Λόγια του Βαρδάρη

  • Χειρόφρενο στον ΟΑΣΘ, "χειρόφρενο" και στη λογική
    05/01/2019 12:03

    Χειρόφρενο στον ΟΑΣΘ, "χειρόφρενο" και στη λογική

    Έρμαιο του "πινγκ-πονγκ" ευθυνών το οποίο "παίζουν" ο ΟΑΣΘ με την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατέληξαν οι Θεσσαλονικείς, την ώρα που ολόκληρη η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται αντιμέτωπη με το μένος της... "Σοφίας" που έφερε χιόνι και πολικές θερμοκρασίες από άκρη σε άκρη της πόλης.

    Παρότι οι κύριοι δρόμοι της Θεσσαλονίκης δεν έκλεισαν καθόλου, καθώς οι αρχές δεν σταμάτησαν να ρίχνουν αλάτι όλο το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και το πρωί του Σαββάτου, 5/1, εντούτοις τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ έμειναν καθηλωμένα στα αμαξοστάσια, με απόφαση του οργανισμού, ο οποίος επικαλέστηκε οδηγία της πολιτικής προστασίας της περιφέρειας.

    Από την άλλη, η πολιτική προστασία διαμηνύει ότι δεν έχει τέτοιο ρόλο και παραπέμπει στην τροχαία, η οποία ουδέποτε εξέδωσε ανακοίνωση απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.  Εν συνεχεία, ο ΟΑΣΘ είπε ότι έλαβε προφορική εντολή ακινητοποίησης των οχημάτων του, από ένα... αμάξι της περιφέρειας που επισκέφθηκε τον νυχτερινό σταθμάρχη της Σταυρούπολης και του μετέφερε σχετικές οδηγίες (διαβάστε εδώ).

    Ασχέτως του πού βρίσκεται η αλήθεια, το γεγονός είναι πως οι κόποι των εργαζομένων τόσο στους τομείς καθαριότητας των δήμων, όσο και στην πολιτική προστασία φαίνονται σαν "μια τρύπα στο νερό", διότι αν και κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτούς τους κεντρικούς δρόμους, εντούτοις οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούν να μετακινηθούν με το μοναδικό μέσο μεταφοράς της πόλης, τον ΟΑΣΘ.