ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαντής Γκολιδάκης στη «ΜτΚ»: Τα καλά έρχονται για τη Θεσσαλονίκη

Ο νεοεκλεγείς βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης μιλά για τις πρώτες του εμπειρίες από τη Βουλή και κάνει απολογισμό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών - Τι προτείνει για τη Θεσσαλονίκη

 04/09/2023 10:00

Διαμαντής Γκολιδάκης στη «ΜτΚ»: Τα καλά έρχονται για τη Θεσσαλονίκη

Νίκος Οικονόμου

Τα καλά έρχονται για τη Θεσσαλονίκη τονίζει ο Διαμαντής Γκολιδάκης. Ο νεοεκλεγείς βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης σε συνέντευξή του στη «ΜτΚ» μιλά για τις πρώτες του εμπειρίες από τη Βουλή, κάνει απολογισμό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, επισημαίνει ότι πρέπει να συνεχιστεί η στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών κόντρα στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό, ενώ για τη Θεσσαλονίκη προτείνει τη δημιουργία ενός νοσοκομείου αποκατάστασης στην πόλη, αλλά και στηριχθούν οι νέοι άνθρωποι που αναζητούν θέση στην αγορά εργασίας.

Είστε ήδη δύο μήνες βουλευτής. Ποιες ήταν οι πρώτες εντυπώσεις από τη Βουλή και την κοινοβουλευτική θητεία;

Η μεγαλύτερη τιμή και το μεγαλύτερο αξίωμα που μπορεί να σου δώσουν οι συμπολίτες σου είναι να τους εκπροσωπείς και να τους υπηρετείς στο εθνικό κοινοβούλιο. Eίμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη Βουλή υπηρετώντας το πρότυπο του πολίτη-πολιτικού. Συμμετέχω στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας. Όσο για τις εντυπώσεις που με ρωτάτε: σε πιάνει ένας δέος όταν μπαίνεις στο ναό της δημοκρατίας. Και μάλιστα όταν γνωρίζεις ότι έχεις μπει για τα καλά. Δηλαδή ως βουλευτής και όχι ως επισκέπτης. Από εκεί και πέρα μάς περιμένει παρά πολύ δουλειά. Ήδη ξεκινήσαμε με κάποια νομοσχέδια μέσα στο καλοκαίρι που τα ψηφίσαμε, με κορυφαίο αυτό για τους απόδημους, αλλά και κάποια άλλα που αφορούσαν στην υγεία που είναι και ο τομέας μου. Μετά το καλοκαίρι ξεκινήσαμε πάλι για να μπορέσουμε να προσφέρουμε ό,τι γίνεται και ό,τι είναι εφικτό για τους συμπολίτες μας.

Είστε καρδιολόγος. Πώς πάει το ιατρείο; Υπάρχει χρόνος για ιατρική;

Δεν είναι εύκολο να κρατήσεις δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Ειδικά όταν είναι τόσο μεγάλα, όπως η Βουλή και η Ιατρική. Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος θέλει και τον βουλευτή του και τον καρδιολόγο του. Θέλει ο γιατρός του να είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, να είναι ένας φίλος τους. Έτσι και εγώ θα τηρήσω την υπόσχεση που έδωσα προεκλογικά στους συμπολίτες μου, γιατί είναι κάτι που και εγώ ο ίδιος επιθυμώ και δε θα χάσω την επαφή μου μαζί τους. Θα είμαι όσο είναι δυνατόν στο ιατρείο μου στην Καλαμαριά, εξετάζοντας και βοηθώντας τους ασθενείς μου. Για να έχουμε και στο μέλλον δυνατές καρδιές. Από την άλλη είμαι πια βουλευτής και η προσήλωσή μου στη Βουλή είναι δεδομένη. Εκεί θα στρέψω την προσοχή μου, μεταφέροντας στα κοινοβούλιο τις θέσεις, τις απόψεις και τις ανησυχίες του κόσμου. Έτοιμος όπως πάντα να βοηθήσω.

Η εκκίνησή σας πάντως τη Βουλή συνδυάστηκε με μία δύσκολη περίοδος και για τη χώρα αλλά και για την κυβέρνηση. Πώς κρίνετε τον απόδοσή της σε σχέση με τις αντιμετώπιση των πυρκαγιών;

Κοιτάξτε, έχουμε μπροστά μας την κλιματική αλλαγή και τις προκλήσεις που αυτή έφερε με την εκδήλωση μεγάλων και πολλών πυρκαγιών. Το φετινό καλοκαίρι ήταν παρά πολύ δύσκολο, με πολλές διαφορετικές πυρκαγιές να ξεσπούν ταυτόχρονα σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας, γεγονός που δυσκόλεψε το έργο των ηρώων πυροσβεστών μας. Όπως φάνηκε και από τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση της Βουλής θα δρομολογηθούν οι αναγκαίες διορθωτικές προσπάθειες για να γίνει πολύ πιο αποτελεσματική η δασοπυρόσβεση και γενικότερα η Πολιτική Προστασία.

Σε λίγες ημέρες θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός για την 87η ΔΕΘ, όπου και παραδοσιακά παρουσιάζεται η οικονομική πολιτική για τα επόμενα χρόνια. Τι να περιμένει η χώρα στα ζητήματα της οικονομίας;

Nα περιμένει μια εξωστρεφή οικονομία με ακόμη περισσότερες επενδύσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Ήδη από τη συνάντησή μας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη φάνηκε καθαρά ότι ο βασικός άξονας ανάπτυξης της χώρας μας είναι η οικονομία. Παράλληλα θα πρέπει να στηρίξουμε τον Έλληνα πολίτη στις δύσκολες στιγμές που περνάει λόγω του πληθωρισμού, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του, όπως είναι η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ. Θα πρέπει να συνεχιστεί η στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών και αν είναι δυνατόν να επεκταθεί. Από εκεί και πέρα στην παρούσα φάση ανοίγονται πολλές προοπτικές για την Ελλάδα με την κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, αλλά και λόγω της δυναμικής παρουσίας εταιριών και επιχειρήσεων που έχουν έρθει ήδη στη χώρα μας.

Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και η αντιμετώπιση της ακρίβειας. Είναι αρκετά τα μέτρα που ελήφθησαν ή χρειάζονται και άλλα;

Σίγουρα υπάρχουν συμπολίτες μας που ζορίζονται και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε λαμβάνοντας μέτρα που κινούνται στο πλαίσιο του δημοσιονομικά εφικτού για να τους στηρίξουμε. Αυτή είναι η πολιτική εδώ και καιρό και της προηγούμενης αλλά και της νέας της κυβέρνησης της ΝΔ, που πιστεύω ότι θα επικαιροποιηθεί και με άλλα μέτρα. Αυτό είναι εξάλλου το μεγάλο ατού αυτής της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη: ότι μπορεί γρήγορα να προσαρμόζεται στις ανάγκες των πολιτών και να δίνει εναλλακτικές. Σίγουρα πάντως χρειάζεται να συνεχιστεί η στήριξη.

Η Θεσσαλονίκη έχει από την κυβέρνηση πολλές προσδοκίες γιατί θέλει να δει σημαντικά έργα να ολοκληρώνονται. Ποια θεωρείται ότι είναι must;

Τα must της πόλης είναι αρκετά. Εκτιμώ ότι αυτό που έχει μπει σε πολύ μεγάλο βαθμό σε μία τροχιά επίλυσης είναι το κυκλοφοριακό. Με πρώτο και κύριο θέμα το Μετρό που εντός του 2024 θα παραδοθεί στην κυκλοφορία και θα δώσει τεράστια ανάσα, καθώς θα αποτελέσει το πιο σύγχρονο ευρωπαϊκό Μετρό. Από εκεί και πέρα οι εργασίες για το FlyOver βλέπουμε ότι ξεκινούν. Αυτό είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει μία κυκλοφοριακή αναστάτωση, αλλά τελικά θα μας δικαιώσει γιατί είναι και αυτό ένα έργο, το οποίο μόλις τελειώσει θα βοηθήσει πάρα πολύ στη βελτίωση της κυκλοφορίας της πόλης και τελικά την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Πέραν αυτών γίνονται και άλλα έργα μικρότερης εμβέλειας, αλλά υψηλότατης σημασίας. Τέτοια είναι η διασύνδεση διαφόρων δομών μεταξύ τους, όπως είναι το λιμάνι και το αεροδρόμιο. Το αεροδρόμιο και η αναβάθμισή του θα προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες για τον κάθε ταξιδιώτη και το λιμάνι, που βλέπουμε ότι γίνεται με την κρουαζιέρα πιο εξωστρεφές, θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τουρισμού, την οποία έχουν ανάγκη όλοι οι τομείς της οικονομίας της Θεσσαλονίκης. Όπως βλέπετε τα καλά έρχονται για την πόλη. Νομίζω πάντως ότι πρέπει να δώσουμε ένα νέο όραμα για την πόλη, να δώσουμε μια κατεύθυνση, ακόμη πιο σύγχρονη. Να κοιτάξουμε προς τους νέους ανθρώπους που αποτελούν το μεγάλο πολλαπλασιαστή της Θεσσαλονίκης. Έχουμε νέους ανθρώπους που αναζητούν τη θέση τους στην αγορά εργασίας. Σε αυτή τη κατεύθυνση θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη η διασύνδεση της αγοράς εργασίας με την πανεπιστημιακή παιδεία, ένα πολύ σημαντικό βήμα που θα μπορούσε να υλοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη.

Και στον τομέα της υγείας τι χρειάζεται η ευρύτερη περιοχή;

Χρειάζεται περαιτέρω στελέχωση των νοσοκομείων και όλων των δομών υγείας της πόλης μας και αυτό ήταν κάτι που ανέφερα στη σύσκεψη που είχαμε με τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ. Με εξειδικευμένο, αλλά και με γενικό προσωπικό. Χρειάζονται να γίνουν αρκετά βήματα για την υγεία, την οποία όλοι ονειρευόμαστε. Οφείλουμε όμως και αυτό είναι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα ούτως ώστε να προχωρήσουν και οι υποδομές στην υγεία. Ήδη βαίνει προς επίλυση η καθυστέρηση που προκλήθηκε στην κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο, όπου βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Το ίδιο ισχύει και για το Ογκολογικό Νοσοκομείο που προχωρά. Από εκεί και πέρα καταθέτω για άλλη μια φορά την πρότασή μου για τη δημιουργία νοσοκομείου αποκατάστασης που θα μπορούσε να κατασκευαστεί στη Θεσσαλονίκη. Δεν πρέπει βέβαια να βλέπουμε μόνο τις δομές υγείας, γιατί ο μεγάλος πολλαπλασιαστής, η δύναμη του ΕΣΥ, είναι οι άνθρωποί του. Επομένως πρέπει γρήγορα να γίνουν οι προσλήψεις που έχουν ανακοινωθεί, έτσι ώστε να στελεχωθούν οι δομές υγείας και να προσφέρουν στο κοινό και τους ασθενείς τις υπηρεσίες τους.

Σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές Πώς βλέπετε την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον κεντρικό δήμο; Πολλοί λένε ότι δε στηρίζεται από το όλο της ΝΔ. Είναι έτσι;

Η ΝΔ έχει δώσει την πολιτική της στήριξη σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και σε τρεις δήμους σε όλη την Ελλάδα. Ένας από τους τρεις δήμους είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης. Ευθύνη όλων μας είναι να στηρίξουμε την επιλογή της ΝΔ. Γιατί μια νίκη του Κωνσταντίνου Ζέρβα θα είναι και νίκη της ΝΔ.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 03.09.2023

Τα καλά έρχονται για τη Θεσσαλονίκη τονίζει ο Διαμαντής Γκολιδάκης. Ο νεοεκλεγείς βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης σε συνέντευξή του στη «ΜτΚ» μιλά για τις πρώτες του εμπειρίες από τη Βουλή, κάνει απολογισμό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, επισημαίνει ότι πρέπει να συνεχιστεί η στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών κόντρα στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό, ενώ για τη Θεσσαλονίκη προτείνει τη δημιουργία ενός νοσοκομείου αποκατάστασης στην πόλη, αλλά και στηριχθούν οι νέοι άνθρωποι που αναζητούν θέση στην αγορά εργασίας.

Είστε ήδη δύο μήνες βουλευτής. Ποιες ήταν οι πρώτες εντυπώσεις από τη Βουλή και την κοινοβουλευτική θητεία;

Η μεγαλύτερη τιμή και το μεγαλύτερο αξίωμα που μπορεί να σου δώσουν οι συμπολίτες σου είναι να τους εκπροσωπείς και να τους υπηρετείς στο εθνικό κοινοβούλιο. Eίμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη Βουλή υπηρετώντας το πρότυπο του πολίτη-πολιτικού. Συμμετέχω στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας. Όσο για τις εντυπώσεις που με ρωτάτε: σε πιάνει ένας δέος όταν μπαίνεις στο ναό της δημοκρατίας. Και μάλιστα όταν γνωρίζεις ότι έχεις μπει για τα καλά. Δηλαδή ως βουλευτής και όχι ως επισκέπτης. Από εκεί και πέρα μάς περιμένει παρά πολύ δουλειά. Ήδη ξεκινήσαμε με κάποια νομοσχέδια μέσα στο καλοκαίρι που τα ψηφίσαμε, με κορυφαίο αυτό για τους απόδημους, αλλά και κάποια άλλα που αφορούσαν στην υγεία που είναι και ο τομέας μου. Μετά το καλοκαίρι ξεκινήσαμε πάλι για να μπορέσουμε να προσφέρουμε ό,τι γίνεται και ό,τι είναι εφικτό για τους συμπολίτες μας.

Είστε καρδιολόγος. Πώς πάει το ιατρείο; Υπάρχει χρόνος για ιατρική;

Δεν είναι εύκολο να κρατήσεις δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Ειδικά όταν είναι τόσο μεγάλα, όπως η Βουλή και η Ιατρική. Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος θέλει και τον βουλευτή του και τον καρδιολόγο του. Θέλει ο γιατρός του να είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, να είναι ένας φίλος τους. Έτσι και εγώ θα τηρήσω την υπόσχεση που έδωσα προεκλογικά στους συμπολίτες μου, γιατί είναι κάτι που και εγώ ο ίδιος επιθυμώ και δε θα χάσω την επαφή μου μαζί τους. Θα είμαι όσο είναι δυνατόν στο ιατρείο μου στην Καλαμαριά, εξετάζοντας και βοηθώντας τους ασθενείς μου. Για να έχουμε και στο μέλλον δυνατές καρδιές. Από την άλλη είμαι πια βουλευτής και η προσήλωσή μου στη Βουλή είναι δεδομένη. Εκεί θα στρέψω την προσοχή μου, μεταφέροντας στα κοινοβούλιο τις θέσεις, τις απόψεις και τις ανησυχίες του κόσμου. Έτοιμος όπως πάντα να βοηθήσω.

Η εκκίνησή σας πάντως τη Βουλή συνδυάστηκε με μία δύσκολη περίοδος και για τη χώρα αλλά και για την κυβέρνηση. Πώς κρίνετε τον απόδοσή της σε σχέση με τις αντιμετώπιση των πυρκαγιών;

Κοιτάξτε, έχουμε μπροστά μας την κλιματική αλλαγή και τις προκλήσεις που αυτή έφερε με την εκδήλωση μεγάλων και πολλών πυρκαγιών. Το φετινό καλοκαίρι ήταν παρά πολύ δύσκολο, με πολλές διαφορετικές πυρκαγιές να ξεσπούν ταυτόχρονα σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας, γεγονός που δυσκόλεψε το έργο των ηρώων πυροσβεστών μας. Όπως φάνηκε και από τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση της Βουλής θα δρομολογηθούν οι αναγκαίες διορθωτικές προσπάθειες για να γίνει πολύ πιο αποτελεσματική η δασοπυρόσβεση και γενικότερα η Πολιτική Προστασία.

Σε λίγες ημέρες θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός για την 87η ΔΕΘ, όπου και παραδοσιακά παρουσιάζεται η οικονομική πολιτική για τα επόμενα χρόνια. Τι να περιμένει η χώρα στα ζητήματα της οικονομίας;

Nα περιμένει μια εξωστρεφή οικονομία με ακόμη περισσότερες επενδύσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Ήδη από τη συνάντησή μας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη φάνηκε καθαρά ότι ο βασικός άξονας ανάπτυξης της χώρας μας είναι η οικονομία. Παράλληλα θα πρέπει να στηρίξουμε τον Έλληνα πολίτη στις δύσκολες στιγμές που περνάει λόγω του πληθωρισμού, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του, όπως είναι η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ. Θα πρέπει να συνεχιστεί η στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών και αν είναι δυνατόν να επεκταθεί. Από εκεί και πέρα στην παρούσα φάση ανοίγονται πολλές προοπτικές για την Ελλάδα με την κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, αλλά και λόγω της δυναμικής παρουσίας εταιριών και επιχειρήσεων που έχουν έρθει ήδη στη χώρα μας.

Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και η αντιμετώπιση της ακρίβειας. Είναι αρκετά τα μέτρα που ελήφθησαν ή χρειάζονται και άλλα;

Σίγουρα υπάρχουν συμπολίτες μας που ζορίζονται και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε λαμβάνοντας μέτρα που κινούνται στο πλαίσιο του δημοσιονομικά εφικτού για να τους στηρίξουμε. Αυτή είναι η πολιτική εδώ και καιρό και της προηγούμενης αλλά και της νέας της κυβέρνησης της ΝΔ, που πιστεύω ότι θα επικαιροποιηθεί και με άλλα μέτρα. Αυτό είναι εξάλλου το μεγάλο ατού αυτής της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη: ότι μπορεί γρήγορα να προσαρμόζεται στις ανάγκες των πολιτών και να δίνει εναλλακτικές. Σίγουρα πάντως χρειάζεται να συνεχιστεί η στήριξη.

Η Θεσσαλονίκη έχει από την κυβέρνηση πολλές προσδοκίες γιατί θέλει να δει σημαντικά έργα να ολοκληρώνονται. Ποια θεωρείται ότι είναι must;

Τα must της πόλης είναι αρκετά. Εκτιμώ ότι αυτό που έχει μπει σε πολύ μεγάλο βαθμό σε μία τροχιά επίλυσης είναι το κυκλοφοριακό. Με πρώτο και κύριο θέμα το Μετρό που εντός του 2024 θα παραδοθεί στην κυκλοφορία και θα δώσει τεράστια ανάσα, καθώς θα αποτελέσει το πιο σύγχρονο ευρωπαϊκό Μετρό. Από εκεί και πέρα οι εργασίες για το FlyOver βλέπουμε ότι ξεκινούν. Αυτό είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει μία κυκλοφοριακή αναστάτωση, αλλά τελικά θα μας δικαιώσει γιατί είναι και αυτό ένα έργο, το οποίο μόλις τελειώσει θα βοηθήσει πάρα πολύ στη βελτίωση της κυκλοφορίας της πόλης και τελικά την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Πέραν αυτών γίνονται και άλλα έργα μικρότερης εμβέλειας, αλλά υψηλότατης σημασίας. Τέτοια είναι η διασύνδεση διαφόρων δομών μεταξύ τους, όπως είναι το λιμάνι και το αεροδρόμιο. Το αεροδρόμιο και η αναβάθμισή του θα προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίες για τον κάθε ταξιδιώτη και το λιμάνι, που βλέπουμε ότι γίνεται με την κρουαζιέρα πιο εξωστρεφές, θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τουρισμού, την οποία έχουν ανάγκη όλοι οι τομείς της οικονομίας της Θεσσαλονίκης. Όπως βλέπετε τα καλά έρχονται για την πόλη. Νομίζω πάντως ότι πρέπει να δώσουμε ένα νέο όραμα για την πόλη, να δώσουμε μια κατεύθυνση, ακόμη πιο σύγχρονη. Να κοιτάξουμε προς τους νέους ανθρώπους που αποτελούν το μεγάλο πολλαπλασιαστή της Θεσσαλονίκης. Έχουμε νέους ανθρώπους που αναζητούν τη θέση τους στην αγορά εργασίας. Σε αυτή τη κατεύθυνση θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη η διασύνδεση της αγοράς εργασίας με την πανεπιστημιακή παιδεία, ένα πολύ σημαντικό βήμα που θα μπορούσε να υλοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη.

Και στον τομέα της υγείας τι χρειάζεται η ευρύτερη περιοχή;

Χρειάζεται περαιτέρω στελέχωση των νοσοκομείων και όλων των δομών υγείας της πόλης μας και αυτό ήταν κάτι που ανέφερα στη σύσκεψη που είχαμε με τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ. Με εξειδικευμένο, αλλά και με γενικό προσωπικό. Χρειάζονται να γίνουν αρκετά βήματα για την υγεία, την οποία όλοι ονειρευόμαστε. Οφείλουμε όμως και αυτό είναι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα ούτως ώστε να προχωρήσουν και οι υποδομές στην υγεία. Ήδη βαίνει προς επίλυση η καθυστέρηση που προκλήθηκε στην κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο, όπου βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Το ίδιο ισχύει και για το Ογκολογικό Νοσοκομείο που προχωρά. Από εκεί και πέρα καταθέτω για άλλη μια φορά την πρότασή μου για τη δημιουργία νοσοκομείου αποκατάστασης που θα μπορούσε να κατασκευαστεί στη Θεσσαλονίκη. Δεν πρέπει βέβαια να βλέπουμε μόνο τις δομές υγείας, γιατί ο μεγάλος πολλαπλασιαστής, η δύναμη του ΕΣΥ, είναι οι άνθρωποί του. Επομένως πρέπει γρήγορα να γίνουν οι προσλήψεις που έχουν ανακοινωθεί, έτσι ώστε να στελεχωθούν οι δομές υγείας και να προσφέρουν στο κοινό και τους ασθενείς τις υπηρεσίες τους.

Σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές Πώς βλέπετε την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον κεντρικό δήμο; Πολλοί λένε ότι δε στηρίζεται από το όλο της ΝΔ. Είναι έτσι;

Η ΝΔ έχει δώσει την πολιτική της στήριξη σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και σε τρεις δήμους σε όλη την Ελλάδα. Ένας από τους τρεις δήμους είναι ο δήμος Θεσσαλονίκης. Ευθύνη όλων μας είναι να στηρίξουμε την επιλογή της ΝΔ. Γιατί μια νίκη του Κωνσταντίνου Ζέρβα θα είναι και νίκη της ΝΔ.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 03.09.2023

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία