής Ακτής, εισέπραξε προχθές σαν ανταμοιβή, την αχαριστία των ψηφοφόρων.

Αναρωτιέμαι τι άνθρωποι είναι αυτοί οι Καλαμαριώτες, και για να μην τους αδικώ όλους, διευκρινίζω ότι αναφέρομαι στους ψηφοφόρους του Δαρδαμανέλη. Αντί λοιπόν, να εκτιμήσουν το σπουδαίο έργο που προσέφερε ο Ανδρεάδης, την κοινωνική ευαισθησία του, με τις δεκάδες δωρεές του, αν και περίπου απένταρος, καθώς και το επιστημονικό κύρος του (πυρηνικός φυσικός γαρ) και να τον εκλέξουν πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο, εκείνοι τον έσπρωξαν βαθιά, στον πάτο της κάλπης.

Ο άνθρωπος που αναγέννησε την πλαζ Αρετσούς, μετατρέποντάς την σε Golden Bay, που ανέστησε το Ρεμέτζο, με τις καινούργιες απαστράπτουσες τουαλέτες, που αν και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, απαρνήθηκε το μισθό του, αυτός ο λαμπρός επιστήμονας έλαβε μόλις 262 σταυρούς (στα 101 από τα 117 εκλογικά τμήματα) με αποτέλεσμα να βρεθεί μόλις στην 23η θέση και με κίνδυνο να μείνει εκτός δημοτικού συμβουλίου, ακόμη και σε περίπτωση εκλογής του Δαρδαμανέλη. Ο ορισμός δηλαδή της αχαριστίας.

Δυσκολεύομαι να σας περιγράψω πως νιώθει ο άνθρωπος γι' αυτό και περιορίζομαι να αναδημοσιεύσω τη χθεσινή ανάρτησή του η οποία τα λέει όλα...

iadf.jpg

Πρώτος στο συνδυασμό του Δαρδαμανέλη αναδείχθηκε ο Ανέστης Φίσκας ο οποίος έλαβε 816 σταυρούς (σε 86% ενσωμάτωση). Όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, η πρωτιά του έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και πολλές δυσαρέσκειες μεταξύ των στελεχών της παράταξης του Δαρδαμανέλη.

Οι δυσαρεστημένοι θεωρούν ότι ο Φίσκας υποστηρίχθηκε πάρα πολύ από τον Δαρδαμανέλη καθώς θεωρείται ο “εκλεκτός” του, μιας και ο δήμαρχος του έχει εκχωρήσει σημαντικό μερίδιο εξουσίας. Δεν μπορούν να χωνέψουν πώς ένας άνθρωπος ο οποίος δεν ψήφισε καν τον εαυτό του, αφού μεταδημότευσε στην Καλαμαριά μόλις με τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, στις 30 Αυγούστου, κατάφερε να υπερκεράσει έμπειρα στελέχη με ιστορία στην περιοχή.

dardamanellis-fiskas.webp

Βεβαίως ο Φίσκας δεν βρέθηκε τυχαία στην Ανατολική Ακτή. Δεν είδε φως και μπήκε. Θυμίζω ότι ο Φίσκας είναι διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη και επιπλέον, είναι ο γενικός κουμανταδόρος της Δημοτικής Επιχείρησης ΔΕΤΕΚ, έχοντας την έμμισθη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Δηλαδή είναι ο άνθρωπος ο οποίος διαχειρίζεται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, που αποφασίσει για τις προμήθειες, για τις προσλήψεις κ.ο.κ.

Βεβαίως, μπορεί να κατέστησε τη ΔΕΤΕΚ, ζημιογόνα, από τον πρώτο κιόλας χρόνο που ανέλαβε, όμως αυτό ελάχιστοι από τους ψηφοφόρους το γνωρίζουν. Τώρα, κάποια ευφάνταστα σενάρια θέλουν τον Φίσκα να τρέφει φιλοδοξίες ακόμη και για δήμαρχος.

Πώς θα γίνει αυτό; Σύμφωνα με όσα μου μετέφεραν στελέχη της “Γενιάς Δημιουργίας”, ο Δαρδαμανέλης δεν φαίνεται να γουστάρει και πολύ τη δουλειά του δημάρχου και σκέφτεται να παραδώσει κάποια στιγμή στον Φίσκα, και ο ίδιος να βάλει πλώρη για βουλευτής. Όλα αυτά βεβαίως, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταφέρει να επανεκλεγεί, πράγμα εξαιρετικά αμφίβολο μετά το προχθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα.



O Σαλονικιός