ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δίκη Άλκη: Ομολογία κατηγορούμενου - Εγώ χτύπησα τον Άλκη - Συγγνώμη που σήκωσα μαχαίρι

Πρόκειται για τον συνοδηγό του 1ου αυτοκινήτου - «Πρέπει οι γονείς να ξέρουν την αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά ο 21χρονος κατηγορούμενος

 27/04/2023 10:51

Δίκη Άλκη: Ομολογία κατηγορούμενου - Εγώ χτύπησα τον Άλκη - Συγγνώμη που σήκωσα μαχαίρι

Βιολέτα Φωτιάδη

«Έσπασε» και ομολόγησε κατά την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Διακαστηρίου Θεσσαλονίκης, όπου συνεχίστηκε για 27η μέρα η πολύκροτη δίκη των 12 οπαδών του ΠΑΟΚ για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, ο 2ος κατηγορούμενος ότι αυτός χτύπησε τον Άλκη στην μηριαία αρτηρία. 

Πρόκειται για τον συνοδηγό του 1ου αυτοκινήτου ο οποίος το μοιραίο βράδυ και κατά τη φονική επίθεση έφερε μαζί του οικιακό μαχαίρι με το οποίο είχε πάρει από τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ και με το οποίο κατάφερε χτύπημα στον Α.Β. (φίλο του Άλκη) στα σκαλιά της πολυκατοικίας.

«Θέλω να πω ότι εγώ είμαι αυτός που χτύπησα τον Άλκη στο πόδι. Δεν το θυμάμαι καλά απλά παρακολουθώντας αυτό το δικαστήριο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες το συνειδητοποίησα ακούγοντας όλους τους ιατροδικαστές και όλη τη διαδικασία. Πρέπει οι γονείς να ξέρουν την αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά ο 21χρονος κατηγορούμενος.

Αναλυτικότερα, ξεκίνησε την απολογία του ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη και λέγοντας πως θα ήθελε εκείνος να είναι στη θέση του: «Όπως από την αρχή έχω παραδεχτεί τη συμμετοχή μου στην επίθεση εις βάρος του Άλκη και των υπολοίπων παιδιών, μέσα από τη φυλακή και αντιμετωπίζοντας όλο το βάρος από αυτό που έχει γίνει έχω συνειδητοποιήσει το λάθος μου και το κακό που προξένησα για όλο αυτό το συμβάν.

Θέλω και πρέπει να ζητήσω μια τεράστια συγνώμη στην οικογένεια αυτή και ειδικά στους γονείς του Άλκη. Όλο αυτόν τον καιρό δε ξέρω πως το έχω αντιμετωπίσει. Ήθελα να πω ότι ο χρόνο δυστυχώς δε γυρίζει πίσω, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του Άλκη, να είχα πάρει εγώ αυτή τη θέση και μην ήταν αυτό το παιδί εκεί που βρίσκεται σήμερα».

Αφού παραδέχτηκε ότι εκείνος κατάφερε στον Άλκη το χτύπημα στη μηριαία αρτηρία, ο κατηγορούμενος κατέθεσε πως δεν έχει ξεκάθαρες μνήμες από την φονική επίθεση και πως κατάλαβε ότι εκείνος προξένησε το εν λόγω τραύμα βλέποντας τις φωτογραφίες που το απεικόνιζαν κατά τη διάρκεια της δίκης:  «Δεν το θυμάμαι τόσο καλά απλώς παρακολουθώντας όλο αυτό το δικαστήριο, τις τελευταίες δύο τρεις εβδομάδες το συνειδητοποίησα ακούγοντας όλους τους ιατροδικαστές και όλη τη διαδικασία του δικαστηρίου.

Είναι πολύ δύσκολο να θυμηθώ όλο αυτό το συμβάν. Έμαθα την επόμενη ημέρα μετά από αυτό, ότι είχε φύγει ένα παιδί, σοκαρίστηκα.

Πρέπει και θέλω να γνωρίζουν οι γονείς αυτοί την αλήθεια. Από την πρώτη στιγμή ήμουν ειλικρινής, απλά δε το θυμόμουν, δεν το είχα τόσο καθαρά στο μυαλό μου. Είμαι σίγουρος και πεπεισμένος ότι έγινε από εμένα. Το κατάλαβα από τη φωτογραφία, από το πώς ήταν το τραύμα. Είμαι σίγουρος. Μακάρι να γύρναγα πολύ πίσω τον χρόνο και να μην γινόταν όλο αυτό το συμβάν. Απλώς η μνήμη μου δεν είναι τόσο καθαρή ακόμα».

Στα βίντεο που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία ο 2ος κατηγορούμενος φαίνεται να είναι ο τελευταίος που απομακρύνεται από το σημείο της αιματηρής επίθεσης, με οπαδικά κίνητρα, και εισέρχεται στο αυτοκίνητο με το οποίο μετέβη στον τόπο του εγκλήματος. Για πρώτη φορά σήμερα κάποιος από τους 12 παραδέχτηκε ότι χτύπησε τον Άλκη Καμπανό.

«Πήγε να ξεφύγει από τα σκαλιά, από το τειχάκι, εκεί δέχθηκε το χτύπημά μου»

Περιγράφοντας την φονική επίθεση ο κατηγορούμενος είπε πως έφτασαν στο σημείο τυχαία ψάχνοντας οπαδούς του Άρη για να τους «τραμπουκίσουν» ως αντίποινα για οπαδικό επεισόδιο που είχε προηγηθεί στο Ωραιόκαστρο από οπαδούς του Άρη σε βάρος οπαδών του ΠΑΟΚ. 

Μάλιστα υποστήριξε πως όταν πήραν την απόφαση να κινηθούν προς τη Χαριλάου έστειλαν κάποιον να «σκανάρει» την περιοχή για οργανωμένους οπαδούς του Άρη και να τους ενημερώσει όπως και έκανε.

 Όταν έφτασαν κοντά στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Γαζή, εντόπισαν από απόσταση τον Άλκη και την παρέα του και ο 2ος κατηγορούμενος κατέβηκε πρώτος από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, και μαζί με τον 4ο κατηγορούμενο πλησίασε την παρέα των νεαρών στους οποίους έκανε την ερώτηση που σήμανε την αρχή του τέλους: «τι ομάδα είστε;».

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κατηγορούμενος η απάντηση που πήρε ήταν «Άρης ρε πουτ@νες» και τότε ο ίδιος κινήθηκε προς τα σκαλιά που κάθονταν οι πέντε νεαροί για να επιτεθεί:

«Ανέβηκα τα σκαλιά, γύρισα μία στιγμή πίσω μου και ο 4ος κατηγορούμενος δεν ήταν εκεί, δεν είδα κανέναν άλλον, ήμουν μόνος μου. Πήγα να χτυπήσω. Εκείνη την ώρα χτυπήθηκα με κράνος (από τον Α.Β. φίλο του Άλκη). Θυμάμαι να συμπλέκομαι μόνο με τον Α.Β.

Οπισθοχώρησα λίγο, έχασα την ισσοροπία μου και έβγαλα το μαχαίρι που είχα στην τσέπη του παντελονιού μου και άρχισα να τον χτυπάω κάπου στα πόδια, χαμηλά. Δύο- τρεις φορές τον χτύπησα. ». 

Σε αυτό το σημείο της επίθεσης ο κατηγορούμενος τοποθετεί χρονικά και το χτύπημα στην μηριαία αρτηρία του Άλκη, στην αρχή του συμβάντος, την ώρα που ο 19χρονος προσπαθούσε να ξεφύγει από σκαλιά της οικοδομής. 

«Λογικά εκεί θα χτύπησα και τον Άλκη. Την ώρα που πήγαινε να ξεφύγει από τα σκαλοπάτια, στην αρχή του συμβάντος, πάνω στα σκαλοπάτια. Τότε ο Α.Β. με κλότσησε και τραυματίστηκα με το μαχαίρι μου, κόπηκα στο δάχτυλο».

Ο 21χρονος είπε πως δεν ήξερε πόσο σοβαρό ήταν το τραύμα που είχε προκαλέσει στον Άλκη και πως δεν στόχευε τη μηριαία αρτηρία:

«Πήγε να ξεφύγει από τα σκαλιά, από το τειχάκι, εκεί δέχθηκε το χτύπημά μου, ήταν σαν μία σκιά. Δεν σημάδευα κάπου δεν ήθελα να χτυπήσω βαθιά. Δεν ήξερα ότι εκεί ήταν η μηριαία αρτηρία».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του επέμεινε ότι δεν θυμάται ούτε που βρίσκονταν οι υπόλοιποι δράστες ούτε τι αντικείμενα έφεραν μαζί τους. 

«Δέχτηκα και ένα χτύπημα από ξύλο, νομίζω από άτομο που ήταν πάνω στα σκαλιά. Γύρισα για ένα - δύο δευτερόλπετα και είδα τα αίματα και γύρισα από την άλλη πλευρά και είδα ένα κινητό. Είδα τρία - τέσσερα άτομα όρθια αλλά δεν θυμάμαι τι είχαν,ποιος ήταν και τι έκαναν. Από τον Άλκη έβλεπα μόνο τα πόδια του», είπε. 

Η πρόεδρος της έδρας τον διέκοψε λέγοντάς του πως «το περιγράφετε σαν να το κάνατε μόνος σας».

Το μαχαίρι της επίθεσης

Για ένα οικιακό μαχαίρι το οποίο πήρε από την κουζίνα του συνδέσμου του ΠΑΟΚ έκανε λόγο και κατά την απολογία του ο 2ος κατηγορούμενος και περιέγραψε χαρακτηριστικά του όπλου: «Το μαχαίρι ήταν ένα μικρό με ξύλινη λαβή, χωρίς δόντια, το πήρα από την κουζίνα του συνδέσμου. Η λάμα του ήταν 12 εκατοστά».

O ίδιος, είπε πως εκείνο το βράδυ πήρε μαζί του το μαχαίρι γιατί ήταν σίγουρος πως και οι οπαδοί του Άρη που θα έβρισκαν θα ήταν οπλισμένοι και ήθελε να προστατευτεί.

Οι αμφιβολίες της εισαγγελέως και οι «τρεις αλήθειες»

«Δεν μπορώ να σας πιστέψω γιατί έχω μπροστά μου όλα αυτά που αντικρούουν αυτά που λέτε σήμερα», είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας λίγο πριν αρχίσει να θέτει τις ερωτήσεις της στον κατηγορούμενο.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του η εισαγγελέας εντόπισε αρκετές ανακρίβειες και αναιρέσεις συγκριτικά με όσα είχε καταθέσει ο κατηγορούμενος στην ανακρίτρια κάτι που επεσήμανε όταν ξεκίνησε να θέτει τις ερωτήσεις της στον 21χρονο λέγοντάς του πως άλλα πράγματα κατέθεσε στην αστυνομία, άλλα στην ανακρίτρια και άλλα ενώπιον του ΜΟΔ και πως «είναι σαν να έχουμε τρεις αλήθειες, εμείς τι να πιστέψουμε;».

Η εισαγγελέας ρώτησε για τη θέση του κατηγορούμενου και του Άλκη στα σκαλιά, την ώρα που ο 19χρονος σύμφωνα με την σημερινή ομολογία του κατηγορούμενου δέχτηκε το χτύπημα, καθώς και για τη φύση του μαχαιριού.

«Πως γίνεται αυτό το μαχαίρι που δεν μπορεί να κόψει ούτε ψωμί να τρύπησε τη φόρμα που ήταν τυλιγμένη και να κάρφωσε και ένα κορμί;», ρώτησε η εισαγγελέας με τον κατηγορούμενο να επιμένει πως εκείνος τραυμάτισε τον Άλκη.

Εισαγγελέας: «Είναι τυχαίο που η πλειοψηφία των συγκατηγορούμενών σας λέει ότι χτυπήσατε τον φίλο του Άλκη, δύο - τρεις φορές και μέχρι εκεί;»

Κατηγορούμενος: «Δεν το γνωρίζω». 

Ερωτηθείς για το αν είδε ποιοι χτύπησαν τον Άλκη στο κεφάλι ο κατηγορούμενος απάντησε πως δεν είδε και δεν γνωρίζει κάτι για τα χτυπήματα στο κεφάλι.

«Θέλω και πρέπει να τιμωρηθώ για αυτό που έχω κάνει. Θέλω να εκφράσω την ειλικρινή μου μετάνοια και συγγνώμη. Θέλω να ζητήσω μία μεγάλη συγγνώμη από αυτούς του γονείς. Πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια.

Είμαι έτοιμος να τιμωρηθώ για ό,τι έχω κάνει. Δεν είχα το μυαλό να σκεφτώ. Κάθε μέρα σκέφτομαι "γιατί" και… Συγγνώμη για όλα. Που σήκωσα χέρι, που σήκωσα μαχαίρι…

Δεν είχα μυαλό να σκεφτώ. Πιστεύω ότι εγώ μόνο ευθύνομαι», είπε ο κατηγορούμενος ολοκληρώνοντας την απολογία του με την εισαγγελέα να ρωτά

«Τη λέξη εξιλαστήριο θύμα την έχετε ακούσει ποτέ στη ζωή σας;» και τον κατηγορούμενο να απαντά «δεν ξέρω τι σημαίνει».

Η δίκη διεκόπη για την Πέμπτη 4 Μαΐου.

«Έσπασε» και ομολόγησε κατά την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Διακαστηρίου Θεσσαλονίκης, όπου συνεχίστηκε για 27η μέρα η πολύκροτη δίκη των 12 οπαδών του ΠΑΟΚ για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, ο 2ος κατηγορούμενος ότι αυτός χτύπησε τον Άλκη στην μηριαία αρτηρία. 

Πρόκειται για τον συνοδηγό του 1ου αυτοκινήτου ο οποίος το μοιραίο βράδυ και κατά τη φονική επίθεση έφερε μαζί του οικιακό μαχαίρι με το οποίο είχε πάρει από τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ και με το οποίο κατάφερε χτύπημα στον Α.Β. (φίλο του Άλκη) στα σκαλιά της πολυκατοικίας.

«Θέλω να πω ότι εγώ είμαι αυτός που χτύπησα τον Άλκη στο πόδι. Δεν το θυμάμαι καλά απλά παρακολουθώντας αυτό το δικαστήριο τις τελευταίες τρεις εβδομάδες το συνειδητοποίησα ακούγοντας όλους τους ιατροδικαστές και όλη τη διαδικασία. Πρέπει οι γονείς να ξέρουν την αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά ο 21χρονος κατηγορούμενος.

Αναλυτικότερα, ξεκίνησε την απολογία του ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη και λέγοντας πως θα ήθελε εκείνος να είναι στη θέση του: «Όπως από την αρχή έχω παραδεχτεί τη συμμετοχή μου στην επίθεση εις βάρος του Άλκη και των υπολοίπων παιδιών, μέσα από τη φυλακή και αντιμετωπίζοντας όλο το βάρος από αυτό που έχει γίνει έχω συνειδητοποιήσει το λάθος μου και το κακό που προξένησα για όλο αυτό το συμβάν.

Θέλω και πρέπει να ζητήσω μια τεράστια συγνώμη στην οικογένεια αυτή και ειδικά στους γονείς του Άλκη. Όλο αυτόν τον καιρό δε ξέρω πως το έχω αντιμετωπίσει. Ήθελα να πω ότι ο χρόνο δυστυχώς δε γυρίζει πίσω, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του Άλκη, να είχα πάρει εγώ αυτή τη θέση και μην ήταν αυτό το παιδί εκεί που βρίσκεται σήμερα».

Αφού παραδέχτηκε ότι εκείνος κατάφερε στον Άλκη το χτύπημα στη μηριαία αρτηρία, ο κατηγορούμενος κατέθεσε πως δεν έχει ξεκάθαρες μνήμες από την φονική επίθεση και πως κατάλαβε ότι εκείνος προξένησε το εν λόγω τραύμα βλέποντας τις φωτογραφίες που το απεικόνιζαν κατά τη διάρκεια της δίκης:  «Δεν το θυμάμαι τόσο καλά απλώς παρακολουθώντας όλο αυτό το δικαστήριο, τις τελευταίες δύο τρεις εβδομάδες το συνειδητοποίησα ακούγοντας όλους τους ιατροδικαστές και όλη τη διαδικασία του δικαστηρίου.

Είναι πολύ δύσκολο να θυμηθώ όλο αυτό το συμβάν. Έμαθα την επόμενη ημέρα μετά από αυτό, ότι είχε φύγει ένα παιδί, σοκαρίστηκα.

Πρέπει και θέλω να γνωρίζουν οι γονείς αυτοί την αλήθεια. Από την πρώτη στιγμή ήμουν ειλικρινής, απλά δε το θυμόμουν, δεν το είχα τόσο καθαρά στο μυαλό μου. Είμαι σίγουρος και πεπεισμένος ότι έγινε από εμένα. Το κατάλαβα από τη φωτογραφία, από το πώς ήταν το τραύμα. Είμαι σίγουρος. Μακάρι να γύρναγα πολύ πίσω τον χρόνο και να μην γινόταν όλο αυτό το συμβάν. Απλώς η μνήμη μου δεν είναι τόσο καθαρή ακόμα».

Στα βίντεο που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία ο 2ος κατηγορούμενος φαίνεται να είναι ο τελευταίος που απομακρύνεται από το σημείο της αιματηρής επίθεσης, με οπαδικά κίνητρα, και εισέρχεται στο αυτοκίνητο με το οποίο μετέβη στον τόπο του εγκλήματος. Για πρώτη φορά σήμερα κάποιος από τους 12 παραδέχτηκε ότι χτύπησε τον Άλκη Καμπανό.

«Πήγε να ξεφύγει από τα σκαλιά, από το τειχάκι, εκεί δέχθηκε το χτύπημά μου»

Περιγράφοντας την φονική επίθεση ο κατηγορούμενος είπε πως έφτασαν στο σημείο τυχαία ψάχνοντας οπαδούς του Άρη για να τους «τραμπουκίσουν» ως αντίποινα για οπαδικό επεισόδιο που είχε προηγηθεί στο Ωραιόκαστρο από οπαδούς του Άρη σε βάρος οπαδών του ΠΑΟΚ. 

Μάλιστα υποστήριξε πως όταν πήραν την απόφαση να κινηθούν προς τη Χαριλάου έστειλαν κάποιον να «σκανάρει» την περιοχή για οργανωμένους οπαδούς του Άρη και να τους ενημερώσει όπως και έκανε.

 Όταν έφτασαν κοντά στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Γαζή, εντόπισαν από απόσταση τον Άλκη και την παρέα του και ο 2ος κατηγορούμενος κατέβηκε πρώτος από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, και μαζί με τον 4ο κατηγορούμενο πλησίασε την παρέα των νεαρών στους οποίους έκανε την ερώτηση που σήμανε την αρχή του τέλους: «τι ομάδα είστε;».

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κατηγορούμενος η απάντηση που πήρε ήταν «Άρης ρε πουτ@νες» και τότε ο ίδιος κινήθηκε προς τα σκαλιά που κάθονταν οι πέντε νεαροί για να επιτεθεί:

«Ανέβηκα τα σκαλιά, γύρισα μία στιγμή πίσω μου και ο 4ος κατηγορούμενος δεν ήταν εκεί, δεν είδα κανέναν άλλον, ήμουν μόνος μου. Πήγα να χτυπήσω. Εκείνη την ώρα χτυπήθηκα με κράνος (από τον Α.Β. φίλο του Άλκη). Θυμάμαι να συμπλέκομαι μόνο με τον Α.Β.

Οπισθοχώρησα λίγο, έχασα την ισσοροπία μου και έβγαλα το μαχαίρι που είχα στην τσέπη του παντελονιού μου και άρχισα να τον χτυπάω κάπου στα πόδια, χαμηλά. Δύο- τρεις φορές τον χτύπησα. ». 

Σε αυτό το σημείο της επίθεσης ο κατηγορούμενος τοποθετεί χρονικά και το χτύπημα στην μηριαία αρτηρία του Άλκη, στην αρχή του συμβάντος, την ώρα που ο 19χρονος προσπαθούσε να ξεφύγει από σκαλιά της οικοδομής. 

«Λογικά εκεί θα χτύπησα και τον Άλκη. Την ώρα που πήγαινε να ξεφύγει από τα σκαλοπάτια, στην αρχή του συμβάντος, πάνω στα σκαλοπάτια. Τότε ο Α.Β. με κλότσησε και τραυματίστηκα με το μαχαίρι μου, κόπηκα στο δάχτυλο».

Ο 21χρονος είπε πως δεν ήξερε πόσο σοβαρό ήταν το τραύμα που είχε προκαλέσει στον Άλκη και πως δεν στόχευε τη μηριαία αρτηρία:

«Πήγε να ξεφύγει από τα σκαλιά, από το τειχάκι, εκεί δέχθηκε το χτύπημά μου, ήταν σαν μία σκιά. Δεν σημάδευα κάπου δεν ήθελα να χτυπήσω βαθιά. Δεν ήξερα ότι εκεί ήταν η μηριαία αρτηρία».

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του επέμεινε ότι δεν θυμάται ούτε που βρίσκονταν οι υπόλοιποι δράστες ούτε τι αντικείμενα έφεραν μαζί τους. 

«Δέχτηκα και ένα χτύπημα από ξύλο, νομίζω από άτομο που ήταν πάνω στα σκαλιά. Γύρισα για ένα - δύο δευτερόλπετα και είδα τα αίματα και γύρισα από την άλλη πλευρά και είδα ένα κινητό. Είδα τρία - τέσσερα άτομα όρθια αλλά δεν θυμάμαι τι είχαν,ποιος ήταν και τι έκαναν. Από τον Άλκη έβλεπα μόνο τα πόδια του», είπε. 

Η πρόεδρος της έδρας τον διέκοψε λέγοντάς του πως «το περιγράφετε σαν να το κάνατε μόνος σας».

Το μαχαίρι της επίθεσης

Για ένα οικιακό μαχαίρι το οποίο πήρε από την κουζίνα του συνδέσμου του ΠΑΟΚ έκανε λόγο και κατά την απολογία του ο 2ος κατηγορούμενος και περιέγραψε χαρακτηριστικά του όπλου: «Το μαχαίρι ήταν ένα μικρό με ξύλινη λαβή, χωρίς δόντια, το πήρα από την κουζίνα του συνδέσμου. Η λάμα του ήταν 12 εκατοστά».

O ίδιος, είπε πως εκείνο το βράδυ πήρε μαζί του το μαχαίρι γιατί ήταν σίγουρος πως και οι οπαδοί του Άρη που θα έβρισκαν θα ήταν οπλισμένοι και ήθελε να προστατευτεί.

Οι αμφιβολίες της εισαγγελέως και οι «τρεις αλήθειες»

«Δεν μπορώ να σας πιστέψω γιατί έχω μπροστά μου όλα αυτά που αντικρούουν αυτά που λέτε σήμερα», είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας λίγο πριν αρχίσει να θέτει τις ερωτήσεις της στον κατηγορούμενο.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του η εισαγγελέας εντόπισε αρκετές ανακρίβειες και αναιρέσεις συγκριτικά με όσα είχε καταθέσει ο κατηγορούμενος στην ανακρίτρια κάτι που επεσήμανε όταν ξεκίνησε να θέτει τις ερωτήσεις της στον 21χρονο λέγοντάς του πως άλλα πράγματα κατέθεσε στην αστυνομία, άλλα στην ανακρίτρια και άλλα ενώπιον του ΜΟΔ και πως «είναι σαν να έχουμε τρεις αλήθειες, εμείς τι να πιστέψουμε;».

Η εισαγγελέας ρώτησε για τη θέση του κατηγορούμενου και του Άλκη στα σκαλιά, την ώρα που ο 19χρονος σύμφωνα με την σημερινή ομολογία του κατηγορούμενου δέχτηκε το χτύπημα, καθώς και για τη φύση του μαχαιριού.

«Πως γίνεται αυτό το μαχαίρι που δεν μπορεί να κόψει ούτε ψωμί να τρύπησε τη φόρμα που ήταν τυλιγμένη και να κάρφωσε και ένα κορμί;», ρώτησε η εισαγγελέας με τον κατηγορούμενο να επιμένει πως εκείνος τραυμάτισε τον Άλκη.

Εισαγγελέας: «Είναι τυχαίο που η πλειοψηφία των συγκατηγορούμενών σας λέει ότι χτυπήσατε τον φίλο του Άλκη, δύο - τρεις φορές και μέχρι εκεί;»

Κατηγορούμενος: «Δεν το γνωρίζω». 

Ερωτηθείς για το αν είδε ποιοι χτύπησαν τον Άλκη στο κεφάλι ο κατηγορούμενος απάντησε πως δεν είδε και δεν γνωρίζει κάτι για τα χτυπήματα στο κεφάλι.

«Θέλω και πρέπει να τιμωρηθώ για αυτό που έχω κάνει. Θέλω να εκφράσω την ειλικρινή μου μετάνοια και συγγνώμη. Θέλω να ζητήσω μία μεγάλη συγγνώμη από αυτούς του γονείς. Πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια.

Είμαι έτοιμος να τιμωρηθώ για ό,τι έχω κάνει. Δεν είχα το μυαλό να σκεφτώ. Κάθε μέρα σκέφτομαι "γιατί" και… Συγγνώμη για όλα. Που σήκωσα χέρι, που σήκωσα μαχαίρι…

Δεν είχα μυαλό να σκεφτώ. Πιστεύω ότι εγώ μόνο ευθύνομαι», είπε ο κατηγορούμενος ολοκληρώνοντας την απολογία του με την εισαγγελέα να ρωτά

«Τη λέξη εξιλαστήριο θύμα την έχετε ακούσει ποτέ στη ζωή σας;» και τον κατηγορούμενο να απαντά «δεν ξέρω τι σημαίνει».

Η δίκη διεκόπη για την Πέμπτη 4 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία