Λόγια του Βαρδάρη

 • Διαψεύδει η Teleperformance Greece την έλλειψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους
  23/03/2020 15:32

  Διαψεύδει η Teleperformance Greece την έλλειψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους

  Τη δική της απάντηση στις καταγγελίες περί απουσίας μέτρων προστασίας των εργαζομένων έδωσε η Teleperformance Greece. Αναφέρεται πως στις 19 Μαρτίου συγγενής εργαζομένου κατήγγειλε στο makthes.gr πως δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας που έχουν οριστεί από τον ΕΟΔΥ, τον οποίο επικαλείται η εταιρεία για να δηλώσει πως έχει έρθει σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, πως έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή σχέδιο δράσης για τη λήψη όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων και την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής σε όλους τους εργασιακούς χώρους. 

  Η εταιρεία Teleperformance Greece απάντησε στο δημοσίευμα, χαρακτήρισε ανυπόστατες και χωρίς βάση τις πληροφορίες για απουσία μέτρων προστασίας των εργαζομένων. Ανέφερε πως η εταιρία ακόμη και υπό τις παρούσες συνθήκες καθημερινά συνεισφέρε στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας και υπογράμμισε πως τηρεί απαρέγκλιτα τις οδηγίες που έχει αποστείλει ο ΕΟΔΥ. Τέλος, έκανε μια εκτενή αναφορά στα μέτρα που έχει ήδη λάβει για την προστασία των εργαζομένων.  

  Ολόκληρη η απάντηση της Teleperformance Greece έχει ως εξής:

   "Στις έκτακτες συνθήκες που δημιούργησε η εξάπλωση του κορονοϊού, η Teleperformance Greece στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους της και στην ελληνική κοινωνία .

  Ανυπόστατες και χωρίς βάση οι πληροφορίες περί έλλειψης μέτρων προστασίας των εργαζομένων.

  Το ξέσπασμα του κορονοϊού έχει αλλάξει την καθημερινότητα σε κάθε Έλληνα πολίτη. Αυτό όμως δεν πρόκειται να επηρεάσει την προσήλωση και τη δέσμευσή μας για την προστασία της υγείας και την ασφάλεια των εργαζομένων μας, αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

  H Teleperformance Greece, μέσα από την προσπάθεια συνέχισης των εργασιών της στις καθημερινά μεταβαλλόμενες συνθήκες, συνεισφέρει μαζί με χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις από διαφόρους κλάδους, στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας αυτές τις δύσκολες στιγμές. Παράλληλα, λειτουργεί και εφαρμόζει απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Ειδικότερα, η εταιρεία σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή σχέδιο δράσης για τη λήψη όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων και την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής σε όλους τους εργασιακούς χώρους.

  Τα κύρια μέτρα που εφαρμόζονται είναι:

  Οι εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης (νεφελοψεκασμοί) έχουν εντατικοποιηθεί σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

  Καθημερινή χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού (αντισηπτικό χεριών και επιφανειών κ.ά) στους εργαζομένους της εταιρείας για τη μείωση του κινδύνου διάδοσης της νόσου.

  Άμεση χρήση επιπλέον χώρων, ώστε να εξασφαλίσουμε την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας ανάμεσα στους εργαζομένους.

  Όλοι οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε έλεγχο θερμοκρασίας κατά την προσέλευσή τους στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

  Προσφέρουμε τη δυνατότητα εργασίας από το σπίτι. Ήδη 1.800 εργαζόμενοι της εταιρείας δουλεύουν από το σπίτι, με τον συγκεκριμένο αριθμό να αυξάνεται καθημερινά, τουλάχιστον κατά 100+ ημερησίως.

  Όλοι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή είναι γονείς είτε εργάζονται από το σπίτι είτε βρίσκονται σε άδεια ειδικού σκοπού.

  Όλοι οι εργαζόμενοι, που έρχονται από ταξίδι στο εξωτερικό, παραμένουν υποχρεωτικά στο σπίτι τους για περίοδο 14 ημέρων.

  Οι εργαζόμενοι που ενδέχεται να παρουσιάσουν συμπτώματα όμοια με εκείνα του COVID-19 κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, θα απομακρύνονται αμέσως από τον χώρο, ώστε να αποφευχθεί η επαφή τους με συναδέλφους, ενώ παράλληλα θα ενημερώνεται ο ιατρός εργασίας, το νοσηλευτικό προσωπικό μας που υπάρχει στις εγκαταστάσεις μας, ο προϊστάμενός τους και τέλος θα ειδοποιείται άμεσα ο ΕΟΔΥ, ώστε να παράσχει τις απαραίτητες οδηγίες.

  Το συνεργαζόμενο ιατρικό προσωπικό σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας έχει αυξηθεί και βρίσκεται σε επιφυλακή.

  Η επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ συνεχίζεται σε καθημερινή βάση, με στόχο την εκτίμηση της κατάστασης τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

  Όλες οι οδηγίες επικαιροποιούνται και εφαρμόζονται άμεσα βάσει των επιδημιολογικών κριτηρίων ορισμού κρούσματος, σε συνεργασία με την ομάδα ειδικών της εταιρείας.

  Οι στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των εργαζομένων της εταιρείας προβάλλονται μέσα απ’ όλα τα διαθέσιμα κανάλια επικοινωνίας.

  Απέναντι σε μία τέτοια πρωτοφανή κρίση, είναι καθήκον μας να λάβουμε τα καλύτερα δυνατά μέτρα με στόχο τη προστασία των ανθρώπων μας. Συνεχίζουμε να είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές, λαμβάνοντας όλα τα επιπλέον μέτρα που απαιτούνται".