Patisserie

Citron Patisserie: Από το γλυκό με άνθη λεμονιού της γιαγιάς, σε μοντέρνα, γαλλικού τύπου γλυκά

Το ξεχωριστό ζαχαροπλαστείο της Πολίχνης, όπου το λεμόνι βρήκε τη θέση που του αξίζει

 06/11/2023 11:10

Citron Patisserie: Από το γλυκό με άνθη λεμονιού της γιαγιάς, σε μοντέρνα, γαλλικού τύπου γλυκά

«Citron» στα γαλλικά είναι το λεμόνι και το «Citron Patisserie», το ξεχωριστό ζαχαροπλαστείο στο νούμερο 35 της οδού Αγνώστου Στρατιώτου, στην Πολίχνη, που άνοιξε τον Αύγουστο του 2021, αντιμετωπίζει το πολύτιμο – και παρεξηγημένο από πολλούς, λόγω της όξινης γεύσης του - αυτό φρούτο, με τις τιμές που του αξίζει.

citron-patisserie2.jpg

Ιδιοκτήτες το ζευγάρι Αριάδνη Πυλαρινού και Γιώργος Ογκανεσιάν που, με βασικές τους αρχές τις καλές πρώτες ύλες, τις καλές συνταγές και το μεράκι, μας παρουσιάζουν καθημερινά, γεύσεις της γαλλικής patisserie, συνταγές από τη γαλλική Ριβιέρα, με μικρές επιρροές κι από την περιοχή της Ιταλίας όπου παράγεται το limoncello και μας μυούν σε κάτι ξεχωριστό, για την πόλη ολόκληρη.

Ο κόσμος το έχει χαρακτηρίσει ως ένα «υπέροχο διαμαντάκι», που «θυμίζει τις μικρές patisserie του Παρισιού», με «ονειρεμένα γλυκά», που δίνει «προσοχή στη λεπτομέρεια» και με πολλά άλλα θετικά σχόλια. Αυτό είναι το «Citron».

citron-patisserie3.jpg
citron-patisserie4.jpg

Συνταγές μέσα από ταξίδια, που μυρίζουν Γαλλία και Ιταλία

Η Pastry Chef και ιδιοκτήτριά του, Αριάδνη Πυλαρινού, αγαπά πραγματικά το λεμόνι. Οι πρώτες της εικόνες και μυρωδιές, το γλυκό με άνθη λεμονιού που έφτιαχνε η γιαγιά της. Το χρυσαφί αυτό φρούτο χρησιμοποιεί και στη ζαχαροπλαστική της ήδη από την αρχή, με πρώτες ύλες για πολλά γλυκά της, βιολογικά, ακέρωτα λεμόνια, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές συνταγές.

citron-patisserie5.jpg
Η εκ των ιδιοκτητών και pastry chef του «Citron Patisserie» Αριάδνη Πυλαρινού


Η ίδια κι ο σύζυγός της, Γιώργος Ογκανεσιάν, υπεύθυνος για τον τομέα του καφέ και του aperitivo, ήθελαν να δώσουν στο κατάστημά τους μία ταυτότητα, γι’ αυτό και «πάντρεψαν» γλυκά από την περιοχή Menton της γαλλικής Ριβιέρας -περιοχή παραγωγής λεμονιών- με την αντίστοιχη περιοχή της νότιας Ιταλίας, όπου παράγεται το λικέρ limoncello, αφού το λεμόνι αποτελεί, όπως λέει η ιδιοκτήτρια του «Citron», πολύ καλή βασική ύλη τόσο για λικέρ, όσο και για γλυκά.

citron-patisserie6.jpg
O εκ των ιδιοκτητών του «Citron Patisserie» Γιώργος Oγκανεσιάν


Η ίδια, έχει ταξιδέψει σε όλες τις περιοχές παραγωγής λεμονιού. Στη Ζαχαροπλαστική μαθήτευσε δίπλα στο Στέλιο Παρλιάρο, εκπαιδεύτηκε στη Γαλλία και στην Ιταλία, επάνω στα τοπικά γλυκά, υπήρξε στη συνέχεια από υπάλληλος έως υπεύθυνη ζαχαροπλαστείων, μέχρι και το καλοκαίρι του 2021, οπότε κι άνοιξε το «Citron».

citron-patisserie7.jpg

Καλή πρώτη ύλη, καλές συνταγές και μεράκι

Με το προσωπικό του επιτυχημένου ζαχαροπλαστείου του, το ζευγάρι έχει δημιουργήσει ένα δυνατό team, πιστό στις βασικές τους αρχές, αυτές της καλής πρώτης ύλης – όπως φρέσκα αβγά, αγελαδινό βούτυρο, ακατέργαστα φρούτα κι αποφυγή μιγμάτων κι εξαιρετική σοκολάτα Βελγίου – των καλών συνταγών και της δημιουργίας καθημερινά, ώστε ό,τι φτάνει στον πελάτη, να είναι ολόφρεσκο.

Δίνουν, καθημερινά, τη δική τους μάχη για να μεταφέρουν τη γεύση στον κόσμο, ώστε να μπορέσει ο καθένας μας να αντιληφθεί, την πραγματική γεύση κάθε υλικού, με πρώτες ύλες πάντα εποχής, όπως το κάστανο ή η φράουλα, που χρησιμοποιούνται σε αντίστοιχα γλυκά. 

Ό,τι παράγεται περνά από τα χέρια της ιδιοκτήτριας, γι’ αυτό και η παραγωγή είναι μικρή μεν, εξαιρετικά ποιοτική δε. 

Για την ίδια, η ζαχαροπλαστική είναι ένα πεδίο ατελείωτο, για να δημιουργήσει ο καθένας ό,τι επιθυμεί.

citron-patisserie8.jpg

Γλυκά αμιγώς γαλλικά

Από το Paris – Brest Noisette -το ξεχωριστό επιδόρπιο με την ιδιαίτερη ιστορία, με φρεσκοψημένα choux με τραγανή επικάλυψη, πλούσια κρέμα mousseline φουντουκιού και στην βάση τραγανή στρώση pralin feuilletine στη βάση - μέχρι το Menton, γλυκό δανεισμένο από την πόλη Menton της νοτιοανατολικής Γαλλίας, με λεμόνι και passion fruit, κάθε δημιουργία στο «Citron», μαγεύει.

citron-patisserie9.jpg
citron-patisserie10.jpg

Εξαιρετικό είναι και το Profiterole Origine, με φρεσκοψημένα choux γεμιστά με βελούδινη crème patisserie βανίλιας και σως από πλούσια ganache σοκολάτας bitter, αλλά και η τάρτα au Citron, με τραγανή βάση sable amande, γέμιση από απαλό cremeux λεμόνι και βελούδινη ganache montée λευκής σοκολάτας.

citron-patisserie11.jpg
citron-patisserie12.jpg

Βρίσκουμε, επίσης, sugar free μπισκότα, κέικ, καθώς και granola, προϊόντα που περιλαμβάνουν μόνο ζάχαρη καρύδας, σφένδαμο, αγαύη, μέλι και καθόλου ζάχαρη.

citron-patisserie13.jpg

Τα εποχιακά είδη

Η δημιουργικότητα του «Citron» δεν περιορίζεται μόνο στα καθημερινά είδη, αλλά και σε είδη εποχιακά, που σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει αλλού. Προς τα μέσα Νοεμβρίου, η κόκκινη κολοκύθα γίνεται μαρμελάδα χειροποίητη για ένα sugar free κέικ, που φτιάχνεται επί τόπου.

 Τα Χριστούγεννα θα βρούμε επιδόρπια όπως μους μελομακάρονο, τάρτα Montblanc, κορμούς σε διάφορες γεύσεις και Βιενέζικη βασιλόπιτα, στολισμένη με γλάσο λευκής σοκολάτας που γίνεται ανάρπαστη και το Πάσχα, θα βρούμε το προζυμένιο τσουρέκι τους και χειροποίητα σοκολατένια αβγά.

Το χειμώνα, δε, το μενού περιλαμβάνει και δικό τους Glühwein (ζεστό κρασί με μπαχαρικά), που μπορούμε να απολαύσουμε επί τόπου ή με take away.

citron-patisserie14.jpg
citron-patisserie15.jpg

Ο καφές και η σπιτική λεμονάδα

Όλο το κομμάτι των επιδορπίων, μπορεί να συνδυαστεί άψογα και νόστιμα, με τον εξαιρετικό καφέ του «Citron». Σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία «Samba Coffee Roasters» το χαρμάνι τους, espresso 100% arabica, απαντά σε πέντε ποικιλίες, από διαφορετικές περιοχές κι έχουμε άπειρες δυνατότητες συνδυασμών, με το γλυκό της αρεσκείας μας. 

Το πάθος για τον καφέ και την εξέλιξή του δε σταματά, τρανό παράδειγμα ο cold brew coffee (καφές κρύας εκχύλισης), που φτιάχνουν κι εμφιαλώνουν στο κατάστημα, σε ανακυκλώσιμο κουτάκι αλουμινίου, για να το απολαύσεις όπου κι όποτε θέλεις!

citron-patisserie16.jpg

Πρόσφατα, ετοίμασαν κι ένα πολύ ενδιαφέρον aperitivo με βάση τον καφέ και με μίξη μπαχαρικών σε συνδυασμό με νότες σοκολάτας και βανίλιας, για να το απολαύσεις τις απογευματινές ώρες ή και νωρίτερα, καθώς είναι χαμηλό σε αλκοολικούς βαθμούς.

citron-patisserie17.jpg

Τέλος, οι λάτρεις του καφέ, μπορούν να προμηθευτούν την αγαπημένη τους retail συσκευασία, για το σπίτι ή το γραφείο.

Από τα must του καταστήματος, φυσικά, είναι και η σπιτική λεμονάδα!

Πού μπορούμε να τα δοκιμάσουμε όλα αυτά; Μα φυσικά, στο μικρό σαλόνι του «Citron» ή με take away.

citron-patisserie18.jpg
citron-patisserie19.jpg

Κόντρα στην εποχή του

Αυτό που κάνει το «Citron» να ξεχωρίζει είναι το ότι πάει «κόντρα στην εποχή», αφού τα προϊόντα του είναι κάθε άλλο, παρά εμπορικά. Δίνεται πάντα προσοχή στη λεπτομέρεια, ο σχεδιασμός γίνεται βήμα – βήμα και πάντα έχουν να προτείνουν, το κάτι διαφορετικό στους επισκέπτες (όπως το banana cake που γλυκαίνεται μόνο από το φρούτο τoυ).

citron-patisserie20.jpg

Εδώ αντιλαμβάνονται τις δυνατότητες των υλικών που απλόχερα παρέχει η ελληνική φύση κι έτσι, πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα από το να τα χρησιμοποιούν απλά. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει ήδη τους φανατικούς του πελάτες, ενώ η αγάπη του κόσμου φάνηκε ήδη από τα πρώτα Χριστούγεννα, αυτά του 2021, οπότε κι έγιναν ανάρπαστα η βιεννέζικη βασιλόπιτα κι ο κορμός κάστανο, από κόσμο που ήρθε από όλη την πόλη ή εκτός αυτής ή με παραγγελίες ακόμη και στο εξωτερικό.

citron-patisserie21.jpg
citron-patisserie22.jpg

Το Φεβρουάριο του 2022, πάλι, στη Γιορτή των Ερωτευμένων, τα ειδικά για την ημέρα γλυκά, έγιναν sold out μέσα σε πέντε ώρες! Παρά το ότι άνοιξε στο τέλος της πανδημίας, η πορεία του παρέμεινε σταθερή κι ανοδική και το success tip του «Citron», δεν είναι άλλο από το ότι είναι ένα ζαχαροπλαστείο που… δε μοιάζει με τα άλλα. 

Όπως οι ίδιοι λένε, η καθημερινή τους επιτυχία είναι το ότι ακόμη και κόσμος που ήταν προκατειλημμένος ως προς το λεμόνι, δοκιμάζει τα γλυκά τους.

citron-patisserie23.jpg

Η Viennoiserrie

Προσεχώς μας ετοιμάζουν και κάτι νέο: τη λειτουργία του καταστήματος κι ως Viennoiserrie (κατά τους Γάλλους, η βιεννουζερί περιλαμβάνει τα γλυκά αρτοσκευάσματα, που παράγονται από ζύμες με πρυζύμι ή από ζύμη σφολιάτας), με παραγωγή, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, φρέσκων γλυκών κι αλμυρών κρουασάν, με τη ζύμη να φτιάχνεται από το μηδέν, αλλά και cinnamon bun, με αφράτη βουτυρένια ζύμη γεμισμένη με κανέλα, ζάχαρη και πούδρα αμυγδάλου και νόστιμου μιλφέιγ.

citron-patisserie24.jpg

Μας προσκαλούν να δοκιμάσουμε τις δημιουργίες τους, με την εμπειρία της γενικότερης αύρας του «Citron». Ανυπομονούμε!

citron-patisserie25.jpg
citron-patisserie26.jpg

Tip 1: Το κατάστημα λειτουργεί Δευτέρα – Πέμπτη 10.00 – 14.00 και 17.30 – 21.00, Παρασκευή 10.00 – 21.00, Σάββατο 10.00 – 21.00 και Κυριακή 11.00 – 20.00.

Tip 2: Eπιλέξτε το «Citron» και για την κάλυψη βαπτίσεων, γάμων κι άλλων εκδηλώσεων.

Tip 3: Όλα τα προϊόντα, διατίθενται και μέσω Wolt.

citron-patisserie27.jpg


Διεύθυνση: Αγνώστου Στρατιώτου 35, Πολίχνη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316 071481

Facebook

Instagram


«Citron» στα γαλλικά είναι το λεμόνι και το «Citron Patisserie», το ξεχωριστό ζαχαροπλαστείο στο νούμερο 35 της οδού Αγνώστου Στρατιώτου, στην Πολίχνη, που άνοιξε τον Αύγουστο του 2021, αντιμετωπίζει το πολύτιμο – και παρεξηγημένο από πολλούς, λόγω της όξινης γεύσης του - αυτό φρούτο, με τις τιμές που του αξίζει.

citron-patisserie2.jpg

Ιδιοκτήτες το ζευγάρι Αριάδνη Πυλαρινού και Γιώργος Ογκανεσιάν που, με βασικές τους αρχές τις καλές πρώτες ύλες, τις καλές συνταγές και το μεράκι, μας παρουσιάζουν καθημερινά, γεύσεις της γαλλικής patisserie, συνταγές από τη γαλλική Ριβιέρα, με μικρές επιρροές κι από την περιοχή της Ιταλίας όπου παράγεται το limoncello και μας μυούν σε κάτι ξεχωριστό, για την πόλη ολόκληρη.

Ο κόσμος το έχει χαρακτηρίσει ως ένα «υπέροχο διαμαντάκι», που «θυμίζει τις μικρές patisserie του Παρισιού», με «ονειρεμένα γλυκά», που δίνει «προσοχή στη λεπτομέρεια» και με πολλά άλλα θετικά σχόλια. Αυτό είναι το «Citron».

citron-patisserie3.jpg
citron-patisserie4.jpg

Συνταγές μέσα από ταξίδια, που μυρίζουν Γαλλία και Ιταλία

Η Pastry Chef και ιδιοκτήτριά του, Αριάδνη Πυλαρινού, αγαπά πραγματικά το λεμόνι. Οι πρώτες της εικόνες και μυρωδιές, το γλυκό με άνθη λεμονιού που έφτιαχνε η γιαγιά της. Το χρυσαφί αυτό φρούτο χρησιμοποιεί και στη ζαχαροπλαστική της ήδη από την αρχή, με πρώτες ύλες για πολλά γλυκά της, βιολογικά, ακέρωτα λεμόνια, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές συνταγές.

citron-patisserie5.jpg
Η εκ των ιδιοκτητών και pastry chef του «Citron Patisserie» Αριάδνη Πυλαρινού


Η ίδια κι ο σύζυγός της, Γιώργος Ογκανεσιάν, υπεύθυνος για τον τομέα του καφέ και του aperitivo, ήθελαν να δώσουν στο κατάστημά τους μία ταυτότητα, γι’ αυτό και «πάντρεψαν» γλυκά από την περιοχή Menton της γαλλικής Ριβιέρας -περιοχή παραγωγής λεμονιών- με την αντίστοιχη περιοχή της νότιας Ιταλίας, όπου παράγεται το λικέρ limoncello, αφού το λεμόνι αποτελεί, όπως λέει η ιδιοκτήτρια του «Citron», πολύ καλή βασική ύλη τόσο για λικέρ, όσο και για γλυκά.

citron-patisserie6.jpg
O εκ των ιδιοκτητών του «Citron Patisserie» Γιώργος Oγκανεσιάν


Η ίδια, έχει ταξιδέψει σε όλες τις περιοχές παραγωγής λεμονιού. Στη Ζαχαροπλαστική μαθήτευσε δίπλα στο Στέλιο Παρλιάρο, εκπαιδεύτηκε στη Γαλλία και στην Ιταλία, επάνω στα τοπικά γλυκά, υπήρξε στη συνέχεια από υπάλληλος έως υπεύθυνη ζαχαροπλαστείων, μέχρι και το καλοκαίρι του 2021, οπότε κι άνοιξε το «Citron».

citron-patisserie7.jpg

Καλή πρώτη ύλη, καλές συνταγές και μεράκι

Με το προσωπικό του επιτυχημένου ζαχαροπλαστείου του, το ζευγάρι έχει δημιουργήσει ένα δυνατό team, πιστό στις βασικές τους αρχές, αυτές της καλής πρώτης ύλης – όπως φρέσκα αβγά, αγελαδινό βούτυρο, ακατέργαστα φρούτα κι αποφυγή μιγμάτων κι εξαιρετική σοκολάτα Βελγίου – των καλών συνταγών και της δημιουργίας καθημερινά, ώστε ό,τι φτάνει στον πελάτη, να είναι ολόφρεσκο.

Δίνουν, καθημερινά, τη δική τους μάχη για να μεταφέρουν τη γεύση στον κόσμο, ώστε να μπορέσει ο καθένας μας να αντιληφθεί, την πραγματική γεύση κάθε υλικού, με πρώτες ύλες πάντα εποχής, όπως το κάστανο ή η φράουλα, που χρησιμοποιούνται σε αντίστοιχα γλυκά. 

Ό,τι παράγεται περνά από τα χέρια της ιδιοκτήτριας, γι’ αυτό και η παραγωγή είναι μικρή μεν, εξαιρετικά ποιοτική δε. 

Για την ίδια, η ζαχαροπλαστική είναι ένα πεδίο ατελείωτο, για να δημιουργήσει ο καθένας ό,τι επιθυμεί.

citron-patisserie8.jpg

Γλυκά αμιγώς γαλλικά

Από το Paris – Brest Noisette -το ξεχωριστό επιδόρπιο με την ιδιαίτερη ιστορία, με φρεσκοψημένα choux με τραγανή επικάλυψη, πλούσια κρέμα mousseline φουντουκιού και στην βάση τραγανή στρώση pralin feuilletine στη βάση - μέχρι το Menton, γλυκό δανεισμένο από την πόλη Menton της νοτιοανατολικής Γαλλίας, με λεμόνι και passion fruit, κάθε δημιουργία στο «Citron», μαγεύει.

citron-patisserie9.jpg
citron-patisserie10.jpg

Εξαιρετικό είναι και το Profiterole Origine, με φρεσκοψημένα choux γεμιστά με βελούδινη crème patisserie βανίλιας και σως από πλούσια ganache σοκολάτας bitter, αλλά και η τάρτα au Citron, με τραγανή βάση sable amande, γέμιση από απαλό cremeux λεμόνι και βελούδινη ganache montée λευκής σοκολάτας.

citron-patisserie11.jpg
citron-patisserie12.jpg

Βρίσκουμε, επίσης, sugar free μπισκότα, κέικ, καθώς και granola, προϊόντα που περιλαμβάνουν μόνο ζάχαρη καρύδας, σφένδαμο, αγαύη, μέλι και καθόλου ζάχαρη.

citron-patisserie13.jpg

Τα εποχιακά είδη

Η δημιουργικότητα του «Citron» δεν περιορίζεται μόνο στα καθημερινά είδη, αλλά και σε είδη εποχιακά, που σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει αλλού. Προς τα μέσα Νοεμβρίου, η κόκκινη κολοκύθα γίνεται μαρμελάδα χειροποίητη για ένα sugar free κέικ, που φτιάχνεται επί τόπου.

 Τα Χριστούγεννα θα βρούμε επιδόρπια όπως μους μελομακάρονο, τάρτα Montblanc, κορμούς σε διάφορες γεύσεις και Βιενέζικη βασιλόπιτα, στολισμένη με γλάσο λευκής σοκολάτας που γίνεται ανάρπαστη και το Πάσχα, θα βρούμε το προζυμένιο τσουρέκι τους και χειροποίητα σοκολατένια αβγά.

Το χειμώνα, δε, το μενού περιλαμβάνει και δικό τους Glühwein (ζεστό κρασί με μπαχαρικά), που μπορούμε να απολαύσουμε επί τόπου ή με take away.

citron-patisserie14.jpg
citron-patisserie15.jpg

Ο καφές και η σπιτική λεμονάδα

Όλο το κομμάτι των επιδορπίων, μπορεί να συνδυαστεί άψογα και νόστιμα, με τον εξαιρετικό καφέ του «Citron». Σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία «Samba Coffee Roasters» το χαρμάνι τους, espresso 100% arabica, απαντά σε πέντε ποικιλίες, από διαφορετικές περιοχές κι έχουμε άπειρες δυνατότητες συνδυασμών, με το γλυκό της αρεσκείας μας. 

Το πάθος για τον καφέ και την εξέλιξή του δε σταματά, τρανό παράδειγμα ο cold brew coffee (καφές κρύας εκχύλισης), που φτιάχνουν κι εμφιαλώνουν στο κατάστημα, σε ανακυκλώσιμο κουτάκι αλουμινίου, για να το απολαύσεις όπου κι όποτε θέλεις!

citron-patisserie16.jpg

Πρόσφατα, ετοίμασαν κι ένα πολύ ενδιαφέρον aperitivo με βάση τον καφέ και με μίξη μπαχαρικών σε συνδυασμό με νότες σοκολάτας και βανίλιας, για να το απολαύσεις τις απογευματινές ώρες ή και νωρίτερα, καθώς είναι χαμηλό σε αλκοολικούς βαθμούς.

citron-patisserie17.jpg

Τέλος, οι λάτρεις του καφέ, μπορούν να προμηθευτούν την αγαπημένη τους retail συσκευασία, για το σπίτι ή το γραφείο.

Από τα must του καταστήματος, φυσικά, είναι και η σπιτική λεμονάδα!

Πού μπορούμε να τα δοκιμάσουμε όλα αυτά; Μα φυσικά, στο μικρό σαλόνι του «Citron» ή με take away.

citron-patisserie18.jpg
citron-patisserie19.jpg

Κόντρα στην εποχή του

Αυτό που κάνει το «Citron» να ξεχωρίζει είναι το ότι πάει «κόντρα στην εποχή», αφού τα προϊόντα του είναι κάθε άλλο, παρά εμπορικά. Δίνεται πάντα προσοχή στη λεπτομέρεια, ο σχεδιασμός γίνεται βήμα – βήμα και πάντα έχουν να προτείνουν, το κάτι διαφορετικό στους επισκέπτες (όπως το banana cake που γλυκαίνεται μόνο από το φρούτο τoυ).

citron-patisserie20.jpg

Εδώ αντιλαμβάνονται τις δυνατότητες των υλικών που απλόχερα παρέχει η ελληνική φύση κι έτσι, πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα από το να τα χρησιμοποιούν απλά. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει ήδη τους φανατικούς του πελάτες, ενώ η αγάπη του κόσμου φάνηκε ήδη από τα πρώτα Χριστούγεννα, αυτά του 2021, οπότε κι έγιναν ανάρπαστα η βιεννέζικη βασιλόπιτα κι ο κορμός κάστανο, από κόσμο που ήρθε από όλη την πόλη ή εκτός αυτής ή με παραγγελίες ακόμη και στο εξωτερικό.

citron-patisserie21.jpg
citron-patisserie22.jpg

Το Φεβρουάριο του 2022, πάλι, στη Γιορτή των Ερωτευμένων, τα ειδικά για την ημέρα γλυκά, έγιναν sold out μέσα σε πέντε ώρες! Παρά το ότι άνοιξε στο τέλος της πανδημίας, η πορεία του παρέμεινε σταθερή κι ανοδική και το success tip του «Citron», δεν είναι άλλο από το ότι είναι ένα ζαχαροπλαστείο που… δε μοιάζει με τα άλλα. 

Όπως οι ίδιοι λένε, η καθημερινή τους επιτυχία είναι το ότι ακόμη και κόσμος που ήταν προκατειλημμένος ως προς το λεμόνι, δοκιμάζει τα γλυκά τους.

citron-patisserie23.jpg

Η Viennoiserrie

Προσεχώς μας ετοιμάζουν και κάτι νέο: τη λειτουργία του καταστήματος κι ως Viennoiserrie (κατά τους Γάλλους, η βιεννουζερί περιλαμβάνει τα γλυκά αρτοσκευάσματα, που παράγονται από ζύμες με πρυζύμι ή από ζύμη σφολιάτας), με παραγωγή, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, φρέσκων γλυκών κι αλμυρών κρουασάν, με τη ζύμη να φτιάχνεται από το μηδέν, αλλά και cinnamon bun, με αφράτη βουτυρένια ζύμη γεμισμένη με κανέλα, ζάχαρη και πούδρα αμυγδάλου και νόστιμου μιλφέιγ.

citron-patisserie24.jpg

Μας προσκαλούν να δοκιμάσουμε τις δημιουργίες τους, με την εμπειρία της γενικότερης αύρας του «Citron». Ανυπομονούμε!

citron-patisserie25.jpg
citron-patisserie26.jpg

Tip 1: Το κατάστημα λειτουργεί Δευτέρα – Πέμπτη 10.00 – 14.00 και 17.30 – 21.00, Παρασκευή 10.00 – 21.00, Σάββατο 10.00 – 21.00 και Κυριακή 11.00 – 20.00.

Tip 2: Eπιλέξτε το «Citron» και για την κάλυψη βαπτίσεων, γάμων κι άλλων εκδηλώσεων.

Tip 3: Όλα τα προϊόντα, διατίθενται και μέσω Wolt.

citron-patisserie27.jpg


Διεύθυνση: Αγνώστου Στρατιώτου 35, Πολίχνη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316 071481

Facebook

Instagram


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία