Patisserie

Choureal: To πρώτο «tailor made» προφιτερόλ της χώρας και πώς έφτασε να γίνει από τα πιο αγαπημένα μας γλυκά

Τα πιο… σουρεάλ choux της Θεσσαλονίκης και, πλέον, όχι μόνο

 23/11/2023 08:55

Choureal: To πρώτο «tailor made» προφιτερόλ της χώρας και πώς έφτασε να γίνει από τα πιο αγαπημένα μας γλυκά

To «Choureal» είναι ένα ιδιαίτερο ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης. Για την ακρίβεια, δεν θα το έλεγε κανείς ακριβώς ζαχαροπλαστείο, αλλά ένα απόλυτα ξεχωριστό project. Είναι το σημείο όπου γεννήθηκε το πρώτο tailor – made, a la minute προφιτερόλ. Ένας χώρος που μας μυεί σε μία διαφορετικά δοσμένη τέχνη του αγαπημένου αυτού γλυκού και που εξειδικεύεται απόλυτα στη ζύμη των choux, που αποτελούν τη βάση του.

choureal2.jpg
choureal3.jpg

Αγαπήθηκε από τον πρώτο καιρό λειτουργίας του, στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού. Tο δεύτερο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, στην Ελευθερίου Βενιζέλου, ήρθε σχεδόν ως αίτημα του κόσμου.

choureal4.jpg
choureal5.jpg

Η χάρη του έχει φτάσει, δικαίως, μέχρι την Αθήνα. Στα τέλη του 2018 άνοιξε στο Σύνταγμα ενώ εδώ και έξι μήνες λειτουργεί και το νεότερο Choureal στο Χαλάνδρι. Στα χρόνια της λειτουργίας του, έχει αποσπάσει πάνω από 20 βραβεία γεύσης κι επιχειρηματικότητας.

choureal6.jpg

Εμείς κάνουμε ουρές έξω από τη βιτρίνα του, συζητώντας τι σοκολάτες θα βάλουμε στο προφιτερόλ μας, για το αν θα γεμίσουμε τα choux με κρέμα ζαχαροπλαστικής ή με παγωτό κι εάν το προφιτερόλ μας θα συνοδευτεί από φρέσκες φράουλες, cookies, ξηρούς καρπούς ή άλλες νόστιμες γαρνιτούρες.

To «Choureal» άνοιξε για πρώτη φορά στην Παλαιών Γερμανού 7 το 2014, από το χημικό Miles Αναστάσιο Σκλήρη, τη γυναίκα του Αλίκη και τα αδέρφια του, ως μία επιθυμία του πρώτου να ασχοληθεί με την εστίαση. Οραματίστηκαν ένα project που θα συμπεριλάμβανε όλα τα στοιχεία της εξέλιξη της ζαχαροπλαστικής. 

Εξειδίκευση σε ένα προϊόν, ανοιχτή κουζίνα, παρασκευή όλων των υλικών σε in house εργαστήριο από κορυφαίες πρώτες ύλες. Και όλα αυτά γύρω από το αγαπημένο του γλυκό, το προφιτερόλ.

choureal7.jpg
O ιδιοκτήτης του «Choureal» Μάιλς Αναστάσιoς Σκλήρης

choureal8.jpg
choureal9.jpg
choureal10.jpg

Η γλυκιά ιεροτελεστία – το signature Choureal concept

Το κάθε προφιτερόλ του Choureal προσφέρεται από την παραγωγή στην κατανάλωση κι αποτελεί μια μοναδική δημιουργία. Ετοιμάζεται a la minute, δηλαδή ζωντανά «στη στιγμή» μπροστά στον πελάτη, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του: τραγανά σουδάκια γεμίζονται με κρέμα ζαχαροπλαστικής ή παγωτό, για να ακολουθήσει η επιλογή σοκολάτας υψηλής ποιότητας. 

Κλασική bitter ή γάλακτος, λευκή, καραμέλα, ζεστή από το bain marie, πραλίνα φουντουκιού, καθώς και εποχικές όπως σοκολάτα πορτοκάλι και σοκολάτα με γλυκόριζα είναι ανάμεσα στις προτάσεις, που χαρακτηρίζονται από την έντονη και εκλεπτυσμένη γεύση τους. 

Η γλυκιά ιεροτελεστία ολοκληρώνεται με την επιλογή γαρνιτούρας, όπως ξηροί καρποί, μπισκότο, φρέσκα φρούτα και σαντιγί.

choureal11.jpg

Τα υλικά του «Choureal»

Όλα τα προϊόντα του Choureal παράγονται 100% στο εργαστήριό του, από επιλεγμένες φυσικές πρώτες ύλες, πολλές από τις οποίες εισάγονται και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από το brand. Φρέσκο ελληνικό γάλα και αυγά, βούτυρο από τις Άλπεις και τη Βρετάνη, φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης, επιλεγμένο αλεύρι, σοκολάτες πολύ υψηλής ποιότητας και χειροποίητες πραλίνες ξηρών καρπών, αποτελούν τη βάση για τη δημιουργία όλων των προϊόντων. 

Το παγωτό, επίσης δικής τους παραγωγής, μπορείτε να το απολαύσετε όλο το χρόνο μόνο του, μέσα στο προφιτερόλ ή στο -επίσης χειροποίητο- χωνάκι! Δεν χρησιμοποιούνται έτοιμα μίγματα ζαχαροπλαστικής και προκατασκευασμένα ή κατεψυγμένα υλικά.

choureal12.jpg

Τα choux είναι πάντοτε φρεσκοψημένα. Δεκάδες φορές μέσα στην ημέρα ετοιμάζεται φρέσκια ζύμη και ψήνονται σε λαμαρίνες κάθε μισή ώρα, έτσι ώστε οι επισκέπτες να τρώνε πάντοτε τραγανά, βουτυρένια choux. 

Τα eclairs, τα ατομικά choux και τα Paris-Brest είναι γλυκά που ανήκουν στην οικογένεια του προφιτερόλ και τα βρίσκει κανείς στη βιτρίνα του Choureal σε διάφορες γεύσεις ανά εποχή. 

Είναι αυστηρά περιορισμένης ημερήσιας παραγωγής και φτιάχνονται κάθε πρωί, μέχρι εξαντλήσεως.

choureal13.jpg

Σκληρή δουλειά και διαρκής προσπάθεια

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Choureal έως και σήμερα, αυτό που χαρακτηρίζει την ομάδα είναι η όρεξη για δουλειά, η επιθυμία για γνώση και εξέλιξη. Η ομάδα του Choureal βάζει συνεχώς νέους στόχους και προσπαθεί με αγάπη και μεράκι να τους υλοποιεί. 

Κάνουν πειραματισμούς με νέες γεύσεις και μοναδικές πρώτες ύλες, αναλαμβάνουν μεγάλες παραγγελίες για γάμους, βαφτίσεις ή άλλες εκδηλώσεις, βελτιώνουν την γεύση, την υφή και την εικόνα των γλυκών και δεν εφησυχάζονται ποτέ.

choureal14.jpg
choureal15.jpg
choureal16.jpg

Κάθε βήμα γίνεται με επαγγελματισμό, σοβαρότητα και προσοχή, με διαρκή προσπάθεια να παραμείνει σταθερή η ποιότητα και σε τιμή πάντα προσιτή σε όλους. Για τους ανθρώπους του, ωστόσο, η καλύτερη επιβράβευση είναι το ότι ο κόσμος συνεχίζει να κάνει ουρές έξω από τα καταστήματά του, χάρη στην από στόμα σε στόμα διαφήμιση - και να αποζητά κάθε εποχή τα προϊόντα του. 

Είτε πρόκειται για τα λαχταριστά του προφιτερόλ είτε για τις πιο ιδιαίτερες εποχικές δημιουργίες, όπως το chou με κάστανο, το «τιραμι-chou» με κρέμα καφέ και μασκαρπόνε ή το chou με σοκολάτα και πορτοκάλι, που τα βρίσκουμε στην βιτρίνα του την περίοδο του χειμώνα.

choureal17.jpg
choureal18.jpg

Η εξέλιξη

O Miles και η Αλίκη, με πανεπιστημιακές σπουδές στη Χημεία και τη Βιολογία, θυμούνται με συγκίνηση την πρώτη περίοδο που αποφάσισαν να ασχοληθούν με την ζαχαροπλαστική. Για τους αρχικούς πειραματισμούς συνδέσανε επαγγελματικό φούρνο στο σπίτι, πήρανε βιβλία, μελέτησαν πολύ, ταξίδεψαν στο Παρίσι, εμπνεύστηκαν, μυήθηκαν στον κόσμο της σοκολάτας από ανθρώπους του χώρου. 

Οι δοκιμές, τα πρώτα σημαντικά λάθη, η επαφή με τα συστατικά ενός καλό γλυκού έφτασαν να δημιουργήσουν τις επιτυχημένες προτάσεις, που όλο και περισσότερος κόσμος θέλει να δοκιμάσει. 

Το διάβασμα, τα ταξίδια και η τακτική επιμόρφωση μέσα από σεμινάρια με δασκάλους καταξιωμένους ζαχαροπλάστες, οδηγεί τους δημιουργούς και όλη την ομάδα του Choureal στη συνεχή βελτίωση των γλυκών που παράγουν.

choureal19.jpg

Μας καλούν καθημερινά να δοκιμάσουμε τις προτάσεις τους, να ζήσουμε την πολύπλευρη εμπειρία με όλες μας τις αισθήσεις και να πάρουμε μέρος στη δημιουργία του αγαπημένου μας, tailor made προφιτερόλ. Οι συνδυασμοί, είναι άφθονοι, το μόνο που έχουμε είναι να βρούμε τον δικό μας αγαπημένο! Με μία προτροπή: να μπούμε στον γλυκό κόσμο του Choureal και να τον ανακαλύψουμε!

choureal20.jpg
choureal21.jpg

Tip 1: Διαβάστε όλη την ιστορία του προφιτερόλ, στον ιστότοπο της επιχείρησης.

Tip 2: Το κατάστημα είναι ανοιχτό Δευτέρα έως Σάββατο 10.00 – 23.00 και Κυριακή 11.00 – 23.00

Tip 3: Τα προϊόντα του καταστήματος, διατίθενται και με delivery, από το e-food και τη Wolt.


Διευθύνσεις καταστημάτων:

Θεσσαλονίκη

Παλαιών Πατρών Γερμανού 9
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 252766

Βενιζέλου 20
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 285353

Αθήνα

Διομείας 2 & Ερμού 18, Σύνταγμα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3317883

Ιφικράτους 2, Χαλάνδρι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6839913

Website

Facebook

Instagram

To «Choureal» είναι ένα ιδιαίτερο ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης. Για την ακρίβεια, δεν θα το έλεγε κανείς ακριβώς ζαχαροπλαστείο, αλλά ένα απόλυτα ξεχωριστό project. Είναι το σημείο όπου γεννήθηκε το πρώτο tailor – made, a la minute προφιτερόλ. Ένας χώρος που μας μυεί σε μία διαφορετικά δοσμένη τέχνη του αγαπημένου αυτού γλυκού και που εξειδικεύεται απόλυτα στη ζύμη των choux, που αποτελούν τη βάση του.

choureal2.jpg
choureal3.jpg

Αγαπήθηκε από τον πρώτο καιρό λειτουργίας του, στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού. Tο δεύτερο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, στην Ελευθερίου Βενιζέλου, ήρθε σχεδόν ως αίτημα του κόσμου.

choureal4.jpg
choureal5.jpg

Η χάρη του έχει φτάσει, δικαίως, μέχρι την Αθήνα. Στα τέλη του 2018 άνοιξε στο Σύνταγμα ενώ εδώ και έξι μήνες λειτουργεί και το νεότερο Choureal στο Χαλάνδρι. Στα χρόνια της λειτουργίας του, έχει αποσπάσει πάνω από 20 βραβεία γεύσης κι επιχειρηματικότητας.

choureal6.jpg

Εμείς κάνουμε ουρές έξω από τη βιτρίνα του, συζητώντας τι σοκολάτες θα βάλουμε στο προφιτερόλ μας, για το αν θα γεμίσουμε τα choux με κρέμα ζαχαροπλαστικής ή με παγωτό κι εάν το προφιτερόλ μας θα συνοδευτεί από φρέσκες φράουλες, cookies, ξηρούς καρπούς ή άλλες νόστιμες γαρνιτούρες.

To «Choureal» άνοιξε για πρώτη φορά στην Παλαιών Γερμανού 7 το 2014, από το χημικό Miles Αναστάσιο Σκλήρη, τη γυναίκα του Αλίκη και τα αδέρφια του, ως μία επιθυμία του πρώτου να ασχοληθεί με την εστίαση. Οραματίστηκαν ένα project που θα συμπεριλάμβανε όλα τα στοιχεία της εξέλιξη της ζαχαροπλαστικής. 

Εξειδίκευση σε ένα προϊόν, ανοιχτή κουζίνα, παρασκευή όλων των υλικών σε in house εργαστήριο από κορυφαίες πρώτες ύλες. Και όλα αυτά γύρω από το αγαπημένο του γλυκό, το προφιτερόλ.

choureal7.jpg
O ιδιοκτήτης του «Choureal» Μάιλς Αναστάσιoς Σκλήρης

choureal8.jpg
choureal9.jpg
choureal10.jpg

Η γλυκιά ιεροτελεστία – το signature Choureal concept

Το κάθε προφιτερόλ του Choureal προσφέρεται από την παραγωγή στην κατανάλωση κι αποτελεί μια μοναδική δημιουργία. Ετοιμάζεται a la minute, δηλαδή ζωντανά «στη στιγμή» μπροστά στον πελάτη, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του: τραγανά σουδάκια γεμίζονται με κρέμα ζαχαροπλαστικής ή παγωτό, για να ακολουθήσει η επιλογή σοκολάτας υψηλής ποιότητας. 

Κλασική bitter ή γάλακτος, λευκή, καραμέλα, ζεστή από το bain marie, πραλίνα φουντουκιού, καθώς και εποχικές όπως σοκολάτα πορτοκάλι και σοκολάτα με γλυκόριζα είναι ανάμεσα στις προτάσεις, που χαρακτηρίζονται από την έντονη και εκλεπτυσμένη γεύση τους. 

Η γλυκιά ιεροτελεστία ολοκληρώνεται με την επιλογή γαρνιτούρας, όπως ξηροί καρποί, μπισκότο, φρέσκα φρούτα και σαντιγί.

choureal11.jpg

Τα υλικά του «Choureal»

Όλα τα προϊόντα του Choureal παράγονται 100% στο εργαστήριό του, από επιλεγμένες φυσικές πρώτες ύλες, πολλές από τις οποίες εισάγονται και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από το brand. Φρέσκο ελληνικό γάλα και αυγά, βούτυρο από τις Άλπεις και τη Βρετάνη, φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης, επιλεγμένο αλεύρι, σοκολάτες πολύ υψηλής ποιότητας και χειροποίητες πραλίνες ξηρών καρπών, αποτελούν τη βάση για τη δημιουργία όλων των προϊόντων. 

Το παγωτό, επίσης δικής τους παραγωγής, μπορείτε να το απολαύσετε όλο το χρόνο μόνο του, μέσα στο προφιτερόλ ή στο -επίσης χειροποίητο- χωνάκι! Δεν χρησιμοποιούνται έτοιμα μίγματα ζαχαροπλαστικής και προκατασκευασμένα ή κατεψυγμένα υλικά.

choureal12.jpg

Τα choux είναι πάντοτε φρεσκοψημένα. Δεκάδες φορές μέσα στην ημέρα ετοιμάζεται φρέσκια ζύμη και ψήνονται σε λαμαρίνες κάθε μισή ώρα, έτσι ώστε οι επισκέπτες να τρώνε πάντοτε τραγανά, βουτυρένια choux. 

Τα eclairs, τα ατομικά choux και τα Paris-Brest είναι γλυκά που ανήκουν στην οικογένεια του προφιτερόλ και τα βρίσκει κανείς στη βιτρίνα του Choureal σε διάφορες γεύσεις ανά εποχή. 

Είναι αυστηρά περιορισμένης ημερήσιας παραγωγής και φτιάχνονται κάθε πρωί, μέχρι εξαντλήσεως.

choureal13.jpg

Σκληρή δουλειά και διαρκής προσπάθεια

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Choureal έως και σήμερα, αυτό που χαρακτηρίζει την ομάδα είναι η όρεξη για δουλειά, η επιθυμία για γνώση και εξέλιξη. Η ομάδα του Choureal βάζει συνεχώς νέους στόχους και προσπαθεί με αγάπη και μεράκι να τους υλοποιεί. 

Κάνουν πειραματισμούς με νέες γεύσεις και μοναδικές πρώτες ύλες, αναλαμβάνουν μεγάλες παραγγελίες για γάμους, βαφτίσεις ή άλλες εκδηλώσεις, βελτιώνουν την γεύση, την υφή και την εικόνα των γλυκών και δεν εφησυχάζονται ποτέ.

choureal14.jpg
choureal15.jpg
choureal16.jpg

Κάθε βήμα γίνεται με επαγγελματισμό, σοβαρότητα και προσοχή, με διαρκή προσπάθεια να παραμείνει σταθερή η ποιότητα και σε τιμή πάντα προσιτή σε όλους. Για τους ανθρώπους του, ωστόσο, η καλύτερη επιβράβευση είναι το ότι ο κόσμος συνεχίζει να κάνει ουρές έξω από τα καταστήματά του, χάρη στην από στόμα σε στόμα διαφήμιση - και να αποζητά κάθε εποχή τα προϊόντα του. 

Είτε πρόκειται για τα λαχταριστά του προφιτερόλ είτε για τις πιο ιδιαίτερες εποχικές δημιουργίες, όπως το chou με κάστανο, το «τιραμι-chou» με κρέμα καφέ και μασκαρπόνε ή το chou με σοκολάτα και πορτοκάλι, που τα βρίσκουμε στην βιτρίνα του την περίοδο του χειμώνα.

choureal17.jpg
choureal18.jpg

Η εξέλιξη

O Miles και η Αλίκη, με πανεπιστημιακές σπουδές στη Χημεία και τη Βιολογία, θυμούνται με συγκίνηση την πρώτη περίοδο που αποφάσισαν να ασχοληθούν με την ζαχαροπλαστική. Για τους αρχικούς πειραματισμούς συνδέσανε επαγγελματικό φούρνο στο σπίτι, πήρανε βιβλία, μελέτησαν πολύ, ταξίδεψαν στο Παρίσι, εμπνεύστηκαν, μυήθηκαν στον κόσμο της σοκολάτας από ανθρώπους του χώρου. 

Οι δοκιμές, τα πρώτα σημαντικά λάθη, η επαφή με τα συστατικά ενός καλό γλυκού έφτασαν να δημιουργήσουν τις επιτυχημένες προτάσεις, που όλο και περισσότερος κόσμος θέλει να δοκιμάσει. 

Το διάβασμα, τα ταξίδια και η τακτική επιμόρφωση μέσα από σεμινάρια με δασκάλους καταξιωμένους ζαχαροπλάστες, οδηγεί τους δημιουργούς και όλη την ομάδα του Choureal στη συνεχή βελτίωση των γλυκών που παράγουν.

choureal19.jpg

Μας καλούν καθημερινά να δοκιμάσουμε τις προτάσεις τους, να ζήσουμε την πολύπλευρη εμπειρία με όλες μας τις αισθήσεις και να πάρουμε μέρος στη δημιουργία του αγαπημένου μας, tailor made προφιτερόλ. Οι συνδυασμοί, είναι άφθονοι, το μόνο που έχουμε είναι να βρούμε τον δικό μας αγαπημένο! Με μία προτροπή: να μπούμε στον γλυκό κόσμο του Choureal και να τον ανακαλύψουμε!

choureal20.jpg
choureal21.jpg

Tip 1: Διαβάστε όλη την ιστορία του προφιτερόλ, στον ιστότοπο της επιχείρησης.

Tip 2: Το κατάστημα είναι ανοιχτό Δευτέρα έως Σάββατο 10.00 – 23.00 και Κυριακή 11.00 – 23.00

Tip 3: Τα προϊόντα του καταστήματος, διατίθενται και με delivery, από το e-food και τη Wolt.


Διευθύνσεις καταστημάτων:

Θεσσαλονίκη

Παλαιών Πατρών Γερμανού 9
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 252766

Βενιζέλου 20
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 285353

Αθήνα

Διομείας 2 & Ερμού 18, Σύνταγμα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3317883

Ιφικράτους 2, Χαλάνδρι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6839913

Website

Facebook

Instagram

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία