Restaurants

Χοιρόφρενο: Μια γνήσια χασαποταβέρνα με μεράκι από το παρελθόν

Ένα φιλόξενο και αγαπημένο στέκι στην Τούμπα

 11/02/2024 10:05

Χοιρόφρενο: Μια γνήσια χασαποταβέρνα με μεράκι από το παρελθόν

Σε έναν όμορφο, ζεστό χώρο, στο 5 της Ικαρίας, στην Τούμπα, δημιουργήθηκε πριν τέσσερα χρόνια, το «Χοιρόφρενο». Και παρά το… νεαρό της ηλικίας του -αν αναλογιστεί κανείς και τα δύο χρόνια εν μέσω covid- κέρδισε γρήγορα το κοινό της περιοχής και όχι μόνο, μια κι εκεί σπεύδουν πολλοί Θεσσαλονικείς που θέλουν να απολαύσουν ποιοτικά και νόστιμα κρεατικά.

choirofreno2.jpg

Πρόκειται στην ουσία για μία οικογενειακή επιχείρηση, της οποίας οι άνθρωποι αγαπούν το απλό, παραδοσιακό φαγητό και θέλουν να το προσφέρουν σωστά και με ποιότητα στους θαμώνες τους. Δημιούργησαν το κατάλληλο περιβάλλον, φόρεσαν το χαμόγελο και την καλή τους διάθεση και φρόντισαν να βρουν τρόπο να σας προσφέρουν το καλύτερο.

choirofreno3.jpg

Χασαποταβέρνα από τα παλιά

Για να εξασφαλίσουν την ποιότητα που επιδιώκουν, ο Κώστας Μυλωνάς και η σύζυγος του, Αλεξάνδρα Καρασαρίδου, αποφάσισαν να λειτουργήσουν με φιλοσοφία χασαποταβέρνας.

choirofreno4.jpg
choirofreno5.jpg

Έχοντας βαρύ πυροβολικό τα κρεατικά στο μενού τους, αποφάσισαν να προμηθεύονται την πρώτη ύλη ατόφια και να την επεξεργάζονται οι ίδιοι πριν το μαγείρεμά της. Το κρέας επιλέγεται με γνώμονα την εξαιρετική του ποιότητα και στη συνέχεια τεμαχίζεται και μαρινάρεται στην κουζίνα του «Χοιρόφρενο», ώστε να καλομαγειρευτεί όπως το έχουν φανταστεί ο Κώστας και η Αλεξάνδρα.

Στα δυνατά πιάτα του, το «Χοιρόφρενο» έχει σίγουρα τα σουτζουκάκια του που φτιάχνονται με μυστική συνταγή από τη Μικρά Ασία. Την συνταγή για τα περίφημα πολίτικα σουτζουκάκια την είχαν όλοι κι όλοι τρεις συνολικά στη Θεσσαλονίκη και σήμερα οι μόνοι που είναι ανοιχτοί για να μας την προσφέρουν απλόχερα είναι οι άνθρωποι του «Χοιρόφρενο».

choirofreno6.jpg

Η τηγανιά κοτόπουλο είναι ένα ακόμα best seller πιάτο, όπως και το ψαρονέφρι με πέστο βασιλικού, ενώ ανάρπαστη γίνεται και η μπριζόλα Χοιρόφρενο, σωτέ στο τηγάνι με σάλτσα βοδινού και μανιτάρια.

choirofreno7.jpg
choirofreno8.jpg
choirofreno9.jpg

Οι premium επιλογές στο «Χοιρόφρενο» δεν είναι ξενόφερτες, αλλά ξεχωρίζουν για την εντοπιότητά τους. Μπριζόλα μαύρου χοίρου από κορυφαίο παραγωγό της σπάνιας αυτής ράτσας, μοσχαρίσια μπριζόλα από μοσχίδα και παϊδάκια αρνίσια φρέσκα και μόνο το χειμώνα, που είναι η ιδανική εποχή να τα απολαύσετε.

choirofreno10.jpg

Όλα χειροποίητα με έμφαση στη λεπτομέρεια

Πέρα από τα κρεατικά όμως, στο «Χοιρόφρενο» δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη του. Όλα είναι φροντισμένα με μεράκι και αγάπη, καθώς δίνεται έμφαση και στην πιο απλή λεπτομέρεια.

choirofreno11.jpg

Οι αγαπημένες τηγανητές πατάτες, πάντα φρέσκιες και κομμένες στο χέρι. Το ψωμί διαλεχτό, προζυμένιο με τέσσερα διαφορετικά άλευρα. Οι σαλάτες πάντα φρεσκοκομμένες από εκλεκτά λαχανικά στην εποχή τους. Οι αλοιφές και τα ορεκτικά χειροποίητα, φτιαγμένα με τα καλύτερα υλικά. Το τζατζίκι δυνατό και μυρωδάτο, με μπόλικο σκόρδο και άνηθο. Η τυροκαυτερή με φέτα αυθεντική. Το κους κους ως συνοδευτικό χωριάτικο από τα Γρεβενά.

choirofreno12.jpg
choirofreno13.jpg
choirofreno14.jpg

Από τα ορεκτικά ξεχωρίσαμε το τραγανό μανιτάρι γεμιστό με κρέμα τυριών και τα τηγανητά κολοκυθάκια, που κόβονται σε μπαστουνάκια, μαρινάρονται και να τηγανίζονται ανάλαφρα για να τα απολαύσετε τόσο τραγανά που δεν θα το πιστεύετε.

Ακόμα και τα γλυκά κεράσματα που θα απολαύσετε στο τέλος, είναι φτιαγμένα από την μαγείρισσα του «Χοιρόφρενο», την Αλεξάνδρα, που έχει ιδιαίτερο ταλέντο και στη ζαχαροπλαστική.

Αναλόγως τη διάθεση, μπορεί να απολαύσετε κορμό σοκολάτας -παραδοσιακό και βουτυράτο- καρυδόπιτα ή cheesecake. Το καλοκαίρι, το χειροποίητο παγωτό της, γίνεται ανάρπαστο.

choirofreno15.jpg

Tip: Κάθε Πέμπτη, στο «Χοιρόφρενο», διοργανώνεται ρεμπέτικη βραδιά live με τους «Αμανάτι». Μην τη χάσετε!

choirofreno16.jpg
choirofreno17.jpg
choirofreno18.jpg


Διεύθυνση: Ικαρίας 5, Τούμπα

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 243655

Facebook

Instagram




Σε έναν όμορφο, ζεστό χώρο, στο 5 της Ικαρίας, στην Τούμπα, δημιουργήθηκε πριν τέσσερα χρόνια, το «Χοιρόφρενο». Και παρά το… νεαρό της ηλικίας του -αν αναλογιστεί κανείς και τα δύο χρόνια εν μέσω covid- κέρδισε γρήγορα το κοινό της περιοχής και όχι μόνο, μια κι εκεί σπεύδουν πολλοί Θεσσαλονικείς που θέλουν να απολαύσουν ποιοτικά και νόστιμα κρεατικά.

choirofreno2.jpg

Πρόκειται στην ουσία για μία οικογενειακή επιχείρηση, της οποίας οι άνθρωποι αγαπούν το απλό, παραδοσιακό φαγητό και θέλουν να το προσφέρουν σωστά και με ποιότητα στους θαμώνες τους. Δημιούργησαν το κατάλληλο περιβάλλον, φόρεσαν το χαμόγελο και την καλή τους διάθεση και φρόντισαν να βρουν τρόπο να σας προσφέρουν το καλύτερο.

choirofreno3.jpg

Χασαποταβέρνα από τα παλιά

Για να εξασφαλίσουν την ποιότητα που επιδιώκουν, ο Κώστας Μυλωνάς και η σύζυγος του, Αλεξάνδρα Καρασαρίδου, αποφάσισαν να λειτουργήσουν με φιλοσοφία χασαποταβέρνας.

choirofreno4.jpg
choirofreno5.jpg

Έχοντας βαρύ πυροβολικό τα κρεατικά στο μενού τους, αποφάσισαν να προμηθεύονται την πρώτη ύλη ατόφια και να την επεξεργάζονται οι ίδιοι πριν το μαγείρεμά της. Το κρέας επιλέγεται με γνώμονα την εξαιρετική του ποιότητα και στη συνέχεια τεμαχίζεται και μαρινάρεται στην κουζίνα του «Χοιρόφρενο», ώστε να καλομαγειρευτεί όπως το έχουν φανταστεί ο Κώστας και η Αλεξάνδρα.

Στα δυνατά πιάτα του, το «Χοιρόφρενο» έχει σίγουρα τα σουτζουκάκια του που φτιάχνονται με μυστική συνταγή από τη Μικρά Ασία. Την συνταγή για τα περίφημα πολίτικα σουτζουκάκια την είχαν όλοι κι όλοι τρεις συνολικά στη Θεσσαλονίκη και σήμερα οι μόνοι που είναι ανοιχτοί για να μας την προσφέρουν απλόχερα είναι οι άνθρωποι του «Χοιρόφρενο».

choirofreno6.jpg

Η τηγανιά κοτόπουλο είναι ένα ακόμα best seller πιάτο, όπως και το ψαρονέφρι με πέστο βασιλικού, ενώ ανάρπαστη γίνεται και η μπριζόλα Χοιρόφρενο, σωτέ στο τηγάνι με σάλτσα βοδινού και μανιτάρια.

choirofreno7.jpg
choirofreno8.jpg
choirofreno9.jpg

Οι premium επιλογές στο «Χοιρόφρενο» δεν είναι ξενόφερτες, αλλά ξεχωρίζουν για την εντοπιότητά τους. Μπριζόλα μαύρου χοίρου από κορυφαίο παραγωγό της σπάνιας αυτής ράτσας, μοσχαρίσια μπριζόλα από μοσχίδα και παϊδάκια αρνίσια φρέσκα και μόνο το χειμώνα, που είναι η ιδανική εποχή να τα απολαύσετε.

choirofreno10.jpg

Όλα χειροποίητα με έμφαση στη λεπτομέρεια

Πέρα από τα κρεατικά όμως, στο «Χοιρόφρενο» δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη του. Όλα είναι φροντισμένα με μεράκι και αγάπη, καθώς δίνεται έμφαση και στην πιο απλή λεπτομέρεια.

choirofreno11.jpg

Οι αγαπημένες τηγανητές πατάτες, πάντα φρέσκιες και κομμένες στο χέρι. Το ψωμί διαλεχτό, προζυμένιο με τέσσερα διαφορετικά άλευρα. Οι σαλάτες πάντα φρεσκοκομμένες από εκλεκτά λαχανικά στην εποχή τους. Οι αλοιφές και τα ορεκτικά χειροποίητα, φτιαγμένα με τα καλύτερα υλικά. Το τζατζίκι δυνατό και μυρωδάτο, με μπόλικο σκόρδο και άνηθο. Η τυροκαυτερή με φέτα αυθεντική. Το κους κους ως συνοδευτικό χωριάτικο από τα Γρεβενά.

choirofreno12.jpg
choirofreno13.jpg
choirofreno14.jpg

Από τα ορεκτικά ξεχωρίσαμε το τραγανό μανιτάρι γεμιστό με κρέμα τυριών και τα τηγανητά κολοκυθάκια, που κόβονται σε μπαστουνάκια, μαρινάρονται και να τηγανίζονται ανάλαφρα για να τα απολαύσετε τόσο τραγανά που δεν θα το πιστεύετε.

Ακόμα και τα γλυκά κεράσματα που θα απολαύσετε στο τέλος, είναι φτιαγμένα από την μαγείρισσα του «Χοιρόφρενο», την Αλεξάνδρα, που έχει ιδιαίτερο ταλέντο και στη ζαχαροπλαστική.

Αναλόγως τη διάθεση, μπορεί να απολαύσετε κορμό σοκολάτας -παραδοσιακό και βουτυράτο- καρυδόπιτα ή cheesecake. Το καλοκαίρι, το χειροποίητο παγωτό της, γίνεται ανάρπαστο.

choirofreno15.jpg

Tip: Κάθε Πέμπτη, στο «Χοιρόφρενο», διοργανώνεται ρεμπέτικη βραδιά live με τους «Αμανάτι». Μην τη χάσετε!

choirofreno16.jpg
choirofreno17.jpg
choirofreno18.jpg


Διεύθυνση: Ικαρίας 5, Τούμπα

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 243655

Facebook

Instagram




ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία