Λόγια του Βαρδάρη

 • Διήμερη επίσκεψη Χρ. Παπαστεργίου στο Κιλκίς
  17/04/2022 12:55

  Διήμερη επίσκεψη Χρ. Παπαστεργίου στο Κιλκίς

  Διήμερη επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς πραγματοποίησε κλιμάκιο στελεχών της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου που αναπτύσσει με τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας και των τακτικών επισκέψεων σε χώρους παραγωγής.

  Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο γιατρός και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης της Κ.Μ. «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου, ο συντονιστής Χρόνης Μακρίδης, καθώς και τα στελέχη της περιφερειακής παράταξης από την περιοχή του Κιλκίς Δημήτρης Βαφειαδής, Στέφανος Μάλγαρης, Φίλιππος Κοτανίδης και Δημήτρης Τερζίδης.

  Το πρόγραμμα της περιοδείας περιελάμβανε επίσκεψη στην επιχείρηση παραγωγής και επεξεργασίας μανιταριών «Κεχαγιάς Α.Ε.» στο Πεδινό Κιλκίς, στην κτηνοτροφική μονάδα «Μαδαράκης Ο.Ε.» στο Δαφνοχώρι Κιλκίς και στο Κέντρο Παραγωγής Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕ.Π.Π.Υ.Ε.Λ.) στην Κρηστώνη Κιλκίς.

  Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ε.Α.Σ.Θ. Θεσσαλονίκης (παράρτημα Κιλκίς), όπου έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο της Χρήστο Τσιχήτα, επίσκεψη στην εταιρεία παραγωγής και εμπορίας δημητριακών -σποροπαραγωγής Εuroagro στο Χέρσο Κιλκίς και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επισκέψεις και σε άλλες μονάδες του αγροτοδιατροφικού τομέα στην βιομηχανική περιοχή του Σταυροχωρίου του Κιλκίς.

  Τη δεύτερη ημέρα (Σάββατο 16 Απριλίου) πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην πρότυπη βιομηχανία γάλακτος ΛΥΚΑ στο Βαφειοχώρι Κιλκίς, καθώς και στην κτηνοτροφική μονάδα του Παύλου Κουφάκη.

  Ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο Θωμά Καρυπίδη και ομάδα κτηνοτροφών της Παιονίας και συνάντηση με το συνεταιρισμό καστανοπαραγωγών Παιονίας και άλλους παραγωγούς της περιοχής στην Γουμένισσα. Στις συναντήσεις αυτές συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι του δήμου Παιονίας, Ευάγγελος Νίτσης και Σάκης Τζούρτζος.

  Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην εταιρία Αφοί Πελτεκιάδη «Ροδώνας Α.Ε.» που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια της ροδιάς και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο οινοποιείο «Βαλτάρα».

  «Με την επίσκεψη και τις συναντήσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, έπειτα από εκείνες στην Π.Ε. Ημαθίας και την Π.Ε. Πέλλας, ολοκληρώσαμε τον πρώτο κύκλο επαφών με τους ανθρώπους του αγροδιατροφικού τομέα στην Κ. Μακεδονία, μετά το ξέσπασμα της τελευταίας κρίσης. Θα ακολουθήσουν, μετά το Πάσχα, οι αντίστοιχες συναντήσεις και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες.

  Το συμπέρασμα είναι, δυστυχώς, απογοητευτικό. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η εκτίναξη του κόστους της ενέργειας, των πρώτων υλών, των ζωοτροφών και όλων των αναγκαίων εφοδίων, σε συνδυασμό με την πτώση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και τις συνέπειες του πολέμου καθιστούν επισφαλή ακόμη και την απλή επιβίωση των παραγωγικών μονάδων.

  Η πολιτεία, αλλά και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αδρανούν και αδιαφορούν. Μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά. Υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι, αλλά το θέμα δεν προσφέρεται για χολυγουντιανά σώου και, κατά συνέπεια, δεν ασχολούνται. Εμείς, ως «Πράξεις για τη Μακεδονία», καταθέτουμε άμεσα αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα την αντιμετώπιση της κρίσης στον αγροδιατροφικό τομέα.

  Θέλω, τέλος, να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συζητήσαμε αναλυτικά τα ζητήματα αυτά» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης της Κ.Μ. «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου μετά την ολοκλήρωση της διήμερης εξόρμησης στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.