Λόγια του Βαρδάρη

  • Διάδοχος του Κυρίζογλου στην ΠΕΔΚΜ ο Καϊτεζίδης
    09/10/2019 18:29

    Διάδοχος του Κυρίζογλου στην ΠΕΔΚΜ ο Καϊτεζίδης

    «Κλείδωσε» σύμφωνα με πληροφορίες η υποψηφιότητα του δημάρχου Πυλαίας Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη για την προεδρία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την απόφαση του σημερινού προέδρου Λάζαρου Κυρίζογλου να βάλει πλώρη για την προεδρία της ΚΕΔΕ.

    Αν και ο κ. Καϊτεζίδης δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα του- αρκέστηκε να δηλώσει πως προτίθεται να είναι υποψήφιος εάν δημιουργηθεί ένα ενωτικό σχήμα, επιβεβαιώνοντας παρόλα αυτά τις φήμες, πληροφορίες του makthes.gr αναφέρουν πως η απόφαση της «γαλάζιας» αυτοδιοικητικής παράταξης της ΠΕΔΚΜ έχει ληφθεί και υποψήφιος θα είναι μόνο ένας και αυτός θα είναι ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη.

    Από τους «πράσινους» γίνονται, όπως μαθαίνουμε, κινήσεις χωρίς να έχει αποφασιστεί ποιος θα ηγηθεί της παράταξης με το όνομα του δημάρχου Νεάπολης Συκεών, Σιμου Δανιηλίδη να «παίζει» σε όλα τα αυτοδιοικητικά πηγαδάκια.

    Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούγεται κανένας.

    Δεν είναι λίγοι πάντως αυτοί που εκτιμούν πως ακόμα και μετά την αποχώρηση του Λαζαρου Κυρίζογλου η ΠΕΔΚΜ θα παραμείνει σε «γαλάζια» χέρια καθώς από τους 38 δήμους του χάρτη οι 33 έχουν χρώμα μπλε. Σε σύνολο μάλιστα 200 εκλεκτόρων (38 δημάρχων και 162 άλλων αυτοδιοικητικών) οι προσκείμενοι στην ΝΔ υπερτερούν εκείνων του ΚΙΝΑ- ΠΑΣΟΚ.

    Μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2019 τα δημοτικά συμβούλια της χώρας να κληθούν να υποδείξουν τους εκπροσώπους τους στις Περιφερειακές Ενώσεις, με τους καλά γνωρίζοντες να εκτιμούν πως οι εκλογές στις ΠΕΔ θα γίνουν το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη.